Jeg har inntrykk av at det blir mer og mer vanlig at konfirmanten selv bestemmer menyen i konfirmasjonen, og at trenden går i retning taco, pizza etc, og bort fra tradisjonell søndagsmiddag (svinesteik, biff...) og koldtbord.
Nå fikk jeg forsåvidt bestemme selv, jeg også, men da sto valget mellom svinesteik og koldtbord. Særlig mange andre alternativer var ikke aktuelle på åtti-og nittitallet, har jeg inntrykk av. :knegg:
Så, hvordan tenker FP? Kan konfirmanten bestemme helt fritt, eller eksisterer det fremdeles klare oppfatninger om hva som er en "ordentlig" konfirmasjonsmiddag?
Alt er greit for min del, men at det er praktisk mulig og innenfor kostnadsrammen hjelper jo på. Min hadde ikke fått ha russisk kaviar for eksempel, ikke at hun har lyst på det.
Jeg fikk velge fritt i min konfirmasjon i gamle dager også. Valgte indrefilet da, fint skal det være.
Vi heller mot koldtbord for enkelhets skyld, konfirmanten har ikke så mye meninger om maten egentlig.
Konfirmanten bestemmer med litt forbehold her, dvs vi bestiller tapas/buffet hvor favorittretter hennes inngår, men fordi hun er meget sær i matveien, sørger vi for at det er litt mer å velge for oss andre å velge mellom enn kylling satay og mozzarella.
Alt er greit i teorien, det betyr ikke at alt er greit for meg. Jeg synes det er helt fint at konfirmasjonsselskap degraderes litt formelt. Det kan godt degraderes litt på gavefronten også.
Jeg er vel der at jeg ikke synes det er helt greit å servere pizza i konfirmasjonen, så jeg håper konfirmasjonen går for noe litt mer tradisjonelt. Jeg hadde nok ikke blånektet hvis konfirmanten ønsket seg "pizza eller ingenting :trasser: ", men ville nok prøv å påvirke litt som ikke, i mine øyne, var like mye lørdagsmiddag. Jeg synes koldtbord, tradisjonelt eller tapas, gjerne en kombinasjon der man kan fylle på med retter man er sikker på at konfirmanten også liker, er det beste, og håper vi kan få det til neste år også. Det var det vi serverte i konfirmasjonen for to år siden også. Pizza kan altså gjerne inngå som en smårett på en buffet, men bare pizza som konfirmasjonsmiddag er jeg ikke kjempefan av.
Nå er jeg ferdig med konfirmasjoner, men nja. Jeg har klare formeninger om hva som er festmat som er aktuelt å servere gjester ved en høytidelig anledning, hva som er uformell mat i et festlig lag, og hva som er hverdagsmat.
Jeg hadde ikke servert tacobuffet (da skulle den i alle fall vært veldig innholdsrik og hatt autentiske og ekte elementer, ikke skåler med kjøttdeig, mais, revet ost, isberg og tacoskjell.lzm), sodd,, lapskaus eller pizza i en konfirmasjon jeg var ansvarlig for å lage mat/bestille mat/betale mat.
Det ville vore feil for oss (merk for oss) å servere berre lasagne eller taco eller sodd i ein konfirmasjon/bryllaup/barnedåp. Såpass store hendingar skjer såpass sjeldan, at eg synes det godt kan vere litt formelt og litt stas over det. Det ville blitt ein bygde- og familiesnakkis om me hadde servert så mykje anna enn tapasbord, koldtbord eller to-treretters middag. No hadde det blitt bygde- og familiesnakkis om me hadde hatt mindre enn ti kaker også. :knegg: Men om me virkelig hadde ønska noko anna, så hadde me sjølvsagt gjort det. Bygde- og familiesnakkis til tross.
