Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er alle barna deres sikret etter den nye loven?

#1

*HH* sa for siden:

Fra 9.mai 2006

Jeg er ikke så sikker på at alle(i hvert fall her hvor jeg bor) kan disse reglene engang. Det er ikke så sjelden jeg ser barn i bil som ser ut til å være under 136 cm og 36 kg uten noen form for sikring.


#2

safran sa for siden:

Selvsagt. Men jeg ser daglig at det syndes. Skummelt. Enern er ti, og mange av hennes klassekamerater har sittet i forsetet i mange år allerede. Jubalong.


#3

Aminta sa for siden:

Selvsagt.
Men jeg ser også at det syndes endel.


#4

Føniks sa for siden:

Storebror på 10 var allerede større en målene da loven trådde i kraft, vi prøvde å bruke puten en stund til, men han var for stor. Hadde de hatt puter for større størrelse hadde jeg kjøpt det. Nå er han snart 150 cm og selen i bilen er regulerbar så da går det bra nå.Jeg husker jeg syntes det var litt guffent å slutte helt med bilsikring på storebror.


#5

Karamell sa for siden:

Bilbelte er da bilsikring :dulte:


#6

Stompa sa for siden:

Mine er sikra etter forskriftene. Noe anna hadde vært uaktuelt. De var forøvrig likt sikra før den nye loven trådte i kraft også.


#7

Embriksmamma sa for siden:

Jepp, alle mine er sikret forskriftsmessig :) Ser ofte at det syndes, min eldste sønn er 11,5 år og jeg tror han er den eneste i klassen som sitter på pute enda... Han er 1.44 høy.


#8

Tinka sa for siden:

Junior er sikret som før loven trådde i kraft.

Men ser jo at mange er sløve med sikring av barn i bil.


#9

Garbella sa for siden:

Minstemann i sete og eldstemann i bilbelte (han er 1,50 og 45 kg)


#10

Fruktflua sa for siden:

Min er 114 cm, veier 19-21 kg, og sitter på bilpute. Vi har sånn rød sak montert fast i bilbelte som regulerer skulderhøyden på beltet. I følge mannen er det godkjent etter de nye reglene. Selv ville jeg gjerne hatt han i et bilsete, men han er for stor.


#11

Karamell sa for siden:

Hvordan kan han være for stor for bilsete? Storebror er 120 cm og 17 kg og sitter fint i sin stol med rygg og vanlig bilbelte til.


#12

Fruktflua sa for siden:

Han er i hvertfall for stor til det setet vi hadde før han begynte å sitte på pute. Det stoppet på 18 kg, og på slutten fikk han nesten ikke plass til beina sine mellom passasjersetet og sitt eget sete.


#13

Fruktflua sa for siden:

Er det sikrest å sitte i midten med bilpute hvis det er trepunkstbelte der?


#14

Zip sa for siden:

Dei aller fleste kjøper eit sete til, for større barn, før dei går over på pute.
F.eks eit slikt eit, dette er fra 15 til 36 kg :). Akta RallySport.


#15

Fruktflua sa for siden:

Ja. Tror jeg skal få tak i et sånt. Mannen insisterte på pute for et halvt års tid siden, men jeg er ikke komfortabel med det, og det har jeg ikke vært siden dag 1. Skal se om jeg finner et brukt sete på finn.no.

Men (gjentar spørsmålet jeg spurte om over) er det sikrest at han sitter på puta i midten (trepunkt) frem til vi får skaffet et sånt sete?


#16

Zip sa for siden:

Er ikkje sikker ang kvar det er sikrast å sitte. Her har me tre små baki så det er minstemor som sitt bakovervendt i midten.
Men med tanke på sidekollisjon burde det jo vere sikrast i midten så lenge det er trepunkt sele der.


#17

Fruktflua sa for siden:

Mannen min sier at det ikke er så trygt i midten ved en frontkollisjon, fordi at barnet kan fly forover i frontruta. Jeg tror imidlertid det gjelder mest om det IKKE er trepunktsbelte i midten.

Hvor lenge kan de forresten bruke et sånt sete som du viste meg over her?


