Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det noe moren din gjør for deg fremdeles?

#1

Gremli Skremli sa for siden:

Inspirert av Nabbe og bokbindene. :fnis:
Moren min stopper fremdeles klær for meg, i hvertfall når det er noe som det er viktig at blir pent.


#2

Mei sa for siden:

Stryker bunadsblusen min :sparke:



#4

Føniks sa for siden:

Vasker vinduer, stryker klær og vasker gulver når hun er barnevakt:flau:


#5

Nabbe sa for siden:

Ikke nå lenger, når jeg bor 1000 km vekke.

Dvs, mamma har ikke vært den som har gjort så mye for meg, egentlig, det er mest pappa.

Jeg innrømmer gjerne, i spoilertags, at

Spoiler
min far skreller potetene mine enda.

#6

Gremli Skremli sa for siden:

Bunaden ja, det hadde jeg glemt. Oppbevarer, renser, stryker, pusser sølvet som hører til. Hun stoler ikke på at jeg gjør det ordentlig, og med god grunn.


#7

Maz sa for siden:

Her er det forlengst snudd. Jeg gjør nok mye mer for henne, men om vi er sammen insisterer hun på å spandere lunsj el.


#8

Beathe sa for siden:

Mamma som jobber med regnskap bidrar med stor hjelp hver gang selvangivelsen skal fylles ut. Tror vel ingen i familien (inkl. min samboer) noen gang har fixet sin egen.


#9

Skilpadda sa for siden:

Syr ting. Eller egentlig er det mest farmor som gjør det - legger opp klær, reparerer dem eller syr dem ut eller inn. Siden vi ser farmor maks en gang i året, og mamma ikke mer enn 3-4, så skjer ikke det så ofte. :) (Det betyr ikke at vi gjør det selv i stedet, det betyr bare at det ikke blir gjort. :knegg: )


#10

polarjenta sa for siden:

Hun strikker jo klær til lille. Men hun gjør vel ikke sånn kjempemye, men når jeg trenger at hun gjør noe så stiller hun opp. Som f.eks at hun og pappa har tatt ferie og flyttet meg hit og dit... Og den ene gangen de ikke kunne(mens jeg enda var singel) så flytta broren min for meg.. Så jeg har en veldig snill familie altså.

Ja, også legger hun opp buksene for meg.


#11

Mei sa for siden:

Jeg sluttet å skrelle potetene mine når mamma nektet å gjøre det mer. Vasker dem godt. Poteter med skall er sunt :nemlig:

Mamma pusser vel forøvrig også bunadssølvet mitt når jeg tenker etter. Det er så praktisk at hun alltid kommer nedover til 17.mai :D


#12

cora sa for siden:

Nei, det eneste hun har gjort siden jeg flyttet hjemmefra som 19-åring, er å sy gardiner (som jeg ikke kunne henge opp fordi de ikke ble like lange. Og jeg kan jo ikke sy...).

Svigermor, derimot, kjøpte klær til gubben lenge etter at han flyttet hjemmefra.


#13

safran sa for siden:

Hun reparerer klær. :sparke: Syr og stopper.


#14

Libra sa for siden:

Mamma bor langt borte så det fint lite hun kan gjøre for meg i hverdagen. Men, hun baker suksessterte til meg til jul og 17. mai og sender i posten.:o

Ellers bruker jeg vel svigermor på de tingene som jeg ville ha brukt mamma hvis hun var i nærheten. Det vil si; stopping av tøy som trenger en nøyaktig og varsom hånd, legge opp bukser, og så kommer hun hit og lager middag når vi har lyst på pannekake :sparke:


#15

Mandarin sa for siden:

Fikser bunadene før 17.mai :rødme:


#16

Avatar sa for siden:

Hun gjør absolutt ingenting for meg. Men svigermor gjør når hun er her. :D


#17

Noba sa for siden:

Jeg er ganske selvgående, men det er og mye fordi vi bor så langt fra hverandre. Hun strikker ulltøy til ungene så de har i barnehagen og ellers kommer de jevnlig hit (30 mil hver vei..) for å hjelpe oss i perioder der det er godt å få litt avlastning. F.eks da nobalille ble født og i forbindelse med barnedåpen hans.


