Jeg er invitert på skrei, lever og rogn hjem til en kollega, sammen med en del andre fra jobben, og vi skal selv ha med det vi ønsker å drikke. Men hva ønsker jeg å drikke til det da? Jeg har alltid bare drukket vann til sånt ... :knegg: men nå vil jeg jo ha noe med litt mer sus over. Hva passer best? Hvitvin (evt hvilken - jeg "kan" ikke hvitvin), rødvin, musserende, øl (akevitt?), most, farris ...?
Det trenger ikke være med alkohol, men det gjør ikke noe om det er det heller. Det er først og fremst middag, ikke drikkefest, det er jobb neste dag, så det er smaken som er det viktigste.
... prøver å google litt her, og nå har jeg lest flere steder at rødvin er godt til skrei, men egner seg dårlig til mølje, fordi den kræsjer med lever. Men det kommer kanskje an på hvilken rødvin? :undrer: Jeg liker egentlig rødvin best. Og innbiller meg at det er lurere å spørre folk her enn internett for øvrig. :knegg:
Jeg har egentlig aldri spist skreimølje, men ser at diverse vinblogger og -eksperter nokså unisont anbefaler en frisk riesling til det, nettopp for å matche den feite leveren.
Lurer på om jeg kanskje ligger an til øl og akevitt her ja ... :gruble: Men jeg kjøper ingen ny akevitt for anledningen, da tar jeg med den jeg allerede har, og den er ikke blank. Tror nok det blir enten det, eller rødvin.
Hehe, samme tenkte jeg. Og: "Noe som dreper smaksløkene og gjør at jeg verken kjenner smak eller konsistens på lever og rogn".
[CENTER]Save
Save[/CENTER]
Så den jeg også, men problemet mitt er at jeg ikke er så veldig glad i hvitvin ... :sparke: men noen ganger synes jeg det er godt, når jeg får akkurat riktig hvitvin til en bestemt type mat. Så hvis jeg kan stole på denne anbefalingen, og velge akkurat den vinen som de foreslår, så kan jeg ta sjansen på at dette er et sånt tilfelle. Selv om øl eller rødvin er mer safe for meg personlig.
Nei, jeg hopper ikke over noe som helst. I dette tilfellet inviterer min kollega kun personer som hun er sikker på liker maten, siden det er maten som er i sentrum denne gangen, og det ikke er plass til så mange. Så om jeg ikke hadde likt lever og rogn hadde jeg takket nei, og heller blitt med neste gang, siden vi har slike matkvelder av og til. Men heldigvis så liker jeg det, og takket derfor ja. :D
Men det går sikkert greit med rødvin til lever også for meg, jeg har ikke så fintunede smaksløker og synes som regel det er bedre med rødvin enn hvitvin uansett, selv om det er hvitvin som "passer" etter boka. Så jeg har fortsatt ikke bestemt meg. Tenker at en god og frisk eplemost også kanskje kunne gå an?
Eplemost kan nok fungere til mølje. Personlig tror jeg hadde gått for øl og vann. Dersom det er mye kullsyre i ølen kan det hende jeg ville brukt en skje e.l. og rørt ut litt av den. Eller nei, eplemost blir bra.