Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Konfirmant 2019

#1

Tallulah sa for siden:

Vi har 2017, 2018, 2020 og 2024, men jeg fant ikke 2019. :skuffet: Om jeg har regnet riktig er det det året jeg har konfirmant, gitt at han vil konfirmere seg.

Vår fest skal gjøres så bærekraftig som mulig. Har vi ikke nok servise eller duker skal det lånes. Ingenting skal pusses opp. Og jeg regner med at vi har det hjemme, i obosleiligheten, med rundt 30 gjester.

Gaven fra oss blir ikke bærekraftig i et miljøperspektiv, det blir en lang reise.


#2

millact sa for siden:

Høres helt topp ut!


#3

Xian sa for siden:

Er ingen 2021-tråd heller - men jeg kan alltids vente litt til. :nemlig:

Godt med bærekraftige planer! Ikke for å henge ut noen, men jeg kikket innom en annen konfirmasjonstråd, og så at det ble ytret ønske om å eie damaskservietter til 30 personer. :eek:

Jeg er selv konfirmert borgerlig (som det het den gangen), men vi har egentlig ikke noen tradisjon i familien for å stå til konfirmasjon. Så vi får se hva Ullungen ønsker. Fest blir det uansett! Dog ikke hjemme i obosleiligheten; en kjapp opptelling sier at vi havner på 60-70 gjester. storfamilie

Reise i presang, så genialt. Da blir det kanskje Japan på Ullungen? Det har hun drømt om siden hun så sin første Miyazaki-film.


#4

Appelsin sa for siden:

Jeg har kjøpt broderipakke til Vest-Agderbunad. Optimist som jeg er.

Hun er ikke døpt, og er ikke troende, så jeg regner med det blir humanetisk konfirmasjon (heter det det?). Håper at datoen blir offentliggjort snart, på et vis. :gruble:

Det blir antakelig 11 gjester, samt oss 5, pluss det antall barn mine søstre måtte finne på å hoste opp innen den tid. Vi er ikke så mange, så vi kan like godt ha feiringen her hjemme (jeg har jo invitert 15 barn i bursdag på søndag :knegg: ). Samtidig er det et innmari fint sted i nærheten jeg kunne tenkt meg å feire på også.

Jeg er glad for at du brakte bærekraft på banen, Tally, for det har jeg lyst til å ha i bakhodet. Tenker at jenta er med på den tanken, hun også.


#5

Pøblis sa for siden:

Det er jeg som eier damaskservietter til 30, jeg har samlet gjennom flere år, alle er kjøpt på loppis. Bærekraftig så det holder med gjenbruk, og jeg låner mer enn gjerne videre til andre som vil bruke tøy isteden for papir. :ja:


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg låner gjerne, Pøblis! Om det blir slik at damaskservietter passer. :nikker:

Det er Japan som er på tapetet her også, Xian. Han skal selvsagt få velge noe annet om han vil altså.

Navnefesten hadde vi på en SFO, med grill og kaker. Mamma hadde plukket digre sinkbøtter med markblomster og strå, spon det er sesong for slikt ved konfirmasjonstiden tenker jeg vi gjentar den suksessen. Er været bra kan vi ha hagefest også, egentlig. Da er det lekeplass for de minste gjestene i umiddelbar nærhet, det tenker jeg kan passe fint.


#7

Xian sa for siden:

Neida, pøbel, jeg så at du hadde samlet dem på loppemarked. :nikker:


#8

Java sa for siden:

Det er prisverdig å planlegge bærekraftig konfirmasjon. Men når man selv planlegger reise til Japan i gave synes jeg det kan være greit å ikke kritisere andres ønske om å kjøpe servietter eller nytt servise.


#9

Niobe sa for siden:

Jeg skulle ønske jeg hadde gjort det. Vi hadde jo brukt dem hver jul/nyttår. :nikker:


#10

Einhyrningur sa for siden:

Vi gjør det på godt gammeldags vis. Leier lokale, papirservietter og mat i bakker. Ikke spesielt bærekraftig, men tenker vi koser oss likevel.

Første på planen er det helsikens(!) lokalet som allerede begynner å bli fullbooket overalt. :sukk:


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg har virkelig ikke kritisert noen, og påpekte selv at gaven ikke var særlig bærekraftig. Derfor har jeg et enda større ønske om å gjøre festen det. Jeg syns det er mye styr rundt konfirmasjoner, og vil bidra til å dra det hele ned. Denne tråden kan fungere som en reminder til meg selv om nettopp det når dagen nærmer seg.