#18

Ru sa for siden:

Driver meg til vannvidd med å mase om at jeg har det så rotete. :gaah:

Ellers hender det nok hun stryker bunadskjorten min. Og både mamma og svigermor gjør gjerne ferdig alle mine tusen påbegynte håndarbeidsprosjekter.

(Mamma er også en veldig god bestemor, men det er vel ikke det tråden handler om? )


#19

Hyacinth sa for siden:

Åjada. Det er med glede jeg leser denne tråden, for jeg trodde jeg var verdens største mammadalt.

Hun syr inn ungenes bukser, reparerer klær, syr av og til i knapper :o , stryker bunadsskjorte, legger bunad ut og inn etter behov, ja, i det hele tatt mye som har med klær å gjøre. Hun sukker og stønner og sier at nå MÅ jeg lære det selv, og jeg innrømmer gjerne at en del av det har med latskap å gjøre. Men moren min KAN sy, og jeg kan ikke. Så det så.

Hun gjør ikke husarbeid for meg, der går grensen. Jeg liker ikke at andre tukler i mitt hus.


#20

Olvina sa for siden:

Syr. Det vere seg nye gardiner, bukser som skal leggast opp eller kle som må lappast. Til gjengjeld hjelper eg ho kvar gong ho står fast på pc-en, så alt i alt er eg godt fornøgd med samarbeidet. :)


#21

-ea- sa for siden:

Mora mi holder rede på slekta, hvem som lever og hvem som er død.
Men jeg tar gradvis over det området også...


#22

Fibi sa for siden:

Kan ikke komme på noe sånn egentlig... Bortsett fra å være barnevakt innimellom.

Jo! Hun har bestemt seg for at det er hennes privilegium som bestemor å holde Malin med yttertøy. :knegg: Så hun kjøper jakker, bukser, støvler, sko og dresser til henne. Etter eget ønske, vel og merke! Men jeg setter kjempestor pris på det! Rett og slett fordi jeg ikke har råd til å kjøpe skogstad dress til henne som koster nesten tusenlappen...


#23

nolo sa for siden:

Vasker og ruller duker. Og spør om jeg fryser på beina.


#24

Skilpadda sa for siden:

Hehe. Det minner meg om den første gangen jeg strikket en genser - til babyen til en venninne - og kom hjem på ferie med den ferdigstrikkede bolen og forlangte at mamma måtte klippe den opp og sy på ermene. Hun var litt bekymret og sa at hun aldri hadde gjort det før; jeg sa at hun hadde da strikket mange gensere, og hun svarte litt beskjemmet at hun alltid hadde fått sin mor til å gjøre akkurat den biten. Jeg påpekte da at hun nå nok var gammel nok til å lære seg å gjøre dette selv. :knegg: (Jeg har enda ikke blitt gammel nok til det selv. :humre: )



#26

Pepper Lemon sa for siden:

Ingenting, tror jeg. Dessverre. Jeg skulle gjerne vært en mammadalt, men hun bor så langt unna. Hun er hjelpsomheten selv, men hva hjelper det når vi knapt sees? Dere som har mødre i nærheten er utrolig heldige. Når mine barn blir store skal jeg bosette meg i nabolaget deres så fremt det er mulig. :nemlig:


#27

Hyacinth sa for siden:

:haha:


#28

Harriet Vane sa for siden:

Min mor gjør ingenting for meg "fremdeles", bortsett fra at hun fra jeg flyttet på hybel for 17 år siden alltid har sendt med noe mat, noe fra hagen eller frysen, det er koselig. Men jeg klarer det meste selv.

Hun har derimot, etter at jeg fikk barn, begynt å gjøre ting for meg. Være en god mormor. Sy bunad og dåpscape til Lille, passe Lille i noen uker av og til, jeg vet ikke, være omsorgsfull på en helt annen måte enn hun noen gang har vært etter at jeg ble voksen. Det er fint.


