Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan forbereder du deg på apokalypsen?

#1

Palmen sa for siden:

Jeg reviderer apokalypse-permen i heimen. Hva har du i apokalypse-permen din? Har dere en plan for hva familien skal gjøre og hvor dere skal dra om krisen inntreffer? Hvordan vil du klare deg?


#2

Toffskij sa for siden:

Nei. :hehehe:


#3

Matilda sa for siden:

Ehm... Nei. Vi har primus og en portabel gassovn, da. Teller garnstashet? It's not a hobby, it's a postapocalyptic life skill!


#4

Lykken sa for siden:

Du fleiper nå?


#5

frukt sa for siden:

Nei, apokalypser tar jeg på sparket.


#6

Matilda sa for siden:

Og så har jeg kjøkkenhage og frø og bor 50 meter fra skauen. Jeg trur vi skulle greid oss her ei stund om vi måtte, men menyen hadde jo blitt kjedelig etter hvert.


#7

Hondacrv sa for siden:

Har lighter og ein boks hermetisk mais.


#8

Matilda sa for siden:

:lol:


#9

frukt sa for siden:

Og hvordan har du tenkt å åpne maisboksen med en lighter?


#10

Katta sa for siden:

Har dere ikke bunkret opp i matboden altså? :tullerdu:


#11

polarjenta sa for siden:

Jeg også, så vi skal nok klare oss tenker jeg.


#12

Matilda sa for siden:

Svigerfar har våpen (og jaktlisens), han deler sikkert en bukk eller to med oss.


#13

frukt sa for siden:

Men tenk om det er en zombiehjorteapokalypse det er snakk om? :redd:


#14

frukt sa for siden:

Må jo det. Apokalypser kan være veldig uforutsigbare tror jeg. :gruble:


#15

Syrinx sa for siden:

På samme måte som jeg forbereder meg til andre ting jeg ikke tror på.

(Hadde det vært snakk om krig eller kriser derimot kunne jeg sikkert hatt en perm og noen bokser joikakaker, men har ikke det.)


#16

Matilda sa for siden:

Rådyr. Det kryr av dem her. Går bra. :nemlig: (Hvis det er en zombiehjortedyrapokalypse, så er svigerfar en praktisk anlagt mann, jeg vil tro han driter i hele lisensen og skyter noe annet i stedet.)


#17

frukt sa for siden:

Flisespikker...:p
Lisens eller ei spiller nok ikke så stor rolle under en apokalypse uansett. :jupp:


#18

Heilo sa for siden:

Jeg unngår å planlegge for apokalypse. Men alminnelig strømbrudd-i-flere-dager-beredskap har jeg tro på. Mulighet for vedfyring, ved, noe å koke vann på (primus + gass), stearinlys, lommelykter, batterier og tørrmat har vi stort sett alltid på hytta og hjemme. Jeg har spekulert på om man i tillegg burde ha litt ferskvann i tilfelle vannledninger fryser/sprekker. Det er et poeng å være litt selvhjulpen dersom storsamfunnet får hikke synes jeg. :nemlig:


#19

Syrinx sa for siden:

En fordel med å bo på bygda, ferskvann er tilgjengelig i gangavstand fra heimen.


#20

Teofelia sa for siden:

4000 liter ved i kjelleren, og vedovn med kokeplate. En halv sau og en halv hjort i fryseren. Og mindre enn en times spassertur til nærmeste drikkevannskilde. Apokalypsen kan bare komme. :BringItOn:


#21

Nessie sa for siden:

Jeg drar til min ex-svigermor. :nemlig: De har ei matbod som er full :jupp:

Neida. Vi er ikke spesielt forberedt. :niks: Har ikke noe hermetikk. Har fisk i fryseren, som da neppe holder enn mer enn et par dager om strømmen går. Har lighter, ved, vedovn, førstehjelpsutstyr og primus. Og sikkert greit med batteri og lommelykter.


#22

Input sa for siden:

Jeg har en perm. Eller, det er mer et hefte da. Det inneholder beskrivelser av ulike ruter mellom noen hemmelige hytter som ligger spredt rundt i landet. Det er bare oss som er innvidde som har tilgang til dem da, for man må være medlem i en veldig eksklusiv forening som gir deg nøkkel. Kan ikke si hva den heter selvfølgelig. (Mot "litt" cash, kan jeg si det på pm!)

