Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du lest noe av Lars Kepler?

#1

him sa for siden:

Fikk boken "Stalker" i julegave og sitter og moter meg opp for å eventuelt lese den. Synes det er hyggelig med bøker i julegave og tenker ofte at det er interessant å lese det som andre har kjøpt med meg i tankene. Problemet er bare at jeg nettopp er ferdig med Lee Child sin "Etterlyst" fra samme giver og den boken den ...

(her er hva jeg skrev om den på bokselskere)

Det jeg først og fremst lurer på er om boken er frittstående (slik at jeg i det minste slipper å lese de fire første) og ellers om noen har lest bøker av Lars Kepler og hva du synes?


#2

007 sa for siden:

Jeg har lest alle Jonna Linna-bøkene, og jeg liker de veldig godt. Det samme mener mannen min, og mellomste datter (18). Jeg ville ha lest dem kronologisk, de følger Jonnas liv og forhistorie.

Men jeg er kjent for å like lett litteratur da, så jeg er kanskje ikke den du bør høre på.


#3

Billa sa for siden:

Jeg liker Kepler, og er supernerdete på litteratur med dårlige tekster, dårlige/usannsynlig plot og/eller dårlige oversettelser. Likte denne, prøv!


#4

løve70 sa for siden:

Enig. Jeg liker også veldig godt bøkene om Jonna Linna.
Jeg har også lest Playground. Det var en helt annen type bok, men fengslende den også.


#5

him sa for siden:

Jeg liker også en del lett litteratur (leser feks Morgen Kane enda, med stor glede), men var litt mismotig med tanke på forrige bok.

Skal bestille bok nummer 1, nå, så får jeg se. :)


#6

him sa for siden:

Og nå kom jeg på: Jeg kan jo lese den på svensk!! :hyper:


#7

amylin sa for siden:

Jeg liker Kepler! Men tror kanskje ikke du skal høre på meg, for jeg har lest omtrent alle Lee Child også.


#8

Nessie sa for siden:

Jeg liker Kepler veldig godt :jupp:
Samo også.


#9

Obelix sa for siden:

Liner også Kepler godt. Jeg synes bøkene blr leses kronologisk da det også følger de samme personene og det skjer endel også med de. Greit å vite historien.


#10

Apple sa for siden:

Jeg liker Kepler- bøkene. Det er noe innimellom som brister/ irriterer, men bøkene er såpass spennende at jeg overser det. Har ikke lest Lee Child da. Jeg ville startet med første boka.


#11

him sa for siden:

Hva liker du med Lee Child, da? Spennende å høre hva andre enn meg synes. 😊

#12

Luvi sa for siden:

Jeg synes bøkene om Joona Linna er ok, men jeg er heller ikke kravstor. Jeg har Stalker liggende, men usikker om jeg tørr lese den etter jeg flyttet ned til 1. Etg. Lettskremt. :knegg:


#13

Shane sa for siden:

Jeg liker ikke Lee Child-bøker, men har veldig sansen for Keplers bøker. Anbefaler på det sterkeste å lese de i kronologisk rekkefølge, så kjøp den første bok og start på den :ja: Stor sannsynlighet for at du blir hektet :blunke:


#14

mkj sa for siden:

Jeg liker også Lee Child. Har lest 1,5 kepler. Ga opp midt i paganinikontrakten. Synes den ble litt langdryg.

Lee Child er enkel, men spennende. Jeg hører på det i bilen. Nå husker jeg ikke bøkene fra hverandre. Det er ikke noen stor skrivekunst, men spennende allikevel.


#15

amylin sa for siden:

Lee Child er ingen stor litteraturopplevelse, men det er avkobling og spenning. Skråleser en bok på en dag av han. Kepler er bedre litteraturmessig enn Child. Det er fortsatt krim, og krim er i grunnen ganske lettlest og underholdende. Kepler er også mer spennende enn Child. Child følger en oppskrift, og han følger den i hver eneste bok. Child sine bøker er omtrent som å se James Bond-filmer. Du vet hva du får. Kepler er anderledes og holder på spenningen lengre.


#16

løve70 sa for siden:

De er spennende og veldig lettleste (hørte). Perfekt underholdning på løpetur.


