Iriam sa for siden:
Hvordan få de best mulig?
Og har dere gode tips til saus eller fyll til å ha i de?
:vilha:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Iriam sa for siden:
Hvordan få de best mulig?
Og har dere gode tips til saus eller fyll til å ha i de?
:vilha:
Karamell sa for siden:
Ta av alufolien ;)
Ru sa for siden:
Ingen alufolie, legg dem på grovsalt i stedet. og la dem stå litt lengre.
Iriam sa for siden:
Okei..så folien skal helt av? Litt grønn på dette, jeg hadde nok hatt folien på..de selges jo med det..:sparke:.. Skal det lages kryss eller noe i de? Antall grader? Smøres med noe under steking?
Masse spm..vil nemlig overraske sambo med dette snart og få det perfekt til!:D
Señora sa for siden:
Ta av folien, sett ovnen på 220 (?, litt usikker) grader.
Vend potetene i olje, salt og pepper, legg på rist.
Ha folie under risten for å slippe alt griseriet som renner av.
Bak poteten i en time eller så (kommer an på størrelsen)
Server med hvitløksrømme, mais og allkrydder :nam:
Vi bruker å ha dette ved siden av eks. biff, svinefilet eller grillet laks.
Señora sa for siden:
Folien er bare tull og tøys.
Karamell sa for siden:
Bruker 200 gr. og står i ca en time. Jeg skjærer kryss ja.
Jeg har endel sauser et sted, men finner ikke oppskriftsboka mi!
Iriam sa for siden:
Takker så masse! Spesielt til Busymum, for en detaljert og god beskrivelse! Tar gjerne imot flere tips!:jupp:
Karamell sa for siden:
Mais og bacon + smør og rømme er godt. Eller prøv deg frem med en smøreost med smak, gjerne blandet med Tinesmør.
Revet ost er jo også godt sammen med mais og bacon.
Ru sa for siden:
Jeg skjærer ikke kryss, bruker store poteter og lar dem stå til de er ferdig, nærmere 2 t. enkelte ganger.
Serverer med stekt sopp, bacon, ost, rømme ... hva man enn måtte like.
Karamell sa for siden:
Den ene oppskriften var en slags guaccamolekrem. Det var most avocado, hvitløk, litt sitron, salt, pepper og rømmeblanding.
Karamell sa for siden:
Tacopoteter kan også brukes. Lag tacokjøttdeig og server med rømme, salsa og server med tomater og mais f.eks.
Iriam sa for siden:
Nammm...deilige forslag!:sulten:
Skal prøves på lørdag!
Er det forresten disse potetene i folie som dere bruker? Så klart, uten folie da!:humre:
Señora sa for siden:
Ja, de med folie. Men man finner så ymse her også dessverre.
Zip sa for siden:
Men kva er eigentleg forskjellen på ein vanleg stor potet (ulike typar) og dei som er pakka inn i folie?. Er vel ikkje alle som egnar deg til baking reknar eg med men eg har ofte brukt vanlege berre dei er store nok og det har blitt kjempegodt det :)
Ru sa for siden:
Det er bedre med de store med tykt skall.
Vi kjøper alltid uten folie, det er mang en dårlig potet som har blitt skjult der gitt!
Hønni sa for siden:
Ikke pakk potetene inn i folie.
Stikk noen hull i potetene med gaffel.
La de stå lenge nok, gjerne over en time!
Jeg elsker å ha i en blanding av tunfisk, rømme, creme fraiche og rødløk. :slurp:
Strå sa for siden:
Forskjellen er bare og KUN det at poteter i folie koster mer for kiloen. Og når du i tillegg må ta av folien? Snakk om bortkasta! Velger du poteter som er melne så egner de seg til baking.
Og tusen takk alle dere som er enig med meg i å kutte folien og heller kose seg med olje, salt, pepper og annet snadder. Har trodd lenge at jeg var den eneste, jeg :)
Bluen sa for siden:
Det bør enten lages kryss eller stikkes i potetene med gaffel, ellers kan de eksplodere inni komfyren. :brent barn:
Señora sa for siden:
Vi har aldri laget hull eller krysset, men bør kanskje tenke på det ettersom de da kan eksplodere.
Jeg lærte å bake potet av en engelsk dame som hadde et program på tv om nettopp poteter. Hun sa at folien bare var tull og tøys.
Honda sa for siden:
Ha kull i grillen , ten på å legg potetene med folien nedi kullet når det er blitt hvitt, og når de er nesten ferdig så tar du de opp, legger på grillrist å griller resten som du skal grille, og potetene opppå grillrista.
Jeg bruker en tynn strikkepinne for å kjenne når potetene er ferdige.
Altså man kjøper STORE vanlige poteter å tar på alu. folie selv:)
Jeg synnes baktpotet i steikovnen uten folie er tørre og ekkle...
Vi bruker bare div smør i den og har den til grillet mat :)
Karamell sa for siden:
Folien er sikkert bare på fordi resturanter serverer potetene i det. Kanskje bare av estetisk grunn?
Irma sa for siden:
Jøsses. For meg har alltid bakt potet vært synonymt med foliepotet.
Blir det forskjell på konsistensen på foliepotet og naken potet? Synes foliepoteter blir litt sånn våte og tunge. :nam: Vil ikke naken potet føre til tørr potet? :blond:
Karamell sa for siden:
Naken potet gir sprøtt skall :nam: og melen inni.
Med folie har jeg vel aldri smakt, men innbiller meg at poteten blir mer kokt enn bakt :urk:
Irma sa for siden:
Ok. Da kommer jeg til å fortsette med folien. Jeg hater melne poteter. Poenget med folie er vel at det blir mer fukt (og varme) for poteten vil jeg tro, slik at stekingen skjer kjappere.
Karamell sa for siden:
:Liker ikke kokte poteter:
Irma sa for siden:
Jeg er heller ikke fan, men jeg liker (folie)bakte faktisk. Synes det blir en annen smak på poteten enn når den er kokt.
DM sa for siden:
Folie er jo bra når man skal grille da vel?
Iriam sa for siden:
Tror folie er veldig bra ved grilling, trenger vel noe for å beskytte poteten?! Jeg bruker i hvertfall folie til diverse andre grønnsaker når jeg griller.
Jeg får bare prøve meg fram med potetene..takk for alle innspill...kanskje prøve noen med og uten folie?:jupp:
Señora sa for siden:
Jeg forstår ikke hvordan man ikke kan like poteter, for de smaker jo ikke noe spesielt, det er sausen som avgjør synes jeg.
Sier jeg som har en 8 åring som absolutt ikke liker poteter ;)
Karamell sa for siden:
Med saus går det jo an, men uten saus smaker det ikke godt. Noe smaker det jo, det smaker potetsmak :fnis:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.