Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladekonfektkake?

#1

Marit K sa for siden:

Det hørtes da farlig godt ut, og jeg har lyst å gjøre litt krus på Maritmannen til helgen. Noen som har oppskriften på Mims sjokoladekonfektkake?

:blomst:


#2

Toffskij sa for siden:

Den ligger her. Anbefales varmt!


#3

Høst sa for siden:

Dette trengte jeg da slett ikke å lese....:nam:


#4

Marit K sa for siden:

70% sjokolade - er det bare en type, eller er det også her kvalitetsmessige forskjeller man bør være obs på? Noen anbefaling til hva jeg bør velge?

#5

Harriet Vane sa for siden:

Du kan bruke Black & Green, Valrhona, Lindt eller Freias. Selv bruker jeg helst den første, ettersom den er både økologisk, rettferdig og sinnsvakt god.


#6

Marit K sa for siden:

Tusen takk for svaret.
Da blir det sjokoladekonfektkake til helgen. :nam:


#7

Mammateur sa for siden:

Ok, denne er riktignok ikke Mims, men den er så god at den er verdt å prøve!

3 eggehviter
200 g sukker
200 g mandler
1 ts bakepulver
1 ss hvetemel

100 g smør
100 g sjokolade etter smak og behag (Jeg bruker melkesjokolade..)
150 g melis
1 ss melk
1 ss sterk kaffe
2 eggeplommer

Pisk eggehviter, tilsett sukker og pisk videre til marengs. Bland i mandler, hvetemel og bakepulver. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 30 min. Smelt smør og sjokolade, tilsett melis, melk og kaffe. Visp inn eggeplommer til slutt. Avkjøl kake og krem, og ha på fyllet mens kaka fremdeles er i formen. Etter noen timer (helst over natta) i kjøleskap er kaka klar til å skjæres løs fra formen.

Oppskriften er hentet fra www.detsoteliv.no


#8

Ole Brumm sa for siden:

Dette burde jeg ikke lese :stikker:


#9

Marit K sa for siden:

Åh, ennå en kake.
Usj, det er jo håpløst å velge. Kan man spise sjokoladekake to helger på rad da? :gruble:


#10

Mammateur sa for siden:

Jada. De kakene man spiser i smug teller ikke.


#11

Marit K sa for siden:

Ja men da er det jo ikke noe problem. :fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.