Å være medlem i denne hemmelige foreningen gir også mulighet til å kjøpe blant annet frysetørret mat på pose, soveposer, telt og andre ting man trenger når man skal klare seg i villmarka litt billigere enn dere andre kan, så jeg har selvfølgelig et lager.

Og, viktigst av alt, jeg bruker ganske mye tid på å øve, ved å ta barnet mitt med for å vise frem de ulike hyttene, hvordan man bruker utstyret osv. Det går under dekknavnet "friluftsliv".


#23

Darth sa for siden:

Nei, som frukt tar jeg apokalypser på sparket.

Dere som bunkrer hjorter og sånn, hvordan skal dere oppbevare den når strømmen har gått? Hva skal dere spise etter en uke når all maten er ødelagt? Sigbjørn Mostue sin ungdomsbok-trilogi handler dels om det - hvor hjelpeløse vi er når strømmen går (og zoombier dreper oss). Mat kommer til å bli et gigaproblem for oss, vi har ikke lenger peiling på hvordan vi tar vare på mat over tid når vi ikke kan kjøle den ned.


#24

Albertine sa for siden:

Med tanke på min sinnsstemning for tiden kan det godt hende at det er jeg som står bak apokalypsen, og da skal jeg stå på en fjelltopp og skue utover ødeleggelsene jeg er ansvarlig for og bare nyte. :slem:


#25

Gaia sa for siden:

DNT? :Outer: :nemlig: :knegg:

Njæ. Jeg har vurdert om det kanskje kunne vært lurt å ha noe ekstra vann tilgjengelig, sånn i tilfelle. Og ellers bor vi såpass nærme opptil flere butikker at jeg nok rekker å være blandt de første plyndrerne. :nemlig:

(Jeg har faktisk snakket med barna om hva de skal gjøre hvis noe skulle skje: kom dere hjem, helst sammen, hold dere sammen og vent på en voksen. Og de voksne har avtalt at hytta er stedet å møtes, hvis vi mot all formodning skulle måtte komme oss ut av byen hver for oss.)


#26

Fløyel sa for siden:

Sånn umiddelbart tenker jeg at vi blir å drikke oss sanseløse på rom. Jeg har mye Baccardi i kjelleren fordi jeg hadde en periode jeg mente jeg måtte ha med noe fra taxfree på OSL og kreativiteten begrenset seg til Baccardi.



#28

Blondie sa for siden:

Vi har vinkjeller. :hehey:


#29

nokon sa for siden:

Input, der er eg og medlem. :secrethandshake: :nemlig:

Elles trur eg eg er dårleg forberedt. Med unntak av når det kjem til garn og bøker. Der er eg rusta for fleire apokalypsen. Kanskje min strategi er å gå i hi og introverte meg gjennom det verste?


#30

Darth sa for siden:

Vi har faktisk et par flasker god champagne liggende, så hvis apokalypsen kommer i nærmeste framtid skal jeg ikke se bort i fra at det går to korker i taket. Man får ta med seg det gode man kan i livet tenker jeg.


#31

Matilda sa for siden:

Viltkjøtt skal vel modnes, i sånn ca 40 døgngrader (altså a grader x b døgn = 40) ser jeg, og det er vel ikke aktuelt å jakte vilt midt på sommeren uansett - da har vi grønnsaksland. Ellers skulle jeg nok greid å speke kjøttet, jeg har salt og vann og verktøy og materialer, kan bygge meg et spekebur. Den skal nok holde mer en ei uke. :nemlig:


#32

Syrinx sa for siden:

Pokker, var det tabbe å kastrere kaninene likevel da?


#33

Anita72 sa for siden:

Måtte google hva apokalypse er for noe og finner at dette er jeg vist ikke forberedt på. :gruble:
For noen år siden var vi uten strøm i mange døgn, det gikk fint det. Kjøleskap/frysere ble holdt i gang med aggregat, vi har to vedovner, gassgrill på terrassen, utedo i låven, har kun noen hundre meter til vannkilde. Bor på bygda med mange jegere, det skal nok gå bra....:fnis:


#34

Palmen sa for siden:

Men sånne ting tenker jeg det er greit å kunne. Og legge inn i permen. :nemlig: Google blir jo det første som ryker, så da må jeg ha det på papir. Laminert. :nemlig: Per nå har jeg ikke våpen, men om jeg hadde det, så ville antagelig ammunisjonen tatt slutt ganske fort - så da må man bygge snarer. Jeg tror permen må ha et eget kapittel for bygging av snarer. :jupp:


#35

Palmen sa for siden:

Se, du er godt forberedt allerede!


