Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkle og barnevennlige vegetarmiddager

#1

Frk_Fryd sa for siden:

Eldste har hatt om kosthold på skolen, og i den forbindelse hadde vi en fin prat om hva som er sunt/usunt, men også om hvordan vi kan spise mer miljøvennlig. Jeg utfordret han på en kjøttfri uke, og han sa seg noe tvilende enig til det.

De to største utfordringene blir at 1) vi har et usannsynlig kresent barn (men han kommer seg) og 2) vi er en skikkelig "kjøttfamilie", så fantasien stopper med en gang kjøttet forsvinner fra menyen. :knegg:

Jeg tenker derfor at dette blir en fin øvelse for hele familien, men det må planlegges! :jupp: Jeg trenger hjelp til superenkle og ikke minst barnevennlige middager. Fisk går an, men jeg har også lyst å få med noen retter som er helt uten kjøtt og fisk.

Mine umiddelbare tanker er:

  • Supper (som stavmikses, klumper er fysj!)
  • ???

:knegg:


#2

Millen sa for siden:

Vegetarlasagne?


#3

noen sa for siden:

Denne må jeg følge med på. :nikker:


#4

Floksa sa for siden:

Falaffel (kjøttkaker av kikerter)
Vegetarlasagne
Taco med Bønner og revet gulrot (istedenfor kjøtt)
Gryte uten kjøtt
Spagetti m/tomatsaus
Er det aktuelt å kjøpe erstatningsprodukter kan du lage hva som helst.


#5

Trulte sa for siden:

Da er det strengt tatt ikke vegetarmiddager du trenger. Fiskeboller, laks, fiskekaker er jo barnevennlig. Fiskekakeburger . Mine unger elsker facon (søk på google). Ala bacon. Ellers kan man jo som nybegynner prøve seg frem på soya produkter fra fryseren som er jo både snitzler og annet. Meksikansk og italiensk mat er supert uten kjøtt da det er mye smak i. Jeg liker å erstatte kjøtt med bønner.


#6

Sol sa for siden:

Vi skal ha spinatsuppe i dag, det tar ikke mange minuttene å lage og er godt, til og med likt av ungenes mest kresne venninne. Maissuppe er også en stor hit hos oss. Eller hjemmelaget tomatsuppe, blomkål og brokkolisuppe. Jeg bruker stavmikser på alle slike supper, de går ned på tvers.


#7

Frk_Fryd sa for siden:

Uff, jeg er ikke helt inne i terminologien altså, men middager uten kjøtt blir vel det mest korrekte. :jupp:
Satser på å klare oss uten erstatningsprodukter, litt for å endre tankegangen på hva som er middag. :nikker:

Takk for tips!



#9

liefje sa for siden:

Mange slags asiatiske middager er veldig gode uten kjøtt. Fried rice eller noodles med grønnsaker i wok. Gjerne stekt egg på toppen. Sønnen vår elsker det.

Curry med ris til, indiske retter, thairetter etc.

For å gjøre det enkelt, kan man kjøpe sånne ferdige mix-er også tar man bare hauger av småkuttede grønnsaker (bønner, sukkererter, purre, paprika, brokkoli, gulrøtter, kinakål, squash, søtpotet, aubergine bønnespirer etc etc - bare husk å ha i dem med lengst koke/steke/woketid først også det andre etterpå)


#10

Blå sa for siden:

Jeg lager vegetarlasagne med linser i tomatsausen. Det er kjempegodt.

Brokkolikaker

  • koke brokkolien lett og kutte den ganske smått
  • blande med revet ost, hakket vårløk og egg
  • steker. Det er litt vanskelig å få kakene til å henge sammen, så det hender at noen faller fra hverandre, men de er gode for det
  • jeg pleier å servere det med fullkornsris, kokte linser og oppskåret tomat.

#11

Frk_Fryd sa for siden:

Ja, stekt ris er et kjempetips! Muligens med noen av grønnsakene på siden, slik at vi ikke risikerer total melt down. :knegg:


#12

Effie sa for siden:

Pannekaker? :D


#13

Frk_Fryd sa for siden:

Haha, det var faktisk en av de første rettene jeg tenkte på! :lol: Men uten bacon nærmer det seg vel raskt dessert kategorien? :knegg:


#14

Blå sa for siden:

Pannekaker med grovt mel og spinat i, slik at de blir grønne, fylt med sopp som er stekt i rømme og stekt i ovn med litt ost over. Kjempegodt.


#15

Tjorven sa for siden:

Skilpadda har lagt ut en veldig god indisk spinat- og kikertcurry på oppskriftsforumet. Den spiser selv min skikkelig kresne sønn (som generelt er svært skeptisk til grønnsaker, men virkelig elsker spinat).


#16

gnuri sa for siden:

Chilli sin carne er jo veldig godt


#17

løve70 sa for siden:

Lag dem med grovt mel/fibra og masse egg, så blir det litt mer middagsaktig ;)

Vi hadde faktisk vegetaruke for noen måneder siden. Ikke så enkelt med en kresen 13-åring som ikke liker veldig mange grønnsaker og heller ikke linser/bønner/kikerter.

Alle former for supper (uten kjøtt), grønnsakslapskaus, pizza (margarita, 4 cheeses, med grillede grønnsaker), pasta arrabiata var noen av de middagene vi hadde.


#18

Frk_Fryd sa for siden:

Den har jeg faktisk laget (dog med kylling), og jeg likte den veldig godt! Falt ikke i like god smak hos eldste, men absolutt verdt et nytt forsøk. :nikker:



#20

Che sa for siden:

dal var mitt tips. Mine unger elsker det - og fler av kompisene til storebror har bestilt det hjemme hos seg selv etter at de har smakt hos oss.



#22

Niobe sa for siden:

Taco med bønnestuing i stedet for kjøtt.
Kikert-karbonader
Tomatsuppe


#23

apan sa for siden:

Vi lager en veldig blomkålsuppe fra Trines matblogg. Den ER jo veldig god med bacon til, men man må jo ikke. Krutonger er godt. Og røkelaks kanskje?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.