IzziCreo sa for siden:
"Alle" synes jeg snakker om at de får enormt med rester når de bestiller tapas/koldtbord. Bestiller man nøyaktig antall kuverter, bestiller man flere eller færre? Hva er deres erfaringer?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Et forum for å diskutere praktiske forberedelser knyttet til jubileer, bryllup, konfirmasjon, bar mitzva, ramadan, dåp og navnefest, mm.
IzziCreo sa for siden:
"Alle" synes jeg snakker om at de får enormt med rester når de bestiller tapas/koldtbord. Bestiller man nøyaktig antall kuverter, bestiller man flere eller færre? Hva er deres erfaringer?
Elise sa for siden:
Vi bestilte færre på en fest for litt siden, tror vi hadde 25 kuverter til 28 pers. Mye rester ja, men det var noen av rettene det bare var en til hver kuvert, så da fikk ikke alle.
Hannamoren sa for siden:
Jeg ville ha bestilt rett antall. Noe kommer til å forsvinne, mens andre ting blir det mer igjen av. Hadde synes det var kjipt om de siste i matkøen ikke fikk smake en rett fordi jeg ikke hadde bestilt nok.
GinaK sa for siden:
Dersom du ikke skal lage noe som helst selv så ville jeg bestilt ekstra. De fleste bestiller ekstra for å sikre seg pluss at de lager noe ved siden av og da blir det mye.
Alle koldtbord vi har bestilt har vært svært rause så vi har ikke telt med barn men har laget noe selv også.
Har aldri bestilt tapaskoldtbord.
Charlie sa for siden:
Har alltid fått mye rester selv om det ikke har blitt lagd noe ekstra. Altså - mye! Spørs litt hva slags arrangement det er, og hvordan selskapet er sammensatt (kvinner, menn, barn).
Hvis det er en mulighet for at man ikke har ordentlig kontroll på antallet og at man kan få avbud i siste liten, ville jeg "overbooket" og bestilt færre. Grunnen til det er at det ofte er regler om avbestilling så man kan bli sittende med regningen selv om man sier fra at det blir færre, mens det aldri er et problem å melde fra i siste liten at det blir et par til.
Det er også sånn at jo større selskapet er (jo flere folk) jo mindre mat går det pr pers. I større selskaper bruker man mer tid på å snakke med folk og bruker lengre tid på måltidet, og da sier selskapsplanleggere at det går mindre mat. Jeg synes det har stemt.
Bergensis sa for siden:
Me bestiller til anta voksne. Ungane i følget (inkludert kresen konfirmant som helst vil ha pølse i lompe) får henge på lasset. Etter konfirmantens ønske skal me ha ein ladning med pølse og lompe i tillegg til koldtbord.
Her i bygda blir det sagt at det er rikelig med mat uansett kven du bestiller frå. Me har planar om å supplere med karbonader, vårrullar og pastasalat. Derfor vurderer eg å trekke i frå litt.
apan sa for siden:
Jeg synes ikke tapasmengden er så enorm og ville bestilt til riktige antall kuverter.
Inagh sa for siden:
Vi hadde 80-årslag for far min for noen år siden. Jeg husker ikke nøyaktig antall, men la oss si det var invitert 40 gjester. Vi bestilte koldtbord til 30 gjester. Alle spiste seg gode og mette. Og så var vi 10 personer som fikk en god lunsj dagen derpå av restmaten, og etter det fordelte vi maten som var til overs på tre familier, og alle fikk mer enn nok. :knegg:
oslo78 sa for siden:
Stor forskjell på koldtbord og tapas. Sto på kjøkkenet i konfirmasjon med tapas og de hadde bestilt til fem ekstra. Det var absolutt ikke for mye mat!
Anita72 sa for siden:
Velger dere selv fra en meny hvilke retter dere skal ha på koldtbordet? Der vi har bestilt kan vi bestemme hvilke retter vi ønsker, samt til hvor mange personer. Da kan man bestille mindre av de rettene man vet det går mindre av, og mer av det man vet f.eks. barna liker. I de konfirmasjonene jeg har hvert i har det gått veldig mye karbonade/kyllinglår, noen av ungene har kun spist dette og det er derfor bestilt ekstra.
millact sa for siden:
Mamma ble 70 år forleden, bestilte tapas til 12 stk (vi var 3 store barn og 8 voksne). Det var rikelig med mat, så mye at syv stk kunne spise seg mer enn mette dagen etter og likevel var det mer igjen.
