Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gaver til konfirmasjon

#1

banana sa for siden:

Hva gir tanter og onkler med nært forhold til konfirmanten nu for tiden? For hundre år siden, da jeg var konfirmant selv, fikk jentene smykker og gutta hva da?


#2

Olvina sa for siden:

Pengar. Det har vore det einaste på ynskjelista hjå niesar og nevøar her. Om konfirmanten har ei stor interesse som krev dyrt utstyr, ville eg vurdert noko innanfor det.


#3

~TM~ sa for siden:

Jeg tror søsteren min gir klatreutstyr til poden (hangboard e.l) trur eg.


#4

Charlie sa for siden:

Ga penger i fjor. 1000 kr, tror jeg. Konfirmanten ønsket seg penger til førerkort. Få nieser/nevøer, vet ikke om det hadde vært det samme om vi hadde mange av slagsen.

For min egen del synes jeg en fin gave ved merkedager er kunst, feks. et lite trykk. De skal etterhvert flytte hjemmefra (de fleste :knegg: ), og et trykk som minne om dagen kan de alltids finne plass til. jeg synes kunst kan være like fint som slipsnåler, smykker osv. Ønsket det til navnedag, så barna her har kunst til første bolig. Veldig hyggelig også at vi fikk et bilde fra grandtante fra hennes vegg, betyr mye.


#5

polarjenta sa for siden:

Tantaskatten fikk et smykke(eller var det øredobber?) og penger.


#6

Myria sa for siden:

Penger er det eneste våre nevøer og nieser har ønsket seg (vi har gitt 1500, vi har bare fem foreløpig).


#7

Pegasus sa for siden:

Vi har pleid å gi 1000 kr.


#8

Stompa sa for siden:

I familien vår har alle gitt/fått penger. Hadde de hatt spesifikke ønsker, hadde jeg selvsagt vurdert det, men det har de ikke hatt. Nå er vi ferdige med konfirmasjonene i den delen av familien der jeg er ansvarlig for gave.


#9

millact sa for siden:

Neste år konfirmeres en niese. Tipper det blir penger med mindre hun har andre ønsker.


#10

My sa for siden:

Vi er midt oppi det nå, med minst en konfirmant i nær familie hvert år, i flere år framover. Vi gir 1500 kr. Trafikalt grunnkurs har også vært nevnt, men er usikker på om det faktisk ble gitt, eller om det ble penger likevel (fra min ene søster til min andre søsters barn).


#11

Stellebord sa for siden:

Vi pleier å gi 1000 kroner.


#12

Tjorven sa for siden:

Vi gir penger. Samme sum uavhengig av vårt forhold til konfirmanten slik at ingen skal beskylde oss for favorisering.


#13

My sa for siden:

Ja, alle mine og mannens tante- og onkelbarn er verdens beste :hjerter: så differensiering er ikke noe tema her heller.

Barn av våre søskenbarn, venner, kolleger, eldre søsken av barnas venner etc får 200-500 kr, avhengig av forhold. Hvis det først og fremst er foreldrene vi kjenner får de en 200-lapp. Har vi et nærmere forhold også til konfirmanten kan de få opp til 500.


#14

Chablis sa for siden:

Nevøen fikk ryggsekk og penger
Niese fikk liggeunderlag.
Begge fikk for samme sum , 2000 kr.

Ny konfirmasjon i år men han får nok litt mindre.


#15

løve70 sa for siden:

Penger om det ikke er noe spesielt de ønsker seg tenker jeg.


#16

Pebbles sa for siden:

I vår familie gis det 1000,- til nevøer og nieser.


#17

trøtt sa for siden:

Vi ga 1500.


#18

LilleRosin sa for siden:

Penger (1000,- - har 11 nevøer og nieser, så baller på seg), pluss et smykke/mansjettknapper e.l.


#19

liefje sa for siden:

Jeg var gudmor for mitt eneste tantebarn. Han fikk penger. Ganske mye, men det er vel opp til økonomien til hver og en tenker jeg.


#20

My sa for siden:

Ikke bare, her samsnakker vi og blir enige med våre andre søsken, slik at de ikke det ene tante- og onkelparet gir mye mer enn det andre, eller at det skal bli store forskjeller mellom søskenbarna. I alle fall på samme side. Så jeg ble enig med mine søstre om at vi gir 1500 kr til hverandres barn. Hvis noen av mine søstre syntes at det var for dyrt for dem ville jeg justert meg inn på det samme som de følte at de kunne gi. Men det var den summen vi ble enige om. Og jeg regner med at vi lander på samme summen til nieser og nevøer på mannens side, hvis ikke hans søsken har helt andre tanker. Der er førstemann ute nå i år, så vi har ikke diskutert det med hans søsken enda.

Men er man fadder blir det ofte litt mer spesielt. Særlig hvis det i tillegg er det eneste tantebarnet. Men her kommer neppe mannen til å gi mer til sin nevø som han er fadder på enn til fadderbarnets bror og søster.


#21

Myria sa for siden:

Samme her. Vi og mannens søsken har blitt enige om sum i konfirmasjonsgave. Vi gjør ikke forskjell i forhold til om en av oss er faddere eller ikke, familieforholdet er det viktigste.


#22

Bergensis sa for siden:

Eg trur me gav 1000 kroner og eit skrin til å oppbevare bunadssølv til niese.

Eg håpar virkelig ikkje at folk gir over evne berre fordi den andre tanta gir ein viss sum. Ein må jo tilpasse gåva etter kva økonomi ein har.


#23

Input sa for siden:

Jeg har en nevø som skal konfirmeres til våren og jeg har tenkt å gi ham 2000. Men det er kanskje unødvendig mye? Han er den første, så det han får setter standarden.


#24

polarjenta sa for siden:

Det kommer jo an på økonomien din.


#25

Strå sa for siden:

Alle mine latesomtantebarn har fått helgetur til London sammen med meg og et av mine barn. Jeg hadde og har nært forhold til dem alle fire.


#26

Charlie sa for siden:

Ja, vi søsken snakket sammen om gave ved første konfen og ble enige om en sum. Nå var vi enige, men om økonomien var veldig ulik ville det for oss vært naturlig å regulere det til et beløp som begge ville hatt råd til ved konfirmasjonen. Så fikk den med best råd heller vente til en annen mulighet. Om man er fadder eller gudforeldre tenker jeg det ville vært mindre behov for å justere seg.


#27

Millen sa for siden:

Vi har gitt skateboard til en og smykker til den andre, begge jenter. Jeg syntes det er så kjedelig å gi penger.


#28

liefje sa for siden:

Jeg er enig meg deg prinsipielt, men jeg har bare en søster, og jeg sa klart fra til henne etterpå at hun såklart ikke måtte føle at hun måtte gi det samme tilbake når min sønn konfirmeres. Å si fra på forhånd hvor mye jeg hadde tenkt å gi til gutten hennes ble helt feil. Det var helt i orden - hun var bare veldig glad for at sønnen fikk en så fin gave.


#29

My sa for siden:

Ja, her er vi tre søstre, så hver konfirmant har to tanter. Da blir det så tydelig hvis de får mye mer fra den ene tanta enn fra den andre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.