#29

Irma sa for siden:

Hun legger opp bukser (fikk symaskin av henne til jul, et lite hint kanskje :undrer: ) og strikker. Jeg gjør ingen av delene. Hvis jeg blir syk så ringer jeg fortsatt mamma for å få trøst. :sparke:


#30

Teofelia sa for siden:

Moren min bor i Trondheim, så det viktigste hun gjør for meg/oss nå om dagene er å være barnevakt, ha unger på overnatting, trille tur med dem, bli med i svømmehallen eller på kino, og hva har du.

Ellers så strikker hun for ungene. Det er hun som er hovedleverandør av ulltøy til yngste generasjon i familien. Og en hel masse annet tøy også, når jeg tenker meg om. Hun shopper masse klær til ungene, stadig vekk.

Og dessuten stopper hun Teomannens raggsokker. :sparke:


#31

Agurke sa for siden:

Reparerer klærne mine og ordner i stand bunadsskjorta til 17.mai.


#32

Irma sa for siden:

Hun lakkerer tåneglene mine også kom jeg på. :flau: Jeg får det ikke til å bli pent selv.


#33

Orkide sa for siden:

Mamma sender meg adventskalender med 24 hjemmelagde pakker på hvert år!


#34

Teofelia sa for siden:

Det er el ikke noe å :sparke: for, vel? Selvsagt ringer jeg mamma for å få trøst!

Mamma: "Ja, jeg skjønner at dette er leit, vennen, men jeg skjønner ikke helt hva du mener at jeg kan gjøre med det?"
Jeg: "Du skal si 'trøst, trøst', så klart, og synes synd på meg!"
Mamma: "Så klart, vennen. 'Trøst, trøst'. Er det bedre nå?"
Jeg: "Jaaa." : snufs:


#35

Frantzen sa for siden:

Det var den hittil søteste, da :fnise:

Moren min orker ikke så mye lenger, men når hun er her for å være sammen med ungene, vasker og bretter hun tøy. Også rydder hun.
Hun er helt ekspert på å få det til å se ryddig ut i en fei. Hvorfor fikk ikke jeg det genet?:snurt:

:dulte:


#36

Elin sa for siden:

Min mor også... og hun er virkelig rotete selv, mens jeg er nesten irriterende ryddig. Jeg har tellekant på det meste, alle papirer i permer osv. mens hun har rot og skrot overalt, allikevel presterer hun å si at jeg er ustrukturert og rotete...:rolleyes: Ja,ja, man må vel bare leve med at man er barnet til mor selv om man er nærmere 40 enn 30.


#37

Lykken sa for siden:

Jeg tror faktisk svigermor gjør mest, hun syr, strikker og hekler. Jeg kan ikke sy selv, selv om jeg har fått den gamle maskinen til svigermor, har bare utsatt og utsatt å lære meg…Så faktisk hver gang jeg har en bukse som må legges opp, kjole som skal syes inn eller ut, reparering av ungenes klær, da trår hun til. Hun har sydd bunader til alle barnebarna, heklede luer og strikkede jakker. Hun kjøper også klær til ungene. Ellers er hun og svigerfar pensjonister, så de kjører hengeren med søppel og avfall etter oppussing for oss og svogers og alt mulig annet. I tillegg stiller de omtrent alltid opp som barnevakt.
Pappa var akkurat her og la opp elektrisk i flere timer. Mamma syr også hvis jeg spør, kjøper klær til ungene, barnevakt, styrer fælt med mat og har alltid vært en hønemor som fortsatt føler ansvar for at jeg kler på meg varmt nok, ikke sitter i trekken, ikke går alene hjem fra byen, at mannen er snill med meg osv osv...
Så jeg kan kanskje ikke si at vi er helt selvstendige og selvhjulpne selv om vi er godt over 30…:o


#38

Irma sa for siden:

:fnise:

Moren min har liksom greie på alt. Det verste/beste er at hun som oftest har rett når det gjelder "diagnostisering" og sånt. Jeg ringer henne på vegne av poden også, og blir ofte betrygget.


