Må bare legge ut denne tacofavoritten vår.
Den er litt inspirert av Hellstrøm's variant, men litt enklere og overkommelig.
Verdens beste tacogryte!
4-5 porsjoner:
500 g karbonadedeig
2 bokser hermetiske tomater
2 ss tomatpure
1 løk (gjerne rød løk) (finkuttet)
1 rød paprika (finkuttet)
1 gulrot (finkuttet)
2-5 hvitløksbåter
1 finhakket chili (kan sløyfes)
ca 100 g chorizopølse
1 ts spisskummin/cumin
1/2 ts cayennepepper
1 ts merian
3 laubærblad
3 stjerneanis (laubærblad og stjerneanis skal koke i retten, men fjernes fra gryta før den spises) - evt 1 ts malt stjerneanis
4-6 ruter mørk sjokolade
2 dl vann
Freses mykt i olje: Løk, hvitløk, stjerneanis, laubærblad
Stek karbonadedeig i en jerngryte og sett til side
Fres mykt i olje: chorizopølsebiter, gulrotterninger og hakket paprika
og tilsett dette jerngryta med karbonadedeig.
Tilsett løkblandingen og hermetiske tomater, tomatpure, øvrig krydder, sjokolade + vann.
Dette skal nå fosskoke ca 1/2 time under et tungt lokk, rør med jevne mellomrom slik at det ikke svir seg. Det skal være litt fuktig, og koke inn slik at det blir en "grytekonsistens" og ikke "suppe".
Sett jerngryta på bordet og server kjøttsausen i tortillalefser sammen med:
Salat
hermetisk ananas
tomater i terninger
evt mais
evt sukkererter i biter
revet ost
rømme
Helt nydelig.
Vanlig taco blir aldri det samme etter dette. ;)
Nam! Skal lage en veggisversjon av denne til helgen. Høres dødsgodt ut! Jeg er veldig glad i forskjellige litt annerledes tacovarianter og pleier å lage en suppe som ungene elsker, med "kjøttdeig" oppi, og masse tilbehør i skåler på bordet. Nom!
Mulig vi må teste den. Vanlig fredagstaco har aldri vært greia for meg. Og jeg var nettopp i Texas og spiste tequilamarinert biff med guacamole og bønnestuing. Plutselig ble meksikansk mat en favoritt, for det var helt himmelsk.
Jeg lager veldig god bønnestuing, og foretrekker det fremfor kjøttdeig-greier til tacoen.
Oppskrift og oppskrift... :sparke: Jeg finhakker hvitløk, løk og soltørkede tomater. Og bruker Coop Änglamark økologiske tomater på boks og GoGreen sine kidneybønner. Jeg krydrer/smaker til med blant annet kayennepepper, spisskummin, paprikakrydder, koriander og chilipaste. Jo lenger det står og putrer, jo bedre, jeg lar mesteparten av væsken fra tomatene koke inn. Jeg moser litt med en sleiv, sånn at det er litt blanding av hele og mosede bønner i stuingen. Sist hadde jeg et glass med jalapenos stående, så da hakket jeg de også og hadde i.
Jeg pleier å lage en stor gryte og fryse ned i bokser.
Jeg bruker noen på Coop Mega som ligger i frukt/grønt-avdelingen. I gjennomsiktige plastbokser. Det er litt olje i boksen, men ikke så mye, jeg lar dem renne av litt før jeg hakker dem.
Jeg lager også bønnestuing til tacoen hver gang, det er så godt. Til og med ungene elsker det. Rester er godt som pålegg på skiva også, eller i tortillas i matpakken. :)
Når jeg bruker hermetiske tomater i gryter så tilsetter jeg sjelden vann før jeg ser hvordan konsistens blir. Ofte trengs det veldig lite, men jeg liker dem nok litt tørre/faste.