Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Britax kidfix beltestol. XP? Sict?

#1

Cauchy sa for siden:

Vi ser på beltestol og jeg går forstått at FP er forumet for slike spørsmål. :knegg:

Barnas Hus har tilbud på Britax kidfix SL nå, og jeg vurderer å slå til. Dette er jo den enkleste typen, men det finnes også stoler med XP og Sict til over doble prisen. De dyre gjør det hakket bedre i sikkerhetstester, men den enkle gjør det bra i test av bilstoler den også.

Hvilken beltestol bør jeg velge? Hvorfor?


#2

Niobe sa for siden:

Vi har XP Sict til minsten, og er veldig fornøyd med den. Belte-pad'en ligger veldig fint, selv om jeg er usikker på hvor stor forskjell den utgjør sikkerhetsmessig. Jeg er muligens ikke rette personen til å svare, for jeg har aldri vurdert prisen på bilsikringen.


#3

millact sa for siden:

Jeg hadde valgt den beste. En beltestol brukes i mange år, så jeg hadde valgt å legge i de ekstra kronene.


#4

Cauchy sa for siden:

Jeg vurderer prisen på bilsikring fordi jeg gjerne vil vite om de ekstra funksjonene er verdt å betale for. Noen ganger gjør produkter det bra i tester, men så viser det seg å ikke være så brukervennlig i praksis.


#5

nokon sa for siden:

Vi valde XP Sict etter å ha rådført med FP og lese testar. Den padlingen som held beltet på plass er verdt ein god del. Eg har sett at fireåringen min drar mykje i beltet, når han sitt i andre stolar.


#6

Niobe sa for siden:

Som regel er jo brukervennlighet nesten vektlagt for mye i slike tester. Særlig på bilseter, det har aldri vært nødvendig å være rakettforsker for å montere noen av dem. :knegg: SL er sikkert bra nok. Eldstemann satt jo i en eldre type Kidfix, og det er jo ikke sånn at han satt dårlig sikret av den grunn.


#7

Cauchy sa for siden:

SL gjør det bedre enn XP Sict på brukervennlighet, men dårligere på sikkerhet. Som du sier er nok ingen av dem dårlige, men jeg har beslutningsvegring.


#8

Isolde sa for siden:

Det er nok en fordel i sidekolisjon. Men jeg synes vanlg SL er mer enn bra nok. Vi har sict fordi vi fukk det billig. Men vi har 3 kidfix seter uten og. Alle Britax kid setene er i toppklasse og man skal ikke ha dårlig samvittigjet for å belge et over et annet.


#9

Niobe sa for siden:

Det er vel fordi man må tre selen inn i pad'en på XP Sict. Det er sånne ting jeg mener vektlegges for mye i slike tester. Klart, man må få det til, men man må antagelig være blind og mangle armer for å slite med det.


#10

Malama sa for siden:

vi valgte med den xp-greia som selen ligger i. Bhg presterte jo derved å ikke klare å tre i selen når de skulle på skolebesøk, noe jeg synes er fantastisk godt gjort å ikke klare ;) (setet ble satt på motsatt side enn i vår bil så den måtte flyttes. og det trodde man visst ikke var mulig. Vi har kjøpt et venstre-sete, må vite ;)

Men altså, det er veldig greit at selen ligger inni der synes jeg. Så vi valgte det til søstra også


#11

Isolde sa for siden:

Hvordan kan sict påvirke komfort? Setene er jo like.


#12

Bergensis sa for siden:

Meinar å hugse at SICT bygger mykje i breidden. Men om du ikkje har trange tilhøve i baksetet, så hadde eg nok gått for SICT på bakgrunn av at den lovar vel mtp. sidekollisjonar.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.