#12

Xian sa for siden:

Nei, det var meg. :hånd:

Det var ikke så mye kritikk mot manglende bærekraftighet, som forundring over at man skulle ønske noe slikt. Men jeg er nok preget av at vi snart flytter til en mye mindre leilighet, og aldri noen gang holder middag for 30 personer.


#13

Tallulah sa for siden:

Ah. Jeg har redigert HI litt for det kunne se ut som om jeg mente at alle andre ikke gjorde det bærekraftig, og det mente jeg ikke. Så nå står det bare hvordan vi tenker å gjøre det, uten noen henvisning til hvordan andre kan tenkes å arrangere festen. Tråden er ment for alle som skal arrangere noe for 04-kidsa det året, og alke andre som vil bidra. :værsågod:


#14

Bayone sa for siden:

Her har den kommende konfirmanten bestilt at han vil ha selskap på bestefar sitt nye naust. Naustet er nybygd og ungene har vært med på dugnader hele veien. De skal ha selskapslokale i 1. etg. så å arrangere konfirmasjon der hadde passet fint. Til mat vil han ha biff stroganof, har allerede snakket med en som driver catering og som kan lage den melkefri for oss. Spørs bare hvor mange ganger han kommer til å ombestemme seg før vi kommer til 2019 ;)


#15

emm sa for siden:

Xian; Gå gjerne inn å se hva jeg skriver, igjen. Vi har ingen å låne av og må leie om vi vil ha festen hjemme. Vi har har bestilt catering. Resten skal lages, rent bortsett fra stor marsipankake. Jeg synes det er skikkelig ufint å henge meg ut fordi jeg skulle ønske jeg hadde damaskduker og servietter. (Selv om jeg fniser litt av det :knegg:) Det er jo ikke slik at jeg ville ha kastet det etter bruk om jeg var så heldig å få det.

Vi satser forresten på å ha samme selskap til 2019 konfirmanten vår, om Tally lurte.


#16

Tallulah sa for siden:

I Oslo kan man ha seremoni hos ungdomsfilosofene også, kanskje flere steder i landet? Finnes det andre alternativer til religiøs eller humanetisk seremoni?


#17

Unicorn sa for siden:

Må man begynne å planlegge allerede altså?? :skremt:
Jeg har egentlig bare ignorert det, blir en del styr med gjester fra farssiden som bor på andre siden av landet. Vel, først må storebror bestemme seg for om han skal konfirmeres eller ikke.


#18

Tallulah sa for siden:

Nei, absolutt ikke. Jeg lagde tråden egentlig mest litt for gøy, og fordi jeg er så påvirket av alle de andre som planlegger konfirmasjon at jeg også ville. :knegg:

[CENTER]Save[/CENTER]


#19

Guttemammis sa for siden:

Vi skal ha konfirmasjon i 2018 og 2019. Regner med å ha selskapet i barnehagen jeg jobber i og låne krystallglass av svigermor (vi har likt, som vi og de har arvet av svigers søster). Kjøpe metervare til duk, eller i verste fall sånn papirduk som kjennes litt ekte ut. Tenkte å bestille litt på eBay i kommende år, og har funnet idéer på Pinterest. Maten blir nok litt bestilt og litt egenprodusert tapas. Planen er at det ikke blir for dyrt. Vi kommer sannsynlig til å gi kontanter, eller en reise (men da må begge brødrene ønske det samme).


#20

oslo78 sa for siden:

Hører visst til her...


#21

Pepper Lemon sa for siden:

Åh, flott tips! Takk! Det var en konfirmasjonsvariant innen forskning/vitenskap/den leia der. Mener den var tilknyttet UiO. Men jeg finner ikke tilbake til den, jeg lurer på om den ikke tilbys lenger.


#22

Input sa for siden:

De fleste her skriver barnas fødselsår i synkende rekkefølge her inne, så jeg stusset kjempelenge før jeg skjønte at du ikke snakket om 2012-barnet.... :lol:


#23

Nina sa for siden:

Tenker du på Akademisk konfirmasjon? Den arrangeres av humanistforbundet, undervisningen er på UiO. Jeg var på en seremoni i fjor, så den arrangeres fortsatt. Trenger du info så kjenner jeg en seremonimester eller hva de nå kaller det.
Edit: du finner info her: www.hufo.no/wp/seremonier/akademisk-konfirmasjon/


#24

Simone sa for siden:

Eg høyrer visst også til her....Blir heilt kvalm av å tenke på det. Hatar å arrangere selskap....
Går ut frå at det blir humanistisk konfirmasjon sidan ho ikkje er døypt. Og vi må få tak i eit lokale som ikkje er så stort, for vi blir ikkje så mange. Eigentleg har eg lyst på eit lokale der dei har dukar og servise. Dei kan gjerne få dekke og pynte også.
Må innrømme at eg nesten hadde blitt litt letta om ho sa at ho ikkje ville konfirmere seg. Men det har eg sjølvsagt ikkje tenkt å seie til ho!
Vi har kanskje eit problem med dato sidan nevøen som også bur i Bergen skal ha humanistisk konfirmasjon samme år og muligens samme dag. Går dei etter etternavn når dei deler inn i grupper? Og er det berre ei helg i året i Bergen?


