Mannen fyller 40 år :eek: til vinteren, og vi skal ha selskap. Vet ikke enda hvor mange vi blir, men det kommer ihvertfall 30-40 gjester.
Hva serverer dere i sånne selskaper?
Han er veldig glad i kylling, og jeg (vegerarianer) er veldig glad i Gresk mat. Jeg kan bake/lage mat som kan fryses i mellomtiden selv. Tenkte litt på sånne hjemmelagde greske kjøttboller, hørte de var fryktelig gode. Vi vil gjerne ha hjemmelaget mat, siden vi begge elsker å kokkelere.:ja:
Tapas! Mye jobb i forkant, men du slipper servering, holde maten varm osv. Mye av maten kan også lages i god tid før selskapet. Kjøp litt "raffinert" papp, så slipper du unna med en del oppvask også. :knegg:
Tapas har jeg aldri lagd.. Hva er det da? hihi Er det no wraps/taco-greier? Viltgryte er kjempegodt, lagde det mye før og passer jo til vinteren. Men jeg kan jo ikke spise det selv da.. ego
Koltbord er også lurt.. da kan det jo være masse greske retter. Mmmm
Venninna mi hadde laget all maten i bryllupet sitt, han er halvt Italiensk og de hadde bare Italiensk mat. Det var knallgodt. T.o.m kakene var Italienske. Hun er så flink. Det var skikkelig gjennomført. Kult!
Her er oppsummeringen til Rug, etter endt tapsselskap. Kopiert fra innlegg.
Rapport fra en utladet, men fornøyd kropp: Aller først må jeg si tusen takk for hjelpen. Det var morsomt å forklare alle nysgjerrige at jeg hadde fått hjelp av vilt fremmede, men de ble sannelig imponerte.
Det ble mye mat. :ja: Mer enn nok! Det kom 35 sultne mennesker, og de var helt over seg over så mye god mat, og det gjorde godt for en sjel som ikke hadde hatt rompa på en stol siden den forlot senga om morgenen.
De to nevøene mine på 5 og 8 hjalp til med å vaske og skjære opp 10 kg poteter. Dessuten tok de med mini ut i en times tid etter barnehagen, gjett om de skal få en klekkelig belønning! Dessuten var de fryktelig leie seg for at de ikke fikk smake, de er av typen som spiser absolutt alt. De fikk smake i dag, og var like fornøyde som resten av selskapet.
Tenkte jeg kunne lage en liste og si hvor mye som forsvant:
1. 9-10 kg båtpoteter: Det meste forsvant. Godt å ha i bunnen. 2. Omtrent 60 scampi med ost og spekeskine: Mange skeptiske, så jeg hadde mye igjen. Dem som smakte synes det var veldig godt, så de forsynte seg flere ganger. Men det var mye arbeid å lage dem til, jeg holdt på å bli sprø av å skrelle - og da jeg endelig var ferdig måtte alle snittes, fylles og rulles. 3. 40 champignoner med fetaost- og rømmefyll: Ble litt våte, så burde blitt frest litt i pannen først. Men de ble veldig gode (tror jeg, rakk ikke å smake selv). Hadde vel 16-18 igjen. 4. 16 Vestlandslefser delt i fire, med ruccola, serranoskinke og Philadephiaost: Mange trodde de var fylt med røkelaks, og skygget unna. Men når det gikk opp for dem at det var skinke, forsvant mange. Utrolig gode! Hadde vel 20 igjen. 5. Omtrent 40 dadler med bacon. Jeg likte dem veldig godt, men hadde ikke plass i stekeovnen til dem, så jeg måtte steke dem i panna. Det var ikke lett å få dem jevnt stekt, så de utgjorde kveldens store frustrasjon -jeg svidde ganske mange. Men det var helt riktig at de er mettende, for de fleste nøyde seg med en som en avslutning på måltidet. Hadde ganske mange igjen. 6. 1,6 kg biffdeig til kjøttboller. Jeg var alt for forsiktig med krydderet, og det skjedde litt for mye på en gang, så de ble for godt stekt og litt for tørre. La dem bare oppi barbecuesausen, gjorde underverker. Hadde 12-13 igjen. 7. Barbecuesaus, dobbel porsjon. Den var ufattelig god! Fant ikke chipotle-chili, men det ble godt uansett (jeg vet jo ikke hvordan røyksmaken påvirker sausen). Hadde mengder igjen, så det hadde kanskje holdt med én porsjon. 8. Dobbel pastapestokyllingsalat. Hadde holdt med én porsjon, men den er alltid en schläger. 9. Grønn salat med rollo, mandariner, nøtter osv. Nesten alt forsvant. 10. Et par vanlige salater (á la 80-tallet), ikke mye gikk - de druknet nok litt. 11. To foccacia, en stor langpanne og en mindre. Nesten alt forsvant, fantastisk godt! Gleder meg til restene. 12. Pesto, aioli, kalamataoliven, litt grissini, ikke mye gikk. 13. Mye druer, honningmelon og Piel de Sapo-melon. Gikk mye.
Glemte manchegoosten, hadde bare kjøpt en liten bit for å prøve. Men nå har jeg god anledning til å nyte den helt alene - gleder meg!
Dessertbord:
1. Mer frukt, ananas, druer og melon. 2. To porsjoner Dronning Maud, gikk mye. 3. To porsjoner sjokolademousse, gikk mye. 4. Sjokoladelangpannekake, halvparten forsvant. 5. Pai med vaniljesaus og blåbær, gikk mye. 6. Is, krem, marengs, vaniljesaus og rips i salig blanding, gikk mye. 7. Kommer ikke på den siste tingen rett og slett.
Kvelden gikk altså stort sett med til å spise, og det var utrolig koselig. Mannen ble fullstendig tatt på sengen, og var rørt over at så mange ville være med på å feire dagen.
Det var en del arbeid, men jeg er ikke skremt etter alle de gode tilbakemeldingene som kom. Laget jo ingenting dessert selv, det hadde jeg rett og slett ikke rukket.
Konklusjon: tapas var særdeles vellykket med så mange gjester til stede i et privathus.