Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Familielørdagsmat på Høttah

#1

Candy Darling sa for siden:

... som ikke er pizza, pølser, pasta, phamburger eller ptaco? :hjelp:

Vi har med oss både egne og andres børn på Høttah i helgen igjen, og jeg er. så. matlei. Hva i all verden skal jeg finne på som any odd children også liker? Fisk er uaktuelt. :mumle:


#2

Frøy sa for siden:

Piroger?


#3

Toffskij sa for siden:

Nesten all mat kan jo tacofiseres, altså brytes ned i enkeltelementer og serveres i mange skåler så alle kan ta det de vil. Hva har DU lyst på?


#4

oslo78 sa for siden:

Biff med soppstuing og båtpoteter. Kokt brokkoli inntil.


#5

Candy Darling sa for siden:

Ingenting. :leppe: Jeg har bodd på hotell med buffet i 4 dager. Jeg er lei av alt.


#6

Candy Darling sa for siden:

Guttungen vil gjerne ha biff, men det er jo mange hundre kroner til 4 personer som spiser som voksne og et par til som er litt mer beskjedne?


#7

oslo78 sa for siden:

Sant. Hva med risotto og kyllingfilet?


#8

Candy Darling sa for siden:

Til middag? Har du oppskrift? Jeg ser for meg det mer som snacks, liksom.


#9

Candy Darling sa for siden:

Mine liker lzm ikke risotto. Ris og kylling blir litt ... keisamt, blir det ikke?


#10

Skilpadda sa for siden:

Kyllinggryte og ovnsbakte potetbåter?



#12

Christa sa for siden:

Empanadas/piroger servert med div salatstæsj, mozzarella, sopp osv og så pleier vi koke fullkornspasta t barna. Det pleier slå ann her.


#13

Millen sa for siden:

Lasagne?
Lapskaus?
Suppe av noe slag?


#14

Robyn sa for siden:

Chili con carne med ris, salat, guacamole og tortillachips er enkelt og godt.



#16

mosol sa for siden:

Finnbiffgryte med potetstappe


#17

Nextlife sa for siden:

Hjemmelagde pitabrød med biffstrimler og valgfritt tilbehør i skåler. Og Estragonmajones. :hjerter:


#18

Maverick sa for siden:

Ungarsk gulasj. :hjerter:


#19

Myria sa for siden:

  • Stekt kylling, ovnsbakte poteter, ønskede grønnsaker og god saus.
  • Bakt potet med f.eks. kryddersmør, rømme, revet ost, mais, stekt bacon og hva enn man måtte ønske. Alle finner noe de liker.
  • Pai (fyll etter eget ønske. Kan være noe så enkelt som skinke og ost.)
  • Spaghetti med kjøttboller i tomatsaus
  • Salat (fyll boller med ulike ting, pasta/bulgur/couscous, stekt kylling, diverse grønnsaker, fetaost/vanlig hvitost i terninger, eggebåter, krutonger +++, alle får velge det de vil. Server med nystekte rundstykker, hvitløksbaguetter eller annet godt.)
  • Wraps (igjen, alle kan plukke det de ønsker seg.)
  • Vårruller
  • Pulled pork i hamburgerbrød med coleslaw (eller annet garnityr for kresne barn).
  • Nachos (vet mange bruker tacokjøttdeig her, men vi bruker pulled chicken på vår så den er ikke som taco i det hele tatt, for de av oss som synes det er en fordel :knegg:).

#20

rine sa for siden:

Hvis vi ikke skal ha en p-middag (altså en av de du ramser opp i HI), er det alltid "noe med pommes frites eller stekte poteter" som gjelder for at ungene skal føle at det er lørdagsmiddag. Jeg hadde gått for kylling, poteter og en god salat.


#21

Benzo sa for siden:

Vårruller og stekt ris.


#22

apan sa for siden:

Pitabrød med skinke og grønnsaker


#23

amanas sa for siden:

Bakt potet med diverse tilbehør.


