Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal en skitur i Nordmarka

#1

apan sa for siden:

Jeg går helst i Østmarka, men føret er ikke på topp der nå, og jeg vurderer en alenetur over til andre siden av byen. Har noen en tur de vil anbefale? Jeg er ikke særlig kjent i løypene der, så må være lett å finne fram.

Tar gjerne en ordentlig tur, men er en turgåer, ikke en som trener på ski Det kan gjerne inkludere en stopp innom et sted der man kan kjøpe seg noe å spise.


#2

Anda sa for siden:

Banen til Voksenkollen, gå via Tryvann og mot Kobberhaughytta, feks. Eller Skjennungen. Så kan du gå videre til Ullevålseter-Sognsvann, eller opp til Frognerseteren, og ta banen ned igjen derfra. Eller kjøre ned til Midtstuen og gå på banen der, om du liker fart&spenning.


#3

Input sa for siden:

Jeg liker å ta bane til Frognerseteren og gå til Sognsvann. Innom Ullevålseter.


#4

Minerva sa for siden:

Vi kjørte opp til Mylla en gang. Veldig fint utgangspunkt for mange skiturer.

Jeg gikk om Trantjern til Tverrsjøstallen, og tilbake. Det ble 18 km. Muligheter for mange andre runder. Ser ut som den turen jeg gikk er preparert i dag.

www.skiforeningen.no/marka/steder/?id=9

Tverrsjøstallen har servering, men ser ut som den bare er åpen i helgene og ikke i vinterferien.


#5

apan sa for siden:

Jeg tror denne leder. Enkel og grei vel? Er starten lett å finne?


#6

Input sa for siden:

Ja, superenkel. Og ja. Du må bare krysse tbanesporet når du går av banen, ikke gå ned bakken mot Korketrekkeren.


#7

Timar sa for siden:

Det er netto mange høydemeter i riktig retning, hvis du starter på Frognerseteren. Det er ca en mil, med Ullevålseter halvveis til Sognsvann, hvis jeg husker rett, og en veldig lettgått og fin tur. Vi har ihvertfall funnet løypa uten problemer. Det er godt merket.


#8

Input sa for siden:

Det er ca 17 km totalt. Vi pleier å sykle den ruta om sommeren, fordi det er få oppoverbakker. Det er vel derfor jeg liker den på ski også. :sparke:


#9

Anda sa for siden:

Det er som å gå i 17. maitog. :knegg:

(Er i grunnen derfor jeg forsøker å unngå den.)


#10

Polyanna sa for siden:

Fra skansebakken og inn er det også fint.


#11

mosol sa for siden:

Buss til Skar i Maridalen, gå til Gørjahytta for markas beste vafler. Ned samme vei, eller vestover til Sognsvann eller Frognerseteren.


#12

apan sa for siden:

På en hverdag også? Dette er en av flere grunner til at jeg foretrekker Østmarka.

Takk for mange tips! Jeg må starte enkelt, men skal ta fram igjen flere av tipsene senere siden det ser ut som om vi må belage oss på reisevei for å gå på ski fremover.


#13

Nelly Nickers sa for siden:

Gikk der søndag. Ikke mye folk før vi kom til Sognsvann, der var det yrende liv og røre.


#14

Anda sa for siden:

Jeg synes "alltid" det er mye folk fra Frognerseteren, og mye oppogned til Ullevålseter - og derfra til Sognsvann er rett og slett litt kjedelig og fort gjort. Mye morsommere å gå via Tryvann, det kan man jo og fra Frognerseteren (Sporten, i stedet for lysløypa i starten).


#15

Nelly Nickers sa for siden:

Vi var vel innom Tryvann, var ved en hytte og slalåmbakken. Eller er det et annet sted du tenker på?
Det er klart, vi var ikke alene i løypa, men det var mange færre enn jeg "fryktet". Vi startet kl 10, muligens før rushet.


#16

Input sa for siden:

Jeg pleide å gå i 9-10-tiden på hverdager i fjor, og det var ikke noe problem da i hvert fall.


#17

Tjorven sa for siden:

Hvis vi først beveger oss ut på langrennsski, så blir det som regel Frognerseteren - skjnnungstua - Ullevålseter - Sognsvann. Det er unektelig en gunstig løypeprofil for de som liker nedoverbakker.

I fjor var jeg arbeidsledig på vinteren, og da var det nydelig på hverdager. I helgene er det folk, fryktelig mye folk fra Ullevålseter til Sognsvann, men før man kommer dit er det bare ålreit.


#18

Anda sa for siden:

Var nok før rushet, ja. Og ja, Tryvann har en hytte ved slalombakken.