#25

Ru sa for siden:

:dåne:
Jeg nekter å ofre det en eneste tanke. :niks:

Poden er døpt, men visstnok ikke troende. Jeg aner ikke hva det ender opp med, humanetisk variant er så fjernt for meg. :sparke:


#26

Pepper Lemon sa for siden:

Ja! Takk! :blomster: Nå er det tre år til for vår del, men om et år eller to må jeg begynne å researche i detalj.


#27

Tallulah sa for siden:

Nå er det jo såpass lenge til at han kan skifte mening opptil flere ganger, men tror du skal overleve en humanistisk konfirmasjon. Kan til og med hende du syns det er fint og at han lærer noe!


#28

emm sa for siden:

Dette med konfirmasjon for eldste i år har ført til mye grubling hos yngste. Jeg har sagt det er helt opp til henne, vi lager selskap uansett hva hun velger, om hun vil det da!


#29

Simone sa for siden:

Nokon som har tips om eit fint lokale til 25-30 personar i Bergen der ein kan komme til ferdig dekka bord og få maten servert?

Og bør eg reservere det no? Eg anar jo ikkje datoen for humanistisk konfirmasjon i 2019.....


#30

LilleRosin sa for siden:

Haha, konfirmant 2019. Jeg som akkurat har starta planlegginga av 2017-konfirmanten.


#31

Tallulah sa for siden:

Ta det med ro, det er ikke mye planlegging, sånn egentlig. :knegg: Men jeg er en person som liker å være forberedt.


#32

Polyanna sa for siden:

Jeg låner gjerne servietter, Pøblis! Jeg har bare en 10-15 stykker selv, tror jeg!


#33

Pøblis sa for siden:

Klart du kan - jeg skal opprette damaskbank. :ja:


#34

LilleRosin sa for siden:

Men nå begynner jeg faktisk å tenke på konfirmasjoner utover 2017. Servietter, duker, bord... kjekt å låne, men med fire på rappet håper jeg å kunne finne en varing løsning så jeg slipper runddans hver gang. Så kan heller andre låne av meg seinere.

Kakefat...


#35

Hjertensfryd sa for siden:

Har ordna med lokaler. Er som regel det som er mest stress, så greit å ha det i orden.


#36

Nenne sa for siden:

2017-konfirmasjonen har jeg sånn noenlunde kontroll på nå, men så har jeg da heller ingen planer om hjemmeproduksjon av noe som helst annet enn et par kaker. Så i og med at lokalet og mat er bestilt og bordkort og sånt kan kjøpes er det ikke mye å gjøre. Jeg har ingen planer om å begynne på 2019-konfirmasjonen ennå. Det kan tenkes at vi booker samme lokalet i løpet av 2017-konfirmasjonen hvis alt går fint.

#37

Jenna sa for siden:

Å hjelpe meg, må jeg begynne å tenke på det også? Det stemmer at 2004-barna konfirmeres i 2019? Storebror er ikke døpt og har overhode ingen religiøs knytning så jeg antar at om han skal konfimerers så må det blir gjennom HEF (han har hatt navnefest gjennom HEF) eller andre alternativ. Hva finnes i Oslo av alternativer foruten HEF og i kirken? Jeg har hørt om akademisk konfimasjon og plukket opp tipset om filosofisk konfirmasjon over her. Er det andre?

Og hvordan kan man vite når konfirmasjonene avholdes om 2 år? Med tanke på reservering av lokale, mener jeg.


#38

Charlie sa for siden:

HEF her har datoer fire år fram i tid. Det er nok fordi de uansett må booke seremonilokale så tidlig. Ligger på hjemmesiden for vårt fylke, men måtte lete litt. Ellers kan man bare kontakte fylkeskontoret. Vi bestilte lokale to år på forhånd - fordi da vi tok kontakt for å sjekke muligheter, var plan A allerede bestilt. Så da kastet vi oss rundt og bestilte lokalet som var plan B. Men ellers tror jeg mange bestiller året før.


