Kan noen snille gi meg en oppskrift på en god smørkrem som skal på en barnebursdagskake?
Bestillingener sjokoladekake, så det hadde vært fint med en krem som lett kan tilsettes sjokolade også.
Jeg synes slike kremer blir så søte og fete, så jeg lager det aldri.
Planen er sjokoladebunn med sjokoladesmørkrem inni, smørkrem utenpå og marsipanlokk.
Den skal i tillegg være en spidermankake, og dette prosjektet skal utføres med gipset venstrehånd.
Gi meg styrke :knegg:
Jeg liker godt marengssmørkrem. Litt mindre søt enn vanlig smørkrem, kremet, luftig og fyldig.
5 eggehviter
280 g sukker
340 g mykt smør
150 g sjokolade (eller annen ønsket smakstilsetning)
Eggehviter og sukker has i en bolle over vannbad. Pisk hele tiden mens blandingen varmes til sukkeret har løst seg opp. Ta av varmen og visp med elektrisk mikser til marengsen er tykk og bollen ikke lenger er varm (hvis bollen eller marengsen er varm vil smøret smelte). Visp så gradvis inn litt og litt smør. Ikke vær redd hvis kremen ser ut om den skiller seg. Bare pisk videre og den vil bli kremet og fin igjen. Smelt sjokoladen og la den avkjøles helt før den gradvis piskes inn i kremen.
Jeg glemte å takke for oppskriften etter bruk i fjor, så takk. Det er blitt min smørkremfavoritt.
Nå er jeg i gang igjen med kake til barnebursdag, enhjørning denne gang :knegg:
Denne ble delt i 7 boller, sjokolade,bringebær, bare smørkrem, rosa, blå, lilla og grønn.
Jeg 3-doblet oppskriften (hadde 4 bunner) og det ble akkurat passe. jeg er sikker på at den kaka veier 4 kg. :knegg: