Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Snart 8. mars: Har vi noe å kjempe for?

#1

Strå sa for siden:

Det er snart kvinnedagen og tradisjonen tro må vi jo ha en tråd om hvorvidt denne dagen er viktig for hunkjønn i Norge. I lys av han som fikk strafferabatt pga. berettiget harme da han banket kona, hun hadde jo vært utro, så lurer på hva FP mener om kvinnedagen og dommen.




#4

Input sa for siden:

Fy faen! :mad:

Jeg gjorde den tabben å høre hele sangen, og verslinja om 13-åringen blir jo enda verre når det som kommer etterpå er "er du skvetten legg deg ned og ikke skrik". Det er helt ubegripelig for meg at det blir betalt mellom femti og hundre tusen for dette. Og skremmende. Og jeg kan ikke engang forestille meg hva jeg hadde følt om min sønn var med dette. :(


#5

Fluke sa for siden:

Nå har jeg hørt uttrykket "berettiget harme" i forbindelse med vold mot barn også, og syns ikke det uttrykket har noe som helst i rettssalen å gjøre. Klart man kan bli sint og agere i affekt, men "berettiget harme" legitimerer å miste hodet i sånne situasjoner og det må vi ikke tillate.

Jeg syns vi har masse å kjempe for fremdeles og vil sannsynligvis gå i tog i år. Russelåtene er et symptom på en dreining i samfunnet jeg er veldig mot og det er viktig at vi sier ifra.


#6

Pøblis sa for siden:

Fluke sier det. :protest:


#7

Maverick sa for siden:

Det er ikke rent få faner jeg kunne gått under.


#8

Strå sa for siden:

Det Fluke og Maverick sier. Det skal mye til for at jeg ikke går i tog på onsdag.


#9

Maverick sa for siden:

Jeg tror fokus på likestilling er viktigere enn på kjempelenge. Det oppleves som at vi er i en nedadgående kurve, sexisme blomstrer, verdens mektigste mann er en trakasserende missegeneral, seniorrådgiveren hans er anmeldt for vold mot sin kone, russelåtene beskriver godt holdningen til ungjenter og hvordan kvinner er et bruk-og-kast-objekt, ekstrem islam strammer grepet og kuer kvinner, og abortrettighetene forsvinner.

Det er helt sykt.


#10

Fluke sa for siden:

Ja, det der kjenner jeg også på. Det er helt sykt.



#12

007 sa for siden:

Jeg har aldri gått i 8. mars tog, men i år kunne jeg vurdert det. Feks under faner som "Ta lisensen fra private intimkirurger".


#13

Syrinx sa for siden:

Hadde jeg hatt tid og overskudd skulle jeg engasjert meg i den lokale 8. mars-gruppa, men det får heller bli senere.
Jeg tenker at verden er veldig liten og vi sitter her og sutter på sølvskeia vår mens kvinner i endel andre land og kulturer opplever en urett som er så fæl at det er vanskelig å ta inn over seg.


#14

Pebbles sa for siden:

Jeg er så uendelig drittlei av å høre møkkarussesanger med sjokkerende budskap om hvordan jenter fritt kan brukes til gutters forlystelse bli bortforklart med at "ungdommen vil bare tøye grenser" og det er bare "drøy humor" og at ingen av gutta "egentlig mener det". :sint:

Jeg er også lei av å høre norske, velutdannede, middelaldrende menn mansplaine for oss kvinner at det ikke er noe å kjempe for lenger og at likestillingen er i boks, så hva er det egentlig vi driver og maser og gnåler for fremdeles? :snill:


#15

Mjau sa for siden:

Signerer helhjertet!


#16

Pebbles sa for siden:

Det er mange norske kvinner og jenter som har hverdag ikke preget av sølvskjesutting men trusler og vold og overgrep. Jeg synes vi skal ha to tanker i hodet og tillate oss fokus på egen problematikk selvom den i sum er mye mindre enn problematikken mange andre steder i verden.


#17

Syrinx sa for siden:

Ja, for all del. Jeg mener ikke at vi ikke skal se på det vi har nært oss også. Jeg har gjerne to tanker i hodet på en gang, også når det gjelder kvinner sin situasjon.



#19

Strå sa for siden:

USAs president, syke russesanger om jenter som bruk og kast, dommer i voldtektssaker som unnskylder menn og blamer ofrene, berettiget vold er alle viktige saker syns jeg. I tillegg har skamskjæring av jenter, tvangsekteskap og all annen dritt. Joda, vi trenger kvinnekamp, menneskekamp fortsatt.



#21

Maverick sa for siden:

Håh. Ja. Jeg så den der i dag. Fanden, ass.

Men så må jeg bare si at jeg tror det er polske kvinner mellom 20 og 40 som kommer til å forandre verden. Jeg kjenner en del i det segmentet, og jeg har virkelig aldri sett maken til arbeidskapasitet, driv, evner, kunstforståelse, gründersans og de sterkeste beina i nesen i manns (hehe) minne.

Så det er jo ikke rart stakkars gubben er redd for at hans dager som maktperson er talte, for det er de jaggu.


#22

veobra sa for siden:

Jeg så også at Polen er av landene i Europa der forskjellen mellom lønn for kvinner og menn er minst. :nikker:


#23

Nessie sa for siden:

I forhold til russesangen så jeg låtskriver argumentere med at de ville inkludere trettenåringene med sangen :snill: Idioter.

Og ja. Vi har definitivt mye å kjempe for fortsatt.


#24

~TM~ sa for siden:

Du kan jo gjette basert på det jeg skriver videre i innlegget, men for all del: dommen.

#25

Strå sa for siden:

Puh. Det var bare det at jeg manglet analytiske evner på kvelden.


#26

Strå sa for siden:

Til min skam må jeg innrømme at jeg aldri har gått i 8. marstog før. Når det står i Oslo at det starter kl. 17:30 på Youngstorget, er det da lurt å møte opp en halvtime før?


#27

Lavender sa for siden:

Jeg tenker på de lavtlønnede utenlandske kvinnene nederst på lønnsstigen, som kanskje passer barna våre, eller vasker hus som selvstendig næringsdrivende. De har en lønn som kun er ment for, og egnet til å bo i det landet de kommer fra.

Innvandrerkvinner som lever med vold i nær relasjon klarer ikke samfunnet vårt å fange opp godt nok.

Selv er jeg likestilt og priviligert. Men ja, jeg ser urett i voldssaker og barne saker.


#28

Tallulah sa for siden:

Nei. Dvs, om du vil foran på torget og høre appellene så bør du det. Skal du bare gå i toget trenger du ikke komme noe før.


#29

Strå sa for siden:

Jeg tror jeg vil prøve å høre appellene jeg.


#30

Tallulah sa for siden:

Det er ganske dårlig lyd på youngstorget, så da bør du stå fra midten og innover.



#32

Nenne sa for siden:

Det første er så skrekkelig at en må lure på om de virkelig er så stappteite st de tror de kan slippe unna med å si noe så dumt.

Det andre får meg lynforbanna, særlig når de slenger på at de skulle ønske norske feminister i stedet for å mele sin egen kake hele tiden heller kunne tenke litt på internasjonal solidaritet! :gaah:

Bare fordi disse idiotene ikke kan ha to tanker i hodet samtidig greier de ikke en gang å skjønne at andre kan ha det. Dessuten virker det ikke som de kan ha én tanke i hodet en gang når de påstår st alt er bra og kvinnedagen kan bare avskaffes.


#33

Strå sa for siden:

Det å miste privilegier, som til å slenge med trakasserende bemerkninger uten å bli motsagt, kan nok oppfattes som at de selv undertrykkes av noen. For noen er det sikkert vanskelig å se ting i perspektiv.


