Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Konfirmant 2020

#1

Tjorven sa for siden:

Vi har hatt en tråd med en lignende overskrift en gang før. Da var det ment som en spøk. Jeg synes fremdeles det er tull og fanteri, men jeg blir nå fortalt av venninner som har hatt konfirmanter og, ikke minst, min mor at dette er noe jeg må begynne å tenke på NÅ.

Jeg må i hvert fall bestille lokale, og også ta et standpunkt til hva slags bunad barnet skal ha.

Jeg synes dette er helt på ville veier, men med tanke på at slekta er enorm, så har vi ingen mulighet for å stå der uten lokale denne dagen i 2020.

Bør 12-åringen allerede nå trenge å ta et standpunkt til hvorvidt hun skal konfirmeres eller ikke? Bare bestiller man lokale sånn i tilfelle? Og hvis ja, til hvilken dato?

Ungen er virkelig sin mors datter og kommer trolig til å vokse mye etter konfirmasjonen. Bør bestemødre informeres om at bunad bare får vente?


#2

Lykken sa for siden:

Datoen blir jo gjerne ikke annonsert før 1 år i forveien, så det er jo ikke noe å stresse med. Og hva i alle dager annet må man ha ferdig flere år før?


#3

emm sa for siden:

Altså, jeg har to konfirmasjoner før 2020, og den i 2019 nekter jeg egentlig å snakke om før vi er ferdig med årets. :knegg:

Om du får gjort noe nå kommer vel an på om du vet hva slags konfirmasjon hun vil ha, om hun vil i det hele tatt, er klar til å bestemme dette nå tre år før, og om datoen for konfirmasjonene 2020 er satt?

Om bestemødrene er villig til å vente med bunad kan du jo si det, men håper det ikke bare utgår da. Det er jo endel bunader som kan sys veldig både ut og ned, men vet ikke om det gjelder den dere har tenkt på? Den i bestilling her kan sys ut til str 42, og ned 10 cm.


#4

Niobe sa for siden:

Vi har også konfirmant i 2020, og folk begynte å spørre om jeg hadde ordnet lokale allerede i fjor. Men jeg vet at de mest populære stedene er booket flere år i forveien, så det er vel ikke for tidlig... Her er det 97% som konfirmerer seg i kirken, og det er to faste konfirmasjonshelger, siste i april og første i mai, så datoene vet man sånn sett.


#5

Señora sa for siden:

Hjelp! Det var nå veldig tidlig.

Jeg bestilte lokale ett år i forveien da jeg visste datoen Kakene og blomstene en uke eller to før. Dermed er det bare klær, gave og invitasjoner, tale og evt. billedkavalkade som gjenstår. :Rema1000: :guttemamma:

Har vel konfirmant i 2020 jeg også når jeg tenker meg om.


#6

Pasta sa for siden:

Morsomt at du nevner det. Forrige uke sendte jeg mail til et lokale for å booke alle helgene i mai 2020. Vi slet jo veldig med å få lokale til 2016-konfirmanten til tross for at jeg startet 1,5 år i forveien.
Ellers har jeg tenkt lite på det.


#7

Pesten sa for siden:

Jeg har hatt konfirmant og nå blir det 2 på rad her. Tenker 2020 konfirmantplanlegging må vente minst 2 år fram.


#8

Tallulah sa for siden:

Altså, dette er tullete. Du kan ikke tvinge henne til å bestemme seg NÅ for hvordan hun skal konfirmere seg, og du kan ikke vite datoene. Ergo kan du ikke bestille et lokale.


#9

Input sa for siden:

Wow. :dåne: Må du ikke betale depositum eller noe?


#10

Neket sa for siden:

:tullerdunisse:

Jeg har konfirmant i Mai, har ikke gjort mer enn å informere familien om dato. Vi skal ha det hjemme da, og hun vil ikke ha bunad. Jeg gidder ikke tvinge henne.


#11

GinaK sa for siden:

Haha, det er litt av et styr.
Hos oss har de alltid kirkelig konfirmasjon de to første helgene i september så satser på samme tid når det blir minsten sin tur.
Vi kunne velge helg, dag og klokkeslett så langt det lot seg gjøre.

Om bare mannen holder seg på samme jobb til høsten 2020 så får vi garantert flotte lokaler og flott mat med kokk så satser på det. Så jeg er rolig denne gangen også. :)


#12

løve70 sa for siden:

Det var tidlig ja :) Vi har visst konformant neste år. Det eneste som er på gang er bunaden - den syr min mor.


#13

Che sa for siden:

Jeg har jo også (kanskje) konfirmant den datoen. Vi har (heldigvis) så liten familie så vi kan ha hele greia hjemme. Enn så lenge vet han ikke selv om han ønsker å feire dagen, så det får vel tiden vise. Jeg begynner planleggingen i 2018 - tidligst.

