... som ikke er pizza, pølser, pasta, phamburger eller ptaco? :hjelp:
Vi har med oss både egne og andres børn på Høttah i helgen igjen, og jeg er. så. matlei. Hva i all verden skal jeg finne på som any odd children også liker? Fisk er uaktuelt. :mumle:
Stekt kylling, ovnsbakte poteter, ønskede grønnsaker og god saus.
Bakt potet med f.eks. kryddersmør, rømme, revet ost, mais, stekt bacon og hva enn man måtte ønske. Alle finner noe de liker.
Pai (fyll etter eget ønske. Kan være noe så enkelt som skinke og ost.)
Spaghetti med kjøttboller i tomatsaus
Salat (fyll boller med ulike ting, pasta/bulgur/couscous, stekt kylling, diverse grønnsaker, fetaost/vanlig hvitost i terninger, eggebåter, krutonger +++, alle får velge det de vil. Server med nystekte rundstykker, hvitløksbaguetter eller annet godt.)
Wraps (igjen, alle kan plukke det de ønsker seg.)
Vårruller
Pulled pork i hamburgerbrød med coleslaw (eller annet garnityr for kresne barn).
Nachos (vet mange bruker tacokjøttdeig her, men vi bruker pulled chicken på vår så den er ikke som taco i det hele tatt, for de av oss som synes det er en fordel :knegg:).
Hvis vi ikke skal ha en p-middag (altså en av de du ramser opp i HI), er det alltid "noe med pommes frites eller stekte poteter" som gjelder for at ungene skal føle at det er lørdagsmiddag. Jeg hadde gått for kylling, poteter og en god salat.
Jeg gir deg Rocherfamiliens sære hyttetradisjon: ostefondue! Sveits nasjonalrett! Gøy med pinner og dypping :knegg:.
Ellers: Helstekt kylling med hvitløk og salvie under skinnet (brunet i panne først). Gjør segna stor grad selv og "alle" liker det. Ovnsbakte rotgrønnsaker (søtpotet passer veldig godt til), sjarlottløk og hele hvitløker delt i to. Stekes i langpanne under kyllingen (som du steker på rist).
Tortillalefser, kyllingfilet i biter stekt med kylling tandoorikrydder og lime. Jeg pleier å steke løk, sopp og paprika sammen med kyllingen men dette kan holdes separat om noen er kresne. Serveres med rømme, salsa og guacamole.
Åh, denne tråden minner meg på hvor umulig det er å lage middag og samtidig ha generelt god stemning i hytta. Vår vinner er mat på bålpanna. Alle ungene elsker sodd. Hjemmelaget tomatsuppe er også populært. Ikke akkurat lørdagsmiddag, dog.
Jeg hat altså gitt etter for taco på fredagen (jeg skal ha sashimi), så alt av wraps og pita (i seg selv gode idéer) blir litt likt, tror jeg. Og mine er ikke noe spesielt begeistret for paprikabaserte gryteretter eller lapskaus, så jeg er liksom litt redd for at andre er like ille.
Jeg har med stort hell servert tandoorikylling (med stavmikset saus, riktignok) til en flokk med barn. Skjærer kyllingen i terninger før den marineres og stekes, og lager saus med hakkede tomater, løk, hvitløk, krydder og litt fløte. Serverer med ris og salat.