Når det er sagt, så får konfirmanten lov å bestemme litt. Me hadde ikkje lagt opp til middag ho ikkje likte. No går me for koldtbord, og da har me eit par av hennar favorittar. Pølser og kanskje kyllingvinger. Litt nølande til det siste, for ho grisar så kriminelt når ho eter det. :himle:
Jeg vet om en konfirmant i fjor som ønsket seg pizza fra Pizzabakeren. Det ble det! Begge foreldrene jobber i det private næringsliv innenfor olje og shipping, ledere begge to, så dette var nok langt under deres standard normalt sett.
Konfirmanten får velge ut fra våre forslag og ut fra pris.
Lørdagsmat/bursdagsmat er ikke aktuelt som konfirmasjonsmiddag hos oss, verken for oss voksne eller for konfirmanten. Vi har "festmat", enten i form av middag eller koldtbord/tapas. Om vi har koldtbord/tapas kan den ene retten være lasagne eller pølser tiltenkt barna.
Jeg tror nok at vi ville inngått et kompromiss med konfirmanten dersom det eneste han eller hun ønsket seg var pizza eller taco. Løsningen ville nok blitt kombinasjon klassisk koldtbord med en eller to retter som var innenfor det konfirmanten ville ha. Lasagne + koldtbord ville vært en grei løsning for oss. Det trenger ikke være treretters med svinestek e.l. bare fordi det er et festmåltid.
Til en viss grense har vi latt konfirmanten velge, vi har vel hatt det vi kan kalle en diskusjon rundt det. Et av argumentene mot p-mat har vært oldemor på 95 sin reaksjon. :knegg: Jeg synes kanskje det blir litt lite selskap hvis vi spiser pizza hjemme. (vi har ikke leid lokale, men hatt det i stua). Derfor har vi hatt tapas (og konfirmanten har bitt på retorikken).
Min fikk til årets store begivenhet forelagt to menyar der han fekk velge den eine, med eventuelt kryss-bytting ved ønske på ein av rettane.
Eg huske sjølv at eg fekk lov å velge riskrem til dessert i min konf men med laks til forrett som eg ikkje kunne eller kan fordra. Detvar nok eit kompromiss :humre:
Vi skal ha koldbord med fredagsmat :knegg:
Hadde konfirmanten insistert på pizza hadde det blitt pizza. Mulig noen eldre tanter måtte få fått litt beroligende. Men det går greit det også.
Pizzabuffet med masse digg å putte oppå er ikke dumt.
Jeg har ingen formening om hva man bør/ikke bør servere i konfirmasjon. Har bare vært serveringshjelp i venninners konfirmasjon på 90-tallet. Tror det var noe koldtbordaktig. :knegg: Jeg håper vi slipper å ta stilling til det. Og hvis de vil ha pizza, så for all del. :værsågod:
Innenfor en viss grense vil jeg la konfirmantene selv bestemme. Jeg vil stille krav om en viss "feststandard", og selvsagt må det være innenfor rimelighetens grenser hva pris angår. Så om det nå skulle være taco e.l. må det være en oppgradert variant. Skulle vi hatt pizza ville det nok blitt en varm del av en buffet (type koldtbord fra catering, med litt kald og litt varm mat, og bestilt et par pizzaer i tillegg). Og jeg ville satt foten ned for pølser. :knegg: Her i Trøndelag er jo sodd helt innafor som festmat, så det hadde jeg lett gått med på. Men da skulle det vært ordentlig. Kjøtt og kjøttboller fra en flink slakter, poteter fra mannens hjemgård, og skjenning. Kanskje gått på en brukthandel og sett etter fine gamle suppeterriner (om ikke det også finnes på mannens hjemgård).
Ei venninne på min alder har forresten fortalt at hun i sin konfirmasjon (rundt 1990) hadde grillkylling med pommes frites og ris. :humre: Det var det var en av de få middagene hun likte, og hun nektet å konfirmere seg hvis hun ikke fikk det. Det vil si hun kunne også gå med på fiskegrateng som eneste alternativ. Så da hadde foreldrene landet på kylling. Min venninne var (og er fortsatt) svært viljesterk. :knegg:
Helt uaktuelt å ha taco/pizzamat her. Ikke snitter heller.