#39

Tallulah sa for siden:

Charlie, det stemmer ikke nasjonalt. Det er noen lokalavdelinger som har det, ikke alle.

Jeg stresser ikke med dette (til tross for tråden :knegg: ), jeg vet jo ikke om det blir konfirmasjon i det hele tatt.


#40

Tallulah sa for siden:

Piller opp igjen denne, ca et år siden sist. :knegg:

Påmelding til konfirmasjon gjennom HEF er i slutten av mai, så dette er jo noe vi må ta stilling til snart. Hiawata vet ikke om han vil konfirmeres, og i såfall hvordan han gjør det. Han er klar på at han i alle tilfelle ikke ønsker en stiv middag, men noe litt mer løssluppent. Helst vil han at vi skal servere stekt ris. Og det kan vi jo, kanskje sammen med litt annet.

Planen er å sette seg ned og se på kirken, HEF, Ungdomsfilosofene og Akademisk konfirmasjon, og se om det er noe som frister. Alternativet om ingenting, eller bare en fin fest ligger selvfølgelig også på bordet. Hiawata skjønner ikke helt vitsen med konfirmasjon, og det eneste kompisen har sagt om det, er at han vil få masse penger så han kan kjøpe seg ny datamaskin. Vi har sagt at han er på et sted i livet hvor det kan være interessant å fokusere på de tingene konfirmasjoner gjerne gjør; for å sette litt fokus på veien videre. Vi på vår side sier at vi syns det er hyggelig å feire ham fordi vi syns han er en kul fyr.

Så tar vi det derifra, tenker jeg.

Hvordan går det med den andre 04-erne?


#41

Polyanna sa for siden:

Oi, er det nå allerede, takk for at du minnet meg på det! Merker at jeg er litt mindre på tuppa denne gangen. :knegg:

Ikke for det, lille frøken petimeter klarer nok å sørge for at ting blir gjort. :knegg:

Det er visst mye diskusjon blant venninnene om de skal gå for HEF eller kirkelig. Det er visst flest som går for HEF, og de er jo så sinnsykt konforme. :gal:

Ellers kopierer vi sikkert mye opplegg fra i fjor, sikkert med justeringer på meny og dekor utfra hva hun ønsker.

Litt mikk rundt bunad, vi får se hva det blir der (lang historie).


#42

Tallulah sa for siden:

Ja, bunad er nok ikke ønsket her, men en dress må det vel neste bli. Han vil nok være relativt utvokst i lengden, men på ingen måte i bredden innen den tid, så jeg tror nok ikke det er et plagg vi legger ekstremt mye i. Jeg ser for meg at den vil da brukes den konfirmasjonen og den 17. maien og aldri mer. Vi får evt. oppfordre folk rundt oss til gifte seg eller noe sånt den sommeren, så den kan brukes litt til. :latter:


#43

zinatara sa for siden:

Mi sier hun vil konfirmeres igjennom HEF. Det er HEF eller kirken som er alternativene her vi bor og siden vi ikke er medlem i statskirken, hun ikke er døpt og er klar på at hun heller ikke er religiøs, så utgår kirken.

Vi har ikke en stor familie og det blir vel maks 20 stykker som kommer. Det betyr at vi egentlig har plass hjemme. Men egentlig kunne jeg tenkt meg å ha det i et koselig lokale, slik at vi kan pynte og lage til dagen før, uten å måtte bo oppi det. Men jeg sliter litt med å finne et egnet lokale som er ledig på dagen, det er mange store saler ol. Men det er ikke spesielt koselig med et stort lokale når man er såpass få. Så ikke umulig at det blir hjemme.

Farmor er i full gang med å brodere bunad, så det blir i orden.

Ellers tenker jeg nokså uformelt, god mat og gode kaker. En del med litt utfordrende dietter/allergier, så tror kanskje jeg satser på å bestille inn koldtbord/tapas og så supplere med litt selv. Jentungen sier hun vil ha sushi, men kan ikke ha det som eneste. Men kan jo godt ha et utvalg av det også.

Dekor har jeg ikke tenkt så mye på. Tror jeg må pintereste litt for å finne noe annet enn typisk nille-dekor.


#44

Hyacinth sa for siden:

Jeg og. Og jeg kommer tilbake i januar neste år. :)


#45

Tallulah sa for siden:

Ja, her er det ikke så mye detaljplanlegging ennå, annet enn at vi må ta stilling til om og i såfall, hvilken type innen slutten av mai.


#46

Hyacinth sa for siden:

Samme her. Men det blir HEF. Eneste mulige alternativ for guttungen.