#18

Zip sa for siden:

Ja det er meir åpent framover, men ein skal vel ikkje fly framover når ein har sele på. Men kan hende nokon andre her veit meir om det.

Eit slikt sete kan brukast til dei ikkje treng sete/pute meir. Det kan gjerast om til pute når dei blir enda større. Det står 4 til 11 år.


#19

Fruktflua sa for siden:

Da setter jeg puta i midten til jeg får tak i et sånt sete. Tusen takk for svar. :)


#20

Fruktflua sa for siden:

Pssst!!

Om noen har ett sete å selge, så rop ut! :)


#21

carolin sa for siden:

Lillesøster på 2,5 sitter i bilstol.

Storesøster brukte pute til hun var 8 år gammel. Det var vel ca ett år før den nye loven kom. Når den nye loven kom så ringte jeg trafikketaten for å forhøre meg. Hun var da 145 cm høy og veide 38 kg. Jeg ringte for å høre hva de mente var sikrest for henne, siden hun veide over 36 kg, men samtidig var under 150cm. De sa at så lenge bilens belte ikke gikk over halsen på henne så kunne hun fint sitte uten pute.


#22

Fruktflua sa for siden:

Nå har jeg vært avgårde og kjøpt et bilsete med rygg. Ferrari Sabelt -ett eller annet. Poden er storfornøyd. :D


#23

trøtt sa for siden:

Alle mine er sikret etter den ja. Da loven kom var ikke eldstejenta 150 eller 36 kg, men jeg satt henne ikke tilbake på pute. Ho var over 140cm og da så jeg ikke noe poeng med å gjøre henne flau overfor andre. Ho har nå passert 150cm og 36kg.

Mellomste er 129 cm og 21 kg så hun kommer til å sitte på puta si en stund til.

Minstemann sitter i beltestol. Han er 109cm og 17kg.


#24

HP sa for siden:

Er det godkjent med bare pute, eller må der være rygg også? Storebror har Akta RallySport, veldig fornøyd med det.


#25

*HH* sa for siden:

Sakset fra Trygg Trafikk sine sider:

Resten av artikkelen finner du HER


#26

Sitron sa for siden:

HVa er vektklasse 2+3?


#27

*HH* sa for siden:

Sorry... :o
Gruppe 2: Vekt 15-25 kg Gruppe 3: Vekt 22 - 36 kg (4 - ca 11 år)


#28

Sitron sa for siden:

Så pute er ikke godkjent for barn under 15 kilo? Står dette i loven?


#29

Eria sa for siden:



#30

Polyanna sa for siden:

Joda.

Babyen sitter i midten i babysete, mellomsøster (3 år, 12-13 kilo, under meteren) sitter bakovervendt i barnesete og storebror (snart 5 år, over 20 kilo, ca. 120 høy) sitter i barnestol med bilens trepunktsele. Jommen var det ikke plass til alt det i den relativt lille Toyotaen! :sjokk:

Vi bruker av og til bare pute til storebror, av praktiske årsaker (hvis setet hans er til vask eller før lillebror ble født, hvis vi hadde med ekstra barn).

Det er jo utrolig upraktisk å ikke kunne ha de største små foran, da... Skal vi ha med et ekstra barn fra barnehage så er det jo helt umulig. Men sånn er det bare.


#31

*HH* sa for siden:

Jo, det er det.


#32

Sitron sa for siden:

Er hva? Pute er godkjent?


#33

Canisa sa for siden:

Snuppa på 3 1/2 sitter forovervendt i et Britax Two Way Elite i den ene bilen(hun har spydd seg gjennom de siste 200 milene av ferien, så vi snudde henne på hjemturen ...:( ), og bakover i et Akta Graco Cosmic sete i den andre (korttur-) bilen.
Prinsessa på 8 har Besafe 1 2 3 i den ene bilen og en annen pute-stol i den andre.
Storebror er 11 og er kun sikret med bilens sikkerhetsbelter.

(Skulle ønske det fungerte bedre å ha snuppa bakovervendt på langkjøringen, og at hun kunne sitte slik til hun var i alle fall 4 ... Vi prøvde å gi henne reisesyketabletter, men hun ble likevel bilsyk.)


