Hei, jeg heter Tallulah og jeg liker ikke fisk noe særlig . :niks:
Det vil si; jeg liker feit fisk som ørret, laks, kveite og makrell. Jeg liker ikke de vanlige hverdagsfiskene som sei og torsk. Og på grunn av det er jeg heller ikke noe flink til å tilberede det. Jeg liker ofte torsk på restaurant, men det er vel gjerne fordi de har stekt den i et hav av smør. :knegg: Jeg trenger derfor fiskeoppskrifter med mye krydder, slik at jeg kan kamuflere fiskesmaken, ikke forsterke den, slik tomat og purre gjør.
Jeg har en enkel karibisk fiskecurry jeg liker ganske godt, og en hjemmelaget fiskegrateng som er helt ålreit, men vil gjerne ha noe å variere med. Har du noen gode, eksotiske fiskeretter?
En av våre gjengangere er thaikarri med torsk, aubergine og paprika. Svosj løk og ingefær i olje, ha i en god klæsj grønn karripasta og en boks kokosmelk, et par ss fiskesaus og noen tørkede limeblader, ha i en skrelt aubergine i biter og la koke ca. 10 minutter. Ha i rød paprika mot slutten av koketida. Ha i torsk i biter og la den trekke et par minutter til den er klar, rør inn masse basilikum og server med ris. Smak evt. til med litt sitronsaft. V. godt!
Og så spiser vi jevnlig torsk panert i rugmel, servert med stekt asparges og hollandaise; men det har jeg ingen oppskrift på, mannen lager på husken etter en eller annen Masterchef-episode med Hellstrøm.
Men den er jo trad, da. Uansett, paneringa kamfluerer litt fiskesmak.
Vi liker å steke torskefilet (vendt i litt mel, salt og pepper) og servere med forskjellige grønnsaker, poteter og hjemmelaget aïoli. Aïolien gjør at man knapt smaker fisken i det hele tatt.
Vet det er mange oppskrifter der. :nikker: Dessverre kan man ikke søkte på "uten fiskesmak". :knegg: Jeg spurte her for å få oppskrifter folk hadde testet ut og likte.
Jeg har en gang for lenge siden lagt ut en oppskrift her inne som heter solskinnsgryte med torsk (eller noe sånt). Torsk, reker og curry gjør at den faller i smak hos alle familiemedlemmer. Og så er den usedvanlig rask å lage.
Det er sant, chorizo har jeg brukt før til å kamuflere fiskesmaken. Den oppskriften kan jeg hente opp igjen! Oppskrift på chorizosalsa? Solskinnsgryte skal også googles.
Hiawata liker faktisk fiskeboller veldig godt, noen av dem har jo ok fiskeinnhold.
Trenger ikke være veldig eksotisk altså, jeg ville bare unngå tips om nytrukket torsk, liksom.
Jeg liker panert torsk, hvis du panerer den med mel, egg og kavring så blir skorpen rundt ganske tykk. :knegg: Masse stekt løk og potet og grønnsaker. Soyasmør er også veldig godt til stekt eller ovnsbakt torsk, brunet smør som tilsettes en god dæsj med soya rett før servering.
Fikk en oppskrift hos Godt levert som vi har brukt mye etterpå.
Fiskefilet skjæres i nuggetsbiter, og paneres med mel, egg og knust cornflakes (tror knuste tacoskjell også kan brukes). Stekes i panne. Lag dipsaus av rømme tilsatt søt chilisaus. Serveres med det du ønsker, ris, poteter, grønnsaker. Ordentlig digg og smaker lite fisk.
Torskebiter dyppet i mel, pisket egg og krydret griljermel. Karri, paprika, kajennepepper er en favoritt. Stek i panne. Server med erter, poteter og remulade.
Ellers bruker vi dampovn og sous vide mye på fisk, da trenger man lite fett, fisken blir perfekt og smaker bare godt. Min erfaring er at fersk smaker "mindre" eller bedre enn frossen, og at har du frossen fisk må du la den tine langsomt.
Fersk fisk smaker mindre/bedre. Den fisken du får i fiskedisker i Oslo er som regel en del dager gammel. Da er det bedre å kjøpe "trålerfrossen" fisk.
Melk er et gammelt triks for å fjerne vond smak, særlig transmak. Jeg ville derfor sett på ulike typer fløtesauser, gjerne godt krydrete. Fiskesupper med fløte pleier nesten alltid å bli bra, uansett kvaliteten på fisken man har i.
