Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gyldendals store kokebok!

#1

Niobe sa for siden:

Ja, noen som har den? Jeg har mistet en oppskrift som er fra den, nemlig en veldig god sjokolademousse eller fromasj. Jeg husker den var avbildet i porsjonsskåler og inneholdt kaffe.


#2

Strå sa for siden:

Det tror jeg. Jeg skal sjekke når jeg kommer hjem. Med mindre noen andre har reddet deg fra nøden i mellomtiden da. :)


#3

Niobe sa for siden:

Nei, ingen oppskrift enda, så jeg setter stor pris på om du gidder å sjekke!


#4

Nextlife sa for siden:

Jeg har boka, men den er eldgammel, fra 1955.
Her eksisterer ikke mousse, men sjokoladefromasj, og den inneholder kaffe, kan det være den, tro?
2 egg
2 ss sukker
1/2 hg sjokolade
1/4 hg grovt knuste makroner
2-4 ss.syltet appelsinskall
3 plater gelatin
3 ss. sterk kaffe
1 dl kremfløte

Smelt sjokolade, og legg gelatin i bløtt.
Pisk eggeplommer og sukker porøst
Løs gelatin i varm kaffe
Bland eggeplommedosis og smeltet sjokolade, la blandingen tykne, men ikke bli stiv
Stivpisk fløtet, deretter eggehviter
Bland alt forsiktig og sett til avkjøling


#5

Niobe sa for siden:

Hm, nei, jeg kan ikke huske noe makroner og appelsinskall..? Men takk likevel! Jeg tror den utgaven jeg skrev av var fra 80-tallet...


#6

Syrinx sa for siden:

Foreldrene mine har den kokeboka, men de er bortreist til mars. Hvis du ikke får napp innen den tid kan jeg sjekke der.


#7

Nextlife sa for siden:

Det vises veldig godt på bildene i boken min at den er gammel, det er mye overdådig pynting på geledd her. :knegg:


#8

Niobe sa for siden:

Takk! Det haster egentlig ikke, og jeg kan alltids finne en annen oppskrift. Men jeg husker den som veldig god.


#9

Strå sa for siden:

Jeg tror den jeg har er riktig. Sjokoladefromasjen er i fire porsjonskåler og pyntet med mandarinbåter.

Til fire porsjoner:
2 egg
1,5 ss sukker
50 gr smeltet kokesjokolade
3 ss sterk kaffe
4 plater bløtet gelatine
2 fl kremfløte

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett kaffe og smeltet sjokolade. Kryst vannet ut av gelatinplatene og smelt dem på svak varme i restfuktigheten. Hell gelatinen under omrøring i de piskede plommene. Bland i stivpisket fløte. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i massen. Hell massen i skåler eller en bolle og sett det kaldt.

Er det denne? Jeg har i hvert fall skrevet "GOD!" på den.


#10

Niobe sa for siden:

Jepp, skåler med mandarinbåter høres veldig kjent ut! Tusen takk!


#11

Strå sa for siden:

Bare hyggelig å være til nytte. :) Det er jeg lite om dagen. :(


#12

Niobe sa for siden:

Du er til stor glede her, hvertfall! Alt det er mulig å få hjelp til på dette forumet..! :klemme:





#16

-ea- sa for siden:

Jeg husket det pga noen andre linket til en annen bok i en annen sammenheng her om dagen. :cool:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.