Niobe sa for siden:
Ja, noen som har den? Jeg har mistet en oppskrift som er fra den, nemlig en veldig god sjokolademousse eller fromasj. Jeg husker den var avbildet i porsjonsskåler og inneholdt kaffe.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Niobe sa for siden:
Ja, noen som har den? Jeg har mistet en oppskrift som er fra den, nemlig en veldig god sjokolademousse eller fromasj. Jeg husker den var avbildet i porsjonsskåler og inneholdt kaffe.
Strå sa for siden:
Det tror jeg. Jeg skal sjekke når jeg kommer hjem. Med mindre noen andre har reddet deg fra nøden i mellomtiden da. :)
Niobe sa for siden:
Nei, ingen oppskrift enda, så jeg setter stor pris på om du gidder å sjekke!
Nextlife sa for siden:
Jeg har boka, men den er eldgammel, fra 1955.
Her eksisterer ikke mousse, men sjokoladefromasj, og den inneholder kaffe, kan det være den, tro?
2 egg
2 ss sukker
1/2 hg sjokolade
1/4 hg grovt knuste makroner
2-4 ss.syltet appelsinskall
3 plater gelatin
3 ss. sterk kaffe
1 dl kremfløte
Smelt sjokolade, og legg gelatin i bløtt.
Pisk eggeplommer og sukker porøst
Løs gelatin i varm kaffe
Bland eggeplommedosis og smeltet sjokolade, la blandingen tykne, men ikke bli stiv
Stivpisk fløtet, deretter eggehviter
Bland alt forsiktig og sett til avkjøling
Niobe sa for siden:
Hm, nei, jeg kan ikke huske noe makroner og appelsinskall..? Men takk likevel! Jeg tror den utgaven jeg skrev av var fra 80-tallet...
Syrinx sa for siden:
Foreldrene mine har den kokeboka, men de er bortreist til mars. Hvis du ikke får napp innen den tid kan jeg sjekke der.
Nextlife sa for siden:
Det vises veldig godt på bildene i boken min at den er gammel, det er mye overdådig pynting på geledd her. :knegg:
Niobe sa for siden:
Takk! Det haster egentlig ikke, og jeg kan alltids finne en annen oppskrift. Men jeg husker den som veldig god.
Strå sa for siden:
Jeg tror den jeg har er riktig. Sjokoladefromasjen er i fire porsjonskåler og pyntet med mandarinbåter.
Til fire porsjoner:
2 egg
1,5 ss sukker
50 gr smeltet kokesjokolade
3 ss sterk kaffe
4 plater bløtet gelatine
2 fl kremfløte
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett kaffe og smeltet sjokolade. Kryst vannet ut av gelatinplatene og smelt dem på svak varme i restfuktigheten. Hell gelatinen under omrøring i de piskede plommene. Bland i stivpisket fløte. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i massen. Hell massen i skåler eller en bolle og sett det kaldt.
Er det denne? Jeg har i hvert fall skrevet "GOD!" på den.
Niobe sa for siden:
Jepp, skåler med mandarinbåter høres veldig kjent ut! Tusen takk!
Strå sa for siden:
Bare hyggelig å være til nytte. :) Det er jeg lite om dagen. :(
Niobe sa for siden:
Du er til stor glede her, hvertfall! Alt det er mulig å få hjelp til på dette forumet..! :klemme:
-ea- sa for siden:
Visste dere at Nasjonalbiblioteket har lagt masse bøker på nett? Sjekk her for alle utgavene av denne kokeboka:
www.nb.no/nbsok/search?action=search¤tHit=-1&instant=true&menuOpen=false&page=0&searchString=gyldendals%20store%20kokebok
Strå sa for siden:
Joda jeg vet, men jeg pleier å glemme det til noen her inne minner meg på det. :rødme:
Niobe sa for siden:
Nei, det visste jeg ikke! Takk for tips!
-ea- sa for siden:
Jeg husket det pga noen andre linket til en annen bok i en annen sammenheng her om dagen. :cool:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.