#39

Stompa sa for siden:

Baker bløtkake med banan- og jordbærfyll til alle bursdagene - på bestilling fra gutten min. :knegg:


#40

Tangina sa for siden:

Ordner med bunaden min og foretar vanskelige syoppgaver - som å lappe foret i kåpa mi. Ellers har jeg vært relativt seldreven de siste 20-25 åra.


#41

Koma sa for siden:

La meg se ...

  • Vasker vinduer
  • Legger opp bukser, syr i knapper og reparerer tøy for mann,barn og meg :ja:
  • Strikker klær til snuppa

#42

Filifjonka sa for siden:

Jeg er temmelig selvgående, og siden jeg har voksne og nesten-voksne barn selv blir jeg litt :eek: over voksne som lar moren sin skrelle poteter for dem. Sønnene mine har prøvd seg på det, men der går virkelig grensen.

Jeg kan ikke hekle, så hvis jeg har strikket noe som skal ha heklekanter må jeg spørre moren min. Det er flere år siden nå, så det er ikke akkurat noe daglig hekle-mas det er snakk om.


#43

Snippa sa for siden:

:dulte:

Hun passer ofte barn en time eller tre for meg. Hun tilbyr seg også alltid å bake en kake hvis jeg skal ha barnebursdag eller større selskap, men det går andre veien også (jeg baker til henne).


#44

Maxine sa for siden:

Veldig lite. Nå bor foreldrene mine ganske langt unna og er ikke her så ofte, det hadde nok vært annerledes om jeg fortsatt hadde dem i nærheten.

Når hun er her, hender det seg likevel at hun gjør litt husarbeid. Hun spør alltid først, og det er greit. Jeg vet hun ikke vil blande seg inn, men i perioder når jeg jobber mye, hender det seg jeg ligger etter med litt her og der, og da er det jammen godt at noen vasker rundt på vaskerommet for en altså...


#45

Left sa for siden:

Nei, det er ikke det. Hun klarer ikke å gi meg dårlig samvittighet en gang lenger :D


#46

Tussa sa for siden:

Ho brukar bidra med ei kake til bursdagar, og invitere oss på sunnmørsk husmannskost en gong i måneden.


#47

Libra sa for siden:

Åh, så utrolig koselig.

Svarte tidligere at mammaen min ikke gjorde noe for meg siden hun ikke bor her i byen, men jeg må vel legge til at når hun er på besøk så gjør hun vel bortimot alt for meg :o . Skikkelig husmorferie for meg å få mamma på besøk:D


#48

Lykken sa for siden:

:p Jeg og Nabbe er i samme båt. Jeg har blitt mye flinkere med årene, skulle bare mangle, men ser fortsatt såpass venstrehendt klønete ut at det hender mannen, svigers og pappa tilbyr seg. Det skal sies at jeg ikke har klart å utvikle en god teknikk på dette. :confused:


#49

Susse sa for siden:

Mamman min bor langt unna,men gjør mye når hun først er hos oss !
Også i hverdagene ellers bryr hun seg på en fin måte uten å mase. Jeg har ikke vokst opp med henne, så hun har aldri hatt noen vanlig mammarolle overfor meg før jeg ble voksen.

  • Sms flere ganger i uka for å høre om alt er bra med oss
  • Vasker huset når hun er her på besøk
  • Passer barna en langhelg i året så mannen og jeg får kjæresteferie. :D
  • passer unger og finner på masse morro med dem så jeg kan få helt ro og fred med mine saker, hun er veldig opptatt av at jeg må ha tid for meg selv.
  • Sender stadig blomster og kort
    Bortsett fra det hjelper jo jeg mamma med mye også, særlig data. Hva bunadog søm angår er det vel heller jeg som fikser for mamma der gitt :knegg:

#50

Filifjonka sa for siden:

Jeg oppfattet kanskje den tråden litt annerledes enn den var ment, eller ihvertfall annerledes enn noen andre oppfattet den. :)

Jeg tenkte at det handlet om ting som man ikke kan selv, og må få hjelp av moren sin til. Moren min gjør stadig noe hyggelig for meg eller noen i familien, selv om jeg bare trakk fram heklekantene i denne sammenhengen.


