Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Amelies tacogryte med tortillalefser

#1

Amelie sa for siden:

Må bare legge ut denne tacofavoritten vår.
Den er litt inspirert av Hellstrøm's variant, men litt enklere og overkommelig.

Verdens beste tacogryte!

4-5 porsjoner:

500 g karbonadedeig
2 bokser hermetiske tomater
2 ss tomatpure
1 løk (gjerne rød løk) (finkuttet)
1 rød paprika (finkuttet)
1 gulrot (finkuttet)
2-5 hvitløksbåter
1 finhakket chili (kan sløyfes)
ca 100 g chorizopølse
1 ts spisskummin/cumin
1/2 ts cayennepepper
1 ts merian
3 laubærblad
3 stjerneanis (laubærblad og stjerneanis skal koke i retten, men fjernes fra gryta før den spises) - evt 1 ts malt stjerneanis
4-6 ruter mørk sjokolade
2 dl vann

  1. Freses mykt i olje: Løk, hvitløk, stjerneanis, laubærblad
  2. Stek karbonadedeig i en jerngryte og sett til side
  3. Fres mykt i olje: chorizopølsebiter, gulrotterninger og hakket paprika
  • og tilsett dette jerngryta med karbonadedeig.
    Tilsett løkblandingen og hermetiske tomater, tomatpure, øvrig krydder, sjokolade + vann.

Dette skal nå fosskoke ca 1/2 time under et tungt lokk, rør med jevne mellomrom slik at det ikke svir seg. Det skal være litt fuktig, og koke inn slik at det blir en "grytekonsistens" og ikke "suppe".

Sett jerngryta på bordet og server kjøttsausen i tortillalefser sammen med:

Salat
hermetisk ananas
tomater i terninger
evt mais
evt sukkererter i biter
revet ost
rømme

Helt nydelig.
Vanlig taco blir aldri det samme etter dette. ;)


#2

Dixie Diner sa for siden:

Nam! Skal lage en veggisversjon av denne til helgen. Høres dødsgodt ut! Jeg er veldig glad i forskjellige litt annerledes tacovarianter og pleier å lage en suppe som ungene elsker, med "kjøttdeig" oppi, og masse tilbehør i skåler på bordet. Nom!


#3

Niobe sa for siden:

Mulig vi må teste den. Vanlig fredagstaco har aldri vært greia for meg. Og jeg var nettopp i Texas og spiste tequilamarinert biff med guacamole og bønnestuing. Plutselig ble meksikansk mat en favoritt, for det var helt himmelsk.

Jeg lager veldig god bønnestuing, og foretrekker det fremfor kjøttdeig-greier til tacoen.


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Åhh, dette høyrtes godt ut. Må testast ut.


#5

Tjorven sa for siden:

Det så spennende ut. Vi har ofte fredagstaco, men liker litt variasjon over temaet.


#6

løve70 sa for siden:

Den så god ut. Skal definitivt prøves :)


#7

Tilde sa for siden:

Deler du oppskrift på bønnestuing Niobe? :)


#8

Niobe sa for siden:

Oppskrift og oppskrift... :sparke: Jeg finhakker hvitløk, løk og soltørkede tomater. Og bruker Coop Änglamark økologiske tomater på boks og GoGreen sine kidneybønner. Jeg krydrer/smaker til med blant annet kayennepepper, spisskummin, paprikakrydder, koriander og chilipaste. Jo lenger det står og putrer, jo bedre, jeg lar mesteparten av væsken fra tomatene koke inn. Jeg moser litt med en sleiv, sånn at det er litt blanding av hele og mosede bønner i stuingen. Sist hadde jeg et glass med jalapenos stående, så da hakket jeg de også og hadde i.

Jeg pleier å lage en stor gryte og fryse ned i bokser.


#9

Tilde sa for siden:

Takk for svar :)
Bruker du soltørkede tomater i olje?


#10

Niobe sa for siden:

Jeg bruker noen på Coop Mega som ligger i frukt/grønt-avdelingen. I gjennomsiktige plastbokser. Det er litt olje i boksen, men ikke så mye, jeg lar dem renne av litt før jeg hakker dem.


#11

Tilde sa for siden:

Takk takk :) Skal prøve tacogryte og bønnestuing.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager også bønnestuing til tacoen hver gang, det er så godt. Til og med ungene elsker det. Rester er godt som pålegg på skiva også, eller i tortillas i matpakken. :)


#13

Hyacinth sa for siden:

Vil du dele oppskriften? Jeg faller lett i løk- og hvitløksurring, bønner og spisskummen-greia. Vet ikke helt hvordan jeg Ford en bedre.


#14

Hyacinth sa for siden:

Sorry. Lese tråden, kanskje. :sparke:


#15

Katinka sa for siden:

Takk for oppskrift. Både stuing og gryte var supergodt.

Eneste minus med gryta var at 5 dl vann tok evigheter å koke inn, så den nydelige væsken måtte jeg sile av og fryse ned til neste tomatbaserte rett.


#16

Amelie sa for siden:

Ok, takk for tipset. Kokte du 30 min eller mer?
Ellers skal jeg reduserere dl-mengde i oppskriften. Jeg tar vanligvis litt på slump, ser du.


#17

Nessie sa for siden:

Må testes! :jupp:


#18

Katinka sa for siden:

Det ble sein middag, kan du si. :)
Men jeg tok ikke tida. Ville nok redusert mengden vann til det halve.


#19

Niobe sa for siden:

Når jeg bruker hermetiske tomater i gryter så tilsetter jeg sjelden vann før jeg ser hvordan konsistens blir. Ofte trengs det veldig lite, men jeg liker dem nok litt tørre/faste.


#20

Amelie sa for siden:

Endret til 2 dl vann i steden for 5 dl.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.