Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Digitalisering av bilder

#1

Palmen sa for siden:

til hjemmebruk. Hva bruker jeg?

Har funnet igjen flere ekser med gamle papirfoto, og har lyst til å scanne dissee og lagre de på pc på en forholdsvis fornuftig måte. Er det bordscanner som gjelder? Scanner pro som jeg har på mobilen? noe annet nytt som har kommet de siste årene som er enkelt å bruke og gir god kvalitet? For ordens skyld er dette kun snakk om egentatte bilder altså. :jupp:


#2

Acsa sa for siden:

Har du så mange ekser at du trenger å digitalisere og katalogisere dem, altså? Imponert!

Da jeg sjekka for to år siden var det bordscanner som gjaldt.


#3

Palmen sa for siden:

Nei altså... :sparke: Det skulle være ESKER altså! :rødme:

Men litt søtt var det, for det var mannen som fant den eldste esken, og 19 år gamle bilder av oss to i fotoboks er jo unektelig nusselig.


#4

Strå sa for siden:

Ekser og esker, what's the difference?

Da jeg forhørte meg for et par måneder siden var det fortsatt bordskanner som gjaldt. Hvilket betyr at jeg må skaffe meg en ny siden den jeg har ikke funker på min PC, og jeg ikke vil bruke Helten sin.


#5

Palmen sa for siden:

Bordscanner har vi, da kan prosjektet starte!


#6

mrc sa for siden:

Du har kun papirkopiene og ikke negativene?

Å skanne negativer vil gjerne gi langt bedre kvalitet. 1500-2000 kr, så har man en ok skanner for både film og papir.


#7

Palmen sa for siden:

har dessverre ikke så mange negativer. Synd.

og ikke overraskende har ikke prosjektet kommet i gang. Vi begynte 2017 friskt med å rydde rom for rom, men har hittil ikke kommet til loftsstua der bildene ligger. :knegg: Tipper vi er der etter påske!


#8

LaBanga sa for siden:

Du kan jo prøve å se om du får det til med mobiltelefonen, men min erfaring er at det sjelden blir særlig kvalitet av det. Bedre med en bordscanner. Før digitale kameraer var vanlig, så scannet jeg mye bilder i jobben min, og det beste var selvsagt å scanne fra dias eller negativer, men det funker med papir også. Det som er viktig er å scanne i høyest mulig oppløsning.
Det er sjelden jeg trenger det lengre, derfor bruker jeg bare kopimaskinen på jobb som har scannerfunksjon dersom jeg trenger det nå til dags.

Har sett noen tilby seg å scanne gamle bilder også da, men det koster jo litt, tar jo litt tid, men det kan jo være verdt det hvis det er bilder som betyr mye.


#9

sindrome sa for siden:

Kan du ta med deg bildene på jobb og scanne dem der?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.