#51

Skilpadda sa for siden:

Jeg oppfattet den slik du gjorde det. :) Ting man ikke kan gjøre selv, eller ikke "gidder" gjøre selv, eller som mamma gjør selv om man strengt tatt kunne gjort dem selv - ting som mødre gjør for barna sine når de er små og bor hjemme, liksom, og som det "bare" er mamma som gjør. Å komme på besøk eller invitere på middag eller sitte barnevakt blir noe litt annet, synes jeg.


#52

Lykken sa for siden:

Vi prater oss bare bort i innleggene, tror jeg. Jeg hadde i utgangspunktet den samme oppfattelsen, men så blir det så hyggelig å ramse opp alt de gjør. Kanskje vi bør printe ut og sende pr. post som skryt-og rosbrev?


#53

-ea- sa for siden:

Printe ut, er ikke mora di på nett??!!! :eek:


#54

Lykken sa for siden:

:eek: Er hun?
Nei, hun er ikke akkurat oppegående på internett, selv om jeg har prøvd å lære henne det. Det er visst pappa sin feil, først hadde han feil pc, så en som var for treg, så måtte hun bare ommøblere rommet før hun kunne bruke en pc og nå har de ikke fått en ny. Hun driver med brevgiro ennå.…


#55

Skilpadda sa for siden:

Min mor er, i alle fall. Og følger innimellom med på hva jeg driver med. (Hei, mamma, hvis du leser dette! :D)


#56

Myrsnipa sa for siden:

Ingenting faktisk.
Ikke kan hun sy eller strikke.
Ikke lager hun mat/kaker/syltetøy/brød.
Ikke stryker hun bunadskjorten min (det må du da klare selv, mitt barn)
Ikke ringer jeg til henne når jeg er syk
Ikke vasker eller rydder hun noe her hvis hun er barnevakt
Ikke kan hun noe med hagestell

Nå høres det ut som om jeg ikke har noen mor, men det har jeg da, og hun er ikke så verst heller. :)


#57

Myrsnipa sa for siden:

Herregud. Nå håper jeg ikke du har svart i glidemiddeltråden. :knegg:


#58

Skilpadda sa for siden:

Jeg har ikke det. :humre: (Men jeg tror virkelig ikke hun ville konfrontert meg med det om jeg hadde postet der, og om hun hadde lest det.)


#59

Veronal sa for siden:

Mor sitter på føttene mine (jeg får nemlg stadig kalde føtter og mannens rumpe er slettes ikke bra nok :nemlig: ). :hjerter:


#60

Fersken sa for siden:

Nå bor jeg ca 70 mil unna mamma og pappa, så det er ikke så mye i hverdagen. Men hver jul vi ikke er hos de, får jeg alltid tilsendt brente mandler for å kose meg med i advendtstiden. Jeg har prøvd, men jeg har bare ikke fått til å lage gode brente mandler.


#61

Skremmern sa for siden:

Her er det omvendt. Mamma er supermisunnelig fordi jeg har et så rent og ryddig hjem. :stolt:


#62

Veronal sa for siden:

Jeg får forresten fremdeles årlig tilsendt julekalender med utsøkt (:niks:) tysk sjokolade.


#63

Blå sa for siden:

Hun legger opp klær for jentene og meg. Jeg kan selv, altså, men hun er mye flinkere og har bedre tid. :flau:

Som svar på spørsmålet til Hattifnatten så skal jeg nok klare det når jeg må, men det er veldig avslappende så lenge jeg har en som tilbyr seg å gjøre det for meg.