#34

LaBanga sa for siden:

Det finnes faktisk kvinner her i landet også som ikke får jobb med lønn de kan leve (alene) av. I flere kvinnedominerte yrker, særlig innen omsorg, lyses det ut 17 % stillinger, til nyutdanna jenter, som da må jage etter ekstravakter for å få enn lønn å leve av. I Norge i dag. 2017.


#35

Strå sa for siden:

Det er en ting som forundrer og forarger meg også LaBanga, det kun i yrker med en stor andel kvinnelige ansatt at det skjer og svært sjeldent i yrker hvor de fleste ansatte er menn. Jeg tror det har mye å gjøre med at det fortsatt er mange som tenker at kvinnen kan jo bli forsørget, som om det er en unnskyldning. Jeg blir så sinna!


#36

Pøblis sa for siden:

Dette er virkelig ille. Skrekkhistorien i år er jo kommunen i Rogaland som lyste ut 4,72 % stilling for sykepleier. Hva TENKER de med?
Politiet klarer fint å få turnusene sine til å gå opp uten slike ministillinger, så det er klart at det kan man i helsevesenet også.


#37

LaBanga sa for siden:

Det verste er at det er de siste 30 årene at disse småstillingene har kommet. Sykepleierne var i mot da arbeidstiden skulle reduseres i sin tid. De måtte jo ha god tid med pasientene sine. Men i "gamle dager" så kunne jo heller ikke sykepleiere gifte seg, så da trengte de jo ikke hjem og passe på familien i tillegg til jobben.

Det er jo bare tull at man må ha sånne turnuser de har i omsorgsyrker, når de ikke har det i politiet og i brannvesenet f.eks. Hørte en forsker som har forsket på dette fortelle at hun hadde snakket med brannmenn for høre hvordan de klarte å få turnusen til å gå opp når alle jobbet heltid. De skjønte jo ikke spørsmålet, for alle jobbet jo heltid.


#38

løve70 sa for siden:

Det er selvsagt helt håpløst med disse små stillingsprosentene :( Dessverre tror jeg at vi jenter også til en viss grad kan takke oss selv, da det fremdeles er slik at det er langt flere kvinner enn menn som ønsker å kobbe deltid. Her har vi en jobb å gjøre.


#39

Pøblis sa for siden:

Dette er jeg HELT enig i. Og så synes jeg det er litt trist at så mange kvinner synes det er så greit at mannen jobber masse så de kan jobbe mindre. Det er sikkert fint når barna er små, men trenden har vært slik at kvinner fortsetter å jobbe deltid lenge etter at ungene er blitt store - fordi det er så deilig å ha en dag å få unna litt på. Jeg skulle ønske at familier delte på både omsorgsoppgaver og på å sørge for inntekt. Jeg tror at noe av grunnen til at kvinner er mye mer syke altså som i borte fra jobb-syke) enn menn, er at deres tilknyting til arbeidslivet i mange tilfeller er svakere. Jobben er det første som ryker når summen av alt i livet blir for stor. Jeg tenker at mange menn ikke alltid lar jobben unngjelde når summen av livet blir for mye, og at det synes på sykefraværsstatistikkene.

Det er noen interessante betraktninger her:agendamagasin.no/kommentarer/kvinners-sykefravaer-males-menns/


#40

Polyanna sa for siden:

Ja, fy fader, akkurat den der Simonsen eller hva han hete, har gjort meg LYNforbanna de siste dagene!! Hvordan VÅGER han, hvordan i HELVETE VÅGER han å definere halvparten av norske kvinners underliv som "uryddige" og "naturen har jo definert dem som INDRE kjønnslepper, ikke sant?" og tilby å SKJÆRE BORT det han syns ser rotete ut på oss?!?! Hæ!!??

Jeg har faen meg lyst til å FIKE opp den fyren!!!!

:kjevle:


#41

Input sa for siden:

Jeg lurer på hvem denne Naturen er og hvor jeg kan få snakke med vedkommende for å høre om det faktisk er det hen mente.

Jeg er så enig Polyanna.