#34

Honda sa for siden:

ja min 4 åring på 115 cm og 16 kg sitter på en Recro start stol[ala putestol og fremovervendt]
og min 4mnd jente sitter i en akta baby bilstol til 13 kg.

Turbo er sur for at han ikke får sitrte fremme for det får ei i bhg, på putebilstol i både moren og farens bil....
Jeg synnes det ser skummelt ut


#35

Ru sa for siden:

Poden sitter bakovervendt i Akta Graco Cosmic XTP hjemme, og et uten XTP hos svigers. Han er straks 3 år, noen-og-nitti cm og 13-14 kg kanskje?
Han har kjempeplass, og foretrekker selv å sitte bakovervendt.

Han sitter forovervendt i mine foreldres bil når vi ikke kan hjelpe til å montere setet. Heller forover og fast, enn bakover og feilmontert. (Jeg har forøvrig reservert et nytt sete til å ha fast der.)


#36

Jessica sa for siden:

Vesla på 7 år har pute/sete. Da våre to eldste, som nå er 13 og 15 år, var i samme alder brukte vi ordentlig sete, men med den bilen vi har nå så er det ikke plass til barnesete med alle tre baki. Vi har også bare to nakkestøtter bak så jeg liker ikke å kjøre bil med hele familien. Vesla har begynt å bli såpass stor at hun må også ha nakkestøtte.


#37

Sansa sa for siden:

Jeg er så glad for slike tråder, for det er mange som ikke vet hva som er anbefalt! Jeg har i dag vært passasjer i en bil med et barn på fire år som satt uten pute eller stol, og jeg synes det er helt grusomt at foreldrene ikke bryr seg mer om barnets sikkerhet.


#38

Blånn sa for siden:

Barna er sikret etter forskriften, ja. Minsten i bakovervendt stol, de store på hver sin pute (og jeg skal kjøpe sete med rygg for jeg er ikke helt komfortabel). Men jeg må innrømme at jeg tidligere i uka kjørte med barn som ikke var tilfredsstillende sikret i bilen. Alle var festet med setebelte, men en i forsetet og en i midten i topunkts. Alle fire guttene var iført fullt hockeyutstyr så de var i det minste godt polstret..... Men kjører ikke med noen god følelse i magen, nei. Når jeg får kjøpt sete med rygg blir de to andre ekstraseter til de gangene vi eventuelt skal ha med ekstra barn.


#39

Estrella sa for siden:

Christian som er 9 år var allerede større en målene da loven trådde i kraft. Han er nå 145cm lang og veier litt over 40 kg. Så det er ingen puter som passer til ham. Så han bruker vanlig sikkerhetsbelte. Men har planer om å kjøpe en pute til å ha liggendes i bilen i tilfelle vi skal ha med en kamerat av ham i bilen.


#40

Susse sa for siden:

Jepp, mine sitter som de skal etter loven. Dessverre må vesla sitte forovervendt i hverdagene fordi hun sparker storebror i ansiktet.


#41

GinaK sa for siden:

Ja, vi følger loven. Storebror sitter i putestolen sin og lillebror har sånn 5punkts stol.


#42

Stikka sa for siden:

Ja begge er riktig sikret. Storesøster sitter bakovervendt i Brio Zento, Britax Two-Way eller Akta Graco Cosmic, avhengig av hvilken bil hun sitter i. Hun er 104cm og 19kg. Lillebror sitter bakovervendt i MaxiCosi Cabriofix med isofixbase. Han er 68cm og 8,5kg.

Ser mye variabel sikring rundt omkring ja.


#43

Nenne sa for siden:

Storesøster er 130 lang og har bilseter som passer helt fint. Det ene har hun hatt siden hun var tre og et halvt år, det andre fra hun var fire år og jeg regner med at hun kan bruke dem ennå i et par-tre år. Det er ikke vanskelig å få tak i.


#44

Virra sa for siden:

Ja, her sikres det etter forskriftene :)


#45

Noba sa for siden:

Begge er forskriftsmessig sikret her. Lillemor på 4 år sitter forovervendt i en Britax Røhmer og nobalille på 5 mnd sitter bakovervendt i en MaxiCosi


#46

Mamma Rosa sa for siden:

Ja, ikke bare etter loven, men etter hva som er anbefalt.
Dvs. niåring (30 kg, 130 cm) og sjuåring (25 kg, 125 cm) i beltestol og lillebror på to(14,3 kg, 90 cm) sitter bakovervendt.