#47

Sol sa for siden:

Jeg hører også til her - dobbelt opp faktisk, og nå har jeg kommet så lagt at jeg har ofret det hele to-tre tanker. Jentene er ikke døpt og ønsker konfirmasjon via HEF. Jeg har sjekket datoer for kommunen og at de ikke kolliderer med kommunen til bonussønnen som ytrer ønske om det samme. Og jeg vet når jeg skal melde på. Og har notert i bakhodet at jeg må passe på å få dem på samme opplegg og samme konfirmasjonsdag og tidspunkt.

Jentene har siden de var ganske små ytret ønske om bunad, nå har jeg faren og mormor (muligens også farforeldrene) blitt enige om at vi skal gå sammen om dette som gave. Etter omlag et år med vurdering har de gjort et valg på hvilken også, så da skal vel mor i gang med produksjon. To bunader på et år går fint, ikke sant. :gal:

Faren og jeg (som ikke bor sammen), har til og med gjort noen vurderinger i forhold til selskap, i min lille verden kvalifiserer det til mange voksenpoeng. Det blir trolig hjemme hos ham.

Så, med unntak av å komme i gang med brodering, så lar jeg resten av planleggingen pent ligge til en gang på nyåret.


#48

Candy Darling sa for siden:

Huhei! Hadde aldri falt meg inn å sjekke frister for HEF, så takk for den, Tally! :what:

Min 04 vet at han ikke vil konfirmeres i kirken, men har enda ikke bestemt seg om han vil stå i det hele tatt. Vi har jo svært liten familie, så enten blir det hjemme (med catering) eller så blir det bare å booke bord på en OK restaurant. Vi er ikke mer enn 12, så lenge vi holder oss til direkte linje og tante/fettere.

Hvor bredt går dere?


#49

Tallulah sa for siden:

Vi tar nok nærmeste familie (tanter, onkler, fettere og kusiner. Det er de vi allerede inviterer i bursdager). De alene er 20 stykker. Så blir det en familie litt lenger ut i slekta som vi har en del med; 4 til. Og kanskje et par venner av familien: 6-ish. Så med oss selv blir vi et par og tretti. Er litt usikker på om vi får plass hjemme altså. Men har muligens tilgang på et festlokale. Om det blir i månedskiftet april/mai tør jeg ikke satse på at det er bra nok vær til å være ute.


#50

zinatara sa for siden:

Oldemor, besteforeldre, tanter, onkler og søskenbarn av konfirmanten har vi med. Da er vi ganske få, men dersom vi tar med et ledd til blir vi enormt mange og de er spredd over hele landet. Mange av disse har heller ikke konfirmanten et forhold til.


#51

Bayone sa for siden:

Her blir det tanter/onkler, søskenbarn, besteforeldre av konfirmanten. I tillegg blir noen av mannen sine søskenbarn invitert (der vi har blitt invitert i konfirmasjon). Så er det mulig ett av mine søskenbarn med familie blir invitert. Blir mellom 25-30 stk.


#52

Polyanna sa for siden:

Vi ber "de nærmeste", altså tanter, onkler, søskenbarn og besteforeldre. Og faddere. Det blir opp mot 35, tror jeg, hvis alle kommer.

Eller noen flere hvis vi ber faddere med barn, og det gjør man vel. Oida.


#53

Jenna sa for siden:

Hu hei, takk for påminnelsen! Bra at jeg slang innom den tråden for jeg har ikke tenkt å frister og slikt. Det blir nok HEF eller annet alternativ, her. Om han IKKE vil så tenker jeg kanskje at vi skal ha en familiemarkering for ham uansett.

starter mental planlegging


#54

Hyacinth sa for siden:

I Stavanger er HEF-fristen 2. mai. Den var iallfall det sist vi gjorde det.

Her inviterer vi besteforeldre, oldefar, tanter, onkler og søskenbarn. Det er ikke mange. Vi har ikke noen faddere og sånt, som andre inviterer. Så det blir maks tjue.


#55

Tallulah sa for siden:

Det er nye frister for hele landet.


#56

Hyacinth sa for siden:

Å. Vet du når fristen er i år, da?


#57

Hyacinth sa for siden:

Fant det!

Men fant ikke noe om selve konfirmasjonsdatoene. Noen som vet? Tidligere var det vel siste helga i april, iallfall her.


#58

Tallulah sa for siden:

Det står nok litt om det inne på hvert lokallag. Det vil jo variere fra sted til sted.