#42

allium sa for siden:

Jeg lurer på hva som er vesensforskjellen på det han driver med, og på kjønnslemlestelse. Gradsforskjell, ja. Men hvor går grensen? Og ikke si ved frivilligheten, for jeg er sikker på at det finnes nok av kvinner i kulturer der kjønnslemlestelse er vanlig som også ville hevde at de gjør det "kun for sin egen del". For å føle seg som riktige.


#43

Pebbles sa for siden:

Jeg har ergret meg med å lese for mye Rolness de siste dagene...

Jeg hører at han kaller seg både sosialist og feminist - og jeg synes han glimter til med gode innlegg av og til. Men jeg synes han har en vinkling og en form som trigger irritasjon hos meg, og han har åpenbart en høne å plukke med et sjikt synlige feminister som han mener tar feil om mye, men jeg synes han fremmedgjør innmari mange med både form og innhold. Han er rask til å lattesliggjøre andres følelse av å være krenket, men det er så mye patos i hans egne innlegg, at det åpenbart er lett å tråkke på hens lange tær også. Men det er kanskje greit om han blir opprørt på menns vegne, selv som han ikke har noe til overs for andres opplevelse av å bli krenket eller urettferdig behandlet?

Jeg har også lyst til å si at denne 8. mars, som året før, trigges minnene om den forstemmende (i mine øyne) debatten vi hadde om begrepet "feminist" her inne for to år (tror jeg) siden. Jeg husker ikke detaljene, men jeg husker veldig godt at det ble tatt til orde for å la feministbegrepet være ganske snevert - ikke noe "hvem som helst" bare kunne kalle seg. (Skyt meg om dette blir for generelt eller direkte feilaktig i andres øyne). Jeg har ikke helt kommet over det (lange, såre tær, sikkert), men for meg er det uendelig viktig at feminist er et stort og romslig begrep som i praksis enhver burde kunne kjenne seg igjen i - likeverd mellom kjønnene med hensyn til frihet, valg, respekt og muligheter.


#44

Maverick sa for siden:

Husker ikke den tråden, Pebbles.

Regner med at jeg går i morgen, men har ikke funnet ut under hvilken fane ennå.


#45

Pebbles sa for siden:

Det er sikkert bare jeg som husker den siden jeg irriterte meg sånn. :humre: Men jeg rotet den ikke frem med vilje - poenget mitt er egentlig bare at jeg synes det er kjempeviktig med et inkuderende feministbegrep. Jeg skal på arrangement i hjembyen min i morgen - gleder meg!


#46

Tallulah sa for siden:

Du hevdet nøyaktig det samme i fjor, Pebbles. Så jeg lette litt. Og det eneste jeg finner er en kjempelang tråd hvor du får biitelitt motbør på feministdefinisjonen din helt mot slutten. Av en eller to debattanter. Det er ingenting i tråden for øvrig som framsnakker et snevert feministbegrep, faktisk er det mye mer sjokking over at flere ikke vil kalle seg feminister og det hevdes gjennomgående at feminisme favner vidt.


#47

Strå sa for siden:

Jeg regner med å gå i morgen. Det er ingen av parolene i Oslo jeg ikke kan gå under, selv om jeg liker noen bedre/synes er viktigere enn andre.


#48

Maverick sa for siden:

Disse liker jeg godt:

Feminismen er grenseløs – vern til kvinner på flukt.

Verden vinner med utdanning til alle jenter og kvinner!
Støtt FNs agenda for kvinner, fred og sikkerhet!

Stopp Pornokulturen – bedre seksualundervisning nå!

Nei til kommersialisering av kvinnekroppen /Kvinnefronten
Antirasistisk kvinnekamp mot sosial kontroll og æreskultur.


#49

Pebbles sa for siden:

Nei, der ser du! Jeg husker at det bare var litt motbør men jeg ble så rystet at jeg åpenbart ikke klarer å fri meg fra det.


#50

Tallulah sa for siden:

Greier kanskje å la det ligge heretter da? :)


#51

Pebbles sa for siden:

Hvem vet? :)

Det kan godt hende jeg nevner det senere også. :)


#52

polarjenta sa for siden:

Jeg hadde valgt en av de tre første eller evt det siste, her er det ingen markeringer såvidt jeg vet så det blir nok ingen tog på meg.


