Noen som har erfaring med de billige hvitostene (butikkenes egne merkevarer)?
Hva er forskjellen på dem og f.eks Norvegia utenom pris? Ernæringsmessig inneholder de det samme?
Ungdommen her i hus spiser mye toast og jeg ser at det går uhorvelig mengder med ost om dagen. Vurderer derfor å kjøpe noe billigere til bruk i toast, men skal innrømme at jeg er skeptisk til innholdet i de billige ostene.
Jeg kjøper stort sett bare Rema sin ost. Eller Coop sin, om jeg skulle befinne meg i en Coop-butikk. Styrer unna Xtra-osten, men det er fordi den er så myk. Håpløs å skjære av og håpløs å raspe.
Kanskje ikke om man har et romslig matbudsjett, men for oss som lever litt trangt gir de 10-15-20 kronene man sparer rom til å kjøpe en leverpostei og nesten en salamipakke (om man velger de absolutt billigste typene).
Ja, det skjønner jeg, men syntes sist jeg var på rema at det ikke var så stor prisforskjell. Mulig Synnøve var på tilbud da.
Sjekka kolonial.no nå og der er Rema osten to kroner billigere enn Synnøve som vi alltid kjøper.
Det ble gjennomført en test for en stund siden hvor disse billigostene kom like godt/bedre ut i testene enn Norvegia/synnøve finden, så løp og kjøp tenker jeg!
Synnøve Finden lager EMV, Private Lable for alle kjeder, de smaker ikke helt likt. Nå skal det sies at ca 1 kg Norvegia er en svært billig ost, det blir ikke stort billigere i Norge utenom tilbudene. På Nordby i Sverige koster Jarlsberg 69,90 pr kg, det er billig. 1,2 kg Hushållsost er billigere.
Produsent ses på EAN nr, 703801....., eller 703804.....
Husker ikke, men mener det er større prisforskjell i butikken. Jeg sjekker uansett kilopris før jeg kjøper, og tar den som er billigst. Av og til er det jo tilbud.
Akkurat nå, så sparer vi null på ost. For vi kjøper mest ferdigskiva. Det er for at minstemann faktisk skal ta seg mat når han er alene hjemme, og ikke sulte ihjel foran matboksen. Og for at han skal motiveres til å ta seg mat må det være enkelt og godt: frossen skive, majones eller smør, hamburgerrygg, ost og krydder i microen.
Det er vel flere av de store som produserer billigmerker, men det er ikke gitt at det er samme oppskrift. Sannsynligheten taler vel mot det, skulle man tro.
Vi er veldig glade i Norvegia på skiva, men særlig om osten skal varmes (kanskje med oregano, ketchup, skinke el.l) ville selv jeg synes det spilte mindre rolle hvilket merke det var.
En annen ting er at unger av og til tar veldig MYE på, det kan man jo gjøre noe med. Her har vi feks til hverdags en henstilling om ikke å bruke dobbelt pålegg (feks både ost og skinke) på en skive. Da må de evt legge på en brødskive til, og lage en sandwich.
Vel, jeg kjenner ikke forskjell på gulosten til Synnøve Finden og first price. Den har samme konsistens også. Men first price er litt annerledes i smak og konsistens enn norvegia.
Jeg har prøvd Coop, Rema og Bunnpris sin "kamerat hvitost". Jeg kjenner godt forskjellen. De jeg har prøvd er en god del saltere og tørrere enn vanlig Norvegia. Til smelting spiller det kanskje ikke så stor rolle, men på skiva blir det alt for salt for min gane. Jeg vet at Synnøve Finden lager en del av EMV-produktene for ulike kjeder, men i følge min bror som har jobbet både i Finden og Rema er det ikke den samme oppskriften som de bruker i sin hvitost.
Jeg er ikke så glad i den osten heller jeg, jeg liker best den Norvegia "fyldig" eller hva den heter og Jarlsberg.
Jeg kan godt bruke billigmerkene av vaskeprodukter etc, men jeg kjenner godt forskjell på Norwegia/Jarlsberg og billigostene, altså. Det samme med diverse kjøttprodukter, billigvariantene smaker ikke så godt som de dyrere. Og Rema-cola (husker ikke merket) og vanlig Cola. Kom igjen! :knegg: Jeg bruker forresten mye av Rema sin pasta, der kjenner jeg ikke særlig forskjell på den og dyrere pastatyper, men jeg prøvde FirstPrice-pasta en gang- den ble "grøt" i løpet av få minutter i vann.
Her kan man se likhet og forskjeller på de ulike gulostene. Noen billigoster er helt identiske, men av de Finden-produserte ser det ut som billigostene ligger lavere på fett enn gulosten.
Jeg liker ikke konsistensen på hvitosten til Synnøve Finden, og det samme gjelder Coop, som vi prøvde uten å vite at den var produsert av Finden. Når det gjelder smak (hvilken smak?) og til smelting er ikke forskjellen så stor, men sjuåringen merker ALT av sånn, så vi har gitt opp å teste alternativer til Norvegia.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.