Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Surdeig

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Eg går å fabulerer om å lage meg ein starter og bake surdeigsbrød framover.
Men har surdeigsbrød veldig utprega smak? Lurar litt på om ungane mine vil like det. Og det er jo litt jobb å lage. Sjølv spiser eg ikkje brød, for eg synes det blir for tungt, men lurar på om magen min vil like surdeigsbrød litt betre?


#2

Tallulah sa for siden:

Tja, de har jo litt syrlig smak, men det er jo smak og behag. Hiawata er ikke begeistret, jeg liker det godt.


#3

Geitrams sa for siden:

Jo mer rug i brødet, jo surere. Og jo lengre det hever, jo surere. Jeg lager det av spelt og begrenser hevingstida, og da liker alle i familien det.


#4

Lavender sa for siden:

Deigen skal gjære mellom 26 og 30 grader i ett døgn. Under 26 grader frigis melkesyrebakterier som gjør deigen surere enn nødvendig. Vi jobber med saken, men tror jeg heller vi ber om å få en bra avlegger.


#5

Geitrams sa for siden:

Jeg gjærer aldri deigen i mer enn 12 timer. Da har den dobbel størrelse og vel så det. Utrolig lite jobb å lage surdeigsbrød hvis man har en god starter. Bare røre sammen deigen, tar to minutter. La det stå så lenge man foretrekker, og helles i forma. Etterheves en times tid og stekes. Ingen knaing eller elting, omtrent samme prinsipp som eltefrie brød.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.