Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mjød anyone?

#1

Tang0 sa for siden:

Noen som har forsøkt mjød? ser de selger på vinmonopolet


#2

Sir Limpalot sa for siden:

Har ikke prøvd den de har på Vinmonopolet, men har smakt noen oppigjennom.
Ikke kjøp så mange første gangen. ;)


#3

Tang0 sa for siden:

Hvordan vil du beskrive den? har forstått det slik at det ikke er kullsyre i slikt?


#4

Sir Limpalot sa for siden:

Dårlig med kullsyre, ja.
Jeg klarer ikke å forklare smaken, lenge siden jeg har smakt, du merker at det en gang har vært honning med i prosessen, men at det også er lenge siden.
Men det er vel som med så mye annet fryktelig forskjellig hva folk liker, så prøv en og se, selv hadde jeg nok blitt avholds hvis mjød var eneste tilgjengelige. :)

Edit: Det finnes jo også mange typer, at jeg ikke har dumpet borti en jeg har likt på de få gangene jeg har prøvd betyr ikke at det ikke finnes.
Hmmm, nå ble jeg nysgjerrig og må nok prøve den på polet, jeg også.


#5

Syrinx sa for siden:

Han jeg bor sammen med fikk en flaske mjød i gave en gang. Han drakk den og siden har jeg ikke hørt mjød nevnt her i huset.


#6

gajamor sa for siden:

Tenk deg mørkt heimøl uten kullsyre, tilsatt honning.

Mjødprodusentene påstår at de brygger etter gamle oppskrifter, men jeg mistenker at det er et eller annet som har gått tapt på veien...


#7

Fuja sa for siden:

Har drukket denne:
Heidrun
Jeg synes den var god, men den er søt. Mannen min likte den ikke.


#8

banana sa for siden:

Mjød lages i prinsippet av honning og vann. Honning med tilstrekkelig vanninnhold (> 18 %, eller kanskje var det 20 %), gjærer av seg selv fordi det alltid er gjærsporer i lufta og i honningen. En birøkter som ved et uhell ikke klarer å tørke honningen sin godt nok vil oppleve at den gjærer, og da kan den benyttes til mjød. Enkelte mjødprodusenter kjøper opp slik gjæret honning.

www.biavl.dk/medlemmer/videnbank/artikler/mjoed/mjoed-kunst-og-videnskab/


#9

Bobbelur sa for siden:

Vi serverte mjød som velkomstdrikk i bryllupet vårt. Det var ikke snakk om mye til hver, og vi hørte ingen klage på smaken heller.
Det var ment som en liten aperitif, om enn litt uvant smak. :jupp:


#10

Neket sa for siden:

Jeg kjøpte en flaske med noe som muligens var Mjød på polet til mannen i gave. Smakte høgg. Har ikke kjøpt mer.


#11

him sa for siden:

Har en flaske hjemme (kjøpt i Polen, de er tydelig store på mjød), men har ikke klart for meg hva som passer å spise til den. Fenalår? Gleder meg uansett, kan umulig være verre enn vinen jeg kjøpte fra Polen, første gang jeg har helt ut vin ... (hvis jeg synes vinen jeg drikker er dårlig bruker jeg å lage saus av den - vanligvis, men jeg gjorde et unntak for den polske. Var rød, da. Hvitvin skal være bedre)


#12

Xian sa for siden:

:knegg:

Det har nylig kommet en ny type mjød på polet, Eiker. Mye friskere enn de andre, og veldig søt flaske. Kjempedeilig lynghonningbouquet. Men man får fort nok av denne også, her hjemme deler vi én, og det holder lenge.


#13

Xian sa for siden:

Bildet ble digert... Flasken er egentlig veldig liten og søt.


#14

Arran sa for siden:

Vi kjøpte en flaske Heidrun for å teste. Smakte greit og kunne kanskje ha funket til ost? Men ikke mer enn greit, så halve flaske ble helt ut etter noen uker i kjøleskapet og tror ikke vi kommer til å kjøpe igjen. Kanskje som en test til ost ifm en vennemiddag en gang. Da hender det at vi tester med et par ulike drikkealternativ til en rett - noe vi vet funker og noe som hadde vært gøy å teste.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.