Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Humanistisk konfirmasjon - noen som helst slækk for ekstraordinære hendelser?

#1

banana sa for siden:

Hva skjer hvis man ikke møter opp til en av undervisningskveldene?

Situasjonen er at min ekstremt flyinteresserte fjortis har fått et tilbud (som han ikke vet om enda) om å bli med i cockpit på et rutefly t/r mellom to skandinaviske byer, på en dag som har konfirmasjonsundervisning. Et inngiftet utenlandsboende familiemedlem et godt stykke ute i familien er pilot og har denne dagen to t/r flyvinger til Oslo, hvilket betyr at poden kan blir med på den første "returen" og komme hjem igjen på andre "tur". Kanskje dukker muligheten opp igjen om noen år en gang, kanskje ikke - kanskje er det en engangsmulighet. Jeg er villig til å strekke meg nokså langt for at han skal få lov til det.

Sier Humanetisk Forbund bombastisk nei? Kan jeg gjøre noe?


#2

Blondie sa for siden:

Jeg hadde omfattende kontakt med leder av HEF her i regionen før og under kurset til poden og opplevde både forståelse, tilrettelegging og aksept. Min var ikke med på turen (som anses som obligatorisk, selvsagt), men vi møtte ingen problemer med å få bestått kurs og seremoni likevel.

Kan du ikke argumentere med at dette er en mulighet som kommer én gang? Og heller foreslå at fjortisen kan lese seg opp på emnet på egenhånd og løse oppgaver knyttet til emnet? (det gjorde min ved flere anledninger).


#3

Stompa sa for siden:

Frøkna mi fikk innvilget "fri" fra to helgesamlinger pga landslagsoppdrag. De var ikke så glade, og jeg skjønte det sånn at det ikke hadde vært aktuelt uten bekreftelse fra landslagstreneren. Hun måtte gjøre oppgaver for å ta igjen det tapte, og brukte i praksis mer tid på oppgavene enn de timene broren var på samlinger. :himle:


#4

Polyanna sa for siden:

De skriver "ekstraordinære hendelser (dødsfall/sykdom osv.) i mailen til oss om dette.

Kontakte dem og spørre, kanskje?


#5

Niobe sa for siden:

Det må da være helt ok? Å yte litt ekstra for å vise at man tross alt er dedikert til opplegget?


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg vil tro at du ikke kan få et generelt svar på dette, og må kontakte det aktuelle fylkeslaget ditt, eller underviseren direkte.


#7

Syrinx sa for siden:

Kontakt koordinator i lokallaget ditt. Det blir tatt individuelle avgjørelser og vi har iallfall endt på at vi ikke har noe å vinne på å være kjipe og rigide, samtidig som vi ikke gir "slakk" for hva som helst.

Hos oss må konfirmantene gjøre en oppgave i etterkant av kurskvelden.


#8

Obelix sa for siden:

Min var syk to kurskvelder og det fikk ingen konsekvens. Skulle vel egentlig gjort oppgaver for de to kveldene, men de så vi aldri noe til.


#9

banana sa for siden:

Jeg tok kontakt, og de sa ja med et smil. Jeg vet en som kommer til å gå helt bananas!


#10

Blondie sa for siden:

Så bra! Bananas banana-frø. :knegg:


#11

banana sa for siden:

:knegg:

Jeg kommer til å ha vanskelig for å vente med å fortelle ham til pilotene har det helt endelige klarsignalet selv.


#12

Millen sa for siden:

Jeg har ikke barn i den alderen ennå, men jeg blir så glad når jeg leser at det ordnet seg.


#13

Hondacrv sa for siden:

Så utrolig kult! (Virker jo som om det er litt ulik praksis rundt forbi da).


#14

banana sa for siden:

Kanskje, men en del av responsen var at dette jo var en fantastisk sjanse, og det virket som de ikke ønsket å stå i veien for det. Jeg er i allefall glad, og det blir fjortisen garantert også. Gleder meg utrolig til Mr. Pilot-helt ringer eller skriver og inviterer. I et bryllup i familien fikk poden sitte ved siden av denne helten (han ba på sine knær om å få lov til det) og jeg tror helten kjenner igjen seg sjøl som fjortis og synes det er utrolig kult med den nesegruse beundringen.:knegg:


#15

Bokormen sa for siden:

Her kan de gå glipp av to kurskvelder og fortsatt få "bestått". Men jeg vet at det er en oppsamlingskveld også, og jeg mener de sa noe om at de var for de som ikke hadde vært med på alle kurskveldene. Hvor strengt de overholder disse reglene vet jeg ikke.


#16

emm sa for siden:

Så moro for han, Banana!

Lite spørsmål, som kanskje burde vært egen tråd. Har dere noen gang hørt om noen, i nyere tid, som ikke fikk konfirmere seg av ulik årsak? Tenker på å ikke møte opp på samlinger og undervisning osv. Registrerer at det er et par på kullet til vår konfirmant som ikke deltar på noe som helst av undervisningen. Jeg vet overhodet ikke hvorfor, så det kan være fritak osv, så jeg skal ikke spekulerer i disse tilfellene. Men jeg har vanskelig å se for meg at noen skulle blitt nektet konfirmasjon (både humanetisk og i kirken) fordi de ikke har møtt til undervisning. Selv om det er en litt rar ting å gjøre selvsagt.


#17

Tallulah sa for siden:

Ja, det vet jeg om. En slektning av meg fikk ikke konfirmere seg i kirken fordi vedkommende hadde gått glipp av for mye av undervisningen.


#18

emm sa for siden:

Oj, det er så strengt altså! Da finnes det altså tilfeller av det.


#19

Syrinx sa for siden:

Vi har en konfirmant (humanistisk) som tar brevkurs. Det er helt spesielle og legitime grunner til det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.