Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lavkarbo - hva spiser dere?

#1

Serafin sa for siden:

Til frokost? Lunsj? Middag?

Hva har dere alltid i hus?

Er der under 10 gram karbo PR 100 gram som er greia?

Hva er fallgruvene?

Er mange tråder her, men noen begynte å bli noen år, så kanskje noen har noen nye tips?


#2

Floksa sa for siden:

Jeg spiser:

Ost-alle typer
Kjøttpålegg
Rent kjøtt
Spekepølser
En sjelden gang middagspølse
Alle typer fisk
Makrell i tomat
Akgurk
Tomat
Løk
Avocado
Blomkål
Brokkoli
Sellerirot
Små mengder gulrot (typisk det som er i ferdige wok blandinger eller i suppeboder)

Baconcrisp
Rømme
Fløte
Bringebær
Alpro soyayoghurt
Sukrin gold
Fibersirup
Små mengder gresskarkjerner
Cottagechees
Kokosmelk (tar kokosmelk, sukringold og frosne bringebær blir verdens beste softis laget på 2 minutter med en stavmikser)
Atkinsbarer
Sukkerfrie drops
86% sjokolade (blir nydelig kakao med kokosmelk og vann)

Hastemat kan være slike småoster man får kjøpt. En pakke spekemat. En skyr eller kvarg zero.
Sukkerfri brus
Sukkerfri saft
Jeg baker med en lavkarbo blanding. Lager muffins og tar med om vi skal bort.
Jeg snakker lite om lavkarbo borte men svarer at jeg ikke tåler mel særlig godt om noen spør. Da slipper man hele slanke fokuset. Særlig når man stapper innpå med muffins. Jeg har IBSi tillegg og synes det går brillefint å kombinere. Dog tåler jeg maltitol (søtningsstoff) dårlig.


#3

Floksa sa for siden:

Typiske fallgruver er ferdigmat. De er ofte drøyd med sukker og mel.
Jeg spiser en frukt dan og vann (4-5 i uka) fordi suget etter frukt er vanskelig for meg og det påvirker ikke vekt nedgangen.
Pølse i papir og burger uten brød. Kjøtt med ekstra salat osv når vi er ute.
Taco i salatblad i stede for lefse. Pizza er vrien men det finnes gode bunner man kan bake. Jeg spiser fyllet med ekstra ost på :knegg:


#4

Serafin sa for siden:

Spekepølse - mener du salami?
Spekeskinke er innefor? Spekeskinke og babybell ost, da er Spania turene reddet. Haha.

Pizza har vi ofte (1 gang i uka) for det er en av tingene storebror spiser. Taco med salat spiser jeg allerede.

Pasta blir vanskelig, det ar vi endel. Spaghetti og kjøttdeig er også en av de få tingene storebror spiser. Men jeg kan jo ha grønnsaker til isteden.


#5

Bokormen sa for siden:

Jeg damper ofte litt blomkål til meg selv som erstatning for pasta. Det metter bra, og smaker godt med en god kjøttsaus til. ☺


#6

Blåbær sa for siden:

Jeg spiste da salat istedenfor pasta til. Sausen laget jeg selv slik at jeg hadde kontroll over innhold.


#7

Floksa sa for siden:

Jeg råriver en squasj (føkk det navnet altså!) og hiver i kokende vann. 1 minutt så har du fullt brukbar pasta.
Siden jeg lager pastasausen selv kan jeg også spise den. Pose har ofte mye karbo.


#8

Floksa sa for siden:

Salami, spekepølse, roastbeaf osv. Alt kjøttpålegg.
Leverpostei finnes også med lavt karboinnhold. Bare sjekk litt rundt så finner du en.
BAbybel var osten jeg mente ja. Jeg har alltid slike i veska, sammen med an atkinsbar og sukkerfrie drops.


#9

kamp sa for siden:

Jeg lager disse rundstykkene:
Tilt ca. 12 stk.:
1 dl. rapsolje

8 egg

1 1/2 dl. kokosmelk

1 ts. hvitløkspulver

1 ts. salt

120 g. kokosmel

4 ss. fiberhusk

3 ts. natron
Vispegg, kokosmelkog rapsoljetil en jevnglattrøre.
Bland alt det tørrei en skålog vispdetinn i røren.
La det svellenoenminutter.
Deigenskalværefast noktil at du kan forme rundstykkenemed hendene, tilsetteventueltlittmer kokosmelhvisdeigener for bløt.
Plasserdem påbakepapirkleddstekebrett,penslemed egg og strøover sesamfrø.
Stekved200 grader i20 minutter.

Lager muffins med kokosmel. Lapper med philadelfia spiste jeg mye før men nå tåler jeg ikke melk lenger.


#10

Madicken sa for siden:

Lavkarbo for meg er enkelt: Kutt ut ris, poteter, mel, sukker, det meste av frukt, samt grønnsaker som vokser under jorda, og spis det resterende.


#11

Niobe sa for siden:

Må bare vise dagens fine squashgetti.


#12

Serafin sa for siden:

Hvordan?



#14

Serafin sa for siden:

Koker du det, eller spiser man det rått?


#15

Niobe sa for siden:

Det kan kokes, men jeg liker det bedre med litt "krønsj". I dag hadde vi kylling i tomatsaus (Coop Änglamark hakkede tomater), og det holdt å helle det over squashgettien og røre litt. Den blir fort soggy om fen kokes, men det er vel gjerne jeg som aldri klarer å koke den kort nok.


