Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sommerferie med toppturer på Vestlandet

#1

Appelsin sa for siden:

Vi planlegger en litt åpen eller impulsiv feriemodell hvor vi prøver å ikke rave rundt i pøsregn.:knegg: Det eneste vi har bestemt er at vi skal opp Skåla i Nordfjord, det er Europas bratteste stigning og 1800 m høyt. :tøff:

Barna er 12, 10 og 5, og vant til forholdsvis lange dagsturer.

Jeg lurer på om noen har tips til familievennlige fjell vi kan dra til og bestige? Vi tenker ikke ha hytte-til-hytte-opplegg, men heller ta inn på hotell eller campinghytter, eller sove i telt på toppen av fjellet vi har gått opp.


#2

løve70 sa for siden:

Både Prekestolen og Kjerag er kjekke og passe familievennlige.


#3

Appelsin sa for siden:

Men da må vi regne med ca en million mennesker, må vi ikke?


#4

GeekyGirrrl sa for siden:

Sunnmørsalpane, kort veg frå Skåla og Loen. Saudehornet, Kolåstinden og Slogen i Ørsta kommune. Alle toppane er bratte og Kolåstinden er berre på fire kvadratmeter på toppen, så ikkje for dei med høgdeskrekk. Blir reint misunnelig for eg trur ikkje eg kjeme meg på så mange turar i år, kanskje Saudehornet med snuppa i bæresele.


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Har du sett på Austlendingen? Du går opp ved inngangen til Eikefettunnelen. Er ein dagstur.



#7

GeekyGirrrl sa for siden:

Ehm.. Ja Slogen og Kolåstinden er nok ikkje tingen for ein femåring når eg tenke meg om, Saudehornet i Ørsta og Rotsethornet i Volda er kjekke turer for heile familien.


#8

millact sa for siden:

Gaustatoppen.


#9

Olvina sa for siden:

Hornelen. Eggenipa, med oppstigning på framsida og baksida ned igjen.


#10

daffy sa for siden:

Molladalen, og kake på spøkelseshotellet ved fjorden etterpå!


#11

noen sa for siden:

Her må jeg følge med, for jeg har en liknende sommerferieplan. :jupp:


#12

Frk_Fryd sa for siden:

Melderskin (Kvinnherad kommune) skal være veldig fin. Man går opp fra Baroniet i Rosendal. :jupp:


#13

løve70 sa for siden:

Nja, kommer nok litt an på, men i fint vær sommerstid er det nok en del folk ja :(


#14

Hondacrv sa for siden:

Ja! Eg har ikkje vore på fjellet, men dei omgivelsene og den utsikten derfra er fantastisk!


#15

Dali sa for siden:

Havner dere i dette området kan dere også ta Ryssdalshorn og skue ut over vakre Gloppen kommune. Har mål om å komme meg opp hit selv i år.


#16

Erica sa for siden:

Jaaa! Mitt barndoms paradis jo! Der treffer dere i hvert fall ikke en million turister.



#18

Tilde sa for siden:

Til Preikestolen ja, ikke Kjerag.
Anbefaler virkelig Reinaknuten, nydelig utsikt.


#19

Appelsin sa for siden:

Oj, så mange innspill, takk!
Tenker at vi bør finne noen gode fjell, og dra dit det ikke er dårlig vær. Hvis det ikke er å oppdrive, får vi heller snu nesa østover.

Austlendingen er et godt forslag, Hjertensfryd, den er jo ikke langt unna, så den kan vi sjekke ut i løpet av våren.


#20

Hjertensfryd sa for siden:

Er eit til i Romarheimsdalen. Er det Blåmann som er der?
Og så er det jo fint innover i Stølsheimen. Kalvedalshytta kan jo vera eit fint utgangspunkt for ein helgetur.


#21

Kaprifol sa for siden:

Jeg anbefaler Hellesylt. Lite sted med camping kort unna "sentrum". Flofjellsvegen og et utall fine daler og topper i området. Lite turister unntatt på kaia. Bare å ta en ny dal hver dag, mye geiter og kyr på beite. Bra fiske. Men kan bli dårlig vær...




