Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Justering av utstyr

#1

Cumulus sa for siden:

Jeg har kjøpt slalom ski og støvler til sønnen son må justeres. Jeg klarer ikke justere bindingene selv. Hvor gjør man sånt?


#2

My sa for siden:

På skisenteret eller i sportsbutikker.


#3

millact sa for siden:

Henger meg på. Tenker å gjøre det på den lokale sportsbutikken.


#4

My sa for siden:

På skisentrene er de veldig rutinerte. De gjør det i ett kjør, mange ganger for dag, når folk leier utstyr.


#5

Candy Darling sa for siden:

Hvis du har eller skal kjøpe heiskort eller preppe ski eller bare spør pent, gjør de de gratis i alle skishoper ved bakken. Det er lett å gjøre det selv også, men litt omstendelig å finne ut hvilken innstilling det skal være på de ulike vektklassene (gudforby at de bare skulle bruke kg).


#6

My sa for siden:

Ikke sant, og skonummer også, for den saks skyld. Hva er egentlig greia?

#7

Addison sa for siden:

Har også veldig god erfaring med å spørre i skiutleien på skisentrene, de fikser det på et blunk! :nikker:


#8

Cumulus sa for siden:

Fikk gjort det på G max. Det tok 20 sekunder. :ja:


#9

Joika sa for siden:

Er det vekta som må justeres? Så fall så ville jeg googlet bindingene og merket, funnet hva innstillingen skal være (går etter vekt og er i en tabell som regel), og stilt selv. Det er bare å bruke en stor skrutrekker.


#10

Joika sa for siden:

Det som er ekstra latterlig, er at alle bindingsprodusentene har egne tabeller. Det er helt komisk, når det er såpass enkelt å stille inn bindingene i seg selv.

Det går på cm innvendig på skoene, MEN.. skoene bygger litt forskjellig i endene pga de utstikkergreiene som gjør at de sitter fast i bindingen. Så man må også ha de utvendige målene på skoen. Ikke bare og bare. :p

Hver gang noen her tenker at "jeg klarer ikke" på sånne ting, så tenk på meg. Jeg jobbet med det i mange år og er ikke akkurat noe snekkergeni. :knegg:


#11

My sa for siden:

Ja, jeg vet jo at det går på cm inni skoa. Men skjønner fortsatt ikke hvorfor de ikke kan operere med vanlige skonummer. Hvem går rundt og vet hvor mange cm fotsålen deres måler (eller ungene sine)? Man må jo alltid slå det opp uansett, i en eller annen konverteringstabell, og siden forholdet alltid er det samme kunne de like gjerne brukt skonummer.

#12

millact sa for siden:

Måtte du betale noe?


#13

Cumulus sa for siden:

Nei. :ja: Og da ble jeg så glad at jeg kjøpte 3 stk slalomstøvelposer. :ja:


#14

millact sa for siden:

Hehe.
Jeg tenker å dra til min lokale butikk, Sport 1, tipper jeg må betale noe, men orker ikke dra med meg ski og støvler (to par av begge deler) til andre siden av byen for å få det gjort.

Vil ha det i orden til vi skal på ski så det ikke går bort tid med å få det gjort. Har kjøpt brukt utstyr, så satser jo på at jeg ikke har kjøpt katta i sekken og at det går an å justere det.......


#15

Joika sa for siden:

Som sagt, forsøk å google bindingen og se om du finner en vekttabell. Tar deg da ca 10 sekunder å fikse selv.


#16

Albertine sa for siden:

Overskrifta fikk meg til å tenke på en gubbe med balla i klem, som måtte justere litt på stellet. :knegg:


#17

Joika sa for siden:

:fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.