Egentlig bør jeg slutte å misjonere for at man kan gå andre steder enn i lysløypa, for da blir det jo færre der hvor jeg går! :knegg:

Men seriøst: Nordmarka har så uendelig mye mer å by på enn Frognerseteren- Ullevålseter-Sognsvann, selv om det også er fint, altså.


#19

Molly sa for siden:

Finnes det en løype som er forholdsvis flat? Er ikke så glad i nedoverbakker, nemlig. :o


#20

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg vil gjerne prøve noe annet, men er så redd for å gå meg bort. Stedssansen min er elendig.


#21

Anda sa for siden:

Det er masse skilt. Røde=ski, blå=gange. Om du holder deg til hovedløypene (de brede kjørt med løypemaskin, ikke bare scooterpreparert), så kommer du deg alltids til Frognerseteren eller Ullevålseter (og deretter kjapt ned til Sognsvann) for banen.

Nordmarka er jo ganske kupert, da. Vil du gå helt flatt går du på Bogstadvannet. Eller relativt flatt over Gaustadjordene. Det første forslaget mitt er ikke så gærent kupert, egentlig.

Skiforeningen har en fin app som viser løyper, profil og sist prepping.


#22

Timar sa for siden:

Vet du hvor lang tur Voksenkollen - Skjennungen - Sognsvann er?


#23

Polyanna sa for siden:

Jeg syns det er mye fint inn fra Sørkedalen. Du kan starte helt fra Røa, fra Bogstad, Sørkedalen eller skansebakken (sistnevnte mest snørsikkert), og opp til heggelivann, og om man virkelig er eventyrlysten, helt inn til Løvlia. Fra skansebakken til løvlia er det 17 km, så en voksen tur. Der kan man overnatte også, veldig koselig! Jeg liker terrenget der, det er flatt eller smake bakker som man kan gå diagonalgang i. Jeg syns at østover i Nordmarka blir det veldig kupert, mye fiskebein og null flyt.

Fossum er også fint!


#24

Tjorven sa for siden:

Jeg synes det er skrekkelig mye skilting i alle retninger, og det er faktisk mulig å gå seg bort. Jeg har svært god stedsans, men har endt opp på ville veier i Nordmarka mange ganger. Men heldigvis er det fullt mulig å snu og gå tilbake.


#25

daffy sa for siden:

Jepp. Eller ta Gjøvikbanen til Movatn og gå til Gørja derfra hvis du bor i nærheten av togbanen.


#26

Candy Darling sa for siden:

Jeg løper meg vill nesten hver gang jeg løper på stier der oppe, og det er hver uke i sommerhalvåret. :knegg: Det er utrolig mange småtråkk hvis man har lyst å prøve bare en litt annen vei, og er litt stedsansutfordret.


#27

Lavender sa for siden:

For en snøsikker tur kjører vi til By i Lommedalen, derfra mot Greinehytta og videre inn i Krokskogen prepareres løypene lengst. Det er ikke for mange i den delen av Bærumsmarka.


#28

Anda sa for siden:

Kvalifisert gjetning på ca 15 km-ish.


#29

Anda sa for siden:

Enig i dette, altså, selv om jeg faktisk ikke har vært på Løvlia selv. Enda.


#30

Anda sa for siden:

Men det er jo mye, mye lettere på vinter'n! Følg maskinspor, så går det (stort sett!) bra.


#31

Lavender sa for siden:

Vel, jeg gikk opp Øverland, men ville ikke ta første løype til Fossum. Løvlia neste og 20 km hjem. 😮. Greit med litt forberedelser. Men det gikk bra, jeg fikk mannen til å møte meg i Lommedalen.


#32

Nelly Nickers sa for siden:

Gikk en vidunderlig, lang tur i dag. Takket være denne tråden.
Fantastisk var det! Var på både Kobberhaughytta og Kikut. Skal ta med 12-åringen på Kobberhaughytta igjen på søndag. Takk til deg som nevnte den hytta tidligere i tråden. :)


#33

Candy Darling sa for siden:

Ja, erru gærn, på vinteren går det helt fint. Såpass kjent er jeg jo etter hvert. :knegg:

Men mens jeg har kjentfolk her; mens poden er på alpin har jeg 1,5 t til å gå langrenn. Foreløpig har jeg bare tatt nednedned Nedre Skomakerløype fra Tryvann til Tryvannstua og litt på måfå før det er oppoppopp tilbake. Men det må da gå an å gå rundt Frognerseteren og på en eller annen måte opp til Øvresetertjern derfra, eller? Jeg finner ikke noen vei på kartet?


#34

Anda sa for siden:

Du kan jo gå fra Skomakertjern mot Kobberhaugen, ta scooterløype opp til Skjennungen fra kysset på Langmyra, følge hovedløypene litt mot høyre når du er ved Skjennungen (vannet, altså), ta av på en løype til venstre og oppover (er det Frønsvollstråkket, tro?), følge den løypa oppover, bortover og nedover til du kommer til veien igjen, ta til høyre og gå slakt langs Nikulpmyrene til du nesten er ved Skomakertjern igjen, og så gå til venstre og hovedløypene opp til Øvresetertjern igjen. Ikke rundt Frognerseteren, men en fin runde. Med hodelykt.


