Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lese- og skriveverktøy for Mac

#1

Darth sa for siden:

Er det noen som vet om et godt lese- og skriveverktøy for dyslektikere som fungerer på Mac? Det er et vilkår at programmet/appen også kan lese nynorsk på en god måte.

Jeg har prøvd IntoWords, men er ikke fornøyd med den nynorske opplesningen. Alternativt så klarer jeg ikke å stille inn appen riktig, det er også mulig. Jeg finner nemlig ikke en egen nynorsktalende person i dette programmet sånn som jeg gjør i CD-ord som fungerer godt på PC.

Noen som har noen gode tips?


#2

Darth sa for siden:

Ingen Mac-ere som f.eks. har unger som bruker lese- og skriveverktøy?


#3

IzziCreo sa for siden:

Nei, dessverre. Vi fikk klare råd av Dysleksiforbundet og PPT om å velge Windows da det er sørgelig lite/ingenting å få til Mac.


#4

Blondie sa for siden:

Vi bruker IntoWords på skolen der jeg jobber og er fornøyd med det, altså. Har dessverre ingen andre forslag.


#5

Darth sa for siden:

Tusen takk for svar begge to.

Blondie, fungerer IntoWords greit på nettsider og pdfer? Jeg får det rett og slett ikke helt til. Har lastet ned IntoWords på maskinen, men må kanskje også ha tillegget til Chrome? Betyr det da at elevene må bruke Chrome hvis de ønsker å få opplest nettsider, google docs-dokumenter osv.?


#6

Blondie sa for siden:

Ja, den fungerer bare i Chrome ifølge mine IT-folk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.