Ser utrolig mye dårlig sikring rundt omkring. Det hender jeg sier i fra også.
Har til gode å høre at noen sier "Åh? det må vi få gjort noe med".
Standard svar er; "Joda, men nå har vi bare gjort det sånn". :rolleyes:


#47

Anuk sa for siden:

Vi hadde akkurat en 9åring på besøk og kun forklarte snusfornuftig at man måtte sitte på pute selv om man var 9år, men det var det mange i klassen hennes som ikke gjorde det. Og litt av problemet ligger sikkert der - at mange foreldre ikke er klar over at det har forandret seg eller at det er vanskelig å få ungene tilbake i setet når de allerede har sluttet.

For oss er det greit - vi bare fortsetter med det setet vi har, som er opp til 36 kg. Det varer i mange år ennå.


#48

Beckett sa for siden:

Her er begge barna sikret forskriftsmessig og etter anbefalinger. Storebror på drøyt 2 år (på noen-og-nitti cm og 14 kilo) sitter bakovervendt i BeSafe izi Combi, og lillebror på 7 mnd. (drøyt 70 cm og rundt 9 kilo) i bakovervendt Britax. Jeg fikk helt bakoversveis da en av damene i barselgruppa fortalte at de nå flytter barnet (7 mnd.) over i forovervendt bilstol.


#49

*HH* sa for siden:

Det tror jeg også, og det er veldig synd.


#50

Misteri sa for siden:

Ja i min bil har alle riktige seter etter størrelse.

Hvor store må de forresten være når de kun kan bruke pute? Mellomste på fire år har sete med rygg, mens åtteåringen har pute. Frøkna på to år sitter fortsatt bakovervendt.


#51

Libra sa for siden:

Helt ærlig? Jeg vet ikke. :rødme: Guttungen er 143 høy og veier 38 kg ..... han veide over 36 da de nye forkriftene kom, så jeg slo meg liksom bare til ro med at da var det greit at han ikke hadde annen sikring enn bilbelte :sparke: . Men, sitte foran får han ikke lov til, har sagt at det må han vente med til han er 150 lang.


#52

Polyanna sa for siden:

Jeg tror de kan bruke pute når de kan bruke beltestol, etter loven. Men beltestol er anbefalt så lenge de passer i den, omtrent.


#53

*HH* sa for siden:

Ettersom jeg har forstått er det å foretrekke pute med rygg fremfor bare pute, bare for å ha fått med det.


#54

Fruktflua sa for siden:

Har kjøpt. ;)


#55

Mamma Rosa sa for siden:

..og så er det litt synd at det er mange snur barnet bare det veier nok, eller bruker kun pute istedet for beltestol.
Mange burde være mer opptatt av hva som er tryggest og ikke kun hva som er lovlig.


#56

Selma sa for siden:

Jentene er 5 1/2 år og snart 8 1/2 år - begge sitter i beltestol (Maxi Cosi Rohdi XP).


#57

Misteri sa for siden:

Helt enig der. Kunne godt tenkt meg ryggstol til eldstemann, men det var det med plass i bilen da. Såvidt vi får trøkt sammen de tre stolene som er der nå. Mellomste er også en stor gutt, så vi måtte snu han før jeg ønsket.

Eldste er 135 cm nå, så jeg håper og tror det er bra nok med pute. Han sitter hvertfall fint i det med belte riktig plassert.


#58

Kaija sa for siden:

Signerer!


#59

Éowyn sa for siden:

Mine er riktig sikret. Lillebror sitter i bakovervendt babysete og storebror sitter i beltestol.


#60

Isa sa for siden:

Selvfølgelig! Storebror i beltestol og lillesøster bakovervendt.

Men hadde du spurt samme spørsmål i barnehagen, hadde det vært mye ymse svar tror jeg. Jeg blir sjokkert nesten daglig over hvordan folk sikrer barna sine.


