Jeg er ikke sær egentlig, men det er mye mat jeg prøver å unngå på grunn av IBS'en. :sukk:
Men tilbake til poenget, jeg spiser veldig mye kjøtt og har lyst til å spise veggismat minst en gang i uken. :ja:
Men hva kan man lage som metter når man helst vil unngå:
Bønner
Linser
Løk
Gluten
Melkeprodukter
Soya
Nøtter og frø (små mengder går greit)
Og man blir i tillegg ikke mett av veldig karborike matvarer som ris og pasta.
Jeg er helt fantasiløs. :hjelp:
Måtte vært risnudler i så fall. Tror ikke jeg hadde blitt så mett av det desverre.
Er jeg utrolig rar som ikke holder meg mett av havregrøt, ris og lignende? Etter en time eller to er jeg skrubbsulten igjen, og så ofte gidder jeg ikke å spise.
Brokkoli er ikke bra, sopp er ikke bra, avocado er ikke bra.... For ikke å snakke om rosenkål, som glatt setter meg ut av spill i et halvt døgn.
Det er ikke lett å være glad i grønt, og slite med FODMAPs. :mumle:
Men fra spøk til alvor, kan du jo lage ulike supper, for eksempel gulrotsuppe med appelsin og ingefær? Eller diverse tomatsupper? Eller potetsuppe med det grønne av vårløken?
Jeg holder meg mett i timesvis på protein og fett. ;) Så det er jeg visst både normal og unormal. :ler:
Supper og gryter kan sikkert fungere. Kan jo ha i litt kokosmelk så blir det mer mettende.
Kikerter har jeg ikke spist på mange år, men jeg blir jo oppblåst av belgfrukter så sikkert best å stå over. Ikke at man dør av litt gass i magen, men det kan være veldig ubehagelig...
Jeg blir alltid overrasket når jeg leser om folk som holder seg mette i timesvis på havregrøt. :knegg: Jeg spiser en (for meg) ganske liten (for andre sikkert normal) porsjon havregrøt hver morgen klokken 6.30 og må ha frokost nr 2 når jeg er på skolen 8.30....
Supper med brød
Omeletter
Pizza
Pasta med tomatsaus ( med masse grønnsaker)
Ikea sine grønnsaksboller synes jeg er kjempegode, men aner ikke om det er løk og belgfrukter i.;) ( får kjøpt i frysedisken)
Kom forresten på at jeg spiste noe godt på en pub i England, en slags pølse laget av litt forskjellige rotgrønnsaker. Pastinakk var det ihvertfall i. :gruble: Kanskje det kunne vært noe.
Mange gode grønnsakssupper man kan lage, med og uten stavmikser. Liker veldig godt gresskarsuppe, særlig godt krydret med hvitløk, chili osv. Slike supper kan man gjerne lage mye av og fryse ned i porsjoner (lager gresskarpure om høsten og fryser ned, da blir det suppe til familien tilsatt grønnsaksbuljong osv).
Å spise "fransk", med grønnsaker eller en suppe til forrett er også fint.
Har også fått noen gode, hjemmelagde veggieburgere, med litt av hvert i (tror det var gulrøtter, poteter osv og så rødbeter, de ga fin farge. Kanskje de het rødbetekaker?? Best nystekte, de ble slappe og vannete av å fryses.)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.