Det var ikke noe problem å velge, det skulle være enten koldtbord eller full middag.
Nå fikk vi en god pris på 3retters inkl. serveringshjelp så da valgte vi det. Ellers ville det blitt et slags koldtbord og godt med varmretter ved siden av. Vi er en storspisende familie.
Blir samme for minsten. Han vil nok være mer med å bestemme detaljer enn det eldstemann gjorde.
Unnskyld :o
Jeg er ikke trønder, og holdt på å sjokk første gang jeg var i barnedåpog fikk servert sodd. Det har nok med tradisjoner og kultur å gjøre, for jeg synes sodd er en skikkelig enkel kjøttsuppe. Sånt serverer vi på dugnad der jeg kommer fra. :knegg:
Når det er sagt synes jeg nå i voksen alder at det er skikkelig stas at trønderne har holdt så hardt på den sodden til fest, at de gamle mattradisjonene ennå holdes ved like. :hjerter:
Tradisjonen i familien hos oss er koldtbord/tapas. Og da løses enkelt konfirmantens ønske innenfor det, og det er som regel alltid noe for alle både liten og stor.
Jeg tenker at arvingen får være med og bestemme, men ser nok ikke for meg pizza eller taco som et alternativ. Mulig det blir tapas og da er hun selvsagt med og velger hvilke retter som skal inngå. Blir vi ikke så altfor mange gjester, går vi nok for en tre-retter og blir det 3 retter som hun liker.
:leppe: her også. Vi skal ha sodd i konfirmasjon nå i mai. Jeg syntes tidligere at sodd var litt whatever, men nå har jeg fått mer og mer sansen for det. Og det er ikke "farlig" mat, verken for de særspiste eller for utlendinger. Og konfirmanten selv liker det kjempegodt.
Og husk at sodd er ikke fredagsmat i Trøndelag, altså. Der er det reservert søndagsgjester eller finere lag.
Sodd har jeg aldri smakt, men hvis det er det samme som det vi kaller betasuppe på vestlandet, har jeg smakt det. I min bok er det også dugnadsmat, selv om jeg også har spist betasuppe i bryllup en gang eller to. Personlig er jeg ikke så glad i det, (tykk lapskaus, helst brun er bedre :jupp:) men jeg spiser det jo uten verken å klage under selskapet eller etterpå.
Kaller du det ikke "brentsnut", Tussa?
Eller snakker vi om tre/fire heeelt forskjellige ting her? :blånn:
Konfirmanten bestemmer innenfor gitte rammer. Vi holder selskapet ute og der er det ulike retter og velge mellom. Typisk à la carte-meny, men han får sette sammen forrett, hovedrett og dessert selv, usikker på om den blir god match, men han har god smak. Frøkna hadde fiskesuppe, helstekt indrefilet av okse og crème brûlée, så det er vel i den leia Mini legger seg også. De kan også velge buffet, men ingen av dem ønsket det.
For våre familier er konfirmasjonsdagen en høytidsdag med sterke tradisjoner, så jeg tror enkelte hadde besvimt om det ble servert pizza.
Man skal ikke kjimse av sodd, vi fikk servert sodd i trønder-bryllup, så det anser jeg som festmat i Midt-Norge. Mens ungene mine er i "What?? Suppe til middag?? Skal vi ikke ha årntli mat??" :himle:
Festsodd fra Trøndelag stod det. Jaja, det er sikkert kjempegodt det. Jeg har aldri smakt det men trodde det var litt mer kjøttsuppeaktig.
Smaken er jo forskjellig og vi ville aldri servert suppe på familiemiddager heller da.
