Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lage bakte poteter?

#1

Iriam sa for siden:

Hvordan få de best mulig?

Og har dere gode tips til saus eller fyll til å ha i de?

:vilha:


#2

Karamell sa for siden:

Ta av alufolien ;)


#3

Ru sa for siden:

Ingen alufolie, legg dem på grovsalt i stedet. og la dem stå litt lengre.


#4

Iriam sa for siden:

Okei..så folien skal helt av? Litt grønn på dette, jeg hadde nok hatt folien på..de selges jo med det..:sparke:.. Skal det lages kryss eller noe i de? Antall grader? Smøres med noe under steking?

Masse spm..vil nemlig overraske sambo med dette snart og få det perfekt til!:D


#5

Señora sa for siden:

Ta av folien, sett ovnen på 220 (?, litt usikker) grader.

Vend potetene i olje, salt og pepper, legg på rist.

Ha folie under risten for å slippe alt griseriet som renner av.

Bak poteten i en time eller så (kommer an på størrelsen)

Server med hvitløksrømme, mais og allkrydder :nam:

Vi bruker å ha dette ved siden av eks. biff, svinefilet eller grillet laks.


#6

Señora sa for siden:

Folien er bare tull og tøys.


#7

Karamell sa for siden:

Bruker 200 gr. og står i ca en time. Jeg skjærer kryss ja.

Jeg har endel sauser et sted, men finner ikke oppskriftsboka mi!


#8

Iriam sa for siden:

Takker så masse! Spesielt til Busymum, for en detaljert og god beskrivelse! Tar gjerne imot flere tips!:jupp:


#9

Karamell sa for siden:

Mais og bacon + smør og rømme er godt. Eller prøv deg frem med en smøreost med smak, gjerne blandet med Tinesmør.

Revet ost er jo også godt sammen med mais og bacon.


#10

Ru sa for siden:

Jeg skjærer ikke kryss, bruker store poteter og lar dem stå til de er ferdig, nærmere 2 t. enkelte ganger.
Serverer med stekt sopp, bacon, ost, rømme ... hva man enn måtte like.


#11

Karamell sa for siden:

Den ene oppskriften var en slags guaccamolekrem. Det var most avocado, hvitløk, litt sitron, salt, pepper og rømmeblanding.


#12

Karamell sa for siden:

Tacopoteter kan også brukes. Lag tacokjøttdeig og server med rømme, salsa og server med tomater og mais f.eks.


#13

Iriam sa for siden:

Nammm...deilige forslag!:sulten:

Skal prøves på lørdag!
Er det forresten disse potetene i folie som dere bruker? Så klart, uten folie da!:humre:


#14

Señora sa for siden:

Ja, de med folie. Men man finner så ymse her også dessverre.


#15

Zip sa for siden:

Men kva er eigentleg forskjellen på ein vanleg stor potet (ulike typar) og dei som er pakka inn i folie?. Er vel ikkje alle som egnar deg til baking reknar eg med men eg har ofte brukt vanlege berre dei er store nok og det har blitt kjempegodt det :)


#16

Ru sa for siden:

Det er bedre med de store med tykt skall.
Vi kjøper alltid uten folie, det er mang en dårlig potet som har blitt skjult der gitt!


#17

Hønni sa for siden:

Ikke pakk potetene inn i folie.
Stikk noen hull i potetene med gaffel.
La de stå lenge nok, gjerne over en time!

Jeg elsker å ha i en blanding av tunfisk, rømme, creme fraiche og rødløk. :slurp:


#18

Strå sa for siden:

Forskjellen er bare og KUN det at poteter i folie koster mer for kiloen. Og når du i tillegg må ta av folien? Snakk om bortkasta! Velger du poteter som er melne så egner de seg til baking.

Og tusen takk alle dere som er enig med meg i å kutte folien og heller kose seg med olje, salt, pepper og annet snadder. Har trodd lenge at jeg var den eneste, jeg :)


#19

Bluen sa for siden:

Det bør enten lages kryss eller stikkes i potetene med gaffel, ellers kan de eksplodere inni komfyren. :brent barn:


#20

Señora sa for siden:

Vi har aldri laget hull eller krysset, men bør kanskje tenke på det ettersom de da kan eksplodere.

Jeg lærte å bake potet av en engelsk dame som hadde et program på tv om nettopp poteter. Hun sa at folien bare var tull og tøys.


#21

Honda sa for siden:

Ha kull i grillen , ten på å legg potetene med folien nedi kullet når det er blitt hvitt, og når de er nesten ferdig så tar du de opp, legger på grillrist å griller resten som du skal grille, og potetene opppå grillrista.
Jeg bruker en tynn strikkepinne for å kjenne når potetene er ferdige.

Altså man kjøper STORE vanlige poteter å tar på alu. folie selv:)

Jeg synnes baktpotet i steikovnen uten folie er tørre og ekkle...

Vi bruker bare div smør i den og har den til grillet mat :)


#22

Karamell sa for siden:

Folien er sikkert bare på fordi resturanter serverer potetene i det. Kanskje bare av estetisk grunn?


#23

Irma sa for siden:

Jøsses. For meg har alltid bakt potet vært synonymt med foliepotet.

Blir det forskjell på konsistensen på foliepotet og naken potet? Synes foliepoteter blir litt sånn våte og tunge. :nam: Vil ikke naken potet føre til tørr potet? :blond:


#24

Karamell sa for siden:

Naken potet gir sprøtt skall :nam: og melen inni.
Med folie har jeg vel aldri smakt, men innbiller meg at poteten blir mer kokt enn bakt :urk:


#25

Irma sa for siden:

Ok. Da kommer jeg til å fortsette med folien. Jeg hater melne poteter. Poenget med folie er vel at det blir mer fukt (og varme) for poteten vil jeg tro, slik at stekingen skjer kjappere.


#26

Karamell sa for siden:

:Liker ikke kokte poteter:


#27

Irma sa for siden:

Jeg er heller ikke fan, men jeg liker (folie)bakte faktisk. Synes det blir en annen smak på poteten enn når den er kokt.


#28

DM sa for siden:

Folie er jo bra når man skal grille da vel?


#29

Iriam sa for siden:

Tror folie er veldig bra ved grilling, trenger vel noe for å beskytte poteten?! Jeg bruker i hvertfall folie til diverse andre grønnsaker når jeg griller.

Jeg får bare prøve meg fram med potetene..takk for alle innspill...kanskje prøve noen med og uten folie?:jupp:


#30

Señora sa for siden:

Jeg forstår ikke hvordan man ikke kan like poteter, for de smaker jo ikke noe spesielt, det er sausen som avgjør synes jeg.

Sier jeg som har en 8 åring som absolutt ikke liker poteter ;)


#31

Karamell sa for siden:

Med saus går det jo an, men uten saus smaker det ikke godt. Noe smaker det jo, det smaker potetsmak :fnis:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.