Eg går å fabulerer om å lage meg ein starter og bake surdeigsbrød framover.
Men har surdeigsbrød veldig utprega smak? Lurar litt på om ungane mine vil like det. Og det er jo litt jobb å lage. Sjølv spiser eg ikkje brød, for eg synes det blir for tungt, men lurar på om magen min vil like surdeigsbrød litt betre?
Deigen skal gjære mellom 26 og 30 grader i ett døgn. Under 26 grader frigis melkesyrebakterier som gjør deigen surere enn nødvendig. Vi jobber med saken, men tror jeg heller vi ber om å få en bra avlegger.
Jeg gjærer aldri deigen i mer enn 12 timer. Da har den dobbel størrelse og vel så det. Utrolig lite jobb å lage surdeigsbrød hvis man har en god starter. Bare røre sammen deigen, tar to minutter. La det stå så lenge man foretrekker, og helles i forma. Etterheves en times tid og stekes. Ingen knaing eller elting, omtrent samme prinsipp som eltefrie brød.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.