Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Morsom familiefilm, store barn (9, 12 og 14)?

#1

Polyanna sa for siden:

Vi sliter med å finne filmer alle liker, og i dag har vi lyst til å se noe morsomt. Og kan ikke sa alene hjemme IGJEN. :knegg:

Noen tips?


#2

Krem sa for siden:

Vi så Sune i går, det var forholdsvis vellykket med en på 16, en på 14 og en på 11.


#3

Pasta sa for siden:

Vi liker: Innsiden ut. Dragetreneren. Julekongen. Big Hero. Bølgen. Og Alene Hjemme.
Vi er 11, 15 og 42 år.


#4

millact sa for siden:

Vi har sett Harry Potter denne helgen. Planen er å se alle.


#5

Molly sa for siden:

Tilbake til fremtiden har vært stor suksess hos oss.


#6

Elise sa for siden:

Det regner kjøttboller 1 er ganske morsom.


#7

Elise sa for siden:

Eller hva med Jim Carrey?

Dum og dummere, osv?


#8

Maverick sa for siden:

Avengersfilmene er underholdende, synes jeg. Og Børning!


#9

Veslemøya sa for siden:

Her vil jeg følge med.


#10

Veslemøya sa for siden:

Her så vi Hjelp vi skal på ferie til Europa ogHjelp det er juleferiei jula. De er jo egentlig veldig dårlige i forhold til hvordan man husker dem fra egen barndom,men ungene syntes de var morsomme. Mannen og våre store barn elsker Star Wars- filmene. Ellers liker vi Harry Potter, Jungelboken, Trolljegerne og Narnia. Men det er jo filmer "alle"har sett.


#11

Maverick sa for siden:

Ja, Jungelboken var fin!


#12

GinaK sa for siden:

Jeg kan mest guttefilmer da og ser at du også har jente. Jeg gidder å se på John Carter fordi hovedpersonen er så barsk. Litt romantikk også og tøff jente som også har hovedrolle. Den er også morsom.
Tarzan?
Tomorrowland?
The fantastic four?
Thor/Avengers?


#13

Syrinx sa for siden:

School of Rock
Kopps


#14

Bean sa for siden:

Morsomme filmer: Natt på museet, Nanny McPhee
Andre filmer: Narnia, Jumanji, Big
Gamle slagere: Tilbake til fremtiden, Free Willy, ET


#15

Tjorven sa for siden:

Har dere sett Forrest Gump?

Vi så den riktignok fordi vi skulle til USA, men ungene likte den godt. Og vi voksne likte gjensynet.


#16

Polyanna sa for siden:

Oioi, Sune var puteflaut! Men gøy, da, på et enkelt vis. :knegg: Og gutta bordet over å gjemme ansiktet i genseren samtidig. :hehehe:


#17

Apple sa for siden:

Jeg har nettopp sett "Passenger" på kino med min 11- åring. Og så så vi "Tzatziki" På TV i går. Han likte begge. Jeg også.


#18

Polyanna sa for siden:

Forrest gump er faktisk en av veldig få filmer som har skadet nattesøvnen for Moen her i huset, da eldste så den som ca 12-åring. Vietnamscenene er ganske røffe, og for ham er alt som er eller er en representasjon av noe som faktisk har skjedd mye skumlere enn den skumleste fantasy. Men ellers er jo filmen veldig fin!

Big må jeg forresten notere meg på listen!


#19

My sa for siden:

Her likte vi alle "Miss Peregrin's home for peculiar children". Vil ikke akkurat kalle den "morsom", men spennende så det holdt. Vi likte også Peter Pan og "Alice through the looking glass", Paddington, Jungelboken og SVK. Vi er 9, 11 og voksne.


#20

Veslemøya sa for siden:

Slik er mine gutter på 11 og 12 også. De kommer ikke over gutten med den stripete pyjamasen som de så 3. Juledag. Jeg har blitt bombardert med spørsmål siden, -"hvorfor måtte jødene dø?", "hvorfor gjorde ingen noe?", "hvor kom egentlig alle de dukkene fra", "var hun søstera helt hjernevasket?" osv. Senest i dag da vi lagde middag sa elleveåringen til meg- "Så irriterende at Bruno måtte snike seg inn i leiren akkurat når de skulle inn i gassdusjene". Han kommer rett og slett ikke over den.