(men det skal og sies at jeg kan bruke lokaler på jobben om det blir utfordrende å ha det hele hjemme)


#14

Einhyrningur sa for siden:

Her må man bestille lokale noen år i forveien ja, man reserverer bare alle datoer så er man førstemann til å velge når de annonserer datoene. Vi må faktisk gjøre dette nå i år og har vel konfirmasjon i 2020 når jeg tenker etter.


#15

Sir Limpalot sa for siden:

Merkelig at det blir vanskelig å leie lokaler hvis flere drar det trikset...


#16

Einhyrningur sa for siden:

Herregud, vi har konfirmant i 2019!! Han går ut 7.klasse i år, det blir jo 2019 da!!! :stressa:


#17

Niobe sa for siden:

:humre:

Jeg tok en kjapp opptelling og vi blir ca 50 med familie og venner. Det blir nok litt mange å stue rundt spisebordet til 22 personer. :knegg: Så da må jeg vel bare finne lokale, da.


#18

Acsa sa for siden:

Det har ikke ramla meg inn i halvsøvne å tenke på 2020-konfirmasjonen. Ikke vet jeg om, hvor, hvordan og når han vil konfirmeres, og det ordner seg alltids.


#19

Lyppa sa for siden:

Her er det helt normalt at man bestiller lokale tre år i forveien. Gjør man ikke det risikerer man at man ikke får lokale. Her er det konfirmasjon en fast helg i året, slik at det er lett å finne ut dato.


#20

veobra sa for siden:

Jeg kjenner noen som ikke fikk da de ønsket reservere to år i forveien. Det var på ett bestemt lokale. Hvis man er åpen for å ha det andre steder finner man alltids et sted å være i denne byen.

Jeg synes det er tidli å bestille bunad til konfirmasjonsåret, selv til jente. årest konfirmasnt får derfor bunad til konfirmasjonen. Altså som gave, den bestilles senere så den kan ikke brukes konfirmasjonsdagen.


#21

Hondacrv sa for siden:

Me veit datoen. Kanskje det har å gjere med at både presten og kirkeveggen har konfirmant same dagen?

:knegg:


#22

Lykken sa for siden:

Her i området er det flere ulike datoer (kristelig) og kl.slett og både kristelig og human-etisk har påmelding ca 1 år i forveien. Da er det førstemann til mølla prinsipp. Tror ikke lokalene vil ta imot booking av en haug helger fra en person, når de vet at kun en blir reell. Noen opererer nok med ventelister.


#23

Pasta sa for siden:

De har en venteliste. Når jeg avbestiller blir nummer to på listen kontaktet. Osv.
Sånn er det her og denne gangen er jeg forhåpentligvis først i køen. Men vet at de mest populære lokalene er booket opp til fem år frem i tid.


#24

Millen sa for siden:

Jeg hang meg mest opp i det at hun må ha bunad jeg da.


#25

007 sa for siden:

Her er det få lokaler til leie, så her er man ute i god tid. Praksisen er at en kan reservere "den dagen der er konfirmasjon i xx kirke", og komme tilbake med endelig dato. Vi har derfor reservert 2018-konfirmasjonen for noen pr siden. Om hun velger humanetisk må vi forflytte oss så pass langt til seremonien at det er større valg ang. lokale.

Jeg vet at mange ungdommer får bunadssølv til jul og bursdager i årene frem mot konfirmasjonen, så sånn sett er det sikkert praktisk å bestemme seg tidlig. Vi har komt så langt at vi har bestilt en stk bunad som skal være klar våren 2018, men ikke hvilken type. Bunadssyersken vil ha beskjed om bunadstype 7 mnd før, altså i september.


#26

millact sa for siden:

Jeg har også konfirmant da, men slettes ikke tenkt på det enda. Regner med alt kan ordnes når det nærmer seg. Tipper det blir konfirmasjon i kirken og da kan hun velge mellom vår eller tidlig høst. Det eneste jeg vet er at hun skal få bunad, for hun er snart ferdig utvokst.

Min bror i Oslo har konfirmant neste vår. Tror ikke de har ordnet noe enda.

Vi er liten familie, kan godt hende vi skal ha det hjemme ellers kan vi leie lokalene til karateklubben veldig rimelig.


#27

isola sa for siden:

Niesen min er konfirmant året før, og lokalet ble booket i 2010. Da var det allerede fullbooket for konfirmanter i 2018... Det er som andre her har skrevet, førstemann på lista får velge dato først.
Jeg tenker at om hun har vært i noen konfirmasjoner og har en idé om hva det er, så kan hun vel spørres om hun har noen ønsker selv?