Sodd med godt kjøtt, hele poteter og flatbrød. Multer og krem til dessert. Vanlig festmat der jeg kommer fra, men ikke sikkert det mine døtre vil ha til konfirmasjon. Yngste barn ligger godt an.
Jeg tror det meste hadde vært greit for meg, i en passende kombinasjon. Bare pizza eller taco hadde jeg nok steilt på, men som en av alternativene i en buffét hadde vært helt ok.
Jeg fikk ikke velge meny selv i min konfirmasjon, og det måtte uansett velges mellom de rettene hotellet hadde på menyen. Min mor mente surstek av okse var det mest passende. Det mente hun til bryllupet vårt også. :knegg:
Jeg kunne velge mellom bayonneskinke og en eller anne type stek, tror jeg. :knegg:
Her er det konfirmant pluss meg. Det blir utradisjonell men veldig god mat: Min egen KANONgode lasagne, ekstra gode salater, ekstra godt brød, noe småmat ved siden av, slik at det blir litt koldtbordpreg også. Og et massivt kakebord.
Noen av gamlingene syns garantert at det ikke er høytidelig nok, men det gir jeg godt beng i. :knegg:
Sodd er godt, rent kjøtt (først og fremst fårekjøtt, men tror storfekjøtt også blir brukt) og soddboller (av fårefarse, gjerne med fløte og diverse godsaker) i kraft, servert med poteter og gulrot ved siden av, og flatbrød eller skjenning (søtt flatbrød, trad fra Trøndelag) til. Soddbollene og kjøttet skal egentlig også kokes hver for seg, så ikke kjøttbollene setter for mye smak på krafta.
Det er ikke fredagsmat nei, det er søndags- og selskapsmat. Det er heller ikke det samme som brennsnut eller betasuppe.
Vi kommer sannsynligvis til å ha koldtbord. Da er jeg åpen for å ha endel retter hun liker. Er to år til, men hun har nevnt at hun har lyst på sushi. I enkelte konfirmasjoner jeg har vært i her har de bestilt litt vårruller og grillspyd fra lokale thaidamer. Det er ofte populært blant de unge. Men da blir det jo i tillegg til det mer tradisjonelle koldtbordet.
Jeg hadde nok sagt at taco/kjøpepizza var vanlig helgemat, men hadde aldri planlagt en middag som konfirmanten selv ikke likte noe særlig.
Jeg tror eldstemann vil velge buffet eller tapas av noe slag, og jeg vet at besteforeldregenerasjonen kommer til å rynke på nesen av det. Jeg gleder meg nesten litt til de får vite det. :knegg:
Hvis vi skulle hatt konfirmasjon, synes jeg det skulle vært noe vi kunne være enige om å kalle festmat, og så måtte det selvsagt være noe konfirmanten likte. Hos oss er det ganske mange ting som passer i begge kategoriene, men slik er det jo ikke for alle.
Vi ville nok endt med en ganske "klassisk" treretters meny (skalldyr til forrett, kjøtt til hovedrett) med kaffe og kakebord etter. Men buffet og tapas er også flott, og gjør det mye enklere å tilpasse menyen til at folk liker ulike ting.
Jeg synes det meste er greit, men hadde nok satt et krav om en viss "feststandard". Jeg tenker at lasagne ikke automatisk er ufestlig, mens koldtbord alltid er passende festmat (tvert i mot, jeg synes veldig mye av den typiske koldtbordmaten er direkte kjedelig og så langt fra festmat som det er mulig å komme).
Jeg tror vi hadde koldtbord i min, men jeg husker ikke nøyaktig. Om jeg fikk bestemme vet jeg ikke. Min bror hadde middag, men det var fordi pappa og hans kone hadde den hos seg. Min ble holdt hos min mor.
Yngste vil sikkert velge risgrøt eller fiskepinner, he he. Nei, han kan sikkert tenke seg noe god biff med godt tilbehør.
