Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfritt til vegetarianer

#1

Robyn sa for siden:

Vi får besøk i kveld, og jeg er helt blank på hva jeg skal servere.

En vegetarianer med cøliaki kommer, i tillegg er det allergi mot skalldyr, nøtter samt en person som ikke er glad i ost (dvs gratinering utgår).

Er det noen som har tips til noe enkelt og godt jeg kan lage? (Hadde fullt hus i går også så jeg har ikke veldig lyst til å kokkelere i timesvis. Dessuten skal jeg på trening og har bare en liten time på meg til å lage maten. Stort pluss om det er noe jeg kan lage før trening.)


#2

Appelsin sa for siden:

Denne gulrotsuppen er fantastisk god og veldig enkel/rask. Jeg pleier å servere med en blanding av lett stekte kikerter + soltørkede tomater, til å drysse på toppen.

www.tv2.no/a/7495912/


#3

frukt sa for siden:

Pasta?


#4

Blondie sa for siden:

Glutenfri pasta er veldig sjelden god, egentlig. Jeg synes suppe høres lettvint og godt ut!


#5

Robyn sa for siden:

Den så ikke dum ut, skal vurderes.

Har tenkt tanken, har en knallgod pastaoppskrift med mye grønnsaker og tomatsaus. Da kan jeg evt steke litt kylling og servere ved siden av for de som ønsker kjøtt.


#6

frukt sa for siden:

Pastaen smaker ikke så mye da. :p Spaghettien de har på Obs er helt ok syns jeg. Trenger jo ikke ha glutenfritt til alle heller.



#8

Robyn sa for siden:

Det er det greit å vite. Ris er vel greit, ellers er vel suppen et godt alternativ.


#9

Robyn sa for siden:

Jeg fant denne oppskriften og tenker det passer godt.

Kan noen som har peiling bare ta en titt og se at det ikke er noe der som må sløyfes mtp cøliaki? Basmatiris er OK?
vegetarmat.org/oppskrift/chili-sin-carne/


#10

Hot Lips sa for siden:

Den er helt trygg. 👍🏼 Basmatiris er ok.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Barilla sin smaker helt vanlig pasta, synes jeg. Og jeg er kresen på akkurat sånt noe. Spiser ikke glutenfritt selv, men har ei venninne med cøliaki og har derfor prøvd ut forskjellige pastaer og Barilla sin er nesten på det nivået at jeg ikke kjenner forskjell. Ja og Schär sin fullkornspaghetti (liker ikke de andre så godt men akkurat DEN er digg) er faktisk en av de beste jeg har smakt. Liten pakke da, 250 gram, men supergod! Kjøper faktisk den i ny og ne selv om jeg spiser gluten.

Ville søkt på de veganske bloggene, i glutenfritt-seksjonen. De er jo alltid frie for melk, egg, skalldyr og gluten (altså det som er merket med glutenfritt). Mange allergikere glemmer at de veganske bloggene er et eldorado av oppskrifter uten det de ikke tåler. Jeg har mange ikke-veganere som følger min blogg, rett og slett fordi de ikke tåler egg, melk og/eller skalldyr. :)


#12

frukt sa for siden:

Ja, det var Barilla jeg og tenkte på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.