Dessverre tåler jeg ikke laktose, og fløte er ikke hverdagskost hos oss, uansett. Jeg har tilgang på både Mathallens fiskesjappe og en til rett i nærheten, så jeg kan få god fisk. Den er ikke dog ikke fiskekaia-fersk, det er den ikke.
En annen vi prøvde her om dagen og som skal gjentas, er Jamie sin Asian fish with miso noodles and crunchy veg, fra 15 min meals, mener jeg det var. Den er også gjengitt her.
Oooh, det kan kanskje til og med gå hjem hos den unge Japanentusiasten, som egentlig bare vil spise fisk som enten er most til det ugjenkjennelige, panert eller er i annen ufiskete form.
Jeg synes bare det fremstod som at "alle" syntes at torsk egentlig var vondt og at poenget var å gjemme smaken. Knerten er ikke noen stor fan av hvit fisk, og når jeg tenker etter så var ikke jeg heller så glad i det som barn. Nå synes jeg det er riktig så godt.
Jeg synes noe av problemet til knerten er at han ikke liker tanken på torsk, så han sitter å dytter den rundt på tallerkenen i en liten evighet. Og så blir den helt kald. Kald torsk synes ikke jeg er noe godt heller, men han klarer ikke å få den i seg mens den er varm.
Ser ut som det bare er Mjau, Matilda og meg som sier noe om å gjemme fiskesmaken av torsk. :)
Grunnen til at folk legger inn oppskrifter som gjemmer fiskesmaken er jo fordi det var det jeg ba om. :knegg:
Å ikke like hvit fisk som barn er vel relativt vanlig, men jeg tror ikke du får med deg noen på at det er rart å like torsk som voksen. Det er jo en veldig vanlig fisk. Noen liker ikke torsk, andre liker ikke makrell. Jeg elsker makrell.
Makrell er omtrent noe av det eneste jeg virkelig sliter med å få i meg. Vel, det samme gjelder forsåvidt sild.
For meg er denne aversjonen mot hvit fisk så underlig. Det er jo ikke noen sterk smak på noen måte.
Og så leste jeg tydeligvis ikke HI godt nok. Det var flere som snakket om å gjemme smaken, og jeg trodde dette var noe de ønsket for egen del. Det er jo ikke så rart at dette nevnes når det var nettopp det du ba om.
Det er ikke kraftig smak i seg selv jeg ikke liker, bare ikke denne typen smak. Torsk smaker ofte litt metallisk, og det liker jeg ikke. De er jo veldig forskjellig smak på ulike fisker, det er ikke en generell fiskesmak jeg ikke liker. Jeg liker f.eks. godt grillet fisk, og har til og med grillet og spist torsk som Hiawata har fisket. I land hvor de serverer helt fersk fisk, grillet på stranda velger jeg også ofte fisk, selv om den da bare er servert med salt, pepper og sitron.
Problemet er vel egentlig at jeg ikke er noe flink til å tilberede de klassiske, magre norske fiskeslagene, og jeg får derfor ikke fram en smak jeg liker. Men i morgen skal jeg kjøpe med den fisken Mathallen anbefaler meg til middag, og bake den med krydder og grønnsaker jeg liker, og krysser fingrene for at det kan funke.
Hjemme hos meg er det en som ikke er noe glad i fisk, og hun foretrekker helt klart laks fremfor hvit fisk. Vi spiser aldri makrell, for det liker ikke jeg, og det er stort sett jeg som tar initiativ til fiskemiddager.
En helt enkel og klassisk torskemiddag er ovnsbakt torsk med baconbiter over og potetstappe til. Men det er kanskje for mye torskesmak av det også?
Ellers lager jeg en helt enkel fiskegryte, jevnet grytebasis med litt rømme i, lar løk og gulerøtter og potetbiter koke seg møre, og legger i fisken helt på slutten, bare sånn at det blir passe kokt. Ta gjerne masse hakket persille over. Det smaker nesten ikke fisk i det hele tatt.
Hakk og stek en gul løk i smør. Tilsett mel og melk/matfløte (fungerer med laktosefritt også) så du får sausekonsistens, og nok til at det skal dekke følgende;
Torsk eller sei i biter, litt salt og pepper, masse karri og en pose med frosne grønnsaker. Ha dette i sausen og småkok til fisken er gjennomkokt.
Serveres med ris.
Jeg er ingen oppskriftsperson, men fisk med cocosmelk, chili, ingefær osv smaker ofte mer asiatisk en fisk. Ja, om asiatisk er en smak. Det kan lure eldstemann her i huset hvertfall.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.