#24

Magica sa for siden:

Hva med grillspyd? Kan ha biff på dem? Må jo ikke has på grill, kan bruke stekeovn.


#25

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg gir deg Rocherfamiliens sære hyttetradisjon: ostefondue! Sveits nasjonalrett! Gøy med pinner og dypping :knegg:.

Ellers: Helstekt kylling med hvitløk og salvie under skinnet (brunet i panne først). Gjør segna stor grad selv og "alle" liker det. Ovnsbakte rotgrønnsaker (søtpotet passer veldig godt til), sjarlottløk og hele hvitløker delt i to. Stekes i langpanne under kyllingen (som du steker på rist).


#26

Candy Darling sa for siden:

Fonduesettet vårt er ENDELIG kastet, VR. Ikke gi kapteinen noen idéer. :knegg:


#27

Millen sa for siden:

Vi hadde fondue ( med kjøtt, grønnsaker, bakt potet) på hytta i vinterferien og ungene likte det. Eldste kalte det "kosemat".


#28

Señora sa for siden:

Tortillalefser, kyllingfilet i biter stekt med kylling tandoorikrydder og lime. Jeg pleier å steke løk, sopp og paprika sammen med kyllingen men dette kan holdes separat om noen er kresne. Serveres med rømme, salsa og guacamole.


#29

Eia sa for siden:

Nam! Den skal jeg prøve, i alle fall!

Hva med Skilpaddas kikert-curry? Vi har den med lammekjøtt til, men den funker fint uten kjøtt også. Smaksrik og ikke for mange ingredienser.


#30

Eia sa for siden:

:jupp: Veldig god hyttemat etter lang skitur!


#31

Storm sa for siden:

Gumbo. Jambalaya.


#32

PeggyO sa for siden:

Hva med kjøttkaker i brun saus med poteter, gulrøtter og tyttebær? Går ned på høykant hos de fleste.

Evt Toros Jegergryte. Den er også veldig populær.


#33

Anda sa for siden:

Vi skal ha (jule)ribbe på vennehytta i morgen kveld. :knegg:


#34

Sol sa for siden:

Åh, denne tråden minner meg på hvor umulig det er å lage middag og samtidig ha generelt god stemning i hytta. Vår vinner er mat på bålpanna. Alle ungene elsker sodd. Hjemmelaget tomatsuppe er også populært. Ikke akkurat lørdagsmiddag, dog.


#35

Candy Darling sa for siden:

Jeg hat altså gitt etter for taco på fredagen (jeg skal ha sashimi), så alt av wraps og pita (i seg selv gode idéer) blir litt likt, tror jeg. Og mine er ikke noe spesielt begeistret for paprikabaserte gryteretter eller lapskaus, så jeg er liksom litt redd for at andre er like ille.

Men kylling bør være safe.


#36

Vianne Rocher sa for siden:

Hvah? Kastet? Vet De ikke at Fondue er trendy igjen(eller, det blir det snart #glasskule).

Men helstekt kylling type Stange. Det liker alle og den gjør seg i stor grad selv.


#37

Agent Scully sa for siden:

Pult purke (pulled pork)
Enkel coleslaw. (pose med råkostsalat, eddik, 2ss majo og 2ss lettrømme)
hamburgerbrød
grillsaus

:værsågod:


#38

Selma sa for siden:

Lasagne, salat og hvitløksbrød?


#39

Linella sa for siden:

Jeg har med stort hell servert tandoorikylling (med stavmikset saus, riktignok) til en flokk med barn. Skjærer kyllingen i terninger før den marineres og stekes, og lager saus med hakkede tomater, løk, hvitløk, krydder og litt fløte. Serverer med ris og salat.


#40

Che sa for siden:

Gryterett. - Da kan det jo være biffkjøttbasert for å gi litt etter for biffdrømmen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.