Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Haster] La La Land for 11- og 12-åringer?

#1

noen sa for siden:

Er La La Land en film som kan egne seg for 12-årskinobursdag? Det står tillatt for alle, men vil den treffe denne aldersgruppen?


#2

Tallulah sa for siden:

Musicaler er kanskje litt sånn man elsker eller hater? Det er jo mye luuuuuv, så om de er av typen som syns slikt er kleint kan det kanskje bli feil.


#3

Bean sa for siden:

Jeg tok med min 10-åring på denne. Hun synes den var kjedelig og vred seg i stolen etter en time. Tror jeg ville valg noe annet.


#4

My sa for siden:

Nå har jeg bare lest omtalen da, og ikke sett filmen selv, men jeg tror ikke det ville vært noen fulltreffer for min 6.klassing. Hun synes det meste er kleint som gjelder kjærlighet og romantikk og den slags, særlig hvis det handler om folk hun anser som voksne. Men hvis noen i klassen hadde den i kinobursdag hadde hun alltids greid å kose seg likevel. Men hun ville nok heller foretrukket Trio, om hun fikk velge blant de som går på kino akkurat nå. Hun velger spenning foran romantikk any day.

Skal bursdagen være før premiæren på Skjønnheten og udyret (17.mars)? Den tror jeg det er mange som ser fram til.


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg skal ta med min 4.-klassing, men han virkelig elsker musicals.

Jeg tror kanskje ikke den er optimalt valg for kinobursdag. Trio har snuppa sett to ganger, og den er nok underholdende for flere.


#6

noen sa for siden:

Jeg tror dere har rett. Filler'n! :knegg:

Hm, Trio - Jakten på Olavsskrinet har vel gått en stund, så det spørs om flere har sett den. Vi prøver å få en superenkel bursdagsfeiring fordi det er det eneste som virker overkommelig akkurat nå. Kanskje vi må hoste opp noe annet en kinobursdag. :gruble:


#7

noen sa for siden:

Det er nå på søndag, men ellers hadde jo den vært perfekt!


#8

My sa for siden:

Det går an å gjøre det superenkelt hjemme også - bestill noen pizzaer, la dem leke "mafia", eller "nødt og sannhet", ha limbokonkurranse under et kosteskaft, og pynte egne muffins (tips fra Tjorven) før de spiser dem.

Eller er det helt uoverkommelig å ha noe som helst hjemme?


#9

noen sa for siden:

Det føles litt uoverkommelig akkurat nå, men det var det som var opprinnelig ønske fra snart 12-åringen, så vi bør prøve å få det til. Hentepizza og muffinspynting er jo overkommelig, og jeg tror de er en ganske selvgående gjeng. :gruble:


#10

Tallulah sa for siden:

Hjemmekino? Hentepizza og kjøp masse ferdigpoppet popcorn. På TGR får du sånne popcornbeger man får på kino. Skru av lyset.


#11

My sa for siden:

Jeg kjenner ikke ditt barn og ditt barns venner, men kunne det være et alternativ å gi bursdagsbarnet med 1-2 nære venner ansvaret for å arrangere selv? Altså planlegge aktiviteter (lage kahoot-quiz, velge ut film, lage spilleliste med musikk, dele inn i lag på forhånd - alt etter hva de nå måtte ha lyst til å gjøre), gjøre innkjøp og pynte, dekke bord, bake muffins eller hva det måtte være? Det kan jo være gøy for dem å bruke lørdagen til forberedelser. Hvis det er selvstendige barn som liker sånt.

Men du må selvsagt være forberedt på å være litt støtte i bakgrunn, hanke dem inn igjen hvis du mistenker at de tar seg vann over hodet, og påregne litt rydding, selv om jubilanten også bør kunne bidra her.


#12

noen sa for siden:

Tusen takk for veldig gode forslag! Jeg tror jammen vi prøver å få til hjemmefeiring likevel. Jubilanten og søsken kan absolutt bidra, men de har en tendens til å ta helt av hvis de først setter igang å planlegge. :knegg:

Er det film som kan egne seg for hjemmekino?


#13

C3PO sa for siden:

Jeg tror heller ikke at det passer for en kinobursdag, men absolutt hvis dere drar alene en annen gang. Min 11-åring elsket filmen.


#14

My sa for siden:

"Jørgen + Anne = sant", den er kanskje gammel nok til at de ikke har sett den? Den er supersøt og morsom.

#15

IzziCreo sa for siden:

Pitch Perfect 1 og 2 elsker både gutter og jenter her! Og de som har sett den ser den gjerne igjen. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children? Tarzan? Alice Through the Looking Glass? Night at the Museum? Oz? Jungelboken?


#16

IzziCreo sa for siden:

Forøvrig er Kahoot fast i bursdager her. Og så hvis du ikke har tid til å lage kake så kan du kjøpe inn isbokser og forskjellig strøssel og sauser, så kan de lage seg sine egne. Trenger du skåler har de isbegre i papp på Nille og Clas Ohlson. Vi bruker slike popcornbegre som Tallulah nevner til snacks når de ser film. Da slipper vi altfor mye søl etter at man har forsynt seg fra boller med potetgull og popcorn. Så har vi ulike typer i store boller på kjøkkenet, så får de lage den komboen de vil. Haribobokser med smågodt er også veldig enkelt og greit. Kjøper pizza på Peppes. TGR har en god del feststæsj til en billig penge.

Jeg er syk og kan ikke bidra all verden, men feiringene vi har hatt her går veldig av seg selv. Det gjelder egentlig bare å finne løsningene som er overkommelige :jupp:


#17

noen sa for siden:

Tusen takk for supre tips! Det er til veldig god hjelp!


#18

Agent Scully sa for siden:

A series of Unfortunate events på netflix ... :hjerter: Varer i 6h+ så hele bursdagen er reddet ... :knegg:


#19

noen sa for siden:

Da kan vi kanskje kutte pizzaserveringen og bare sende rundt popcornet innimellom? :knegg:


#20

amylin sa for siden:

Har akkurat sett den, og jeg elsket den. Ville neppe tatt med en 6.klassing på den. Tror ikke den hadde fenget i det hele tatt, verken musikken eller tema.


#21

My sa for siden:

Hvordan gikk det?


#22

noen sa for siden:

Det gikk veldig bra! Og det var virkelig et lavterskelopplegg i en altfor stresset hverdag.

Jubilanten var fornøyd, gjestene var fornøyde (de er en fin gjeng!) og jeg kunne sitte i fred på kjøkkenet store deler av tiden og spise pizza + godteri. Vi har nok pizzarester for et par middager, og det passer også veldig godt nå. :knegg:

Så tusen, tusen takk for gode tips! :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.