#61

amo sa for siden:

"En gang for lenge siden mener jeg det var vanlig å gå over til pute i 4 års alderen.Storesøs fikk pute da. Om det var et påbud eller anbefaling, det vet jeg ikke.

Egentlig ikke svar på det du spør om da....:o


#62

Filifjonka sa for siden:

Ja, det er de. De tre eldste er godt over på voksen-sele alle tre, og femåringen har sete som kan brukes lenge ennå.


#63

*HH* sa for siden:

Her er det også mye dårlig sikring. For en eller to uker siden så jeg en mor komme i bil med sin datter totalt usikret. Ikke sete av noe slag og heller ikke sele.


#64

Aminta sa for siden:

Jeg har hatt noen ganske ille observasjoner i bhg. Blant annet de som konsekvent kjørte med den lille gutten på fanget i forsetet, ingen sikring. Og da var han rundt 1 års alder, siste gang jeg så det var han rundt 3 år. Det er hårreisende. Jeg har sagt fra til bhg. personalet, de har tatt det opp med foreldrene mange ganger. Vi har hatt foreldremøter som går på bilsikring, og politiet har hatt kontroller i nærområdet (aner ikke om de ble tatt). Men de har altså fortsatt med dette.

Jeg har også sett en i bhg. som ved flere anledninger har latt guttungen på 2 år sitte i forsetet med bare den vanlige selen også har barnesetet stått til pynt i baksetet. Helt ufattelig.


#65

*HH* sa for siden:

Aminta: De foreldrene burde sett DENNE


#66

annemede sa for siden:

Jeg ble glad for den linken, nå kan jeg nekte barna mine å sitte i veteranbilen til svigers. :nemlig: (Den er det ikke belte i.)


#67

him sa for siden:

Takk for link, HH. :blomster:

Jeg leste dette i motor, men har ikke funnet det igjen siden og i tillegg sett flere med barn fremme, så jeg var på nippen til å tro jeg husket feil. (Ja, for det ville vært nesten like ille å ta feil som å sikre ungene sine feil. :lol: )


#68

*HH* sa for siden:

Hvor gamle er barna forresten? Er de under tre år har de uansett ikke lov til å sitte på i en veteranbil. Er de eldre finnes det(dessverre) ingen lov mot det i alle fall.

Litt til:


#69

annemede sa for siden:

De er under 3 år.


#70

Miss Norway sa for siden:

De er lovlig sikret begge to.

Mange i vår barnehage har forresten veldig kort vei til bhg, fordi det ligger et stort terrasseblokkanlegg bare 50 m fra bhg. Det er bokstavelig talt rundt svingen, 30 sone, én liten sidevei. Så jeg ser jo at mange (inklusive meg) ikke er SÅ nøye med å übersikre dem til/fra bhg.

Mine sitter begge i stolene sine med belte på, men jeg må innrømme at jeg IKKE sjekker at de er korrekt strammet og høyderegulert hver gang!


#71

Aminta sa for siden:

Takk for link!
planlegger å ta med Macen på foreldremøtet nå snart og få denne mf. på lerret


#72

*HH* sa for siden:

Det syntes jeg er sløvt, et flertall ulykker skjer i tettbygdestrøk, på korte turer og på landevei.

Jeg snakket med en i min familie her om dagen om bilsikring, han fortalte om en mor som var ute på en kort tur med barnet sitt. De skulle bare kjøre et lite stykke og barnet var usikret i forsete. De kjørte på noe ved et uhell, ingen alvorlig kollisjon, men airbagen løste ute ved en feil og drepte barnet.

Denne tråden av Autofil kan jo være verdt å ta en titt på:Dypstudie av trafikkulykker


#73

Aminta sa for siden:

Det må jeg si meg enig i.
Det kommer ikke bare ann på egne kjøreegenskaper heller, eller at man selv overholder farten, det kan komme en tulling i 120 og meie bilen rett ned også.
Jeg har nemlig hørt det noen ganger at "neimen, jeg kjører jo bare sakte og forsiktig" men det har ikke noe å si, i grunn.
Jeg klarer virkelig ikke å fatte at det skal være så vanskelig å sikre barna sine riktig, og når man han kunnskapen, så er man sløv med det. Nei, det skjønner jeg faktisk ikke at noen er villig til å ta sjansen på.