#53

Maverick sa for siden:

Jeg tror det blir enten kvinner på flukt- eller rettsvern-parolen.


#54

Strå sa for siden:

Jeg tror det blir utdanningsparolen på meg, fordi utdanning til alle er en viktig nøkkel for en likestilt framtid. Det er hjelp til selvhjelp på en måte. Men argh det er flere jeg har hjerte for.


#55

Input sa for siden:

Jeg får ikke gått i tog fordi det er brettspilldag på skolen til seksåringen. :(


#56

Hondacrv sa for siden:

Eg har ikkje lest heile tråden. Men eg meiner det er masse å kjempe for - og pornofiseringa og sekulariseringa av samfunnet er noko av det som er viktig å stå opp mot.

Ellers så tenkjer eg mykje på kvinner i mindre privilegerte land enn vårt - og dette skal eg snakke med klassen om i dag. Alle dei kvinnene (og ein del menn også) som har gått foran oss og gitt oss eit samfunn som tross alt er godt å leve i. Me har utrolig flaks som har vokse opp i ein del av verden der dei demokratiske tankane starta for lenge sidan, og som har hatt ei utvikling på dette området gjennom heile middelalderen, og som berre har fortsett. Fy søren, så privilegerte me er.


#57

Acsa sa for siden:

Gratulerer med dagen!

Jeg skal (såklart) gå i tog - som jeg har gjort så lenge jeg kan huske.

Noe av det om har provosert meg aller mest når det gjelder feminisme i Norge i det siste, er at vi har en kvinnelig gravid statsråd som tillater seg å rakke ned på feminismen. At det er overhodet mulig å være så historieløs at man ikke ser at man står på skuldrene til tusener av kvinner som har kjempet fram kvinner i politikken, kvinner i offentligheten også om de har barn, permisjonsrettigheter, barnehageplasser osv. Jeg veksler mellom å bli matt og rasende.

Internasjonalt er kampen for kvinners reproduktive helse noe av det som engasjerer meg, særlig når Trump nå vekket til live "global gag rule", som kommer til å nok en gang sette kvinners liv i fare når bistand blir trukket fra alle organisasjoner som tillater seg å hviske ordet "abort".


#58

Tjorven sa for siden:

Jeg har feber i dag også, så det blir ikke noe tog på meg.

Derimot gleder det meg at 9-åringen (mannlig sådann) i går reagerte voldsomt da jeg fortalte om det polske EU-parlamentsmedlemmet som hadde uttalt at kvinner var dummere enn menn. "Men det er jo ikke sant, mamma?" Og så fikk vi en god prat om likestilling og hvordan verden faktisk har gått fremover. (Og samtidig en liten prat om hvordan dagens skoleverk kanskje ikke passer alle gutter like godt, og at dette er noe forklaringen til at klassen hans sliter noe så vanvittig for tiden. ... og så over i diskusjonen om at man ikke kan putte folk i båser, for problemstillingen gjelder på ingen måte ham.) Og så kjente jeg på at jeg virkelig elsker å ha fått større unger når dette blir gode diskusjoner.


#59

Lavender sa for siden:

Vi har foreldremøte, 1- 3 trinn, og ingen har protestert. ;).


#60

Maverick sa for siden:

Mulig ganske mange har himlet, da. Eller ser på det som en god anledning til å diskutere skolens rolle i forsterking av smale kjønnsrolleidentiteter?


#61

nolo sa for siden:

Ja, ikke sant? Snakk om å tråkke på dem som har gått foran og kjempet frem det hun tar som en selvfølge i dag.

Med Trump og ondkristne republikanere i det hvite hus, så er det viktigere enn noensinne å kjempe for retten til trygg og tilgjengelig prevensjon og abort for kvinner verden over.


