Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan få grå strømpebukser hvite igjen

#1

Taien sa for siden:

Ja, overskriften sier alt!
Jeg fant fram 17.mai klærne til gutta, de skal ha festdrakter som vanlig, og der var bomulls strømpebuksene også. Men de var langt fra offwhite mer, de var grå! Kan de gjenoppstå i fordums fargeprakt, eller er det takk og farvel, og innkjøp av nye?
Hjelp!!!


#2

millact sa for siden:

Klore?

Jeg hadde nok kjøpt nye.


#3

Taien sa for siden:

Jeg tør ikke klore dem, er redd de bare blir flekkete.
Må vel kjøpe nye ja. :sukk:


#4

jolie sa for siden:

Da klorer du først og kjøper ny om det ikke funker.


#5

apan sa for siden:

Det ville jeg gjort ja.


#6

Malama sa for siden:

Jeg synes aldri de blir hvite igjen etter bruk og har derfor praktisert nye til 17. mai også inngår de i vanlig bekledning resten av året. Men guttungen min har ullstrømper da, Sånne som er for korte (virkelig, mannen har også ullstrømper til buanden men DE går over kneet, ikke halvt opp på leggen. Jeg hadde planer om å forlenge dem, men trodde ikke de skulle brukes før jeg oppdaget det sist uke at han har visst tenkt å ha den i år også selv om han går i korpset.

Men om de skulle være OFFWHITE klorer man dem vel gjerne ikke, det er for HVITE det da...

ER de jevnt grå, eller mer slik som det blir her, grå der det har vært sko og evt på knærene? Bruk flekkfjerningssåpe og prøv, og evt nye om det ikke går? Jeg aner ikke hvor mye jeg hr skuret med flekkfjerningssåpe på ullstrømpene til både far og sønn.. til sønn kjøper jeg glatt nye, men mannens koster liksom i en litt annen liga...


#7

meisje sa for siden:

Lag vanish paste og legge I bløt en dag eller 2. Deretter vaske på vanlig mate I maskinen. Dette tar de mest gjenstridige fargeforskjeller.


#8

Charlie sa for siden:

Hadde antakelig prøvd å klore, og ikke blitt altfor overrasket om det ikke gikk, og jeg måtte kjøpe nye. Men forsøket verdt.


#9

Galathea sa for siden:

Klor funker dårlig på elastiske plagg, de blir hvite, men elastikken blir også borte. Hadde heller prøvd vanish-metoden .


#10

Taien sa for siden:

Jeg går for Malama-versjonen, og kjøper nye på Obs. De kan de da også bruke ved diverse anledninger utover året....håper jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.