#64

Kirsebær sa for siden:

Mamma har av en eller annen latterlig grunn sluttet å lage kalender til meg. :snurt: Hun skylder på at jeg har fått Poden, og at det nå er hans tur. :dobbeltsnurt:

Men jeg får en påskehøne full av godis:D Det er en sånn usannsynlig stygg porselenshøne som det mest sannsynlig er meningen at man skal ha frokostegg oppi. Plass til MASSE snop.

Både jeg og Sambo har nesten hele slekta vår i Trondheim, men det er bare min mamma som sitter barnevakt. Vi er utrolig takknemlig for at hun gjør det.

Hvis noe må syes tar mamma seg av det, og jeg vet at om det er noe vi trenger til Poden, men ikke har råd til, eller ikke har tid til å skaffe der og da så fikser hun det. :hjerter: I fjor så fikk hun være "Ullundertøyansvarlig". Et ansvar hun tok svært seriøst. :knegg:

I år har vi to inntekter, så jeg tror vi må stå for ullundertøyet selv.;)


#65

lille my sa for siden:

Hun reparerer klær ,vasker huset mitt innimellom ,og syr gardiner og andre ting som trengs syes.
Og strikker masse til både meg og ungene:D .


#66

Lizzie sa for siden:

Mamma strikker ullsokker. Jeg strikker enorme mengder selv, men akkurat ullsokker syns jeg er så kjedelig at det er meg en stor glede å overlate den jobben til mamma. Spesielt vriene klesreparasjoner har det også hendt at hun har hjulpet til med.


#67

Fruktflua sa for siden:

Nei, absolutt ingenting. :(


#68

Kate sa for siden:

Mamma er verdens beste bestemor.
Hun stryker bunadskjorta mi ennå, og hver lillejulaften får jeg julestrømpe med godteri oppi 8det får vi alle). :flau:
Jeg får påskeegg også.. :skrape:


#69

Kate sa for siden:

Også ringer hun ofte. Noen ganger maser hun, andre ganger er hun veldig hyggelig.


#70

Nabojenta sa for siden:

De 2-3 gangene i året hun er på besøk, vasker hun klær og lager middag for oss. Det er deilig det!
Gleder meg til 6.september, for da kommer hun på besøk igjen(og jeg har spart opp masse klesvask til henne). :D


#71

Che sa for siden:

Strikker.
I tillegg vasker hun gulvene når hun sitter barnevakt. Ikke fordi vi ikke gjør det selv, men fordi hun kjeder seg. (prinsen legger seg jo klokka 19, tross alt)

Sånn ellers er det fint lite. (Forresten, hun oppbevarer endel av tingene mine da - fra barndom og sånn. Hun har dårligere plass enn oss egentlig, men det er likevel litt pes å flytte disse kassene :sparke: )


#72

Line* sa for siden:

:dulte:


#73

pippimamma sa for siden:

Jeg har et veldig godt forhold til moren min (og faren min). Vi gjør ofte tjenester for hverandre. Mamma kan stille opp som barnevakt, hjelpe oss med vedkapping eller komme med smultringer til jul. Jeg lager smykker til mamma, blir med henne å tar husvask (og hun hos meg), stiller opp hvis hun trenger det. Det samme har hun gjort for meg og gjør fremdeles av og til.

Men det aller viktigste moren min (og faren min) har gjort for meg er å oppdra meg til å bli et selvstendig menneske, som kan klare det meste selv. Det samme prøver jeg med barna mine. Jeg tror det er det viktigste vi kan gjøre som foreldre, da vi ikke alltid vil være hos dem. Da tenker jeg ikke kun muligheten av død, men avstand.

Jeg trives veldig godt sammen med foreldrene mine, vi har jevnlig kontakt. Forteller også ofte hvor glad jeg er i dem, i ord og gjerning.


#74

Pelen sa for siden:

Mammaen min døde for 10 år siden. :leimeg:


#75

Anda sa for siden:

Klem til Pelen. Det samme gjelder Andamannens mor.

Min mor lever heldigvis, og er en rev på å sy, strikke og legge opp bukser. Og å flytte buskvekster i hagen.


#76

Vimsen sa for siden:

Mamma spanderer når vi er ute og spiser. Det er vel det.


#77

Benzo sa for siden:

Uff, det er så leit å miste og savne noen. Kanskje pappaen din gjør noe for deg?
Jeg mistet faren min for mange år siden, så mamma hjelper til med pappa ting også. Flinke mamma. :rørt:


#78

*HH* sa for siden:

Det hørtes kjent ut... Har vi samme mamma?(Hun er også alle tiders bestemor :dulte: )

Hun ordner med bunaden før 17. mai, sånn ellers hjelper hun til hvis vi spør om noe(pappa også).


#79

Pelen sa for siden:

:klemme: Pappa bor 50 mil unna, men ja han hjelper til med ting. Som regel er han her i februar når Herremannen har bursdag og da klipper han fruktrærne og annet som trenger å klippes på den tiden av året. Han lærer meg også en hel del om hager. Og så er han verdens beste pappa og morfar.

Om han hadde bodd nærmere så hadde han kommet om jeg hadde punktering på sykkelen eller hva det enn måtte være som jeg trengte hjelp med (les: ikke hadde lyst å gjøre) og som Pelenmannen ikke rakk akkurat der og da.


#80

Mamma Rosa sa for siden:

Lager et helvete så fort hun kan. :snill:
Det er vel det eneste jeg kan komme på. Ja.


#81

Blondie sa for siden:

Svært lite, bortsett fra barnepass i ny og ne.
Vi kommer ikke spesielt godt overens, hun drikker for mye og da vil ikke jeg ha kontakt.


#82

Honda sa for siden:

Hun vasker ofte klær for oss og tørker de, nå mens vi driver å pusser opp og bygger om.. De bor i blokk og har tilgang på sånn svæææær vaskemaskin og så har de det diiigre tørkeskapet.

Vi har bare plass til et tørkestativ inne nå, og ute er det ikke noe tørkevær lengre hehe.

Hun støk brudekjoln min og skjorta til mann i fjo da vi giftet oss.

Ellers gjør jeg mye for henne. Legge opp bukser, legger opp gardiner osv
Og kjører henne til byen hehe

Både mamma og svigermor holder oss med strikkede klær.
Jeg strikker jeg og.. Men er ofte mamma som må avslutte strikkingen min Hehe...


#83

Hermine sa for siden:

Moren min bor langt unna, så hun gjør vel egentlig ikke så mye for meg lenger. Dessuten kan hun kan hverken sy, strikke eller gjøre annet håndarbeid, så der er det svigermor som trår til.

Men hun stiller opp når jeg virkelig trenger henne. Da mannen min var innlagt på sykehus i ukesvis, tok hun seg ferie og var hos oss i over en uke slik at jeg kunne reise alene og besøke han. Det var jeg svært takknemlig for.


#84

Hyacinth sa for siden:

Herregud, det er AKKURAT sånn samtalene mellom moren min og meg er! Ja, når jeg synes synd på meg selv, da. Hun er praktiker og lurer på hva jeg mener hun skal gjøre med det, jeg vil bare ha trøst. Jeg tror ikke hun noen gang kommer til å skjønne det fullt ut.


#85

Pelen sa for siden:

Min pappa (han hører jo egentlig inn i den andre tråden) blåser alltid på det stedet der jeg eventuelt har slått meg, f.eks. en tå. Det hjelper. :ja:


#86

LilleRosin sa for siden:

Sånn oppfattet jeg det også.

Mamma stryker bunadsskjorta, pusser sølvtøy (det går fort da) og setter inn glidelåser.


#87

Tinka sa for siden:

Ingenting.


#88

Polyanna sa for siden:

Mamma trøster når jeg er syk. Det er hun verdens beste til. Hun holder også greie på slekta for meg. Er hun her når bunaden skal brukes så stryker hun for meg. Og så vasket hun stekeovnen for meg da hun var på barselbesøk denne gangen.