#21

My sa for siden:

Mine niåringer er heller ikke modne for å se Forrest Gump. De hadde neppe orket å se hele, og om de hadde gjort det hadde det vært for sterke scener, og for mye de ikke hadde forstått.



#23

Tjorven sa for siden:

Oi. Jeg har alltid tenkt på mine unger som skikkelige filmpingler, men Forrest Gump reagerte de ikke på på den måten. Jeg tenker at det kommer litt an på hvordan det fremstilles, og at de er mer vare for grusomheter/ondskap enn ren action. Gutten med den stipete pysjamasen er et godt eksempel på en film de IKKE skal se.

Men når unger er klare for filmen, så synes jeg at den gir et spesielt godt innblikk i nyere amerikansk historie. Det ble jo mye interessant å prate om i etterkant. (Og så gjorde vi en østkysttur, og var innom den parken i Savannah hvor Forrest Gump satt og ventet på å besøke Jennie.)

Men ellers så er særlig snuppa sånn at det som faktisk har skjedd er langt tøffere å se enn det som er åpenlys fantasy. Kongens nei er en film med svært få skumle scener, men det er åpenlyst at det som skjer der faktisk har skjedd. Og det var ordentlig skummelt. Mens den siste Star Wars var helt problemfri selv om det var langt flere som vi så bli drept/skadet der.

Forøvrig - star wars må da kunne være ganske kult for dine unger, Polyanna?


#24

My sa for siden:

Forrest Gump inneholder jo også mange andre tema, som misbruk av barn, vold og narkotika, som det er nyttig å lære noe om på ett eller annet tidspunkt, men som jeg ikke hadde valgt som tema når familien skulle ha en morsom filmkveld sammen. Men først og fremst tror jeg ikke det hadde fenget niåringene. Handlingen hadde vært for voksen, og jeg hadde måttet forklare for mye underveis. De hadde trolig gått lei, og gått for å finne på noe annet før vi kom så langt som til Vietamsekvensen.

Gutten med den stripete pysjamasen hadde jeg problemer med å se. :skremt:

Pirates of the Caribbean er også en film hele familien koste seg med. Mine kan også se ganske mye vold og action i rene eventyrfilmer.


#25

Tjorven sa for siden:

Jeg kan heller ikke se den. Men jeg er nå skrudd sammen sånn at jeg helst ser filmer med aldersgrensen "Tillatt for alle, anbefales ungdom/voksne".

Star Wars gikk helt greit, men jeg sliter noe innmari med trailerne som blir sendt i forkant. :knegg:



#27

Skilpadda sa for siden:

Foreslår gjerne Mary Poppins i denne tråden også. :) Og Singing in the Rain. Hvis dere får tak i den ganske nye Hunt for the Wilderpeople, så kan den absolutt anbefales. Og Moonrise Kingdom! Dessuten alle Pixarfilmene. Og The Iron Giant. Og Ghostbusters (både den gamle og den nye) og Groundhog Day.


#28

Polyanna sa for siden:

Takk for masse fine tips!! Lagrer tråden!

Star wars er superpoppis for alle med y-kromosomer i familien. De uten vil heller se våt maling tørke enn å se dem IGJEN! (Neida, de er greie nok, men ikke i forhold til hvor ofte de har vært vist på hjemmekinoen...)


#29

Maverick sa for siden:

The Martian! Den slo an hos alle her. :jupp:


#30

Polyanna sa for siden:

Ja, den var bra!

Egentlig tror jeg jeg elsker alt med Matt Damon. :elsker:


#31

scilla sa for siden:

De urørlige
Hobbiten
Top gun
Amadeus
Mitt Afrika


#32

Veslemøya sa for siden:

Er det noen som har sett Birkebeinerne med 11- 12-åringer?


#33

Veslemøya sa for siden:

Eller de blir 12 og 13 i år da.


#34

Røverdatter sa for siden:

Kong Curling er morsom.

Vi ser også Selskapsreisen-filmene innimellom. Litt treige, men de har jo ikke akkurat noen definert målgruppe. Blues brothers har vi også sett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.