Er det enklest å steke den som langpanne, og så skjære opp i passende biter senere? Eller å steke den i brødformer for å få riktig fasong med en gang, og kanskje litt høyere kake?
Hvis jeg går for brødformer, er det noen som har peiling på om denne oppskriften kan passe til 3 brødformer, og hvor lenge og på hvilken temperatur de skal steke?
Jeg tror jeg ville gått for langpanne. Tenker at brødformer vil gi mer svinn ettersom kakene nok blir litt for runde i kantene? Må jo være litt knølete å skjære til brødformkaker.
Lag i langpanne og skjær til etterpå. Kantene kan bli litt harde eller ujevne på kaker. Du sipper de kantene hvis du lager i langpanne og skjærer ut etterpå.
Haha, det er faktisk min kake du har bilde av her. :D
Brødformer er det enkleste, jeg bruker to stykker (men du kan bruke tre om du vil, da blir vognene lavere. Beregn i såfall kortere steketid.)
Jeg brukte denne sjokoladekakeoppskriften:
300 g smør
600 g sukker
3½ dl melk
4 egg
500 g hvetemel
4 ts bakepulver
4 ss kakao
300 g melis
120 g smør
2-3 ss kakao
7 ss sterk kaffe
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen. Bland det tørre og rør det inn vekselvis med melken.
Røren ble stekt i to brødformer ved 175 grader i 40 minutter. Avkjøl helt før du setter dem sammen.
Glasuren røres sammen.
Den ene kaken blir delt i to like deler, dette er vognene. Den andre deles i en mindre del (førerhus) som festes med glasur på den større delen. Dekk hele kaken med glasur. Jeg har brukt Ballerinakjeks til hjul (en pakke er akkurat nok til lokomotiv og to vogner) og fylt vognene med nonstop. Vil du ha litt høyere kanter på vognene kan du f.eks. ha Kvikklunsj rundt. Skorstein er noen Minioreos stablet oppå hverandre eller en marshmallow dekket med glasur.
Jeg bruker nok den oppskriften jeg linket til, siden kaken må lages i dag, men ikke spises før søndag. Jeg syns ofte de "vanlige" kakene fortere blir tørre enn kaker med kefir eller rømme. Men enig i at det enkle gjerne er det beste for ungene! :)
Ja, oppskriften kan man jo velge selv. Tror alle har sine favoritter som de stadig vender tilbake til. :jupp:
Men uansett er brødform veldig praktisk og en langpannekakeoppskrift passer perfekt. :)
Nytt spørsmål (ja, jeg er amøbe, alternativt preget av tidligere ikke helt vellykkete erfaringer :knegg). Min oppskrift sier at langpannekaka skal steke i 20 minutter. Du sier 40 minutter på brødformene. Hvor lang tid steker du langpanneversjonen av din kake?
Jeg kan stikke pinne i dem, jeg vet det, men jeg syns ikke det er en helt pålitelig løsning.
Jeg lager smørkrem med Philadelphia til sjokoladekake, det funker veldig godt til pynting. Du ksn blande inn kakao eller smeltet sjokolade hvis du vil ha den mørk.
Kakesteking er ikke min ovn flink til så når den begynner å bli stekt må jeg gå å pirke i den til den er ferdig. Så har ikke tid. Er nok litt mindre enn langpanne men den blir jo høyere som gjør at det tar lenger tid igjen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.