Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sameblod - en film du bør se!

#1

-ea- sa for siden:

....


#2

Ru sa for siden:

Jeg har tenkt å se denne. :nemlig:


#3

Tjorven sa for siden:

Har du sett denne? Hvilken aldersgruppe kan den egne seg for?

Mannen min og dermed også barna (9 og 12 år) har samiske aner og jeg synes det er spesielt viktig at ungene mine kjenner til denne svært traurige delen av historien om samene. De trenger ikke å underholdes, men det må ikke være altfor skummelt heller. (Jeg har dratt dem på kino for historieundervisning tidligere, og de skjønner at det er forskjell på å bli underholdt og å bli informert.)


#4

Frøydis sa for siden:

Jeg skal se. Vet bare ikke når jeg får det til.


#5

Strå sa for siden:

Jeg vil gjerne se den, men jeg har visst om historien en god stund. Broder'n har fåttt godkjent seg registrert som same, så da kan jeg det også. Både Farmor og Morfar var av sameslekt, men jeg vet fint lite om den delen av familiehistorien. Farmor syntes jeg var frekk da jeg spurte om vi var av samisk opphav. Det syns jeg fortsatt er innmari trist.


#6

Tjorven sa for siden:

Jeg opplevde noe tilsvarende. Det er nemlig min svigermors slekt som har samiske aner, og jeg spurte mannens farmor noen helt enkle spørsmål om dette. Mannens farmor er fra Finnmark og bodde der hele livet, men hun er helt norsk. Måten hun reagerte på var skikkelig skremmende. Det var først da jeg innså hvor forskrekkelig betent denne problemstillingen faktisk fremdeles er for enkelte.


#7

him sa for siden:

Prøvde å få den med meg på Kosmorama, men rakk det ikke, så det blir ordinær kino i stedet (der er den ikke kommet enda i Trondheim". "Gleder" meg til å se den.

#8

Karamell sa for siden:

Poden på 14 på den på skolekino. Han syntes den var gørrkjedelig. :himle: Jeg tror det er en viktig film, men har ikke kommet meg på kino på åresvis, så det blir vel ikke nå heller


#9

Strå sa for siden:

Ja, jeg ble også skremt. Det er omtrent 40 år siden nå og hun har vært død i 25. Hun har etterlatt seg en dagbok med noen beskrivelser av sin sjøsamiske oppvekst. Jeg har ikke boka, en av kusinene mine har den. Jeg må få tak i den.


#10

Tallulah sa for siden:

Den skal jeg absolutt se!


#11

Isprinsessen sa for siden:

Var å så den i dag, en sterk film. Jeg er glad jeg ikke tok med barna på 7 og 11, jeg synes det ligger så mye i mellom scenene i filmen som jeg ikke tror de ville fått med seg. Tror den er bedre å se hjemme med de så kan jeg forklare litt underveis.


#12

Engasjert sa for siden:

Takk for anbefalingen!

Jeg er selv halvt sjøsame, og i min oppvekst prøvde mamma å få pappa til å snakke samisk med oss, sånn at vi skulle bli tospråklige. Han er av de fornorskede, og ville ikke. Først i voksen alder hører jeg at han snakker samisk med sine venner hjemmefra. I min oppvekst kan jeg ikke huske å ha hørt det.


#13

Lyppa sa for siden:

Jeg har ventet på denne filmen, og skal absolutt se den!


#14

Bobbelur sa for siden:

Den settes ikke opp på kinoene her i distriktet ser det ut til. :sukk:


#15

polarjenta sa for siden:

Får se om den kommer på neste bygdekino.


#16

Teflona sa for siden:

Står på planen denne uka!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.