Mei sa
for 8år siden:
Vi har 40 små cherrytomater til overs. De er ikke dårlige, men de er heller ikke knasesprø og kan i følge kvalitetskontrollørene på 8 år og 11 år ikke spises rå lengre. Hva kan vi lage til middag i morgen slik at vi får brukt dem opp? Omelett med tomat er ingen høydare i følge samme kontrollører.
Maverick sa
for 8år siden:
Ovnsstekt torsk i form med tomater!
Nextlife sa
for 8år siden:
Semitørk de i kveld (med gode krydder, pepper og kanskje litt salt, og om de er sure, et bittelite melisdryss) og kok tomatsaus på dei morgen.
Niobe sa
for 8år siden:
Jeg baker småtomater i ovnen, med hvitløk, timian, maldonsalt og litt olivenolje. Lav varme i så mange timer du gidder, gjerne 4-5. De blir søte smaksbomber som kan oppbevares i tett boks i kjøleskap og spises som snacks, til ost, etc.
Mei sa
for 8år siden:
Maverick sa:
Ovnsstekt torsk i form med tomater!
Vi hadde torsk i dag. Jeg vil ikke i morgen også!
:trasser:
Mei sa
for 8år siden:
Kan jeg koke tomatsaus på dem i kveld? Har litt tett program i morgen etter jobb... Hvordan blir tomatsaus med småtomater?
Mei sa
for 8år siden:
Niobe sa:
Jeg baker småtomater i ovnen, med hvitløk, timian, maldonsalt og litt olivenolje. Lav varme i så mange timer du gidder, gjerne 4-5. De blir søte smaksbomber som kan oppbevares i tett boks i kjøleskap og spises som snacks, til ost, etc.
Hørtes nam ut! Hvor lenge holder de seg?
kamp sa
for 8år siden:
Mei sa:
Kan jeg koke tomatsaus på dem i kveld? Har litt tett program i morgen etter jobb... Hvordan blir tomatsaus med småtomater?
Jeg steker litt løk og hvitløk mykt. Tilsetter tomatene og gir et oppkok.knall godt. Kan fint lages dagene i forveien
Niobe sa
for 8år siden:
Mei sa:
Hørtes nam ut! Hvor lenge holder de seg?
Jeg vet ikke. En uke? To? De har aldri blitt dårlige før de ble spist.
Nextlife sa
for 8år siden:
Mei sa:
Kan jeg koke tomatsaus på dem i kveld? Har litt tett program i morgen etter jobb... Hvordan blir tomatsaus med småtomater?
Fantastisk godt, men anbefaler å tørke de først som både jeg og Niobe foreslår lenger opp her.
Niobe sa
for 8år siden:
Ja, de smaker mye bedre i saus også. Og i omelett. I alt, egentlig.
Mei sa
for 8år siden:
Nå ble jeg minnet på hvorfor det er lenge siden vi har hatt tomatsaus annet enn på pizza. Det er en av få ting eldste virkelig ikke klarer. Kan sånne små tørkede brukes som tilbehør til fks kylling?
Niobe sa
for 8år siden:
De smaker veldig godt til det meste.
Mei sa
for 8år siden:
Niobe sa:
De smaker veldig godt til det meste.
Deler du dem i to først? :trenger teskje:
Karamell sa
for 8år siden:
Har ikke HV en oppskrift som heter henkokte tomater? Google it.
Mei sa
for 8år siden:
Nå står de i ovnen med olje, hviløk, urtesalt og timian. Ser lovende ut.
Mei sa
for 8år siden:
Himmel og hav! Spørs om det blir noe igjen til middag i morgen altså. Hvorfor har jeg ikke laget dette før? Til og med hvitløken er jo sprø og mør og supersnadder!
Bergensis sa
for 8år siden:
Niobe sa:
Jeg baker småtomater i ovnen, med hvitløk, timian, maldonsalt og litt olivenolje. Lav varme i så mange timer du gidder, gjerne 4-5. De blir søte smaksbomber som kan oppbevares i tett boks i kjøleskap og spises som snacks, til ost, etc.
Høyres godt ut! Men kva er lav varme? 50 grader? 100? 150?
Niobe sa
for 8år siden:
Bergensis sa:
Høyres godt ut! Men kva er lav varme? 50 grader? 100? 150?
Det kommer an på hvor lenge man kan la dem stå. Men 70 grader i minst fire timer, f eks?
Schnuppa sa
for 8år siden:
Nam, det høres godt ut. Tror jeg må kjøpe småtomater i morgen.
Novla sa
for 8år siden:
Sånne semitørkede småtomater er virkelig gull! I denne pastaretten i stedet for sånne vasne, lettstekte tomater, for eksempel. :nam:
Ellers liker jeg dem godt til fisk, gjerne sammen med blomkålpuré.
Harriet Vane sa
for 8år siden:
Jeg henkoker tomater. Tar lokket løst på og koker i vannbad i ovnen.
www.dr.dk/mad/opskrift/henkogte-tomatersyltet-tomatsauce