#62

Lavender sa for siden:

Tviler. Men det hadde vært hyggelig med en god kjønnsrolle diskusjon i et område hvor jenter er jenter, sikkert mer enn andre steder.

Nettvett er tema, det er jo ikke så dårlig det heller. Jeg var på foreldremøte i går også. Jeg er overrasket over hvor lite foreldre vil diskutere i klasserommet, det er taust, mens det diskuteres friskt på mail og på barnas aktiviteter.


#63

Lavender sa for siden:

For Listhaug har all feminisme likhetstegn med sosialisme. Ikke har hun feministisk mann som tar utvidet fedrepermisjon heller, han stiller bare opp for henne.



#65

Strå sa for siden:

Joa, det er håp, men det måtte kritikk til for at de skulle skjønne det. Det burde være en ryggmarksrefleks å ikke omtale barn på den måten sangteksten fremstiller det.


#66

My sa for siden:

Ja, men slik som det nå ble, utilsiktet eller tilsiktet, så tror jeg kanskje dette var det mest effektive virkemiddelet for å gjøre slike sanger ukult. Først overdrive fullstendig, tråkke langt over streken, få masse medieoppmerksomhet, kritikk og diskusjon, deretter gå ut offentlig og si at de ikke vil assosieres med sangen likevel, de tar avstand fra innholdet, de avslutter samarbeidet med låtskriverne, de liker dem ikke, og de vil heller ikke ha den modererte versjonen, fordi den er like hjernedød som den første. Tidligere år har russen argumentert med at det bare er en sang, det er bare sjargong, de vil bare ha fest og moro og tar det ikke så høytidelig. Nå er det en helt annen tone enn det har vært de siste par årene.

Nå tror jeg ikke det blir like kult å ha en låt som er like ille som, eller verre enn denne. Det vil heller ikke være kult å ha en låt som er nesten like ille, men tross alt litt bedre, og argumentere med at de vil jo bare ha det litt gøy, og mener det ikke seriøst. Jeg tror, eller håper i alle fall, at dette vil bidra til at det etter hvert vil bli sett på som blodharry med slike sanger.


#67

Syrinx sa for siden:

"Dokke no berre jente, det e ikkje dokke kvinnedagen e for!" var det første jeg hørte da jeg kom inn i klasserommet i dag. Jeg hadde allerede bestemt meg for å ta an økt om kvinnedagen, og det var jo tydelig at det trengtes noen oppklaringer her.
Jeg åpnet med å lese Jonas Gahr Støre sitt innlegg fra Facebook i dag, uten å si annet enn at det var skrevet av en mannlig, norsk politiker. Elevene (6. trinn) skjønte det meste av det som ble lest og vi hadde en veldig fin og oppklarende samtale etterpå. De kom med eksempler på hvordan utviklingen absolutt har gått riktig vei, men kom også frem til mye som ikke er på plass enda, både nasjonalt og globalt.

Jeg skal ha konfirmanter i kveld, tema Mot og Engasjement. Bør vel greie å flette inn kvinnedagen der også på et vis?


#68

Input sa for siden:

Vil vel tørre å påstå at Mot og Engasjement er ett av de mest egnede temaene til å snakke om kvinnedagen på. Det har jo virkelig krevd både mot og engasjement den kampen som er gjort.


#69

Maverick sa for siden:

Du kan kanskje trekke from Malala, Syrinx?


#70

Syrinx sa for siden:

Ja, det er det jeg mener. Spørsmålstegnet mitt på slutten burde egentlig vært et punktum.
Har endel opplegg som jeg må/skal gjennom, men 8. mars kan ikke like godt bare få forbigå i stillhet en slik kveld.


#71

Syrinx sa for siden:

God ide, hun regner jeg med de har et forhold til.


#72

Maverick sa for siden:

... og om ikke, burde de ha det. :knegg:


#73

Syrinx sa for siden:

Dette er en mildt sagt oppegående gjeng, så jeg har trua. :D


#74

My sa for siden:

Ja, Malala er et fantastisk eksempel og forbilde. Og samtidig mener jeg det er viktig å få dem bevisst på hva det er verdt å kjempe for her, og nå, i vårt land og vår situasjon. Så de ikke tror at det bare er noe som gjelder kvinneundertrykkelse i andre land og kulturer.