#59

Sol sa for siden:

Jeg er i gang med å produsere bunader. To stykker på et år - kommer til å gå som en lek, ikke sant!? :stuart:


#60

Bayone sa for siden:

Da har guttungen bestemt seg for at det blir kirkelig konfirmasjon, ikke verst bare det. Informasjonsmøte 14. mai og påmelding fra 15. mai. Så da er det bare å sitte klar så vi får den dagen vi ønsker.


#61

Miss Norway sa for siden:

Min mann er i gang med planleggingen. Så langt er to fiolinister og en cellist booket til å spille før middagen. No kidding. All in.


#62

Avatar sa for siden:

Min 2004 vil ikke konfirmere seg. Hun syns det er for dyrt og ser ikke vitsen med det.


#63

Polyanna sa for siden:

:haha:

:hjerter:


#64

amo sa for siden:

Musikerne er ikke på plass, men lokal er booket, bunad i boks og farger er valgt. Menyen og hjelpere på plass.
"Save the date" er neste post, det blir 24. april eller 12. mai.


#65

Svanen sa for siden:

Min 04er vil konfirmeres i kirka og her en det konfirmasjon på høsten. Så midt i september neste år. Begynte i fjor vinter å brodere bunad (lik storesøstrene). Jeg broderer nesten bare på vakt eller på hytta, så derfor begynte jeg tidlig. Har igjen under 1/4, så fornøyd med det.

Har spurt barnehagen til minste om vi kan bruke barnehagen til selskapet. Det kan vi. Det er supert, for det er like ved huset vårt, passe med plass inne og inngjerdet for smårollingene. Må bare låne litt bedre stoler kanskje.

Vi er vel nesten 40 stk.... Hun har tilsammen 4 onkler med samboere og 5 søskenbarn. I tillegg ber vi en tante og onkel av meg og et av mine søskenbarn med familie, fordi de faktisk er "nærere" henne enn onklene/søskenbarn på farssiden. Og min samboers familie som også er som ekstra besteforeldre/tanter/onkler/søskenbarn.

Vi bestiller nok koldtbord fra samme sted som de to andres konfirmasjon/minstens dåp. Og lager kaker selv og noen av gjestene tar nok og med kaker. Så vi følger samme "oppskrift" som storesøstrene. Jeg og eksen satt av penger til konfirmasjon/bunad og slikt, så vi slipper å krangle om det. :knegg: (er jeg som disponerer pengene på egen konto. Tror han er fornøyd med å slippe å tenke på det...)


#66

Simone sa for siden:

No fekk eg litt angst av at denne tråden dukka opp igjen....
Absolutt ingenting er på plass.....Det einaste eg veit er at ho vil ha humanistisk konfirmasjon. Og då står det mellom to mulige datoar samme helg. Må berre hugse å melde ho på når påmeldinga opnar!
Lokale og meny er ikkje på plass, gjesteliste er ikkje på plass og fargar er i allefall ikkje på plass!
Eg endar nok opp med å bruke kantina på jobb, for det er vel eigentlig for seint å finne lokale andre plassar. Litt dumt, for kantina er eigentlig altfor stor til vår lille familie. Trur vi blir ca 25 stk.
Og så må vi finne ut om vi skal sy om min bunad eller om ho skal ha kjole.


#67

Tallulah sa for siden:

Vi skal i en konfirmasjon i helgen. Tipper det gir Hiawata litt mer grep om hva det er, og bestemmer seg etter det.


#68

Eia sa for siden:

Jeg hører visst hjemme her. Det blir nok ikke kirkevarianten her, ettersom han da må døpes først. Frister i mai på HEF, altså?


#69

Ru sa for siden:

:filer:
Veldig spent på om det blir konfirmasjon her eller ei. Han har ytret at han ikke vil konfirmere seg, og det er helt greit, men ellers er han som vanlig lite informativ. :himle:

Det blir ikke noe HEF i hvert fall.

Jeg hadde en diskusjon med min mor som mente at han måtte få velge fritt, for sånn var det jo. Det var like før hun måtte tegne en klokke, for det var så visst ikke sånn da jeg vokste opp. :knegg:


#70

Tallulah sa for siden:

Da er det jo greit at vi ikke trenger å gjøre samme feil da. :)


#71

Elisabet sa for siden:

Er det her jeg må henge isteden da visst. :D


#72

Elisabet sa for siden:

Bare ett år igjen nå. :D Glad det ikke var i år igjen vi hadde konfirmasjon siden vi ganske nylig har separert oss, men neste år har nok ting gått seg litt mer til. Ikke noe problem at familiene skal feire sammen tror jeg. Gjenstår å se.

