Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva lager vi med 40 småtomater?

#1

Mei sa for siden:

Vi har 40 små cherrytomater til overs. De er ikke dårlige, men de er heller ikke knasesprø og kan i følge kvalitetskontrollørene på 8 år og 11 år ikke spises rå lengre. Hva kan vi lage til middag i morgen slik at vi får brukt dem opp? Omelett med tomat er ingen høydare i følge samme kontrollører.


#2

Maverick sa for siden:

Ovnsstekt torsk i form med tomater!


#3

Nextlife sa for siden:

Semitørk de i kveld (med gode krydder, pepper og kanskje litt salt, og om de er sure, et bittelite melisdryss) og kok tomatsaus på dei morgen.


#4

Niobe sa for siden:

Jeg baker småtomater i ovnen, med hvitløk, timian, maldonsalt og litt olivenolje. Lav varme i så mange timer du gidder, gjerne 4-5. De blir søte smaksbomber som kan oppbevares i tett boks i kjøleskap og spises som snacks, til ost, etc.


#5

Mei sa for siden:

Vi hadde torsk i dag. Jeg vil ikke i morgen også!

:trasser:


#6

Mei sa for siden:

Kan jeg koke tomatsaus på dem i kveld? Har litt tett program i morgen etter jobb... Hvordan blir tomatsaus med småtomater?


#7

Mei sa for siden:

Hørtes nam ut! Hvor lenge holder de seg?


#8

kamp sa for siden:

Jeg steker litt løk og hvitløk mykt. Tilsetter tomatene og gir et oppkok.knall godt. Kan fint lages dagene i forveien


#9

Niobe sa for siden:

Jeg vet ikke. En uke? To? De har aldri blitt dårlige før de ble spist.


#10

Nextlife sa for siden:

Fantastisk godt, men anbefaler å tørke de først som både jeg og Niobe foreslår lenger opp her.


#11

Niobe sa for siden:

Ja, de smaker mye bedre i saus også. Og i omelett. I alt, egentlig.


#12

Mei sa for siden:

Nå ble jeg minnet på hvorfor det er lenge siden vi har hatt tomatsaus annet enn på pizza. Det er en av få ting eldste virkelig ikke klarer. Kan sånne små tørkede brukes som tilbehør til fks kylling?


#13

Niobe sa for siden:

De smaker veldig godt til det meste.


#14

Mei sa for siden:

Deler du dem i to først? :trenger teskje:


#15

Niobe sa for siden:

Nei, de er hele.


#16

Karamell sa for siden:

Har ikke HV en oppskrift som heter henkokte tomater? Google it.


#17

Mei sa for siden:

Nå står de i ovnen med olje, hviløk, urtesalt og timian. Ser lovende ut.


#18

Mei sa for siden:

Himmel og hav! Spørs om det blir noe igjen til middag i morgen altså. Hvorfor har jeg ikke laget dette før? Til og med hvitløken er jo sprø og mør og supersnadder!


#19

Bergensis sa for siden:

Høyres godt ut! Men kva er lav varme? 50 grader? 100? 150?


#20

Niobe sa for siden:

Det kommer an på hvor lenge man kan la dem stå. Men 70 grader i minst fire timer, f eks?


#21

Schnuppa sa for siden:

Nam, det høres godt ut. Tror jeg må kjøpe småtomater i morgen.


#22

Novla sa for siden:

Sånne semitørkede småtomater er virkelig gull! I denne pastaretten i stedet for sånne vasne, lettstekte tomater, for eksempel. :nam:

Ellers liker jeg dem godt til fisk, gjerne sammen med blomkålpuré.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.