Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Heltre benkeplate (kjøkken)

Er du fornøyd med din heltre benkeplate?

  • Ja, absolutt
    21 stemmer
  • Ja, men jeg synes det er mye jobb med den
    5 stemmer
  • Tja, den er fin, men hadde aldri valgt det flere ganger
    2 stemmer
  • Nei, det er for mye jobb og den holder seg ikke fin
    15 stemmer
  • Annet, spesifiser i tråden
    6 stemmer
#1

Noba sa for siden:

Vi skal pusse opp kjøkkenet og jeg har veldig lyst på heltre benkeplate, men har inntrykk av at folk flest fraråder dette. Håper noen med erfaring kan hjelpe meg litt, jeg har en masse spørsmål:
Dere som har dette, angrer dere på at dere valgte det?
Var det verd alt arbeidet med oljing?
Hvor ofte oljer dere?
Har dere klart å unngå flekker?
Baker dere rett på benkeplata?


#2

Fruktflua sa for siden:

Jeg ØNSKER meg det.
Da vi bygde her, så insisterte mannen på flisebenk. Vi har små (5x5) fliser på hele kjøkkenbenken, og det er et sant helvete å få den ordentlig pen og ren. På toppen av det hele er flisene blanke.


#3

Fara sa for siden:

Vi har heltre på 2/3 av benken og stein resten. Vi er kjempefornøyd med heltre. Til og begynne med oljet vi en gang hvert kvartal, mens nå gjør vi det maks to ganger i året og benken holder seg veldig fint. HAr noen få merker, men de vises ikke så godt. Baker på steinplata jeg, men går fint an å bake på heltre plata også.


#4

Maz sa for siden:

Jeg har det på hytta (brukes bare i sommerhalvåret så ingen oppvarming). Oljer ved sesongstart og slutt. Synes det er pes. Å tømme kjøkkenbenken helt og olje hver måned eller så står for meg som et mareritt. Jeg kjenner meg for godt. Selv kvartalvis virker som pes.

Finnes jo en del kule nye materialer også.


#5

allium sa for siden:

Jeg svarte i henhold til den jeg var fornøyd med, skulle kanskje svart "annet".

Ikeas heltre plate i bøk var kjempefin. Jeg behøvde ikke å olje særlig ofte, og den holdt seg pen.

Nå har jeg furuplate. Det anbefales ikke. Søsteren min har kirsebær, og den er også blitt veldig stygg, men det kan skyldes dårlig vedlikehold.


#6

MissS sa for siden:

Jeg har hatt og vil ikke ha det igjen. Det blir for mye styr med oljingen. Men det er lekkert da!


#7

Canisa sa for siden:

Vi har eik. Det var et pes første gang vi oljet, pusset, oljet, pusset, oljet ..., men nå er det greit. Vi har lite stæsj på benken, og det lille som står der er det full fart å sette unna. Oljer på kvelden, så er det klart neste morgen. Får du hakk i en benkeplate av laminat er den ødelagt. Et hakk i en heltre benkeplate kan ofte trekkes ut med vann, eller den kan pusses. Vi har fliser rundt koketoppen, og sammen er det både pent og veldig praktisk.


#8

Java sa for siden:

Jeg kan signere Canisas innlegg, bortsett fra at vi ikke har fliser rundt koketoppen. Jeg har også erfart at stygge flekker er veldig lett å pusse bort fra heltre. Så selv om det i utgangspunktet er mer jobb med heltre er det også mer holdbart fordi man lett kan reparere skader som kan oppstå.


#9

Veronal sa for siden:

Er så langt strålende fornøyd. Har bare hatt den i 2,5 måned så langt og har oljet ørti ganger så nå er platen mettet for en god stund. Jeg synes det har vært minimalt pes for å få oljet benkeplaten alle disse gangene. Det skyldes ikke bare at det er mannen som har gjort det. :knegg:


#10

Katinka sa for siden:

Vi har laminat benkeplate og heltre eik på kjøkkenøy og skal ta begge deler i bruk til uka. :angst:


#11

Karamell sa for siden:

Vi har heltre og vi oljer nok for sjeldent. Har bodd her i 1,5 år og oljet 2-3 ganger. Må virkelig ta en runde nå for den der slitt ut der vi har brødfjølen. Viktig også rundt den underlimte vasken.


#12

Bequita sa for siden:

Vi prøvde med heltre benkeplate, men selv etter mange lag olje ble det umiddelbart grå stygge flekker i forbindelse med fukt. Det skulle ikke mer til enn at det hadde stått et vannglass med litt kondens på utsiden på den. Vi tok til slutt det store skrittet og har nå benkeplate i stein, larvikitt må vite. Passer meg bra, geologi og greier. :D


#13

gullet sa for siden:

Vi har ikke heltre på kjøkkenet, men på badet.
Oljer ca hver annen måned.
Fungerer veldig greit.