#36

Palmen sa for siden:

Vannkilde er en issue, og jeg tenker at drikkevannskilder inn mot de største byene er det første som ryker. Vi må prøve å komme oss til hjembygda mi. Der er det fiskevann, vilt i tillegg til plenty av drikkevann så der vil vi kunne klare oss en stund.


#37

Maverick sa for siden:

Jeg har gravd ned en bunkers med vannfiltreringsanlegg, røddiesel, hermetikk og Hakkespettboka.

I apokalypsepermen har jeg fargekoder etter hvilken apokalypse det er snakk om.


#38

Frøy sa for siden:

Våpen og ammo har vi kontroll på, vi skal vel klare å produsere rundt 10000 skudd i ulike kaliber samt om den skulle komme skulle vi i løpet av kort tid kunne samlet slik at vi hadde hatt til 10000-20000 til så føler meg trygg der.


#39

Syrinx sa for siden:

Jammen seriøst- apokalypse? Å være beredt i tilfelle det skulle skje kriser type Valyrien, men apokalypse? Ikke for å være frekk eller ufin, men det kan jeg faktisk ikke ta seriøst.


#40

Palmen sa for siden:

Fargekoder, nå snakker vi! :jupp: Så da tenker vi verdenskrig, pandemi, tsunami i Oslofjorden og zombieinvasjon?


#41

Milfrid sa for siden:

Bør jeg oppdatere permen for hva jeg skal gjøre når jeg vinner 20 mill i Lotto i samme slengen? :gruble: Er det dumt å ha disse permene ved siden av hverandre? Hva om jeg i en stresset situasjon tar feil perm og begynner å pusse opp kjøkkenet mens verden går under rundt meg?


#42

Palmen sa for siden:

Nå har jeg ikke sett Valkyrien, men ja. Jeg snakker jo ikke zombieinvasjon, men hva gjør du når noe alvorlig skjer? Sjansen for at hovedinfrastruktur skal (midlertidig) bryte sammen, være seg veier, drikkevann, strøm, internett er jo absolutt til stede. Og det er jo greit å ha tenkt gjennom hva man skal gjøre, hvor man skal samle familien, hvor man skal dra om man trenger å flytte seg for å komme i sikkerhet?


#43

Palmen sa for siden:

Nei, men du bør passe på å ha en del lapper i cash, i tilfelle alt av bankinfrastruktur faller sammen.


#44

Engasjert sa for siden:

Dette har jeg faktisk tenkt litt seriøst på. Vi fikk kokevarsel på vannet mens jeg var på jobb for ikke så lenge siden, og innen jeg rakk å komme meg hjem, var butikkene ribba for kjøpevann. Jeg fikk beskjed om at det var krisetilstander i butikkene på Jessheim, og kjøpte Imsdal til ågerpris på Shell på Skedsmokorset på vei hjem. Men en apokalypse ville nok sørge for at Shell på Skedsmokorset ville være tom også.

Bare vi kommer oss til hytta og har bensin til agregatet, har vi brønnen full av vann :)


#45

Hondacrv sa for siden:

Det er sånn stor lighter.


#46

Input sa for siden:

Akkurat det synes jeg er en ganske håpløs ting å tenke på, for det vil jo avhenge helt av hva som faktisk skjer. Jeg løser det sånn sett ved å bosette meg veldig sentralt i Oslo, så jeg er antagelig helt fucked uansett. :nemlig:


#47

Anita72 sa for siden:

Joda, er sånn sett forberedt men det er mer tilfeldig enn planlagt. Bor på bygda i gammelt hus derfor vedfyring. Vannkilde= bor rett ved en av de 15 største innsjøer i Norge. Aggregat fordi mannen driver firma hvor denslags utstyr inngår i utstyrsparken osv.


