My sa for siden:
Spinnoff fra kanelbolletråden: Hvordan spiser du fastelavnsboller? Og da mener jeg den typen som er hvetebolle delt i to, med krem og evt syltetøy inni. Poll kommer ...
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
My sa for siden:
Spinnoff fra kanelbolletråden: Hvordan spiser du fastelavnsboller? Og da mener jeg den typen som er hvetebolle delt i to, med krem og evt syltetøy inni. Poll kommer ...
Pingis sa for siden:
Med skje og stor entusiasme. :jupp:
(Men deler selvsagt ikke bollen i to først. Litt utfordring skal det jo være!)
Matilda sa for siden:
Jeg pleier å inhalere melis og få krem overalt, før jeg kommer på at jeg skal spise med skje.
Stompa sa for siden:
Foretrekker vanlige boller - kremen ødelegger jo hele greia. :nemlig:
Input sa for siden:
Deler den selvfølgelig i to, og har krem på begge halvdeler.
Christa sa for siden:
Deler den i to, og har krem på begge halvdeler. Spiser nederste halvdel først, så toppen.
Apple sa for siden:
Som en hamburger!
trøtt sa for siden:
Jeg liker det ikke.
Myria sa for siden:
Fastelavnsboller for meg er ikke hveteboller med krem og syltetøy, men vannbakkels med fyll og de spiser jeg med skje. Jeg synes uansett ikke krem og syltetøy passer med hveteboller så det spiser jeg aldri, men skulle jeg gjort det ville jeg nok spist tvers gjennom der også, evt med skje/kakegaffel.
Strå sa for siden:
De deler jeg i to og har syltetøy mellom bollen og kremen slik at kremen lettere får fart og lander på noen andres fang når den sklir av. Hver halvdel spises for seg, med fingrene, skje er for de som syns det er flaut å sleike av fingrene etterpå.
007 sa for siden:
Jepp!
veobra sa for siden:
Spiser så det tyter og innhalerer melis.
Hondacrv sa for siden:
Tar bollen frå kvarandre og et først delen der kremen er, deretter ny krem på andre delen. Mest mulig krem, med andre ord.
Tallulah sa for siden:
Jepp! I dag strakk jeg meg til litt syltetøy, men egentlig spiser jeg helst rosinboller. Muligens med melis, men da blandet med sitronsaft eller romessens, ikke støv.
GydaG sa for siden:
Med gaffel, uten å dele.
Fløyel sa for siden:
Med kakegaffel.
Anne C sa for siden:
Uten kremen.
Toffskij sa for siden:
Jeg er ikke noe glad i krem i boller, lager boller med vaniljekremfyll i stedet. Det er godt, det! Og mye lettere å spise!
Nenne sa for siden:
Vi bruker kakegaffel og spiser både den øverste delen, kremen og den underste delen samtidig. Ja, kremen tyter, men det skrapes opp med gaffelen.
frukt sa for siden:
Jeg liker fastelavensboller, men spiser gluten- og melkefritt og gidder ikke å bake, så det blir ikke mye bollespising.
Dixie Diner sa for siden:
Liker best makronfyll eller morfar sine bergensboller som han alltid laget til fastelavn. Han snudde bollen opp-ned, skar den i to, tok ut litt av fyllet og fylte hullet med en flytende blanding av smør, fløte, litt melis/sukker (vanilje er også godt) og masse kardemomme. La på lokket (bunnen) og stekte dem litt i ovnen så alt ble varmt og kremen liksom gjennomsyret bollen. åååh, barndomsminner!
Boller med krem er godt det og, men veldig mektig, så jeg orker stort sett bare en halvdel. Spiser helst med skje/gaffel da jeg hater matsøl. Spiser egentlig det meste med bestikk, inkludert pizza, taco og burgere. De fleste jeg kjenner hviner av fryd over å gå på etiopisk restaurant og få spise med hendene. Jeg ber om bestikk der og, til tross for blikk.
Myria sa for siden:
Jeg også, jeg spiser aldri med fingrene hvis jeg kan unngå det.
Karamell sa for siden:
Tror det heter Hetevegger/ heitevegger. :jupp: jeg har aldri sett eller smakt det, men lært om det på nettet i voksen alder. :knegg: Ja, bergenser her ...
Jeg liker egentlig ikke fastelavnsboller så godt, men i går hadde jeg både makronfyll og vaniljekrem tilgjengelig så de ble det bra. Jeg oppdaget at jeg spiser med kniv og gaffel! :nemlig:
Toffskij sa for siden:
Makronfyll er veldig godt. Kanskje vi må ha fastelavn v. 2.0 neste helg. :sparke:
Adrienne sa for siden:
I år var det mannen som ordnet til, og siden verken han eller storebror liker boller med krem så fikk vi to damene i huset ordne kremen når bollene var kommet på bordet. Dermed ble de spist i to deler, med krem på hver del og så droppet vi melisen. Mindre søl og mer krem pr. bolle.
My sa for siden:
I går var vi tom for rørt jordbær, som er det vi vanligvis har sammen med kremen til fastelavnsbollene, men etter intens leting i alle kroker av fryseren fant jeg til slutt en nedgravd boks med rørte rips, og det var helt himmelsk! :nam: Så heretter tror jeg rips blir det faste innslaget til fastelavnsbollene i heimen.
Frk_Fryd sa for siden:
Vi kom sent hjem fra fjellet i går, men boller måtte vi ha. Etter 2 bomturer hvor det var helt skrelt for boller, kan jeg rapportere om at Shell sine sjokoladeboller smaker fortreffelig med krem. :jupp: Og vi spiser de i teorien som en hamburger, men i praksis deler vi i to og spiser med hendene.
Bloppy sa for siden:
Ingen alternativ passer!
Jeg deler i to, spiser underdelen med krem først. Deretter toppen om jeg orker. Helst uten krem.
Lenam sa for siden:
Jeg spiser ikke fastelavensboller, jeg spiser semlor. :overlegen:
Lenam sa for siden:
Skal forøvrig spises slik som Ture Sventon spiser dem.
Robyn sa for siden:
Jeg spiser den uten krem og syltetøy. Det enkleste er ofte det beste.
Skulle jeg spist med krem hadde jeg delt i to og fordelt kremen på begge.
My sa for siden:
Men da er det jo ikke fastelavnsboller, da er det jo bare ... boller? :knegg:Jeg bruker samme oppskrift hele året, så det er bare kremen og syltetøyet som skiller fastelavnsbollene fra vanlige hveteboller hos oss. Baker etter følgende oppskrift:
150 g smør
5 dl h-melk
1 egg
50 g gjær
1 kg hvetemel
150 g sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme
Pappalille sa for siden:
Fort!
Røverdatter sa for siden:
Jeg tar så tynt lag med krem og syltetøy at det ikke tyter ut.
star sa for siden:
Hver halvdel for seg. Med krem og melis på begge selvsagt. Men ble ikke fastelavnsboller på meg og eldste i år.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.