#28

Gerbera sa for siden:

Jeg vil tro vi har plass til å ha det hjemme, om det ikke skulle være noe ledig. Jeg bekymrer meg mer over at jeg forhåpentligvis skriver og leverer bacheloroppgave den våren, og har satset på at bestemor tar seg av konfirmasjonsforberedelser.

Bunad er visstnok påbegynt, bestemor broderer bunader, og har to barnebarn som er like gamle, så hun har allerede begynt på en av de. Jeg stusser mer på at hun ikke har spurt oss om jenta ønsker seg den typen bunad, den er veldig typisk for området her, og jenta kunne like gjerne hatt lyst til å ha tilsvarende min.

Ellers er jeg mer på å planlegge talen til min nevø sin konfirmasjon, om 2 år. :glis: Han gruer seg allerede. :knegg:


#29

star sa for siden:

Nei nei nei, orker ikke tenke på det enda. :skremt:
Vi har liten familie så får høre om x'en kan tenke seg å ha det hjemme. Vi hadde dåpen til begge i huset hans, som da var svigermor sitt.


#30

polarjenta sa for siden:

Kirkeveggen, har den en datter eller sønn? :knegg:


#31

Niobe sa for siden:

Antagelig en liten altertavle! :knegg:


#32

polarjenta sa for siden:

En altertavle, en gutt altså, eller man kanskje si ei altertavle også? Tvillinger? :nemlig:


#33

Hondacrv sa for siden:

Hahaha, eg såg feilen no og håpa ingen andre hadde sett den. KirkeveRgen.

Det einaste eg har tenkt på er lokale. Me kan ikkje ha det heime, og me er stor familie, og eg har lyst å be mange. Så derfor har eg booka.
Ho skal ha Hardangerbunad, og mormora har kontrollen på den. Året før må me nok noen turer vestover for å få tatt mål og sydd og tilpassa og slikt.


#34

polarjenta sa for siden:

Skjønte det var kirkevergen, men det ble for fristende:knegg:


#35

Hondacrv sa for siden:

Reknar med eg hadde gjort akkurat det same sjølv :knegg:


#36

Karamell sa for siden:

Jeg har også konfirmant i 2020, men tenker å begynne å få litt orden på den i år nå snart. :knegg:


#37

Dixie Diner sa for siden:

Høøø! Seriøst? Jeg har konfirmant neste år, og det eneste jeg har giddet å tenke på er om hun skal konfirmeres i kirka eller borgerlig. Hun har valgt borgerlig (vi er ikke medlemmer i kirka, noen av oss). Ellers er det vel ikke noe å tenke på enda, med mindre man er av den sorten som skal ha hundrevis av gjester, digert drømmelokale og kjendis-band til å spille og den slags. Her kommer vi bare til å gjøre det ganske enkelt.


#38

Niobe sa for siden:

Nei, det er vel kun lokale man trenger å tenke på så tidlig. Vi må nok ha et sted hvor vi i størst mulig grad kommer til "dekket bord" og alt ordnet, så vi bør vel være tidlig ute.


#39

Einhyrningur sa for siden:

Ja, eller at man er av den sorten som har for liten stue til å ha mer en åtte gjester.


#40

Dixie Diner sa for siden:

Ja, ser den, hehe. Har alltid hatt flaks med lokale selv om jeg har bestilt kort tid i forveien, men skjønner jo at det ikke alltid går i orden. Kan hende jeg også må leie lokale, men heldigvis har eksmannen min tilgang til stort jobb-lokale med kjøkken som vi har lånt noen ganger gratis, så vi bruker sikkert bare det denne gangen også om vi ikke har plass hjemme.
Så er det sambo sin datters tur året etter, juhu. Dyrt!


#41

star sa for siden:

Eldste har vel forresten ymtet frampå at han kan tenke seg å konfirmeres der han er døpt. Dvs ikke kirka vi tilhører. Vet ikke om det er mulig, så det må jeg sjekke ut.


#42

polarjenta sa for siden:

Det vet jeg flere har gjort, så det er nok mulig.


#43

Niobe sa for siden:

Det går fint an. Bare å ta kontakt med kirken han vil konfirmeres i.


#44

star sa for siden:

Det er ingen kirke i den forstand. De kjører bare 2 dåpsdager i året, da 2 runder hver gang. På kirken sine sider kan jeg ikke se at de har konfirmasjon der.
Men jeg fant ut at gutta visstnok konfirmeres i en annen kirke enn den vi hører til.


#45

Charlie sa for siden:

Har konfirmant i 2018, og bestilte lokale i fjor sommer. Da var førsteønsket booket, så jeg bestilte andreønsket. Lokalene har samme restauratør, og jeg vet at maten blir bra.