#48

Anita72 sa for siden:

Bør jeg ut på låven å finne speiderboka kanskje?:hmm:


#49

Milfrid sa for siden:

Ja herregud, snakk om pinlig å ikke kunne betale for oppussingen. :rødme:

Jeg kan forøvrig sikker bare spørre om å få låne Eksen sin perm. Han er jo på talefot nå, og hans perm er garantert opptdarert. :nemlig: Åpne billetter til Uruguay eller New Zeland er tingen om man er alt for allergisk til at er småbruk i Gokk er løselig.


#50

Tallulah sa for siden:

Vi har en bok om hvordan vi sloss mot zombier i bokhylla. :nemlig:

Vi har, tilfeldig, uten tanke på noen apokalypse, ganske mye tørrvarer og kan fint leve en uke eller to på det. Vi har peis (hører du, Leif!), ikke så mye ved for øyeblikket, men tilgang på mye ved på hytta og hos svigers. Vann burde vi sikkert ha, men vann på plastdunker holder jo ikke i en evighet og må derfor byttes i ny og ne.


#51

Karamell sa for siden:

Hmmm, nei. Har vedovn med kokeplata da. Funker induksjonskasserollene der? :blånn:


#52

polarjenta sa for siden:

Altså det er jo bare å åpne den som vanlig.


#53

Chanett sa for siden:

Eg har ofte tenkt på at eg burde ha eit lager av havregryn heime. I tilfelle kva som helst. Ellers trur eg me klarer oss godt. Eg har fått høyre at eg er ein persons om kunne vore greit å ha med om ein skulle klare seg på lite lenge.


#54

Floksa sa for siden:

NEi det gjør de ikke, de smelter. Du bør kjøpe nye og ha i reserve!


#55

Maverick sa for siden:

Og solstormer som slår ut alt av elektrisitet. :erfarendoomsdayprepper;


#56

Trixie sa for siden:

Altså nei, det er jeg lite forberedt på.
Men, vi bor rett ved en tidligere drikkevannskilde som sikkert er ok. Jeg bor snart i hus med vedfyring.
Skulle alt gå til åt skogen så burde jeg komme meg på setra der skapene er fulle, vannet renner og det er mat i skogen.


#57

Tallulah sa for siden:

Jada. Det er metall i begge. Induksjon krever bare at det er et metall man kan bruke magnetisme på.

Riiiight. :knegg:


#58

Kula sa for siden:

Apokalypse?:eek: Håper ikke den kommer før ut i neste uke. akkurat bestilt 400 patroner på nett


#59

Palmen sa for siden:

Jeg har sett for få dystopiske filmer, skjønner jeg. Hva er en solstorm som slår ut alt av elektrisitet?


#60

Maverick sa for siden:

Eh. Vet ikke? Men mange av prepperne er veldig opptatt av det. :nemlig:


#61

Karamell sa for siden:

Bestem dere dah! :knegg:

Jeg vet de funker på vanlige plater. ;) Jeg oppdaget nedmlig, etter en tid i det nye huset vårt, at indusjonsplatene jeg trodde vi hadde hadde to gammeldagse og to induksjonsplater på seg. :p



#63

nokon sa for siden:

Eg stilde mannen dette spørsmålet, og han begynte å snakke om å ha vatn på dunk i kjellaren og om reserveoppvarmingskjeldar og tørrvarer. Så til å ikkje ta spørsmålet seriøst nok, er eg heldigvis godt gift.


#64

Tallulah sa for siden:

Men du måtte faktisk oppdage det, du skjønte det ikke av deg selv? :erte:

Jeg er bestemt jeg, det er bare Floksa som tuller meg deg. Håper jeg, for hennes del.


#65

Joika sa for siden:

Jeg tipper jeg drar på hytta hvor jeg gjennomgår apokalypsedietten. Så skal jeg sko meg skikkelig på mitt nye konsept, når ting går litt bedre i verden.


#66

Maverick sa for siden:

Hvordan har alle tenkt til å dra til hyttene sine, da? Det blir full kork på veiene ut av byene.

Jeg har terrengbil. :stolt:


#67

Palmen sa for siden:

Det er godt å vite! :jupp:

Det er jo ikke i fullt alvor jeg starter en slik tråd, men jeg syns det er greit å ha en "familiens beredskapsplan" aka "apokalypsepermen". Mannen og jeg har for eksempel snakket om hvor vi skal møtes, hva vi skal gjøre og hva vi skal pakke dersom det skjer en alvorlig hendelse. Og litt tørrmat i kjelleren, reserveoppvarmingskilder, drikkevannsreserve og gassgrill med ekstra gass er da bare lurt?!


