En og en middag blir for lite oversiktlig, synes jeg. Jeg har derfor laget middagsplaner med handlelister i excel etter den faste formelen:
2-3 x fisk, 1 x veggis, resten kylling og kjøtt, gjerne med en plan for bruk av evt rester. Jeg gidder ikke å ta med helger, for da skal jo folk på tur eller spise ute eller spiser bare taco og pizza uansett.
Handler på mandager (har allerede spart mye penger på organisert handling etter å ha spontanhandlet middag det siste halvåret). Lager handlelisten ut fra hva jeg trenger til middagene og i tillegg frukt, melk, pålegg, mel osv.
Vi lager middagsplanen sammen og nå er det et mål og teste ut litt forskjellige oppskrifter, siden vi er blitt lei de "vanlige" slagerne. Det har blitt mye laks + broccoli, pasta + kjøttdeig, osv.
Siden jeg sjelden planlegger middag før jeg sitter på bussen hjem, har jeg lite å bidra med i en slik tråd. Jeg innser at jeg BURDE planlegge, men det vil seg liksom ikke helt.
Bra tråd. Én og én middag er for uoversiktelig for meg også. Vi har hatt middagsplaner i flere år, og ukehandler stort sett på lørdager. Hovedregelen er 2-3 fiskerelaterte middager og helst en vegetar. Jeg er ikke så god på å bruke oppskrifter, men jeg kan komme med tips til oppskrifter hvis noen vil ha. :o Helgene er forresten ofte mer travle for oss (meg) enn ukedagene, så de middagene har gjerne mer hverdagspreg. :knegg:
Uke 1:
Mandag: Indisk-inspirert linsegryte
Tirsdag: Fiskepinner og potetmos
Onsdag: Ovnstekte grønnsaker og kyllingfilet fylt med brie og pesto. Barna hadde pasta til.
Torsdag: Kyllingsandwich (Restene av gårsdagens kylling)
Fredag: Taco (som tacosalat til de voksne, i lefser til barna)
Lørdag: Fish and chips
Søndag: Hjemmelaget pizza med strimlet biffkjøtt
Uke 2:
Mandag: Laks med gratinert blomkål. Barna hadde potet til.
Tirsdag: Koreansk-inspirert biffgryte. (Biffrester fra nyttår, står og putrer nå og lukter nydelig.)
Onsdag: Fiskekaker, antagelig som fiskeburgere til barna.
Ikke kommet igang helt enda jeg heller, men skal legge inn etterhvert. Generelt prøver vi å ha en fiskemiddag, en vegetarmiddag og resten kylling/kjøtt.
Uke 2
Mandag: Kyllingsuppe med nan brød (spiste hos min mor)
Jeg er i gang denne uken med hjelp av ungene. Suppe på mandager er bestemt:
Uke1:
Mandag: Tomatsuppe, hjemmelaget etter innfallsmetoden
Tirsdag: Ingen er hjemme samtidig = rester av suppe, omelett, skiver
Onsdag: Makaroniform med kjøttpølser
Torsdag: Gryterett med karbonadeig, grønnsaker og ris
Torsdag (uke 2): Fiskebollesuppe.
Fredag: Pulled chicken nachos med rømmedressing, guacamole og pico de gallo.
Lørdag: Fajitas (av oksekjøtt) i crockpot.
Søndag: Lillesøsters familiebursdag og hun har valgt lasagne med salat og hvitløksbrød til middag. Sjokolademarengskake og marsipankake til dessert.
Mandag: Falafel i pitabrød.
Tirsdag: Ostesausgratinert blomkål og brokkoli med stekt bacon til.
Onsdag (må være rask middag): Rester av hønsefrikassé fra fryseren.
Lurt med ukeplan. Skal bli flinkere på det. Pluss å ukehandle.
Mandag: rester fra helgen, lasagne og gryterett.
Tirsdag: Fikk med poteter til overs fra kantinen på jobben så da ble det stekte poteter, stekte kjøttpølser og stekt egg i dag.
Onsdag: Ble fristet til å prøve den lakseformen som Harriet la ut i 1.innlegg.
Torsdag: Blir noe med kyllingfilet +bacon. Mulig kyllingpanne fra Kolonial.
Fredag: Hjemmelaget pizza.
Lørdag: Skal feire bursdagen til mamman min her hos oss så da blir det snitter + kaker.
Søndag: Kanskje minestronesuppe. vet ikke helt.
Uke 1:
Mandag: Taco
Tirsdag: Kylling i curry
Onsdag: Torsk med baconsmør og ertepuré
Torsdag: Kokossuppe med kylling og chili
Fredag: Vegetarlasagne med salat og baguetter
Lørdag:
Søndag: Kalkun m/waldorfsalat, potetmos, rosenkål, gulrot og fløtesaus.
Uke 2:
Mandag: Kalkunsandwich
Tirsdag: Indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili
Onsdag: Laksecurry med paprika og spinat
Torsdag: Torsk med pasta, tomatsaus og basilikumpesto
Fredag:
Lørdag:
Søndag:
Jeg har laget Facebook-gruppe for familien hvor jeg legger inn ukesmeny for hver uke, med link til oppskrifter, samt handleliste for hele uken. På den måten vet alle alltid hva vi skal ha til middag, og den som kommer først hjem kan begynne å forberede middagen. Lurt! :jupp:
Kjører ukesplan her også. Mener det var Harriet som engng i tiden inspirerte meg til det faktisk.
Jeg hadde faste dager til ditt og datt, men etter barne ble større og ettermiddagene travlere er det planer/min arbeidstid som avgjør. Prøver å ha 2 fiskemiddager, en dag der barna får vlge, en dag der de voksne velger og en langkokedag (som oftest søndag).
Denne uken:
Mandag: kotletteri form med grønnsaker, fullkornscousous og yoghurtsaus
Tirsdag: fiskepudding i hvit saus, kokt potet, revet gulrot (flere år siden sist!)
Onsdag: fisketaco med kveite/fiskepinner og mangosalsa
Torsdag: pastaform alla lasagne uten plater
Fredag: biff, asparges og bakt potet og tomat
Lørdag: pannekaker
Søndag: biffgryte, aspargesbønnerog potetmos
Denne uken hos oss:
Mandag: Kylling i fløtesaus
Tirsdag: Lasagne-rester fra tirsdag, grøt som tillegg siden det er litt lite
Onsdag: Fish'n'chips
Torsdag: Wok
Fredag: Taco
Lørdag: Pizza med taco-rester på
Søndag: Et eller annet enkelt på ungene, restaurant på mannen og meg mens ungene er på kino
Mandag: Laks med wokede grønnsaker og sursøt saus
Tirsdag: Alle skal forskjellige ting, ostesmørbrød til de som evt. trenger mat hjemme
Onsdag: Fiskeboller med hvit saus
Torsdag: Meksikanskinspirert gryte med svinekjøttdeig og blomkålris
Fredag: Røkt torsk med eggesmør
Lørdag: Ovnsstekte koteletter
Søndag: Kylling i tomatsaus
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.