Konfirmanten er humanist, og de datoene legges ut 3-4 år før tiden, så vi visste nøyaktig dato. Jeg har sagt det ikke er tvang på å konfirmere seg selv om lokale er bestilt, i verste fall får vi bare ta en fest :knegg: Men vi trenger universell utforming og å komme til dekket bord (og bare gå hjem når det er ferdig :ja: )

Man "konkurrerer" jo med bryllup også, og endel av dem booker hele helgen, så hvis man vil ha det "ute" er det greit å ha det i orden.


#46

Cuyahoga sa for siden:

Vi er godt i gang med bunad.


#47

Tjorven sa for siden:

Jeg kommer ikke til å legge nevneverdig arbeid i serviettbretting og blomsteroppsatser. Det er lokale jeg eventuelt bekymrer meg for. Mannen min er en del av en tallrik familie, så hvis alle kommer så må vi leie et relativt stort lokale. De har i tillegg forskrekkelig dårlig oppmøte på andre ting vi inviterer til, så jeg kjenner jeg er litt delt på hvor mye energi jeg skal legge i saken.

Vi har allerede snakket litt om konfirmasjon med snuppa. Jeg har gjort det klart at det kan forventes en klekkelig sum penger hvis man ikke konfirmerer seg, men at hun står helt fritt til å velge selv. Vi legger oss heller ikke oppi om hun ønsker en kirkelig eller HEF-konfirmasjon.

Når det kommer til bunad så har hun allerede sølv til Finnmarksbunad. Det fikk hun til dåpen av svigermor. Svigermor sa den gang at hun skulle sy finnmarksbunad til konfirmasjon, men hun befinner seg nå i en helt annen økonomisk situasjon enn det hun gjorde den gang. Så det tror jeg ikke blir noe av. Finnmarksbunaden er svært enkel, og hvis man først skal legge masse penger i bunad, så synes jeg ikke det at hun har sølv til en bunad skal være styrende for hva hun eventuelt velger. Foreløpig har snuppa fortalt at hun ønsker seg nordlandsbunad (slik alle tantene på farssiden har), men det kan jo endre seg.

Men spørsmålet er vel egentlig om det er vanlig skikk å bestille lokale allerede nå. For hvis "alle andre" gjør det, så blir det litt håpløst å stå der om 3 år og ikke ha noe sted å være for jeg hadde prinsipper om å ikke starte tidlig.


#48

millact sa for siden:

Hvis det er så vanskelig med lokale hadde jeg booket noe nå.


#49

Hondacrv sa for siden:

Det er jo ikkje noko å ta på vei for at nokon stader må ein vere tidlig ute for å få lokale. Men det er sikkert veldig forskjellig rundt om. Det er berre det, og bunad, eg har tenkt på enno. Og jentungen skal konfirmeres i kirka, derfor veit me datoen. Detaljer har me jo ikkje begynt å tenke på, men for oss som ikkje kan ha det heime, er det greit å ha lokalet på plass sidan det er mange om beinet den dagen.


#50

Lykken sa for siden:

Tjorven, du bor jo i sentralt i Oslo? Forhør deg litt rundt om det er vanlig å bestille så tidlig i området. Jeg tror nok ikke det.


#51

Tjorven sa for siden:

Saken er at vi skal flytte mellom nå og konfirmasjonen (huset holder på å bygges). Jeg er ikke så kjent i vårt nye nabolag, så jeg vet ikke helt hvem man i så fall skal spørre.

Det jeg vet er at det ligger et forsamlingslokale rett ved siden av der vi skal bo, og det hadde jo unektelig vært praktisk å ha selskapet der. Men jeg er nok ikke den eneste som tenker akkurat sånn.


#52

Darth sa for siden:

Jeg kan være motvekten her, og si at det også er ganske vanlig å ikke bestille tre og et halvt år i forveien. Da eldste vår skulle konfirmeres, så tok vi kontakt med de vanlige lokalene etter at vi hadde fått datoene - bare for å oppdage at folk hadde reservert alt for årevis siden. Jeje, tenkte jeg, og tok kontakt med den koseligste barnehagen i området og en skole der en venn av meg jobber, og begge kunne låne(!) bort lokale mot at vi vasket etter oss. Vi endte på personalrommet på skolen (stort og lyst og med takterrasse), og disponerte også skolekjøkkenet.

Jeg hadde mye mer glede av å brette servietter og lage bordkort i ukene før konfirmasjonen, enn å orge med dette i flere år. Jeg har også 2005-unge, og jeg kommer nok ikke til å tenke så mye over dette før i 2019 om jeg kjenner meg selv rett.


#53

Lykken sa for siden:

Det er fortsatt i Oslo? Sjekk med forsamlingshuset hvordan bestillingsrutiner de har. Google andre steder i området og ring.