#75

Maverick sa for siden:

... kanskje de kvinnelige medstudentene på Amalie Skram VGS som har gått ut mot den forferdelige russelåta (som de skyldige har bedt om unnskyldning for, da) kunne vært noe aktuelt, norsk å trekke frem.

Og de unge kvinnelige muslimene som offentlig snakker i mot skamkulturen. Ulrikke Falch har også noen gode kronikker, synes jeg, hun skal holde appell på Youngstorget i dag.


#76

My sa for siden:

Jeg tenker også "Hemsedalsaken" kan være aktuell. Kvinners rett til å bestemme over egen kropp, og at ingen er skyld i overgrep man blir utsatt for. Diskusjon om hvorvidt slike sanger som den russesangen bidrar til holdninger som ufarliggjør slike overgrep, eller om sangene bare er "uskyldig moro", som står frikoblet fra det ungdommene egentlig står for.

Den tegneseriefiguren som blir forsynt med te uten å ha bedt om det er fin.


#77

celebelen sa for siden:

Romerikes Blad har førsteoppsideslag med de to som har skrevet nevnte russelåt i dag. Og en artikkel hvor de får fortelle hvor heldige de er som kan leve av å skrive musikk. :nemlig:



#79

Maverick sa for siden:

Vi snakket nettopp om den saken på kontoret. Så vidt jeg skjønner er tidslinjen at denne mannen har forhandlet med prostituerte, ikke villet forhåndsbetale, og så voldtatt dem. Jeg trodde først det var snakk om "stakk av fra betalingen", og kunne i og for seg skjønt om det var et snev annerledes straff, men jeg KLARER IKKE SKJØNNE hvordan det er formildende å voldta prostituerte.



#81

Cauchy sa for siden:

Nei, det blir det samme som om det er formildende hvis jenta har kledd seg utfordrende eller blitt med mannen hjem.


#82

Neket sa for siden:

Litt på siden av tråden kanskje (og jeg får ikke lest linken), men jeg har nettopp vært meddommer i en voldtektssak, og slik dommeren forklarte det er det ingenting som er formildende i en voldtekssak (bortsett fra tilståelsesrabatt). Det er en minimumsstraff - og så legges det på etter diverse skjerpende omstendigheter - det kan være f.eks hvor det fant sted, senvirkninger hos offeret, tidligere dommer osv.


#83

Polyanna sa for siden:

Jeg kjenner at jeg fortsatt er sur på han der plastikk-kirurgen. Jeg skulle gått i toget med en plakat med et tilbud til ham om å undersøke ham nedentil og vurdere om han møter min estetiske standard for det mannlige underliv. Jeg kunne tatt med skapellen og vært klar til å kutte bort alt som ikke falt i smak. :nemlig:


#84

Maverick sa for siden:

Jah!


#85

Pelle sa for siden:

Jeg får ikke lest saken, men vil bare atter en gang påpeke at de gangene det er litt rare straffer, så er det ofte legdommerne og ikke fagdommeren som vil ha det slik. Om det er tilfelle i denne saken aner jeg ikke, er det noen som vet?


#86

Tjorven sa for siden:

Og kjenner at blir sur på hun 19-åringen som har blitt så såret over at folk reagerer på at hun har foretatt intimkirurgi. For hun skal få bestemme over sin egen kropp nemlig! :snill:

Jeg føler at det er hele hijab-diskusjonen en gang til: hva er egentlig et fritt valg?


#87

nolo sa for siden:

:latter: Jeg assisterer deg gjerne.


#88

Pøblis sa for siden:

Dette er jeg helt enig i - jeg tenker at det er akkurat de samme mekanismer, men med ulikt resultat, som ligger bak beslutninger om å utføre intimkirurgi og å bruke hijab.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.