Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klær i store størrelser

#1

Jessica sa for siden:

Jeg blir så himla frustrert. Jeg bruker klær i str. 46-48 pr. idag. :jojoslankeren-taler: :rolleyes:

Det er så vanskelig å finne klær. Her i min lille by har vi Cubus, H&M, Lindex, Vero Moda....ja det er vel stort sett det vi har. Pluss et par "damebutikker" av den eksklusive typen. Der har jeg knapt vært inne. Passer ikke min lommebok.

Jeg har en niese som jobber i Cubus. Hun sier at de får mange i str. S og M. En del L og noen få XL hvis de overhodet får XL. XL på Cubus blir for trangt på min kropp. Min niese sier også at XL er den størrelsen som går først. Hvorfor i all verden tar de ikke inn mer av den størrelsen da????

MEN det løser ikke mitt problem. Jeg får ikke tak i klær som passer meg i min by.

Nå har jeg vært en liten tur i Danmark. Var i en liten by på Jylland som heter Thisted. Der var det en butikk med størrelser opp til str. 48. Jeg fant en kjempefin strikket genser for kr. 249,-. Snakk om lykke. Forrige høst var jeg i Fredrikshavn. Der fant jeg en butikk med str. opp i 56. Jeg var i paradis. Men nå har jeg gått opp siden da så de klærne passer ikke nå, men jeg SKAL ned igjen såååå........

Nå har jeg søkt rundt på internett for å finne en internett butikk med store størrelser. Jeg vet om gudrunsjoden.no, men det er ikke helt min stil. Noe er bra, men en del blir litt for spesielt for meg. Var på deres butikk i Oslo og prøvde en del klær som jeg likte der, men det var feil passform til meg.

Ellos selger en del i store størrelser, men jeg blir litt oppgitt over "sekkeutseendet" på klærne der. Samme når det gjelder kjedebutikkenes stor mote. De forlenger litt i bredden og i høyden og så er det stor størrelse :eek: Siden jeg er lita og brei så får jeg lange armer og svømmer i klærne. Jeg vil ha fasong. Jeg vil ikke ha en genser som har stor rund hals og brede tversoverstriper. Det understreker bare at jeg ikke er en sylfide... dårlig gjort.... :cool:

Nå høres jeg sikkert ut som en håpløs kunde, men jeg tror det er flere i min størrelse som skjønner hva jeg snakker om.

Min oppfatning er at i Norge har kjedene så stor makt og innflytelse at det er vanskelig, som i Danmark, å ha små butikker med store størrelser.


#2

Sitron sa for siden:

Sissi heter en sjappe/merke som finnes i Oslo og Bergen, hvertfall. Du kan jo sjekke om de finnes andre steder? Nabbe har handlet der og de har visst mye fint/ungdommelig til en ikke for dyr pris.


#3

Sitron sa for siden:

Jeg er forresten oppgitt over å ikke finne yttertøy. Hvorfor kan ikke også jeg få en allværsjakke og vinterbukse? Det er jo umulig å være ute med ungene og leke om vinteren fordi jeg ikke får tøy som passer.


#4

Jessica sa for siden:

Helt enig. Jeg fant ei allværsjakke i største størrelse på G-sport, men den må jeg ha åpen. Den ser ut som et pølseskinn hvis jeg lukker den og buksa som fulgte med kan jeg bare glemme. Et alternativ er klær for menn, men da blir armene altfor lange og hele plagget for sidt...

Jeg har funnet mange klesmerker osv. på nettet, men ikke en internettbutikk der jeg kan kjøpe over nettet på postordre. Jeg er sjelden i Oslo.


#5

Sitron sa for siden:

I fjor hadde de allværsjakker og bukser på Junonia.

Finner ikke de der i år. Har sendt mail og spurt om de får inn, men har ikke fått svar ennå.

www.junonia.com/home.htm


#6

Blåbær sa for siden:

Jeg sliter også med vinterklær/regnklær! Har en helt j***** hel kjeledress fra sparkjøp (2 mil for lang i armer og bein) og regntøy fra sparkjøp.


