Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbarhet fryst vin

#1

Myria sa for siden:

Jeg fryser ned rødvin i passelige porsjoner for å bruke i supper, gryteretter og slikt. Etter et dypdykk i fryseren finner jeg flere umerkede poser som etter all sannsynlighet har ligget der i flere år (5-6?). Brukbart eller bare å kaste?


#2

Turban Smukk sa for siden:

Tin opp (det er jo fort gjort) og lukt? Men jeg heller mot kast, altså.


#3

Myria sa for siden:

Ja, jeg heller mot kast jeg også.


#4

Turban Smukk sa for siden:

Ja, tviler på at det har holdt seg. Kan jo teste ut matretter som krever småharsk sherrysmak da. :knegg:


#5

meisje sa for siden:

Jeg tenker at det fint kan brukes. Vin kan lagres lenge i kjellere. Tviler på at vinen er blitt harsk, alkoholen omdannes jo til eddik, og det er lite fettstoffer i vin.

Dersom jeg ikke har vin til sauser bruker jeg ofte balsamico eddik i stedenfor. Eddikkflaskene har jeg i skap i romtemperatur i lang tid.


#6

Turban Smukk sa for siden:

Kanskje ikke harsk, men eddiksmak tror jeg, og vin blitt til eddik smaker ikke det samme som eddik ment å være eddik. Synes jeg (og jeg har testet).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.