#54

Camomilla sa for siden:

Poden sier han har gjort seg opp en mening.
Det gjorde han visst samme dag som fetteren hadde Humenatisk konfirmasjon i våres.
Men vi får nå se da....
Men han vil ha Humanetisk konfirmasjon.
Selskapet vil han ha på Gaustablikk høyfjellshotell ....
Vi bor på Romerike :knegg:


#55

apan sa for siden:

Tja, er du sikker på at du vil ha en konfirmasjon der? Det er stusslige lokaler altså. Jeg ville heller leid en barnehage.


#56

Lykken sa for siden:

Blir litt reisetid da...:knegg:


#57

Billa sa for siden:

Book tidlig. Det gir ro og mulighet for å legge konfirmasjonsforberedelsene bort frem til det nærmer seg.


#58

Camomilla sa for siden:

Ja. Litt.
Men han ser ikke problemet.
Alke kan overnatte og han kan ha seremonien med Rjukanfolkey i Rjuksnhuset.


#59

Candy Darling sa for siden:

Men altså, hvor mange inviterer man i konfirmasjon? Det går ikke lenger enn til tanter og søskenbarn, vel?

Vi kan altså ha det på Øen, om nødvendig. :humre:


#60

polarjenta sa for siden:

Man bestemmer jo selv hvem og hvor mange man inviterer. Jeg har en venninne og hun inviterte Gud og hvermann føltes det sånn. Til middagen inviterte hun vel alt av egne tanter, onkler og søskenbarn, i tillegg til nære venninner.(litt usikker hvor mange av dem, jeg var invitert, men var i konfirmasjon til niesa) Til kaffen var enda flere venner og kollegaer invitert. Nå var det ingen far til konfirmant inne i bildet, så mulig hun følte hun måtte kompensere for det.

Jeg har foreløpig tenkt å invitere besteforeldre, faddere, tante, onkel, søskenbarn(2 stk), så får vi se hva faren tenker.


#61

Tallulah sa for siden:

Det at du flytter innad i Oslo betyr jo ikke at dere må ha festen i samme bydel? Jeg tror ikke det er vanlig å booke okaler tre år i forveien, og kjenner jeg blir irritert over praksis med å holde av alle helgene i en måned. Snakk om å bidra til at andre får det vanskelig. :himle:

Om det er vanlig eller ikke kommer jo helt an på antallet lokaler der man bor. At det er vanlig på Smøla sier ingenting om det er vanlig i Oslo. Eller om det er vanlig på Lambertseter og ikke på Tåsen, for den saks skyld. Du kan jo bare ringe de stedene du tenker på og forhøre deg?


#62

Neket sa for siden:

Jeg inviterer mine tanter og onkler, og minst en kusine - kanskje resten også, har ikke helt bestemt meg. På mannen sin side inviterer vi bare moren hans, og brødrene med familie.


#63

Input sa for siden:

Jeg er mest av alt overrasket over at lokalene gidder dette, de risikerer jo å få en eller flere helger uten inntjening fordi de må si nei til andre som ønsker å leie.


#64

apan sa for siden:

Det er mulig å bevege seg over store deler av Oslo, som Tallulah påpeker, så man trenger ikke et lokale i nærområdet. Jeg tror ikke en gang det er uvanlig å bevege seg.
Jeg har forøvrig også konfirmant i 2020, han annoserte i går at han gikk for humanetisk. Vi får ta opp igjen temaet senere tenker jeg. Alt er greit. Vi har festen hjemme. Blir noe lignende som ved lillebrors dåp i fjor og det gikk fint. Men jeg kjenner det frister å bestille mat. Vi får se etterhvert.


#65

Niobe sa for siden:

Det er vel litt forskjellig, men i våre kretser inviterer man vanligvis konfirmantens tanter/onkler, søskenbarn, besteforeldre, oldeforeldre, faddere og nære venner. Nære venner bare til kaffe og kaker evt. I vårt tilfelle blir dette ca 50 personer. Vi kan ikke ha det hjemme, ikke ha hva som helst av lokale, og det er uaktuelt å lage maten selv.


#66

Tallulah sa for siden:

Vi er 25 bare i en vanlig bursdag, og jeg ser vel for meg at det kan komme hvertfall ett barn til innen konfirmasjonen. I tillegg vil vi gjerne ha noen venner av familien på plass, og noe utvidet familie, så vi kommer ganske raskt opp i 40 stykker.

Kan bli litt trangt hos oss, men vi har foreldre med veldig god plass, slik at vi kan ha det der.


#67

Tjorven sa for siden:

Det er det vi tenker også, men når han man er gift med har 5 søsken som alle har reprodusert seg, så blir det mye folk. Bare besteforeldregenerasjonen til mine unger teller 7 personer (det er bare svigermor som ikke har ny ektefelle).


