Jeg har IBS og veldig sensitive mage som ikke takler for mye fiber blant annet.
Jeg klarer meg fint uten brød o.l., men av og til er det jo innmari godt (og lettvint) med et knekkebrød med salami og majones. :nam:
Men jeg merker jeg har ikke godt av for mye glutenfrie brødvarer, og for mye nøtter og frø er heller ikke bra.
Har funnet en oppskrift på pannestekte brød med kokosmel som jeg skal teste ut, men tar gjerne imot andre forslag.
Jeg spiser havregrøt som avveksling til brødmåltider, glutenfrie havregryn kokt på vann. Det hjelper også (for meg) å ikke spise de ferdige glutenfrie produktene, de inneholder mye stivelse. Rema har knekkebrød fra Brisk som er bedre.
Tåler du havregryn, cottage cheese og egg er disse helt fantastiske.
Superenkle og tar virkelig 2 minutter å slenge sammen. Pass bare på å knuse store deler av havregrynene til mel, og at mye av cc bli knust. Jeg kjører først store deller av havregrynene alene i maskin/stavmikser, tisetter salt og bakepulver, og så cc, resten av grynene og egg før jeg kjører de sammen en siste gang.
Jeg lager også proteinrundstykker. Har noen andre oppskrifter på rundstykker som er lav fodmap, men det er en del frø i dem, tåler du det? Kan finne frem i så fall. Jeg tåler ikke Brisk sine knekkebrød, men Meny har noen gode glutenfrie knekkkebrød med quinoa som er supre å ha i bakhånd. Jeg bruker også Friggs maiskjeks med chiafrø eller med havsalt og pepper.
Henger de sammen om man bruker poteter med lite stivelse? Jeg sliter med FODMAPs selv, men poteter går fint for det aller meste. Men å finne en oppskrift hvor jeg kan bruke poteter fra butikken uten å tenke på type, hadde vært supert. :)
Js, det syns jeg. Jeg bruker bare de potetene jeg der og da har tilgjengelig, og har aldri slitt med at de ikke henger sammen.
Sist jeg lagde lefser brukte jeg litt søtpotet og litt asterix, og de ble veldig bra.
Har du noen oppskrift eller grunnprinsipp/forholdsmengder av ingredienser? Jeg har en lang dag foran meg i morgen, så hvorfor ikke eksperimentere litt.
Jeg bruker 1/2 kg poteter (moses når de er varme), ca 1 dl mel (har brukt både hvetemel, rug, glutenfritt finbakstmel med hell), litt olje eller smør og litt fløte.
Tusen takk! :) Jeg har forsøkt, og det ble egentlig ganske bra selv om jeg kjevlet uten å avkjøle først. Som det meste, så kreves det nok litt justeringer etterhvert som jeg blir varmere i trøya.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.