Svigermor baker og fyller fryseren vår. Og tar over både unger og kjøkken når hun er her. :)

Jeg tror ikke mamma sluttet med å renske fisken for meg ved middagsbordet før jeg var over 25 og en kjæreste reagerte... :flau:


#89

Polyanna sa for siden:

Akkurat der er mamma perfekt. Masse trøst og så praktiske råd: Legg deg! Drikk sånn og sånn! Ta en sånn! Stakkars!


#90

Kråka sa for siden:

Hun strikker gensere, luer eller annet til gutta. Hun kan hjelpe meg med det meste, men ofte gir hun med råd så fikser jeg biffen selv. ;) Hun sier aldri nei, hvis jeg spør om noe. Eller jo, i fjor sa hun nei til å stryke bunaden min, så da gjorde jeg det selv. :stolt: I år tilbød min mormor seg, så hun hjalp meg denne gangen. Vi skal i dåp til helgen, derfor bunad nå.


#91

Nenne sa for siden:

Moren min døde for tre år siden. Før den tid var hun ikke opptatt av hva hun kunne gjøre for andre.


#92

Canisa sa for siden:

Moren min bor langt unna, men når hun er her på besøk vil hun gjerne hjelpe til. Sist vasket hun vinduer.

Da jeg var innlagt på sykehus etter hjerneslaget, tok hun velferdspermisjon og kom for å avlaste mannen. Hun passet de eldste, vasket, laget mat, handlet osv. slik at mannen og snuppa kunne være mest mulig på sykehuset hos meg. Det er godt å vite at de stiller opp når man virkelig trenger det.


#93

Aminta sa for siden:

Kan signere dette, sånn omtrentlig.
Mamma er en god mormor, supermormor faktisk.


#94

Filifjonka sa for siden:

Nysgjerrig på en liten ting: Dere som har fått potetene skrelt og fisken renset opp i voksen alder, kommer dere til å gjøre det for egne barn? Ville dere syntes det var sjarmerende med en kjæreste som fikk mamma til å skrelle potetene? :knegg:

Guttene mine har forsøkt seg med at de ikke "klarer" å skrelle poteter, og at hvis jeg ikke skreller så vil de ikke ha, men der er jeg bestemt. Å skrelle poteter kan de aller fleste med IQ over 40 klare.


#95

Hyacinth sa for siden:

Vel, jeg mener bestemt at jeg har en IQ over 40, men jeg innrømmer at jeg synes det er vanskelig å skrelle poteter. Etter at de er kokt, vel å merke. De er varme, man brenner seg, de smuldrer opp, skallet vil ikke ordenlig av, bare i små strimler osv osv. Jeg innrømmer også at jeg ikke har øvd meg så mye, for vi har stort sett hatt ferdig skrelte poteter i min barndom, og jeg skreller også potetene før jeg koker dem (fy!), men moren min har iallefall ikke skrelt potetene mine...


#96

Filifjonka sa for siden:

Jeg skreller også stort sett før jeg koker potetene, men ikke om sommeren når det er tynt skall.

Jeg syns ikke heller det er kjempelett å skrelle varme kokte poteter, men man klarer det jo på en eller annen måte, om de så går litt i stykker.


#97

LilleT sa for siden:

  • Stopper guttas frynsete buksebein
  • Tørker vekk fingermerker på kjøleskapsdøra
  • Vasker såpekoppen på vaskemaskinenOgså er hun ofte behjelpelig med å sy kostymer til eldstemann som driver med teater + det meste annet vi trenger noen sykyndige til. :o

#98

Hyacinth sa for siden:

:knegg: Joda, det går jo til slutt. Nypoteter spiser jeg med skall..


#99

Hyacinth sa for siden:

I dag får jeg forresten øvd meg en hel del. Jeg har poteter med skall på kok i dette øyeblikk.


#100

Mamarazzi sa for siden:

Vel, hun legger opp gardiner etc. for meg om det trengs :glis:.

Hun er en super shopping-og reisepartner! (og barnevakt)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.