#14

Candy Darling sa for siden:

Vi har heltre benkeplate i Wenge. Vi oljer 2-3 ganger i året, og det er virkelig gjort på notime. Det som er mest pes er å rydde alt bort fra benken. Bonus er at vi får ryddet bort noe som slett ikke trenger å stå der. :p

Jeg baker ikke rett på benkeplaten, men det gjorde jeg ikke da jeg hadde granittplate heller. :bakteriofob: Her brukes alltid Tupperwarebakeunderlag. :filer:


#15

Filifjonka sa for siden:

Vi har benkeplate i oljet eik. Har hatt den i snart fire år, og den er flekkfri og fin bortsett fra at vi dessverre har fått en mørk flekk under brødboksen, der det hadde kommet noe vann vi ikke oppdaget). (Den står rett ved vasken). Men det som er synlig av benkeplaten er like fint. :)
Syns ikke det er mye jobb å olje den et par ganger i året.


#16

Strå sa for siden:

Har hatt heltre benkeplate i ti år og kommer aldri til å skaffe meg det igjen. Det var alt for mye jobb, det var vanskelig å bake på den, den ble stygg og umulig å holde rein. Jeg er vedlig fornøyd nå når jeg har en benkeplate med glatt overflate som er både pen og enkel å holde ren og er nydelig til all mulig baking.


#17

Angelique sa for siden:

Syntes også det ble mye herk med heltre og oljing

Det ble uansett stygge merker, og etterhvert ble den mindre pen

Vi skal ikke ha det igjen


#18

Candy Darling sa for siden:

Jeg var klart mindre fornøyd med granittplaten min, forresten. Den var matt, og det ble mye merker etter vannsøl rundt vasken. Antagelig kunne den vokses eller noe, men det virket ganske pesete for oss som ikke var innstilt på det.


#19

Bluen sa for siden:

Vi har heltre bjørkeplate fra Ikea, men det er for tidlig å si hvor fornøyd vi er. Har bare hatt en et drøyt halvår, og den har nok ikke blitt oljet siden den var helt ny. :flau: Foreløpig går det faktisk ganske bra. Vi baker rett på benken.

På jobben har vi for øvrig heltre eik. Den oljes noen ganger i året og har holdt seg veldig fin gjennom seks års ganske hard bruk.


#20

Miss Norway sa for siden:

Jeg er lei av min heltreplate. Eik, tror jeg det er. Kanskje mest fordi jeg ikke valgte den ut selv; den fulgte med kjøkkenet da vi kjøpte leiligheten (ny).

Vi har jo så mye på kjøkkenbenken - TV, vannkoker, mikro pluss annet dritt. Å rydde unna blir klart mer estetisk, men akk så gørrkjedelig så det skjer altså ikke. Ergo blir platen stygg.


#21

fabel sa for siden:

Jeg hadde bøkeplate fra IKEA i 4 år og oljet den sjeldent. Syns den holdt seg veldig bra, men fikk et par tynne svarte ringer fra en gryte en gang som nesten forsvant med litt sliping.
Nå har vi IKEAs eikeplate, har hatt den i et drøyt år og bare oljet én gang etter den massive oljingen i begynnelsen. Syns den holder seg svært bra! Må sies at vi har minmalt med ting stående på benken, da (hvis det har noe betydning). Baker på den, hvorfor skulle jeg ikke det? Ikke noe problem å tørke av deigrester ol.

Jeg hadde valgt tre igjen, helt klart!
Lykke til med valget, Noba :)


#22

Anonyma sa for siden:

Jeg har ikke selv, og ville heller ikke valgt det. Jeg foretrekker ei plate som ikke trenger vedlikehold annet enn normal rengjøring, og treplater går ikke inn under den kategorien.


#23

Line* sa for siden:

Vi har nettopp valgt laminat. Håper jeg blir fornøyd med det...


#24

Canisa sa for siden:

Jeg oljet vår benkeplate (eik) i går, og har akkurat stått og beundret resultatet. Det ER pent!


#25

Beckett sa for siden:

Vi har heltre benkeplate, og den er virkelig ur-stygg. Men det skyldes at den ikke ble behandlet på noe vis før vi flyttet inn. Den er full av sprekker og ser rett og slett ikke ut.

Når vi nå skal i gang med å bygge hus er jegv eldig i tvil om hva vi skal velge. Heltre er veldig pent, men det forutsetter jo at en er flink med vedlikeholdet. Vet rett og slett ikke om jeg gidder.


#26

Michayla sa for siden:

Vi har akkuratt beiset våres 6 cm tykke benkplate og hatt 3 runder med ojle for å mette treverket skikkelig.
Har fargen Georgiansk Mahogny, ble veldig flott..

Angrer ikke.

Nå mangler det å få ferdig benkeplaten rundt vasken..


#27

Ema sa for siden:

Har ikke heltre selv, men skulle gjerne hatt:ja:


#28

Katinka sa for siden:

Bør nye benkeplater i heltre oljes før de tas i bruk? Regnet med at vår splitter nye var oljet da den kom.


#29

Albertine sa for siden:

Den bør du olje ja, og det flere ganger.


#30

Canisa sa for siden:

Olje, pusse (med fiiiiiint papir), olje, pusse, olje, pusse ... Da blir den slitesterk og nyyyyyydelig!


#31

Katinka sa for siden:

Oj! Oj!
I morgon, i morgon, men ikkje i dag.


#32

Canisa sa for siden:

I dag, i dag, gjer eg ikkje det slag!:nemlig:


#33

Noba sa for siden:

Kjøkkenet er nå bestilt og det ble heltre benkeplate. Håper det blir bra :hyper:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.