#68

Joika sa for siden:

Regner med at jeg oppdager at det er fare på ferde før alle andre. Evt så reiser vi på natten. :nemlig: Alternativt så blir det kjellerdietten på meg.


#69

Tallulah sa for siden:

Vi har hytte i sykkelavstand. Burde seff beholdt sykkelvogna for å kunne få med oss mer, men om jeg er rask greier jeg sikker å kjøpe en før folk innser det der med kø.


#70

Maverick sa for siden:

Helt alvorlig, så er vel oppfordringen iallefall i Oslo at man bør ha noen dunker vann. Går Maridalsvannet fyken tar det ikke lang tid før det er vannmangel.


#71

Maverick sa for siden:

:knegg:

Det var litt Marie Antoinettesk.


#72

Maverick sa for siden:

Får håpe det ikke blir zombieapokalypse, da. (I såfall er planen min å stikke ut til Candy-øya og vente på Brad Pitt.)


#73

Blånn sa for siden:

Vi bor i skogkanten med bekk rett nedenfor huset og opptil flere store vann i kort avstand hjemmefra. Vi har mulighet for vedfyring. Ellers er jeg lite forberedt gitt.


#74

Anita72 sa for siden:

Jeg har tenkt til å kjøre brannøvelse i heimen da, teller det? Må gå gjennom med ungene de ulike fluktveiene, hva "gjør du" og noe av det aller viktigste, møteplass. Blitt "stresset" på dette ved alle brannøvelser vi hadde på jobb.


#75

Tallulah sa for siden:

Så lenge det er de gammeldagse slowe zombiene så går det greit. Er det de Zombienation/28 days later-zombiene bør vi nok legge oss i hardtrening, ja. Men en øy er kanskje bra. Kan zombier svømme? Svigerfar har forresten båt ved hytta, så vi kan dra ut til en ubebodd holme og forskanse oss.


#76

Palmen sa for siden:

:knegg: Bygge en lekegård på gårdsplassen så du og tjenestepikene kan kle dere ut som budeier og late som om dere er vanlige folk også, kanskje?


#77

Maverick sa for siden:

Jeg ser for meg World War Z pandemizombier, og de tror jeg ikke kan svømme.


#78

Fersken sa for siden:

Tja, bor rett ved en militærbase, så regner med at beskyttelsen er i orden der. Og slike akopalypser, skjer ikke det bare i skikkelige storbyer og hovedsteder? :filer:


#79

Tjorven sa for siden:

OK. Vi lurer litt på hva vi vil gjøre i vinterferien (som er i morgen). Det er vår planleggingshorisont.

Beredskapsplan er ikke sånt vi driver med. Vi bor midt i byen og er sikkert de som stryker med aller først uansett. :nemlig:


#80

amo sa for siden:

Nødladere. :nemlig:


#81

Kaija sa for siden:

Siden jeg elsker å lese dystopier, er det snodig at jeg ikke har tenkt over apokalypseforberedelser. Liten gjennomgang:
Tørrmat, hermetikk og krydder har vi alltid. Vedovner, gassgrilll og primus er på stell, men vi har lite ved. Turutstyr, telt, soveposer o.l. er på tilgjengelig plass, og vi har lommelykter, fyrstikker, batterier og stearinlys. Mannen har båtradio om annen kommunikasjon svikter. Slektning har egen drikkevannskilde som vi kan hente fra om det trengs. Vi har kniver, fiskeutstyr og kan sanke en del fra naturen fra tidlig vår til seint på høsten. Har ikke preppet, men tror for vår del det handler mest om å rydde opp og systematisere bedre i det vi har. :)



#83

Pamina sa for siden:

Det er jo bare å komme seg ned på Valkyrien stasjon, der er det feltsykehus og full tilgang til all den elektrisitet du måtte ønske deg. :nemlig:


#84

Taien sa for siden:

Hmmm dere som satser på drikkevann i nærheten i bekker, innsjøer o.l. Hva gjør dere om det er giftig nedbør som forurenser alle drikkevannskilder da? Hæ?