Datoen vår blir 4. eller 5. mai i 2019. Håper litt på at det blir nok konfirmanter til at de setter opp lørdagen også, for vi har flere gjester langveisfra, og det er enklere på en lørdag med selskap da sånn at de ikke trenger å dra så tidlig hjem. Jeg har fått bestilt lokale, ett klubbhus til skiforeningen i nærheten. Alle andre lokaler jeg tenkte på var fullt allerede. Men kom på dette da det kom invitasjon til 50-årslag nå som skulle ha det der, og tilfeldigvis var den helga neste år ledig der. Flaks. :D Og jeg har bestilt plass til kake i kalenderen til kaketuppa.no som skal lage hestekaka konfirmanten vil ha.


#73

zinatara sa for siden:

Tror påmelding åpner i slutten av mai, men fristen for påmelding er i oktober. Og her jeg bor sier de at alle er garantert plass.

Vi fikk vite at de neste år kjører kurs her vi bor også, så da slipper vi en halvtimes reisetid hver vei slik de har måttet i år og tidligere år.


#74

Candy Darling sa for siden:

Her har poden bestemt seg for å konfirmere seg gjennom HEF, men vi har nok selskapet hjemme. Tar gjerne tips om hvordan man lager en fin feiring når man bare er en liten gjeng, som ikke skiller seg fra en vanlig jul eller bursdag?


#75

Tallulah sa for siden:

Hva slags selskap vil poden ha? Vi vil invitere litt andre folk i tillegg til den vanlige jul og bursdags-gjengen, blant annet noen venner av familien som har fulgt Hiawata gjennom livet.

En konfirmasjon har jo gjerne litt taler og sånn, og annen meny.



#77

IzziCreo sa for siden:

Booket allerede :what: Her har vi kun fått info fra kirken i posten, og den gikk rett i søppelet for kirkelig er det eneste poden er sikker på at han ikke vil. Så hvis han ønsker å stå til konfirmasjon så blir det gjennom akademisk, filosofisk eller HEF.


#78

Polyanna sa for siden:

Ler av Ru og klokketegningen. :knegg:

Ellers anbefaler jeg hef i Grieghallen, Ru! Det er flott i rådhuset altså, men bergensere har virkelig et helt særegent talent for festivitas! :elsker:


#79

allium sa for siden:

Jeg tok med den lille gjengen på restaurant. Konfirmantens favorittsted, og det ble slett ikke så dyrt som jeg først hadde trodd. Etterpå inviterte vi familie og venner på kake i hagen vår.


#80

007 sa for siden:

Vi er ikke en liten gjeng (25 om vi holder oss til den nære storfamilien som er vanlig bursdaggjeng), men da poden skulle konfirmeres ville han i tillegg invitere to nære vennefamilier og noen tanter/onkler til oss foreldre som han er nære. Plutselig var vi nesten 50 gjester, og siden broren la listen har søstrene fulgt etter. Neste helg har vi derfor 45 konfirmasjonsgjester for tredje gang.

Jeg er usikker på om vi hadde gjort det slik om vi kunne valgt om igjen. Jeg tror vi hadde holdt oss til den nære storfamilien. Påkledning (her stiller alle i bunad), mat (litt mer statsmat i konfirmasjon enn i bursdag), bordpynt, taler og evt sang vil gjøre konfirmasjonen mer høytidelig enn enn jul og bursdag, og da tenker jeg at antall gjester ikke er det som legger rammen for høytideligheten.


#81

007 sa for siden:

Jeg skal innom denne tråden neste år og nyte(!) at vi er ferdig i år.


#82

Tallulah sa for siden:

Vi har vært i en liten, veldig koselig konfirmasjon i dag. Vi var til sammen 14 stykker, tror jeg. Maten var hjemmelaget koldtbord, med noen varmretter, og hjemmelaget kakebord til dessert. Veldig godt, og veldig hyggelig! Tre taler, og laidback og avslappet, men allikevel mer høytidelig enn en bursdag.

Seremonien i Oslo Rådhus er veldig flott. Rommet er så vakkert, og Ungdomsfilharmonikerne flinke (selv om et lite barn ble livredd når de satte i med smått foruroligende Finlandia av Sibelius. :knegg: ). Fine taler, både av konfirmant, og av HEFs ungdomsleder. Også så vi tre andre konfirmanter vi kjente, men ikke visste konfirmerte seg i dag. Hiawata syns seremonien var fin, har hørt fetter fortelle om kurs, og vil tenke seg om litt til før han bestemmer seg.