#7

Nabbe sa for siden:

Kjeden heter Zizzi, og du kan sjekke på [url]www.zizzi.no[/url] om de har forhandlere nærme deg! De har mye pent, og det er ikke dyrere enn HM på fullpris, liksom.


#8

Ibidelma sa for siden:

Det er jo en del salg nå, så kanskje du skulle tatt en tur innom de andre butikkene likevel?
Tror du glatt finner gensrer/bukser til 2-300 kroner der nå når det er salg :)




#11

Sitron sa for siden:

Det finnes flere danske butikker der du kan kjøpe via internett.


#12

Señora sa for siden:

:sparke: dvs. jeg svidde av 8000 :Plystre:





#16

Nabbe sa for siden:

Skulle man bli fornærmet? På den listen der sto denne siden www.bisontelt.no/ som leier ut lavvo'er.

Gubben så siden bak ryggen min, og lurte på om jeg ville kjøpe meg ny burka.


#17

Libra sa for siden:

:skratte: Ler så jeg griner her nå :skratte:

Kjempefin tråd forresten - jeg er størrelse 52/54 så jeg sliter en del med å finn klær som ikke bare passer, men det hadde liksom vært så koselig å tenke over om det faktisk er min stil. Ikke bare kjøpe det som ikke blir for baggy.

Jeg er superoppgitt over snittet på klærne som tilbys i stor størrelse - topper som slutter midt på magen og bukser som har så stor mage at jeg kunne ha vært gravid med trillinger og fortsatt hatt god plass. Og når de på toppen av alt tror at man blir enda større i "lårleddet" enn rundt magen :dåner: så sier det seg jo selv at man blir skikkelig vakker når man har kledd seg. Pfth - hadde jo søren meg sett bedre ut naken jo :nemlig:

Men, Zizzi var et utrolig godt tips. Har det her hos meg og skal stikke meg en tur neste helg. Liker best å få prøvd klær og ikke kjøpe det på nett. Det er noe med erfaringa om at ting kan se greit ut, men blir helt for grusomt på :nemlig:


#18

Fersken sa for siden:

Jeg handler mye på Ellos/Josefsson. Mange av klærne kan jeg gå ned en størrelse på, spesielt på genserene/toppene og undertøyet. Buksene må jeg ha i min vanlige størrelse. Josefsson har litt mer ungdommelige gensere/topper. Siden du bruker 46/48 kan du søke på klær i størrelse 44 eller 46 og da får opp omtrent hele sortimanget, trenger ikke å bare titte på stormoten.


#19

Michayla sa for siden:

aner ikke hvor du bor, men det er salg på Zizzi i tønsberg.

Synes det var endel tantete og posete klær der jeg da, noen greie bukser var det men..


#20

Benzo sa for siden:

Kom en tur til Oslo, så kan jeg kjøre deg rundt til de ulike butikkene! :)


#21

Anuk sa for siden:

Det er deilig å være stor i Danmark... Det var en merkelig følelse å kunne gå inn i nesten enhver butikk og finne klær som passet og ikke kostet skjorta.

Her har jeg handlet noen ganger : www.lisg.dk/


#22

Anuk sa for siden:

Her er forresten noen som selger "fritidstøy" i store størrelser. Har ikke handlet der, men kom plutselig på at jeg fikk en katalog i posten i fjor.

www.sportmann.no


#23

Sitron sa for siden:

Takk Anuk.

Da bestilte jeg meg dette regnsettet. Håper det holder meg tørr.


#24

Nessie sa for siden:

Slanket jo meg masse i året som gikk.. og kjøpte inn både jakker og klær som passet akkurat - og var figursydd... og nå som jeg er gravid funker ikke de figursydde jakkene mer :sur:

:sjekke Sportmann:


#25

Heiko sa for siden:

Sportsmann ble brått min venn :hjerter:


#26

Libra sa for siden:

Oj - to bukser er på vei fra Sportsmann til meg. Jeg liker jo egentlig ikke handle klær på nett. Men, nå få vi se. Det funker vel greit med angretten, så risikoen er jo liten.