#68

Maverick sa for siden:

Neppe i april/mai/juni. Men jeg blir helt fnisete av tanken på å begynne å planlegge en konfirmasjon tre år i forveien, og skjønner plutselig hvorfor sånne eventfiksere har et marked.

Vet ungene i det hele tatt om de vil konfirmeres?


#69

polarjenta sa for siden:

Min sier at han skal, jeg tror nok mest det er pengegaver som lokker. Jeg skal jenke ned de forventningene litt, for vi er en liten familie.


#70

Java sa for siden:

Hvor tidlig du må bestille lokaler avhenger jo også av hvor viktig der er for dere å ha det ett bestemt sted eller type lokale. Jeg tror de aller fleste finner et eller annet sted å ha festen selv om det ikke er bestilt flere år i forveien. De jeg vet om som gjør det har sterke ønsker. Alternativer til festlokaler er barnehager, SFO-baser, kantiner på jobb etc.


#71

Niobe sa for siden:

Dere må ha veldig mye større barnehager enn de som er her, for jeg tror ikke jeg var vært i en barnehage med rom til å dekke festbord for 50 mann. I tillegg tror jeg ikke veggdekoren ville vært veldig forenlig med konfirmasjonsfest..?


#72

apan sa for siden:

Det er veldig forskjell på barnehager, men det er klart at veggdekoren uansett matcher passende. Det avhenger av hvor nøye man er. Vi har flere basebarnehager her med veldig god plass. Vi hadde dåpen til lillesøster i en slik en, nesten ny med store åpne lokaler. Det var fint der, og barna koste seg med alle lekene, de kunne til og med gå ut og leke utenfor.

Men jeg er enig i at de tradisjonelle avdelingsbarnehagene ikke har rom for 50 stk.


#73

Niobe sa for siden:

Det er nok mer tradisjonelle avdelingsbarnehager vi har her, ja.


#74

Java sa for siden:

Det må jo være en barnehage som har plass, og en del har det. Poenget med veggdekor viser akkurat hvor ulikt man tenker. Det hadde ikke brydd meg i det hele tatt hva som hang på veggene i lokalet. Det er klart det blir færre lokaler å velge mellom når man ønsker at alt skal passe.


#75

Einhyrningur sa for siden:

Fleste lokalet jeg forsøkte på var leid ut. Damn.


#76

Niobe sa for siden:

Jeg elsker å fotografere i slike anledninger, og da er det enormt forstyrrende med "distraherende" bakgrunn. Sånn sett er det vel noe jeg har i bakhodet mer enn andre, ja.


#77

Input sa for siden:

For mange er jo ikke det et spørsmål, konfirmasjon er bare sånn det er, liksom.

Nettopp. Jeg kunne hatt bryllupet mitt i en barnehage, så lite interessert er jeg i sånt. Ser for meg at konfirmasjon i barnehage må være helt supert, mtp. lekemuligheter osv.


#78

star sa for siden:

Besteforeldre, tanter/onkler og søskenbarn ja. Hos oss teller det 13 stk akkurat nå. Mulig noen søskenbarn kanskje har en partner innen den tid.
Jeg har noen søskenbarn jeg kan tenke meg å invitere og x har nok noen kamerater som jeg vil tro kan komme til å stå på invitasjonslista.


#79

polarjenta sa for siden:

Jeg måtte telle over, om alle de jeg tenker er naturlig til å komme så er vi oppe i 17. Hmm, pappaen har jo sikkert også noen han vil invitere, så da må jeg nok vurdere eget lokale.


#80

millact sa for siden:

Jeg tenker vi blir ca 20. Vi kan som sagt leie karateklubben for 500 kr om yngste fremdeles er medlem da, ellers koster den 3000 kr. De har alt der. Ellers vet jeg det finnes et speiderhus å få leid, dykkerklubben har lokaler, samme har seilforeningen.

Om min velger å konfirmere seg på høsten er det nok lettere mht lokaler, men foreløpig står hun på vår, så får vi se hva slags konfirmasjon det blir.


#81

IOA sa for siden:

Jeg gjetter at min kommer til å konfirmere seg i regi av Human-etisk forbund. Noe annet ville overraske meg veldig. Det er alltid første helga i mai. Jeg gjetter at vi skal ha det hjemme. Per i dag er nærmeste familie 11 personer, pluss to oldemødre. Vi kommer nok også til å be tanter og onkler og søskensbarn på min side, i hvert fall noen, siden pappaen ikke har familie i Norge.

Ikke så mye planlegging altså, mest gjetting.

