Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kakehjelp! - Sjokoladekaketog

#1

Timar sa for siden:

Jeg tenkte å lage et enkelt sjokoladekaketog som bursdagskake til minsten. Noe sånt som dette: [ATTACH]61043[/ATTACH]

Bruker nok denne oppskriften: www.detsoteliv.no/oppskrift/sjokoladekake-med-kefir

Er det enklest å steke den som langpanne, og så skjære opp i passende biter senere? Eller å steke den i brødformer for å få riktig fasong med en gang, og kanskje litt høyere kake?

Hvis jeg går for brødformer, er det noen som har peiling på om denne oppskriften kan passe til 3 brødformer, og hvor lenge og på hvilken temperatur de skal steke?

Hilsen kake-novise :blond:


#2

Joika sa for siden:

Jeg tror jeg ville gått for langpanne. Tenker at brødformer vil gi mer svinn ettersom kakene nok blir litt for runde i kantene? Må jo være litt knølete å skjære til brødformkaker.


#3

veobra sa for siden:

Lag i langpanne og skjær til etterpå. Kantene kan bli litt harde eller ujevne på kaker. Du sipper de kantene hvis du lager i langpanne og skjærer ut etterpå.


#4

Niobe sa for siden:

Lag langpanne, ja. Det er enkelt å skjære til etterpå.


#5

Myria sa for siden:

Haha, det er faktisk min kake du har bilde av her. :D

Brødformer er det enkleste, jeg bruker to stykker (men du kan bruke tre om du vil, da blir vognene lavere. Beregn i såfall kortere steketid.)

Jeg brukte denne sjokoladekakeoppskriften:

300 g smør
600 g sukker
3½ dl melk
4 egg
500 g hvetemel
4 ts bakepulver
4 ss kakao

300 g melis
120 g smør
2-3 ss kakao
7 ss sterk kaffe

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen. Bland det tørre og rør det inn vekselvis med melken.
Røren ble stekt i to brødformer ved 175 grader i 40 minutter. Avkjøl helt før du setter dem sammen.
Glasuren røres sammen.
Den ene kaken blir delt i to like deler, dette er vognene. Den andre deles i en mindre del (førerhus) som festes med glasur på den større delen. Dekk hele kaken med glasur. Jeg har brukt Ballerinakjeks til hjul (en pakke er akkurat nok til lokomotiv og to vogner) og fylt vognene med nonstop. Vil du ha litt høyere kanter på vognene kan du f.eks. ha Kvikklunsj rundt. Skorstein er noen Minioreos stablet oppå hverandre eller en marshmallow dekket med glasur.


#6

Timar sa for siden:

Takk, begge to! :blomst: Så greit når dere er enige :knegg:

Hva slags glasur bruker man, mon tro? Mine vanlige er med smeltet smør og stivner på toget, men det er jo mulig å lage en myk en også..


#7

Isolde sa for siden:

Bruker alltid brødform. 2 stk. Enkelt og kaken blir fin. Ene deles i 2 midt på. Andre deles på 2/3 del og brukes som lokomotiv.


#8

Timar sa for siden:

Bruker du da langpanneoppskrift? Hvor lenge og hvor varmt steker du?


#9

Timar sa for siden:

Haha, så artig! Takk for inspirasjon! :D

Jeg bruker nok den oppskriften jeg linket til, siden kaken må lages i dag, men ikke spises før søndag. Jeg syns ofte de "vanlige" kakene fortere blir tørre enn kaker med kefir eller rømme. Men enig i at det enkle gjerne er det beste for ungene! :)


#10

Myria sa for siden:

Ja, oppskriften kan man jo velge selv. Tror alle har sine favoritter som de stadig vender tilbake til. :jupp:
Men uansett er brødform veldig praktisk og en langpannekakeoppskrift passer perfekt. :)


#11

Timar sa for siden:

Nytt spørsmål (ja, jeg er amøbe, alternativt preget av tidligere ikke helt vellykkete erfaringer :knegg). Min oppskrift sier at langpannekaka skal steke i 20 minutter. Du sier 40 minutter på brødformene. Hvor lang tid steker du langpanneversjonen av din kake?

Jeg kan stikke pinne i dem, jeg vet det, men jeg syns ikke det er en helt pålitelig løsning.


#12

Myria sa for siden:

Steketiden er omtrent den samme. :jupp:


#13

Timar sa for siden:

Enten det er i brødform eller langpanne, eller mellom de to oppskriftene? :teskjeforklaring påkrevd:


#14

Myria sa for siden:

Samme steketid enten det er brød eller langpanne ja.


#15

Mex sa for siden:

Jeg har stort sett alltid brukt brødformer til sånn kake. 2 stk.
Og ja, bruker oppskrift til langpannekake.

Jeg bruker stort sett smørkrem som glasur. Syns den er lett å bruke og den smaker godt.


#16

ingling sa for siden:

Jeg lager smørkrem med Philadelphia til sjokoladekake, det funker veldig godt til pynting. Du ksn blande inn kakao eller smeltet sjokolade hvis du vil ha den mørk.


#17

Isolde sa for siden:

Kakesteking er ikke min ovn flink til så når den begynner å bli stekt må jeg gå å pirke i den til den er ferdig. Så har ikke tid. Er nok litt mindre enn langpanne men den blir jo høyere som gjør at det tar lenger tid igjen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.