#27

Nessie sa for siden:

Bestilte visst en ytterjakke/regnjakke fra Sportsmann jeg og. Tilbud 149 :D


#28

Benzo sa for siden:

Jeg har handlet litt fra Sportsmann og et par av toppene var veldig store i str. :åpplyser:


#29

Iriam sa for siden:

Mye? Jeg har lyst til å bestille derifra, men litt usikker på str. Tenkte først og fremst på noen hettejakker. Noen som vet hvordan str. er i forhold til H&M sine store str.klær?


#30

Anuk sa for siden:

Har ikke handlet på Sportsmann, men min erfaring med å handle stormote fra Danmark er at størrelsene er mye romsligere enn kjedebutikkene. H&M, Lindex og slikt er bare større, mens stormoten er tilpasset en annen fasong slik at man ikke trenger så stor størrelse. Jeg ville nok har prøvd meg litt fram og i allefall sjekket mot måleskjemaene som de operere med.


#31

Benzo sa for siden:

Jeg bestilte en hettejakke i collegestoff, tror det er str. 48 eller 50, sammenlignet med Lindex o.l. vil jeg si den var en 54. Det er som er litt kjipt, er at ikke alle plaggene var like store, bare noen av dem.


#32

Libra sa for siden:

Var det ikke forskjellige måleskjema til forskjellige klær på Sportsmann? Så hvis man måler seg og sjekker disse så burde det vel være håp om å treffe sånn noenlunde riktig. :håper: :p


#33

amo sa for siden:

Sportsman vil jeg også anbefale, men sier som flere klærna er store i størrelsen.


#34

Benzo sa for siden:

Måleskjema? Nei, det har vi ikke sett. :knegg:


#35

Iriam sa for siden:

Aaaargh..det er det som er kjipt med å handle på nett...har noen hettejakker i 2 Xl fra H&M..hva tilsvarer det? 50/52?! Litt usikker der. Så, vet ikke om jeg skal bestille str.50 eller str.52..men, hvis de er litt store..så burde det holde med 50..:gruble:...:livredd for å bestille for smått i hvertfall:


#36

Benzo sa for siden:

Jeg kan måle min jakke for deg.


#37

Iriam sa for siden:

Ja, gjerne! Har de den i butikken enda, eller? For det er vel forskjellige modeller og sånt..


#38

Benzo sa for siden:

Jakka er 73cm målt over brystet, dvs. 146 i omkrets. Merket er Emeron, skulle tro at klær fra samme merke holder de samme målene. Har en kortermet omslagsskjorte, som er like stor.


#39

Benzo sa for siden:

Kjøpte det tidlig i våres, nå har kanskje høstklærne overtatt?


#40

Iriam sa for siden:

Takk! Hvilken str. er det?

Er nok høstklær nå, men ser det er litt igjen av det andre og.


#41

Benzo sa for siden:

Str. 50.


#42

Iriam sa for siden:

Takk!

Da mener jeg 50 skal være passe for meg..:jupp:..thanks!


#43

Sitron sa for siden:

Jeg fant allværsjakke! :lykkelig: På en sportsbutikk, til og med!


#44

Benzo sa for siden:

Så bra, Sitron! Grattis med ny jakke.


#45

Sitron sa for siden:

Takk. Da gjør det ingenting om jakken ikke er spesielt pen, mørkeblå med svarte detaljer som den er. Men den passet! Over rompe, pupper og mage. Og den var IKKE for lang på armene.


#46

Benzo sa for siden:

Nei, det får så være. Viktigste er at den passer, i hvert fall såpass at man får den igjen. erfaring med regnjakke hvor jeg ikke fikk igjen glidelåsen over bringa


#47

Sitron sa for siden:

Det er til og med plass til tykk genser under. :isyvendehimmel:


#48

Nabbe sa for siden:

Hvilken butikk? Hvilket merke?


#49

Sitron sa for siden:

Sport1 heter den. Og merket aner jeg ikke. Det var bilde av en bulldog på. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.