Og tusen takk for denne linken; www.nybaktmamma.com/plassen/showthread.php?t=535834
Glimrende å vise besteforeldre, venninner og andre forståsegpåere som ikke skjønner greia med bakovervendt.


#74

Miss Norway sa for siden:

Ja, men det er jo ingen lavrisikosituasjon egentlig. Airbagen er jo nærmest for en liten bombe å regne, og ingen vil vel med vitende og vilje plassere ungene inntil en bombe? Airbager kan jo utløses ved minimale sammenstøt fordi de kan være feilstilt. ELLER til og med utløses spontant. You never know.

Jeg kunne mot dette før, men det var pga dumskap og uvitenhet. Den gamle bilen hadde ikke airbag foran, mens den etter det var "avslått". Men det betyr jo ingen ting. Etter å ha blitt opplyst om airbag-tekniske detaljer får ungene ikke lenger sitte foran. Uansett. Man lærer så lenge man lever. innrømmer


#75

Maggie74 sa for siden:

Kan det tenkes at noen foreldre leste siste del av når man skal bruke bilbelte?

Forøvrig så sikres barna etter reglene. Minstejenta i sete og eldstejenta i bilbelte. Sånn tatt i betraktning at hun er 168 cm og 50-60 kg så tror jeg hun får lov til å sitte i vanlig belte.

I USA har de forøvrig en regel om at barn under 13 ikke kan sitte foran. Har man den i Norge? Ellers hadde det barnesetet vi leide i USA en fiks anordning som gjorde at man klipset sammen selen på barnesetet over brystet også. Er det noen seter som har det i Norge? Mistejenta elsker å leke Houdini og komme seg ut av selene som går over skuldrene. For at hun skal la være må jeg stramme selene så hardt at hun nesten ikke får puste.

Haha.. jeg fant svaret på et av spørsmålene mine i alle fall.... :D

løpe ut og kjøpe asap når babyshop åpner


#76

*HH* sa for siden:

Trygg Trafikks anbefalinger sier at barn under 140 cm og barn under 12 år ikke burde sitte i forsetet.


#77

*HH* sa for siden:

Dette sier NTF(svenskenes svar på TT) om deaktiverte airbager:

Her er hva de sier hos svenske Folksam ang. airbag:

#78

Maggie74 sa for siden:

Okay. Nå er jentungen 12, men hun er jo 168 cm høy, så jeg har vanskelig for å finne argumenter for at hun skal sitte bak når vi to er alene i bilen.

Flere undringer... Er det noe grunn til at barn over 140 men under 12 ikke bør sitte foran? Har det noe med høyden å gjøre eller kroppen? Jeg kjenner noen voksne som er under 140 cm. Skal man nekte dem å sitte foran også? Eller er det tryggere for voksne enn barn?


#79

*HH* sa for siden:

Sånn som jeg tolker det ut i fra det som står HER hos NTF er at ingen under 140 burde sitte foran en airbag.

Det har vel noe med kraften en airbag kommer ut i, den kommer jo i en fart av flere hunder kilometer i timen. Og hvilke skader det kan forårsake for barn på under 140 cm og under 12 år.

Skulle tro det går greit med datteren din, hun er jo over kravene til anbefalingen.

Her er to korte, men informative stykker ang. airbag:
Kollisjonspute
Koble ut airbag eller ikke? - her står det hvorfor det er farlig for barn å sitte foran en airbag.


#80

Pelen sa for siden:

Nå har jeg ikke lest hele tråden, men er det ikke lov for barna å sitte i fremsete? Det høres virkelig rart ut.

Om forutsetningen er at det ikke er airbag, barnet sitter i riktig sete/stol så er dette en veldig sikker plass i bilen. Noen biler har jo også bare to seter (f.eks. vår Think).

Den sikreste plassen er i midten bak. Bakover bør barnet sitt til det er 4-5 år om det skal sitte på den sikreste måten.

Jeg legger også inn dette her, det er skrevet før de nye reglene, men det tror jeg egentlig ikke spiller så stor rolle, denne overlegen anbefaler strengere regler.