Bunad har vi klar allerede. Alle jenter i vår familie får låne mormors konfirmasjonsbunad, som er fra Vest-Telemark. Mormor, 3 døtre og 5 barnebarn har brukt den i sin konfirmasjon. Den eneste utfordringen er hvis dattera til kusina mi skal konfirmeres samme helg. Men da har mamma opptil flere andre bunader på lur.


#82

Tjorven sa for siden:

Jeg tok kontakt med lokalet. De informerte meg om at de om ett års tid åpner for å bestille lokaler i 2020. Da vet jeg det.


#83

Tussa sa for siden:

Eg har visst konfirmant i 2020 også :knegg: Er litt for opptatt med Konfirmasjon2017 enda ;)


#84

My sa for siden:

Jeg har ikke peiling på om 05-ungen her kommer til å ville konfirmere seg, og om det eventuelt vil bli i kirka eller i regi av HEF. Hun er ikke døpt, så vil hun konfirmere seg i kirka må hun døpe seg først. Nå har hun et rush av søskenbarn som skal konfirmeres i tur og orden før det blir hennes tur, og det er ganske likt fordelt mellom humanistiske og kirkelige. Hittil har hun vært i konfirmasjon til to kusiner, en kristen og en humanistisk, i vår blir det en humanistisk, neste år trolig en kristen, året etter trolig to humanistiske. Så da får hun se litt av begge deler og har et godt grunnlag for å velge hvordan hun vil ha det, og tenke igjennom hvorfor. Uansett, bestille lokale har ikke falt meg inn enda. Satser på at det lar seg gjøre året før. Hvis ikke får vi gamble på finvær og satse på å ha det i hagen som kriseløsning.

Bunad er faktisk allerede ivaretatt. Mamma spurte allerede for et par år siden, om hun kunne få kjøpe inn og begynne å brodere bunader til jentene. Bare brodere selvsagt, og la monteringen vente til det nærmer seg. Bunad vil hun gi dem uansett, vil de ikke konfirmeres blir det til en annen anledning, som f.eks 16-årsdag. Hun ønsker å brodere Sunnmørsbunad, fordi mannen min er fra Sunnmøre. Hun har sydd en god del bunader fra både der hun bor, hvor jeg er delvis oppvokst (Gudbrandsdal) og hvor hun kommer fra, hvor søstrene mine tilfeldigvis bor nå (Hedmark), så jeg tror mye av grunnen til at hun vil gi Sunnmørsbunader til dem, i stedet for bunad fra "min" side, er ønske om å få brodere en helt ny bunad, som hun aldri har prøvd å brodere før. Uansett, det førte til at Svigermor ble så lykkelig og rørt at hun insisterer på å kjøpe skjortestoff og sølv.

Grunnen til at det kom opp så tidlig er at mamma ville starte nå, mens hun enda har godt syn og myke ledd i fingrene, som hun sier. Når yngstejenta skal konfirmeres (2022) er det ikke godt å vite hvordan det ligger an. Uansett, vi sier jo ikke nei takk til det.

Men lenger enn det har vi ikke kommet i konfirmasjonsplanlaggingen her. :knegg:


#85

Candy Darling sa for siden:

Jeg har da åpenbart en gutt som evt. skal konfirmeres i 19 og en jente i 22? Ingen av dem er døpt, jenta har allerede arvet bunad, og familien vår består av ett par besteforeldre, 2 par tante/onkel og foreløpig 2 fettere.

Jeg tolker diskusjonen dithen at jeg kan ta det med ro en stund til. :nemlig:


#86

polarjenta sa for siden:

Jeg og faren har utrolig nok blitt enig om sparing til konfirmasjonsutgifter.


#87

millact sa for siden:

Så bra og så fornuftig!


#88

Tussa sa for siden:

2020-konfirmanten forkynte i går kveld at når ho skulle konfirmerast skulle ho ha det heime så det vart personlig og spesielt! :himle:


#89

Ru sa for siden:

Som et ledd i planen om å få kirkelig konfirmant i 2019, har vi nå bestemt oss for å sende poden på kristen privatskole. Resten får vi ta på sikt. :nemlig:


#90

Input sa for siden:

Kan du ikke bare gjøre som så mange andre har gjort før deg: fortelle ham at han får 100.000,- om han konfirmerer seg kirkelig og 0,- om han velger humanistisk? :riktig:


#91

My sa for siden:

Jeg hadde en lengre samtale i går kveld med min 2020-konfirmant, som lurte på hvorfor hun ikke var døpt. De er visst bare fire i klassen (av de norske) som ikke ble døpt som babyer, hvorav den ene ble døpt i fjerdeklasse. Så jeg forklarte litt om hvorfor det var viktig for meg, at jeg mener at religion og tro er en personlig ting man må føle inni seg, ikke noe andre kan bestemme. Derfor vil jeg at hun skal få ta et selvstendig valg om hun vil være døpt eller ikke. Jeg sa at hun står fritt til døpe seg om hun vil, men da vil jeg at hun skal ha tenkt godt igjennom det, og gjøre det fordi hun føler sterkt at er riktig for henne å være medlem av kirken. Det skal være fordi hun tror på det kirken står for, ikke fordi de andre i klassen er døpt. Et sånt valg er noe man skal leve med fortrinnsvis resten av livet, også når man er 36 eller 54 år, når det vennene man hadde i sjetteklasse gjorde og ikke gjorde ikke lenger betyr noen verdens ting.