#35

Polyanna sa for siden:

Tjæregrashøgda er jo en klassiker! Fra vestsiden av Østernvann og opp og rundt. Kjempefin tur! Og tror kanskje det er en hytte der inne også? Har bare gått den en gang. :flau:

www.skiforeningen.no/marka/steder/?id=128


#36

Lavender sa for siden:

Tjæregrashøgda har bare utsikt, ikke hytte. Men det er ikke langt til Venåsseter, Haslumseter kapell og Brunkollen. Brunkollen er godt utgangspunkt for turer videre i ro og fred.


#37

Candy Darling sa for siden:

Jeg er ikke noe glad i å kjøre med lykt. :sparke: Men da stemmer det at det ikke er lys mellom Frognerseteren og Tryvann igjen?


#38

Anda sa for siden:

Og jeg som trodde du var tøffere enn toget? Jeg har gått den turen litt i dagslys, da, så synes lykt bare er fint.

Nei, jeg mener det er lysløype der og, starter ved t-banestasjonen, eller oppover/til venstre for Sporten, om du skjønner?

Ta en kikk på skiforeningen.no, de har merket av lysløypene også.


#39

Polyanna sa for siden:

Vi gikk forsøksvis tjæregrasrunden i dag, men det ble litt amputert da det viste seg at eldstemann ikke var vrang, han var skikkelig sjuk, så han måtte kjøres hjem. (:flau: Jeg burde jo skjønt det, han ER aldri vrang hvis det ikke er noe alvorlig gæli). Og da gikk piffen litt ut av de to minste, så det gikk litt trått oppover. Da var det fint at det er en tur som kan både forlenges og forkortes, så vi tok av ved Hvitstensvann og snudde hjem. Ellers kan den også forlenges via Vensåsseter, der gikk jeg og mannen sist. Da ble turen i dag totalt borti 12 kilometer. Og humøret steg betraktelig straks bakkene var overstått, og det ble en skikkelig superkoselig tur. :hjerter: Og Østernvann er så vakkert!

Uansett, det jeg skulle si var at selv om det var helt vill vest på parkeringsplassen ved Skytterkollen, tok det ikke lang tid før de mange ulike løypene hadde absorbert folk, og vi gikk lange strekk mutt putt alene. Tross DEN vintersøndagen.


#40

Timar sa for siden:

Takk for tips! Greit å starte turen litt inne i marka, det skal jeg prøve veldig snart!


#41

Minerva sa for siden:

Åh! Det var så fint i går! Og nå er det allerede mildvær! :hylgrine: Forhåpentligvis blir snøen liggende innerst i Nordmarka. Vi gikk Krokhol - Sandbakken i Østmarka i går, og det var herlig føre. Nå er det sikkert ikke mulig engang...


#42

Lavender sa for siden:

Se, det er prepparert i dag, fra Fossum og Holmenkollen. Men om det er bra forhold vet jeg ikke.
www.skiforeningen.no/marka/steder/?id=38


#43

Timar sa for siden:

Jeg googler Tjæregrasrunden, og gjett hvor jeg havnet. :humre:

Muligens er det vel ambisiøst en søndag kveld, men i så fall er det jo bare å snu.. Fordelen med mye oppover er qt det går raskt hjem igjen!


#44

apan sa for siden:

Det tok jo noen år, men i koronaåret har jeg virkelig fått rusket i kunnskapen min om skiturer andre steder enn der jeg har pleid å gå. I tillegg til at jeg har gått nye turer i Østmarka OG i Lillomarka, har jeg faktisk kommet meg opptil flere ganger i Nordmarka. Gått til Ullevålsseter på kveldstid (og tilbake til Frognerseteren), gått runde rundt Tryvannsstua, og i dag gikk jeg Frognerseteren - Ullevålsseter - Skjennungstua - Frognerseteren. Så nå føler jeg meg greit orientert der oppe i de vanligste løypene. Har i tillegg bestilt overnatting på Kobberhaughytta om ikke så lenge og klart å få med meg storebror, så da kommer jeg sannelig dit også.


#45

Timar sa for siden:

Så gøy, Apan!

Jeg har fått bedre oversikt over løypene her i området, men jeg er fortsatt for lite kjent i Nordmarka. Er det igjen noe av løypene der nå?


#46

apan sa for siden:

Jada, var helt fint der igår. Med de nye felleskiene mine, går det som en lek. Elsker dem altså. Det er påskefølelse i løypa da, men ikke noe problem å gå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.