#81

*HH* sa for siden:

Hvor står det at det ikke er lov? Det anbefales ikke har jeg skrevet, ikke at det ikke er lov :)


#82

Pelen sa for siden:

Egentlig ikke noe sted, i vært fall ikke i ditt innlegg. Det stod dog ting som kunne tolkes slik i andre innlegg (sorry, orker ikke lete).

#83

*HH* sa for siden:

Jeg lurte litt på om jeg hadde skrevet det, men da har jeg mitt på det tørre :)


#84

Maggie74 sa for siden:

Må bare få uttrykke smartheten i den plastgreien over. For 39 kr får vi altså festet beltene til lille Snuppa slik at hun ikke, under noen omstendighet, får de av seg! Genial!! :ja:


#85

daffy sa for siden:

Vi har en toseters kassebil med airbag foran. Kan toåringen vår i det hele tatt kjøres i denne bilen? Hvis ja hvordan sikres han best mulig? Bakovervendt barnesete med airbag avslått?


#86

Pelen sa for siden:

Ja, dere kan bruke bakovervendt med airbag avslått. Det har skjedd ulykker i USA der air bagen har slått ut ved ulykke til tross for at den var avslått, men ikke i Norge (i hvert fall ikke frem til ca et år siden). Alternativt er å demontere airbagen. Airbag på passasjerersete gir mindre hjelp enn man kan tro og du slipper å være urolig for at airbagen skal slå ut (om du er det da). Hos sjåføren gjør airbagen stor nytte på grunn av rattet.


#87

Ole Brumm sa for siden:

Ja, han sitter bakovervendt (er snart 90 høy og 16-17 kg).
Det var et innslag her om dagen der trygg traffik gikk rundt og kontrollerte sikringen av barn i biler. Der fikk foreldre påpekt hva de burde gjøre for at ungene deres skulle bli forsvarlig sikret. Bra innslag, men jeg ble litt betenkt da de ikke kommenterte hvor slakke selene på et barn var, isteden påpekte han at barnet burde sittet bakovervendt. Jo da greit nok det, men selen fungerer vel ikke dersom den ikke sitter skikkelig over skulderene vel. Jeg er utrolig streng med å stramme beltet på min sønn. Ikke snakk om at han klarer å ta det av iallefall. (Han klager ofte når jeg tar det på, blir muligens litt for stramt noen ganger. :sparke: )

En sånn plastdings som Maggie refererer til er nok smart.


#88

Aminta sa for siden:

Det reagerte jeg også på.
Jeg er uhyre nøye med å stramme selene på avkommet skikkelig. Og han Tor Einar Calisch, overlege på barneintensiv på Ullevål sier jo dette i innlegget Pelen siterte;

Det tror jeg stemmer godt. Jeg har sett uttalige barn som har sittet med altfor slakke seler i bilsetene sine.

#89

*HH* sa for siden:

Jeg er veldig enig med deg Ole Brumm. Jeg var egentlig ganske sjokkert over at de ikke nevnte det med selene i det hele tatt.

Her vet tilogmed toåringen at selene skal strammes godt, når han sitter i setet sier han "tramme hardt!" :humre:


#90

Skremmern sa for siden:

Godt sikret her, ja.

Storesøster har passert 4 år og sitter fremdeles bakovervendt.


#91

~froggie~ sa for siden:

Joda, de har barnesete i bilen de.


#92

Maxine sa for siden:

Minstemor sitter bakovervendt i begge biler, og kommer til å gjøre det lenge. Største sitter i bentestol, og nekter å kjøre bil uten stolen sin (noen som prøvde det nemlig).



#94

lijander sa for siden:

aj sitter bakovervendt...men han er bare åtte måneder da.. :humre:
men når vi skal kjøpe ny stol, så skal den være bakovervendt den også.. ;)
aj sitter foran i vår bil, det er pga selene er ikke lange nok bak til å feste stolen.. :humre: gammel bil, så ingen fare med at noen airbag skal slås ut der nei :fnise:




#97

*HH* sa for siden:

Jeg har i hvert fall sendt mail til dem, og Autofil har vel gjort det før meg.

Kan jo tyde på det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.