Tussa sa for siden:
Enig, eg har også opplevd stor forskjell på tapas og koldtbord ifht antall porsjonar og personar.
Michelle sa for siden:
Når vi har hatt Tapas så har jeg alltid bestillt til antallet inviterte gjester, og i tillegg litt ekstra porsjoner av de varme rettene jeg vet det går mest av feks spanske kjøttboller, poteter mm.
Det samme gjorde jeg til konfirmasjonen, og da lagde jeg i tillegg chilligryte.
Nessie sa for siden:
:jupp:
Her og. Koldtbord slår jeg av på som regel, men ikke på tapas. Det har dog vært litt variasjon fra hvem som leverer. Men synes ofte tapas kan være litt knapt.
Guava sa for siden:
Vi kommer til å bestille til det antallet vi er og håper da at det er rikelig med rester.
C3PO sa for siden:
Vi bestiller til færre - og det blir alltid masse rester. Det er koldtbord, men de vi bruker kaller det for tapas.
Obelix sa for siden:
Vi har bestilt tapas av samme firma to ganger og begge gangene har de tilpasset etter hvordan type rett det er. Er det type en til hver har vi fått til alle gjestene på de rettene, ellers sa de at det går to barn pr.kuvert. Ring til de du skal bestille fra og hør med de.
Tror vi bestilte til akkurat gjester sist gang, men da var det ikke veldig mange barn. De fire som hjalp til på kjøkkenet kunne spise i tillegg. Hadde fortsatt litt rester.
Acsa sa for siden:
Jeg har opplevd at det var for lite mat, type at folk var sultne når det var tomt. Jeg vil heller ha rester.
rine sa for siden:
Vi bestilte tapas til riktig antall + to til forrige konfirmasjon. Jeg var usikker på hvor rause cateringfirmaet var med porsjonene, og ville ikke risikere at det ble knapt. Det ble mye rester (men, men greit å ha middag de to neste dagene også, eller restelag :jupp:), men noen av rettene, kyllingspyd og noe annet, tror jeg, ble servert med en pr.person.
liefje sa for siden:
Tapaskoldtbord er ikke rikelig. Det er i alle fall min erfaring. Jeg ville bestilt ekstra eller laget noe i tillegg. Skal man ha dessert eller kake etterpå, er det såklart annerledes.
I tillegg ville jeg bedt om å få se hvordan mengden mat (antall kuverter) ser ut på de fatene maten leveres på dersom jeg ikke hadde tenkt å legge det opp på andre fat. Så et tapaskoldtbord til 16 personer en gang servert på de aluminiumsfatene som ble levert, og det så veldig stusselig ut. Tydelig at de bruker samme størrelse på fatene enten de leverer til 16 eller dobbelt så mange.
Dessuten kan du spørre om hvordan de beregner kuverten. Er det akkurat nok kyllinglår/kjøttboller etc. til at alle får ett hver eller flere? Da vet man at alle får smake alt. Rester er jo kjempegodt uansett.
Nextlife sa for siden:
Min erfaring er at dette er i hytt og pine. Tidligere var tapasbord mer tapas, og en betydelig mindre mende mat enn koldtbord.
Nå virker det som tapas er blitt mer likt et koldtbord i mengde, men med mer utradisjonelle retter en det gammeldagse koldtbordet med røkelaks og aspik.
Jeg catrer ganske ofte, og jeg spør alltid leverandør hvor mange gram mat som er beregnet pr. pers, og hvordan de ulike rettene vektes i mengde (f. 1 kyllinglår pr. pers? 2 skiver roastbiff? osv).
En halvkilo mat pr. pers bør det være, i tillegg til brød. Er det mindre enn det bør man bestille til flere enn det antallet som kommer, spør du meg.
Tallulah sa for siden:
Jeg bestilte tapas fra Delicatessen til førtiårsdagen min, og det var enorme mengder mat. Vi hadde vel to salater i tillegg, og hadde massevis av rester.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.