#83

tinkadott sa for siden:

Da har vi meldt opp minstejenta til konfirmasjon neste år. Vi fikk dagen vi ønsket. Selskapet skal vi ha hjemme. Vi satser nok på catering. Vi blir 55 gjester om alle kommer etter opptelling i går. Men det skal gå akkuratt, så får vi håpe at det blir en god konfirmasjonstid.


#84

Bayone sa for siden:

Når skal dere ha? Vi skal ha lørdagen kl. 11.


#85

Trulte sa for siden:

Jupp. Da var det vår første. Tuppa har allerede fått konfirmasjonspresangen fra besteforeldre. Bunad med sølv. Flott at hun kan bruke den mest mulig. 50 000 er ikke småpenger. Jeg dåner litt.


#86

007 sa for siden:

For en flott gave! Og godt at dere slipper utgiften selv, om det hadde blitt bunad uansett da.

Vi har fått de siste regningene av årets konfirmasjon, og den ble dyrere enn jeg først hadde regnet med. Koldtbord i rimelige lokaler ble til treretters ute, enkel pynt ble til dyre snittblomster, og jeg lot meg generelt rive med. :sparke: Og så kom jo bunaden i tillegg, og jeg er veldig glad at den ble betalt i rykk og napp i løpet av det siste året.

Nå er vi ferdig med konfirmasjoner, og mitt råd er å legge lista lavt på første. Om man legger seg på et nøkternt nivå blir forventningene hos nestemann deretter. Hos oss var lille frøken alt-må-være-slik-jeg-har-sett-for-meg sistemann ut, og der eldste stort sett gav blaffen hadde yngste en tanke bak og et ord med i laget på a.l.t!


#87

Magnolia sa for siden:

Må henge litt her, jeg også. Det blir kirkelig konfirmasjon, og datoen kan vi nok ikke påvirke. Han vil ikke ha bunad (nå, men gjerne når han blir voksen :hjerter), han vil feire i leid lokale mens vi i utgangspunktet tenkte hjemme - det er vel så langt vi har kommet i planleggingen. Meny og musikere får vente noen måneder til.


#88

millact sa for siden:

Takk for gode tips, Agenten. To år til førstemann her. Hun må ønske seg sølv til jul og bursdag fra nå av.


#89

tinkadott sa for siden:

Samme som oss det :)


#90

Polyanna sa for siden:

Nå er HEF-kursene ute. Jeg ser at det ikke er kurs på vår side av byen med datoene vi ønsker oss (må koordinere med slekt av slekt som har første helg i mai).

Bah!

Da må vi tenke nytt.


#91

Tallulah sa for siden:

Mange steder er jo relativt greit å komme seg til, selv om det ikke er i nærmiljø. Vi er heldige, to kurssteder i grei radius, samt temakurs har seremoni når vi vil.


#92

Polyanna sa for siden:

Har tatt med det som er i akseptabel reiseavstand, men de andre er det en time hver vei +/- et kvarter. Det blir for langt.


#93

Polyanna sa for siden:

Hei, men ser at bare kveldskurs kom med i søket mitt, siden jeg hadde begrenset det geografisk, så nå fant jeg mer, takk! :blomster:


#94

Polyanna sa for siden:

Noen som har erfaring med leirkurs? Der var det ledig på ønskedatoen vår. For vinterferien.


#95

Sol sa for siden:

Nevøen min var på leir i påsken og likte det godt. Vi må gjøre en vurdering på det, men jeg har ikke rukket å se over kursene enda, den ene datteren har en venninne som gjerne vil gå leirvarianten og gjerne med mine. Hun har tre eldre søsken som har gjort det samme og vært veldig fornøyde.


#96

Polyanna sa for siden:

Jeg tenker at det nok vil ha mye å si om venninner ønsker det samme, ja... #denalderen


#97

M&amp;M sa for siden:

Her hører jeg også til! :nikker:

Ser påmelding HEF åpner 29/5 i Trondheim for 2019.
Vi bør vel prøve å unngå konfirmasjonen på mannens 50-årsdag som faktisk er en av datoene for konfirmasjon! :sjokk:
Eller kanskje bare slå de sammen? :p


#98

Candy Darling sa for siden:

Ja, poden her ønsker seg leirkurs sammen med kompisen, men etter litt fisking ser jeg at foreldrene hans synes det er veldig dyrt (og det er det jo).


#99

Tallulah sa for siden:

Ja, HEF-kursene i Oslo kostet litt.


#100

IzziCreo sa for siden:

Noterer at de hadde endel færre kurs av type "med ... som innfallsvinkel" enn tidligere. Hvis poden velger HEF så blir det nok film, og det kurset har de fortsatt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.