Jeg sa også at jeg ikke vet om det var det riktige valget av oss å la være å døpe henne og søsknene hennes, men at man som foreldre bare må gjøre det som føles mest riktig for seg og sin familie, og ta de valgene man føler man kan stå for. For min del liker jeg å gjøre ting "på ekte", og selv om jeg vet at mange ikke synes det gjør noe, så ønsker ikke jeg å stå i kirken å late som om jeg tror på noe når jeg ikke gjør det, for det føles feil for meg.

Jeg sa også at det går fint an å være kristen uten å være døpt, og det går fint an å være døpt uten å være kristen, mange er jo det. Men om hun vil døpe seg uten å være kristen får hun gjøre det selv, etter at hun har fylt 15, som er aldersgrensen for å melde seg inn i foreninger og kirkesamfunn. Om det er noe jeg skal legge til rette for før den tid så skal det være på grunn av kristen overbevisning, og ikke noe annet.

Jeg spurte om hun syntes det var synd at hun ikke er døpt, men hun sa hun visste ikke, hun vet ikke helt hva det innebærer. Hun ville tenke mer på dette, og finne ut senere hva som er riktig for henne. Vi snakket mye mer også, om hvem vi kjenner som er døpt og ikke døpt (de fleste søskenbarna er det for eksempel ikke), hvordan det var da jeg var barn (ei i klassa som ikke var døpt, og da vi var barn sa vi at hun derfor ikke hadde noe egentlig navn, :knegg: hun var bare kalt navnet sitt), om at jeg var døpt, men valgte å melde meg ut av statskirken da jeg var 15, hvordan mine foreldre reagerte på det, hva mine besteforeldre mente om at jeg konfirmerte meg humanistisk, om søskenbarna mine som ikke var døpt selv om de var svært kristne, fordi de hørte til et annet trossamfunn som ikke praktiserer barnedåp, om hvorfor "ingen" (hennes ord) i klassen går i kirka, selv om de er døpt, og mye annet. Hun fikk litt av hvert å tenke på.


#92

LilleRosin sa for siden:

Får hive meg på denne også da.


#93

Hondacrv sa for siden:

For ein nydelig samtale lillemy. Min kjem til å blir sånn: vil du konfirmere deg kirkelig eller humanetisk, jenta mi? Mamma, er du helt sprø, jeg BOR jo nesten i kirka. End of discussion :knegg:

Bra, rosin, eg vart litt bekymra for at du ikkje ville dele med oss også. 2023 er jo mange pr til....


#94

Niobe sa for siden:

Vi var i et perfekt lokale nå i påsken. De hadde allerede forespørsler til 2020, så jeg må innrømme jeg var nær å reservere... :flau:


#95

Sneglo sa for siden:

Når bør man bestille bunad eventuelt? :gruble:
Siden vi snakker om disse 2005 barna. :gruble:

Jeg er ikke 100% på om hun får bunad enda, OM hun gjør det skal jeg hvertfall sørge for at den kan syes masse ut. så ikke det blir noe problem. Men usikker på om hun får enda, men syns det hadde vært kjekt da.

Men når bør den bestilles? Det holder med 1år i forveien? Eller?


#96

Hondacrv sa for siden:

Kva bunad er det snakk om? Eg snakka med bunadsbriller eg skal bruke og dei sa eit år. Men då er alt broderiet ferdig, så det er å sy stakken og vesten og sånn.


#97

millact sa for siden:

Jeg tenkte et år, men kanskje det er for lite? Min velger enten bunad fra Rogaland eller Vest-Agder.


#98

Sneglo sa for siden:

Bergensbunaden såfall.


#99

Hondacrv sa for siden:

Jeg tok min nystemte.
Då er det kanskje fleire å velge mellom enn dei som lagar hardangerbunaden, vil eg tru. Me meg har egentlig ikkje peil.


#100

Camomilla sa for siden:

Ofte er det ett års ventetid, hvertfall på Oslobunaden som jeg driver litt med.
Men det kommer ann på om du skal gjøre noe selv eller om alt skal fikses fra andre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.