#16

Che sa for siden:

Jeg kutter ut Karbo og prøver ikke å lage substitutter som "lavkarbo pizzabunn. Det er veldig mye godt som finnes. Ok, så kan jeg ikke spise pizza, men jeg slipper å
Telle kalorier. Jeg spiser ikke uante mengder kjøtt. Blomkålmos er forøvrig veldig godt. Brokkolisalat like så.


#17

Madicken sa for siden:

Blomkålris duger stort sett der jeg ellers ville brukt ris til middag:


#18

Maya80 sa for siden:

Når jeg lagre mos så kan jeg godt ha rosenkål, blomkål og brokkoli eller dem hver for seg. Noen ganger har jeg gulrot og blomkål, hvet noen ikke spiser gulrot men jeg gjør det i en begrenset mengde.


#19

Joika sa for siden:

Spiser moderat lavkarbo. Har alltid egg, squash og kylling i hus.


#20

liefje sa for siden:

Jeg spiser moderat lavkarbo.

Jeg spiser rett og slett vanlige middager men kutter ut ris, poteter og brød. Pasta og pizza blir vanskeligere (men skeier ut av og til). All asiatisk mat og wok-greier er fantastisk uten ris og nudler. Man spiser jo bare mer av alt det gode. Ellers blir det mer kjøtt/fisk og grønnsaker enn om jeg skulle tatt potet/ris til. Igjen mer av det gode.

Til frokost spiser jeg 4-korn med frukt og naturell youghurt og mandler. Ikke helt lavkarbo, men kan ikke leve uten.

Lunsj er enten middagsrester, noe med egg eller rugsprø med masse pålegg på.

Snacks er ostebiter, et par nøtter.


#21

Che sa for siden:

sånn ellers så kan man få seg noen overraskelser når det kommer til hva som inneholder karbohydrater.
F.eks tunfisk med thaismak (fra kong oskar) inneholder ganske mye karbohydrater - makrell i tomat (den gule boksen) like så. Det er jo sunn og god mat, men bare det å følge med litt på hva ting inneholder, finner man sukker på mange plasser.

Jeg spiser for øvrig uante mengder skyr - både en til frokost og en til kvelds kjempeofte. Topper med blåbær og valnøtter.


#22

D'Arcy sa for siden:

Skyr, faktisk. Tusen takk for det tipset. :D


#23

Susse sa for siden:

Jeg har levd morderat lavkarbo i 13 mnd nå. (Fedon)
Jeg spiser en A4 dag:
Frokost: 1 rundstykke av cc, egg og knuste havregryn ( ikke helt lavkarbo, men innafor i mitt kosthold med ett måltid daglig med havre)
til pålegg bruker jeg skinke, rørte bringebær, egg
Mellom: noen skjeer mager kesam med hakkede nøtter
Lunsj: Salat med f.eks kylling eller fisk eller grønn smoothie
Middag: familiens mat, men uten pasta,potet,ris, masse grønnsaker som gror over jorda. Blir mye wok og supper. Alt av rent kjøtt,fisk,fugl
Hvis tung styrketrening : 1 lavkarbo proteinbar i farta
Kveld: smootihe med sukkerfri soyamelk, grønnkål, bær, nøtter (lager dobbel og bruker til lunsj dagen etter et par ganger i uka)

Jeg lever godt med dette kostholdet! Så og si aldri sulten, koser meg med maten og synes det er langt enklere enn jeg hadde trodd. Helsegevinsten er enorm!


#24

Eia sa for siden:

Tips: denne bunnen er både lavkarbo og smaker godt:

Blomkålbunn 4 personer

1 blomkålhode
3 egg
2 fedd hvitløk
½ ts havsalt
½ ts nykvernet pepper
1 ss fiberhusk (PS kan droppes)

Kjør blomkålen i kjøkkenmaskinen til den har fått en smuldrete konsistens, og ha i resten av ingrediensene.
Form bunnen så tynn du kan og legg den på en stekeplate. Stek dem i 30–35 minutter på 175 grader.

Bruk så som vanlig pizzabunn. Legg på ønskede ingredienser og stek 10-12 min på sterk varme.


#25

Serafin sa for siden:

Hvordan lager du de rundstykkene?


#26

Serafin sa for siden:

Nå har jeg holdt på i noen uker, og ser at jeg kan spise litt karbohydrater, men da så grovt som mulig. Når jeg ikke spiste karbo så ble det ikke helt bra, for meg føles ikke det greit. Så jeg ligger på 20-30 prosent karbo. Det funker for blodsukkeret.


#27

kamp sa for siden:

Her er min rundstykke oppskrift
Tilt ca. 12 stk.:
1 dl. rapsolje
8 egg
1 1/2 dl. kokosmelk
1 ts. hvitløkspulver
1 ts. salt
120 g. kokosmel
4 ss. fiberhusk
3 ts. natron
Vispegg, kokosmelkog rapsoljetil en jevnglattrøre.
Bland alt det tørrei en skålog vispdetinn i røren.
La det svellenoenminutter.
Deigenskalværefast noktil at du kan forme rundstykkenemed hendene, tilsetteventueltlittmer kokosmelhvisdeigener for bløt.
Plasserdem påbakepapirkleddstekebrett,penslemed egg og strøover sesamfrø.
Stekved200 grader i20 minutter.


#28

D'Arcy sa for siden:

Jeg fant denne oppskriften i et ukeblad på legekontoret i dag. Har en plan om å prøve den ut i neste uke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.