#24

Retz sa for siden:

Jeg har vært der, og det er en utrolig fin topptur! Masse utsikt og variert å gå. Mulig det blir i bratteste laget for 5-åringen, men det er bare den første halvparten som er veldig bratt. Og her treffer dere ikke på plagsomt mange mennesker!

Har blogget fra den turen:

stedetmitt.blogspot.no/search/label/Friluftsliv?updated-max=2010-10-09T13:12:00%2B02:00&max-results=20&start=12&by-date=false


#25

Tussa sa for siden:

Det er rimelig avstand mellom Preikestolen og Skåla altså :humre:

Får dokke overnatting i Skålatårnet? Det hadde eg prøvd på. Ellers er jo det så massevis av fjell i Sunnmørsalpane at dokke nok skal få ulysta dokke i det området. God tur!


#26

GeekyGirrrl sa for siden:

Stølsheimen og kan jeg anbefale. Start i Stordalen og så kan dere gå fra hytte til hytte helt til vik om dere vil.


#27

tink sa for siden:

Ikke akkurat Vestlandet, men vi kom akkurat hjem fra vinterferien på Ustaoset. Der har vi med de eldste gått tett opp til noen imponerende topper som absolutt vil være innafor for en familie til fots. Kjøre til Prestholt og gå opp på Prestholtskarvet/tind. Gå fra Ustaoset til Ustetind. På Prestholt går det an å ligge i telt, og det er gode muligheter for å leie leilighet/hytte på Ustaoset eller Geilo.

Ellers kan dere begynne på nutene rundt Odda (trenger ikke følge flokken til Trolltunga for å få opplevelse av storhet og utsikt).

Vi har også vært på hyttetur i Bergsdalen på Vendig og Gullhorgabu, der går man inn til hytta og overnatter. Vær obs på en del snø tidlig på sommeren.


#28

tink sa for siden:

Vi har ellers konkludert med at vi nok må bli flinkere til å dele oss slik at lillesøster også får trening i å gå akkurat passe langt for seg, og at storeguttene fortsatt kan utfordres til å strekke seg litt lenger. Til nå har det blitt mye bæring av lillesøster og en del venting på særlig storebror.


#29

banana sa for siden:

Hvis 5-åringen klarer Skålatårnet t/r med 1800 m høydeforskjell klarer h*n vel Fannaråken også?

Det var en utrolig flott og fristende turbeskrivelse. Er det din blogg?



#31

Syrinx sa for siden:

Jeg er nok ingen fjellgeit, så ikke min blogg. Men jeg har vokst opp med utsikt til dette fjellet og Sunnmørsalpene rundt meg, så skulle ønske jeg likte å komme meg opp i fjellene.



#33

chiki sa for siden:

Anbefaler å gå på Lauparen.
Kan enten ha telt på Vaksvik camping eller telte i fjellet. Vi satt opp telt ved Grytavatnet, også gikk vi på Lauparen dagen etter


#34

amo sa for siden:

Anbefales. :D Vi har mange flotte fjellturer i kommunen vår, Melderskin,Malmangernuten, Folgefonna med turhyttene Fonnabu og Breiablikk, Gygrastol,Bjørndalstraseen, Omnstind,Ulvanåso osv. I tillegg er det kort vei til Trolltunga. :p Hv is du googler, så ser du at du kan nok tilbringe en ferieuke og to her. :knegg:


#35

Appelsin sa for siden:

Nå planlegger vi å gå Hornelen på tirsdag, med overnatting i telt på Bremangerlandet. Oppdaget at Skåla er halvvegs dekket i snø, så den får vi ta seinere, kanskje i august/september. Har jo familie et par timer unna.
Men så har vi leid hytte i Stranda onsdag-lørdag, så avhengig av vær og humør tar vi et par toppturer i sunnmørsalpene og/eller sightseeing feks i Geiranger. Barna gleder seg :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.