Jeg skal ha med en tapasrett til kurvfest (i utvidet forstand, i praksis er det meste av mat gangbart). Jeg orker ikke stå hele dagen på kjøkkenet. Og det er en fordel om det ikke blir spinndyrt. hva tar jeg med? Dobbel posjon i og med at jeg og mannen er to stk. :knegg:
Jeg har hatt stor suksess med ristede brødskiver delt i fire, med smør, litt salat og halvparten med manchego (ost) og serranoskinke og resten med røkelaks og avokado.
Kjøp kjøttboller, ala svenske kjøttboller.
Lag en grøt av tørket basilikum (omtrent et helt, vanlig krydderglass), masse hvitløk, salt pepper og nøytral olje. (Jeg bruker raps)
Vend kjøttbollene i pasten, og stek i ovnen til kjøttbollene er blitt varme nok.
800 g kyllingkjøttdeig
2 løk, finhakket og mykstekt, avkjøles
1 egg
1 par fedd knust hvitløk
finhakket chili etter smak
50 g koriander, grovhakket
1 ss raspet ingefær
1 ss salt
Rør sammen deigen, pass på at kyllingkjøttet og egget er iskaldt.
Form kjøttboller og legg på stekeplate. Stek på 200 C i omlag 10 minutter. Test 1 for å se om den er gjennomstekt.