Ellers ligger vi dårlig an her i heimen, ved en evnt apokalypse. Men tørrvarer, hermetikk har vi, vedovn (dog med lite ved pr i dag), kullgrill (note to self: må hamstre kull :nemlig:), stearinlys og fyrstikker har jeg nok av til å dele med halve nabolaget. Men ikke er vi natur-mennesker, ikke har vi nok overlevelsesskills og hvis vi ikke kan bruke bil osv så er i nok de første som ryker ja. :sukk:

Men kan vi bruke bilen, så er målet å komme oss ut til båten (en holk av en båt, men det kan gjøre nytten en stund i alle fall) og få oss ut til en av øyene her omkring.


#85

gajamor sa for siden:

Uten at jeg vil bekrefte eller avkrefte noe, så kan det hende at jeg kjenner noen som har noen metallgreier i garasjen som kan brukes til å destillere vann. Det har selvsagt aldri blitt brukt til å destillere annet enn vann, man trenger slikt til bilradiatorer, så det er helt nødvendig. :nemlig:


#86

Taien sa for siden:

Nei, selvsagt blir ikke slike apparater brukt til å destillere noe annet enn vann?! Hvem i alle dager kan tro noe annet?


#87

Myria sa for siden:

Dette er jo mer tilfeldig enn at vi har planlagt i tilfelle apokalypse eller lignende krise, men vi har nok mat og tørrvarer i huset til å klare oss en god stund. Vi har to vedovner og både skog (= ved) og elv (=vann) rett bak huset. Jeg er ikke bekymret.


#88

Lavender sa for siden:

Flykter fem mil nordover til et gårdsbruk med eget vann, full fryser og matbod. Håper at svigerfar er frisk nok til å lære oss jakt og å drive gården, og at svigerinnene mine velger annet oppholdssted.

Jeg trenger et par godshengere til syklene og en dunk eller to til vann.


#89

Albertine sa for siden:

Altså, hvis man skal ta ordets rette betydning i bruk så vil det være rimelig fånyttes å ha både hermetikk og full matbod ved en eventuell apokalypse. Det betyr jo verdens undergang, og da stryker man jo med. Med mindre man er en av de få utvalgte da.


#90

Candy Darling sa for siden:

De flyter. :nemlig: Så man må ha påler med strenger rundt.


#91

Maverick sa for siden:

Piggtråd!


#92

Agent Scully sa for siden:

Vi kjører weckless doomsday prep style - vi kastet ut peis og kjører nå 100% elektrisk oppvarming. :grøsser: Mulig vi kan grille i stuen eller noe. Hvis zombiene eller pandemien kommer har vi teltutstyr 😊


#93

Agent Scully sa for siden:

Hvor mye koster et avsaltingsanlegg?


#94

Syrinx sa for siden:

Nemlig.

Derfor null stress for meg. Jeg er ikke religiøs i noen retning og antar da at denne apokalypsen ikke angår meg verken før den aldri skjer, når den aldri skjer eller etter den aldri har skjedd.


#95

Gaia sa for siden:

Jeg fikk ikke gehør for apokalypseargumentet mitt da vi snakket om vi skulle sette inn peis eller ikke. :mumle: Og det til tross for at mannen har god innsikt i konsekvensene ved er langvarig strømbrudd.

Jeg tror greia er at man ikke egentlig klarer å preppe skikkelig for en katastrofe. Men det er lurt å ha snakket sammen om hva man gjør hvis infrastruktur og kommunikasjon klapper sammen, ha et lite lager av vann og dessuten sørge for å ha nok hermetikk og tørrvarer til at man klarer seg i en uke eller to, hvis alt klapper sammen. Så får man ta resten hvis katastrofen først skulle skje.


#96

Maverick sa for siden:

Postapokalypse. Just sayin'.


#97

Maverick sa for siden:

Kommunikasjon er interessant. Burde man skaffe seg en radiosender? :hyper:


#98

Candy Darling sa for siden:

Men altså, en kortvarig pandemi med dødelig virus med lang inkubasjonstid er ikke urealistisk. Svartedauden, anyone? Spanskesyken?


#99

Syrinx sa for siden:

Men det er ikke en apokalypse.


#100

Frøy sa for siden:

Hah vi er lagt fremme der også som radioamatører har bi ett rom i kjelleren med radiosendere og har dermed god kontalt med omverden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.