Vi skal pusse opp kjøkkenet og jeg har veldig lyst på heltre benkeplate, men har inntrykk av at folk flest fraråder dette. Håper noen med erfaring kan hjelpe meg litt, jeg har en masse spørsmål:
Dere som har dette, angrer dere på at dere valgte det?
Var det verd alt arbeidet med oljing?
Hvor ofte oljer dere?
Har dere klart å unngå flekker?
Baker dere rett på benkeplata?
Jeg ØNSKER meg det.
Da vi bygde her, så insisterte mannen på flisebenk. Vi har små (5x5) fliser på hele kjøkkenbenken, og det er et sant helvete å få den ordentlig pen og ren. På toppen av det hele er flisene blanke.
Vi har heltre på 2/3 av benken og stein resten. Vi er kjempefornøyd med heltre. Til og begynne med oljet vi en gang hvert kvartal, mens nå gjør vi det maks to ganger i året og benken holder seg veldig fint. HAr noen få merker, men de vises ikke så godt. Baker på steinplata jeg, men går fint an å bake på heltre plata også.
Jeg har det på hytta (brukes bare i sommerhalvåret så ingen oppvarming). Oljer ved sesongstart og slutt. Synes det er pes. Å tømme kjøkkenbenken helt og olje hver måned eller så står for meg som et mareritt. Jeg kjenner meg for godt. Selv kvartalvis virker som pes.
Vi har eik. Det var et pes første gang vi oljet, pusset, oljet, pusset, oljet ..., men nå er det greit. Vi har lite stæsj på benken, og det lille som står der er det full fart å sette unna. Oljer på kvelden, så er det klart neste morgen. Får du hakk i en benkeplate av laminat er den ødelagt. Et hakk i en heltre benkeplate kan ofte trekkes ut med vann, eller den kan pusses. Vi har fliser rundt koketoppen, og sammen er det både pent og veldig praktisk.
Jeg kan signere Canisas innlegg, bortsett fra at vi ikke har fliser rundt koketoppen. Jeg har også erfart at stygge flekker er veldig lett å pusse bort fra heltre. Så selv om det i utgangspunktet er mer jobb med heltre er det også mer holdbart fordi man lett kan reparere skader som kan oppstå.
Er så langt strålende fornøyd. Har bare hatt den i 2,5 måned så langt og har oljet ørti ganger så nå er platen mettet for en god stund. Jeg synes det har vært minimalt pes for å få oljet benkeplaten alle disse gangene. Det skyldes ikke bare at det er mannen som har gjort det. :knegg:
Vi har heltre og vi oljer nok for sjeldent. Har bodd her i 1,5 år og oljet 2-3 ganger. Må virkelig ta en runde nå for den der slitt ut der vi har brødfjølen. Viktig også rundt den underlimte vasken.
Vi prøvde med heltre benkeplate, men selv etter mange lag olje ble det umiddelbart grå stygge flekker i forbindelse med fukt. Det skulle ikke mer til enn at det hadde stått et vannglass med litt kondens på utsiden på den. Vi tok til slutt det store skrittet og har nå benkeplate i stein, larvikitt må vite. Passer meg bra, geologi og greier. :D
Vi har heltre benkeplate i Wenge. Vi oljer 2-3 ganger i året, og det er virkelig gjort på notime. Det som er mest pes er å rydde alt bort fra benken. Bonus er at vi får ryddet bort noe som slett ikke trenger å stå der. :p
Jeg baker ikke rett på benkeplaten, men det gjorde jeg ikke da jeg hadde granittplate heller. :bakteriofob: Her brukes alltid Tupperwarebakeunderlag. :filer:
Vi har benkeplate i oljet eik. Har hatt den i snart fire år, og den er flekkfri og fin bortsett fra at vi dessverre har fått en mørk flekk under brødboksen, der det hadde kommet noe vann vi ikke oppdaget). (Den står rett ved vasken). Men det som er synlig av benkeplaten er like fint. :)
Syns ikke det er mye jobb å olje den et par ganger i året.
Har hatt heltre benkeplate i ti år og kommer aldri til å skaffe meg det igjen. Det var alt for mye jobb, det var vanskelig å bake på den, den ble stygg og umulig å holde rein. Jeg er vedlig fornøyd nå når jeg har en benkeplate med glatt overflate som er både pen og enkel å holde ren og er nydelig til all mulig baking.
Jeg var klart mindre fornøyd med granittplaten min, forresten. Den var matt, og det ble mye merker etter vannsøl rundt vasken. Antagelig kunne den vokses eller noe, men det virket ganske pesete for oss som ikke var innstilt på det.
Vi har heltre bjørkeplate fra Ikea, men det er for tidlig å si hvor fornøyd vi er. Har bare hatt en et drøyt halvår, og den har nok ikke blitt oljet siden den var helt ny. :flau: Foreløpig går det faktisk ganske bra. Vi baker rett på benken.
På jobben har vi for øvrig heltre eik. Den oljes noen ganger i året og har holdt seg veldig fin gjennom seks års ganske hard bruk.
Jeg er lei av min heltreplate. Eik, tror jeg det er. Kanskje mest fordi jeg ikke valgte den ut selv; den fulgte med kjøkkenet da vi kjøpte leiligheten (ny).
Vi har jo så mye på kjøkkenbenken - TV, vannkoker, mikro pluss annet dritt. Å rydde unna blir klart mer estetisk, men akk så gørrkjedelig så det skjer altså ikke. Ergo blir platen stygg.
Jeg hadde bøkeplate fra IKEA i 4 år og oljet den sjeldent. Syns den holdt seg veldig bra, men fikk et par tynne svarte ringer fra en gryte en gang som nesten forsvant med litt sliping.
Nå har vi IKEAs eikeplate, har hatt den i et drøyt år og bare oljet én gang etter den massive oljingen i begynnelsen. Syns den holder seg svært bra! Må sies at vi har minmalt med ting stående på benken, da (hvis det har noe betydning). Baker på den, hvorfor skulle jeg ikke det? Ikke noe problem å tørke av deigrester ol.
Jeg hadde valgt tre igjen, helt klart!
Lykke til med valget, Noba :)
Jeg har ikke selv, og ville heller ikke valgt det. Jeg foretrekker ei plate som ikke trenger vedlikehold annet enn normal rengjøring, og treplater går ikke inn under den kategorien.
Vi har heltre benkeplate, og den er virkelig ur-stygg. Men det skyldes at den ikke ble behandlet på noe vis før vi flyttet inn. Den er full av sprekker og ser rett og slett ikke ut.
Når vi nå skal i gang med å bygge hus er jegv eldig i tvil om hva vi skal velge. Heltre er veldig pent, men det forutsetter jo at en er flink med vedlikeholdet. Vet rett og slett ikke om jeg gidder.
Vi har akkuratt beiset våres 6 cm tykke benkplate og hatt 3 runder med ojle for å mette treverket skikkelig.
Har fargen Georgiansk Mahogny, ble veldig flott..
Angrer ikke.
Nå mangler det å få ferdig benkeplaten rundt vasken..