#17

Nessie sa for siden:

Jeg har lest alle bøkene da. Tror også jeg ville startet med første boka :jupp:


#18

GinaK sa for siden:

Har lest alle av Kepler. Leser de fleste bøker kronologisk hvor det er en hovedperson som går igjen i en serie. Liker historien rundt personene.


#19

Embriksmamma sa for siden:

Jeg liker Kepler veldig godt. Har lest alle bøkene om Jonna Linna. :)


#20

Timar sa for siden:

Jeg har lest alle Keplerbøkene unntatt den siste. Mitt ankepunkt er at de er dritskumle :redd:

Husker jeg dro opp og leste ferdig den første midt på natten. Måtte fullføre den mens mannen fortsatt var i hus :knegg:

"Kepler" er et forfatterpar der en har ansvaret for plottet og en for personskildringer, så vidt jeg husker.


#21

Hondacrv sa for siden:

Dei er god underholdning, men har for mange blodige og ekle scener. Eg tenkjer at det er krim for menn. :knegg: ei av dei var så ekle at eg ikkje orka fortette, men den siste, kaninjegeren, klarte eg å fullføre.
Språket er greit, ikkje pinlig, men heller ikkje fullt av språklege stjerneskudd.


#22

Myria sa for siden:

Jeg liker dem godt, spennende bøker. :jupp: Lee Child liker jeg derimot ikke.


#23

Retz sa for siden:

Har lest noen av bøkene, og Kepler er grei nok. Når jeg først har avfunnet meg med at det ikke er meninga krimplot skal være troverdige.

Min første Kepler-bok leste jeg for et år siden. Dvs. jeg lyttet til den på Storytel. Det var Stalker, og den ble etterhvert ganske heftig når det gjeldt å beskrive voldsbruken. Jeg lå på sofaen med begge øynene bandasjert, og med en buff over bandasjene slik at det virkelig var nattsvart mørke, og med fortellerstemmen i Stalker som eneste stimulus ble den detaljerte volden temmelig ubehagelig.


#24

Timar sa for siden:

Jeg hørte på en Lisa Gardnerbok på Storytel, og hadde samme opplevelsen. Volden ble så malt ut, og lest sakte og tydelig så ble den umulig å komme unna. Når jeg leser selv så skumleser jeg de skumle partiene.. :cool:


#25

rine sa for siden:

Jeg har lest en, men husker ikke hvilken. Den var grei nok, men Keppler når ikke opp i konkurransen om min tilmålte lesetid. Har lyst til å lese "alt", men har så altfor lite tid. :skuffet:


#26

Normy sa for siden:

Jeg har lest alle og synes de første var veldig bra. Nå er jeg igang med Kaninjegeren, men sliter med å komme meg gjennom. De mest heftige scenene blir litt vel langtekkelige, synes jeg. Alt skal liksom males ut i minste detalj. Blir nok en Kepler-pause på meg nå.


#27

Retz sa for siden:

Jeg la også bort Hypnotisøren, den fenget ikke i det hele tatt. De andre bøkene er bedre, synes jeg.

Har forresten en lignende opplevelse av Nesbø's Kakerlakkene. Hadde ikke lest noe av forfatteren tidligere, og sleit virkelig med boka. Ikke hadde jeg sansen for Harry Hole heller. La den fra meg etter et hundretalls sider eller så, og har ikke lest mer Nesbø.


#28

Myria sa for siden:

Enig, de andre er bedre. Den aller første jeg leste, og likte, er Sandmannen.


#29

nokon sa for siden:

Eg liker ikkje å lese krim, men eg liker krim på lydbok, fordi det gir avkobling. Gjerne medan eg gjer andre ting samtidig.

Kepler er så där, spennande nok til at eg har høyrd gjennom bøkene på Storytel, men ikkje spesielt bra. Det bærer preg av å vere to forfattar, det er mange gjentakelser og stadige oppsummeringer av ting som har skjedd tidligare, som irriterer meg. Eg føler meg litt undervurdert som lesar, sidan dei åpenbart trur eg ikkje er i stand til å hugse eit kapittel tilbake.


#30

Albertine sa for siden:

Jeg begynte på Sandmannen i går og surnet mer og mer jo lenger jeg kom. Dette er helt klart ikke krim for meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.