Konfirmanten kommer til å få bestemme selv, innenfor noen grenser selvfølgelig. Men vi slipper heldigvis å bkynre oss for å bli snakkis på bygda. Ikke at vi hadde brydd oss nevneverdig.
Konfirmanten får bestemme, og så lenge det er mulig rent praktisk og økonomisk, så går vi for det. Vi kommer også til å sørge for at det er mat de allergiske, intolerante eller bare plain kresne familiemedlemmene kan spise. Vil han ha tacos for eksempel, kan vi fint jazze opp det til å bli noe annet enn Santa Maria, f.eks. Vi kunne fint servert pizza fra vår knallgode italienske dealer, sammen med litt gode salater, hjemmelaget hvitløksbrød og ulike antipasti også.
Ja, det er stor forskjell på smaken av ren kjøttkraft (som det skal være i sodd) og suppe med smak av ulike typer grønnsaker, potet og pølse i tillegg. En annen vesentlig forskjell, og det som sikkert fra gammelt av har begrenset sodden til finere anledninger, er vel den rause tilgangen på kjøtt, ved at man, i motsetning til med betasuppe eller lapskaus, forsyner seg selv med så mye rent kjøtt og kjøttboller man vil ha.
Tja, konfirmanten fikk bestemme innenfor de rammene som vi alt hadde lagt pga lokalet vi skal være i (restaurant). Det blir koldtbord og jeg vet ikke helt hvilke retter vi får, men jeg har forelgt de som eier restauranten at det også vil være barn til stede. Restauranten åpner til påske for første gang ever, så vi er litt spent. :knegg:
Tja. Her fikk konfirmanten velge innen et par sjangre, og med innspill på tilbehør og supplerende småretter. Vi har et litt oppgradert koldtbord. :jupp:
Jeg hadde ikke ønsket å servere kun pizza eller pølser, men om det var øverst på ønskelisten kunne vi gjerne hatt det ved siden av flere andre retter.
Konfirmanten ønsket seg pizza, og jeg sa at det kom ikke på tale.
Vi skal ha konfirmasjonen på "restaurant" (festlokale med servering), så hun fikk festmenyen deres og fikk velge fritt fra den. (Og valgte ørret til hovedrett. Hun er sprekere i matveien enn jeg var da jeg var konfirmant, det er i alle fall sikkert. :knegg: )
De får egentlig bestemme selv. Vi spiser på en veldig bra restaurant, så det blir knall uansett. Vi har arrangert to konfirmasjoner og har to til om noen år. Vi har altså valgt å ha middag ute på restaurant for familie/slekt og de aller nærmeste, og så reiser alle hjem til oss etterpå, da kommer også naboer, venner og bekjente til kaffe og kaker.
Konfirmantene har valgt middagsmenyen selv i samarbeid med kokken. Storebror er opptatt av god mat og valgte skogsoppsuppe til forrett, kveite med tilbehør til hovedrett og sitronmousse med mørk sjokolade til dessert, mens Storesøster liker best pasta og søtsaker så hun hoppet lett over forrett og hadde pasta carbonara til hovedrett og tre ulike og fantastiske desserter.
Har for øvrig fått servert både finnbiff, lapskaus og kinesisk i konfirmasjoner, i tillegg til diverse koldtbord/buffer/tapas-varianter og synes alt er Ok, men særlig koselig når konfirmanten selv har fått velge.
Kun pizza, taco eller lasagne er ikke aktuelt i konfirmasjon her i huset. Som en del av et koldtbord hadde vært greit. Syns, selv om selskapet ikke er veldig formelt, at det skal være litt "høytid" over måltidet. Tror jeg hadde blitt skuffet dersom jeg var invitert i konfirmasjon og vi f.eks. kun fikk pizza. Da kunne det i så fall vært sagt fra på forhånd. Gidder ikke dra frem bunaden for en pizzafest liksom.
P-mat hadde passert her. Da hadde jeg pimpa maten noe aldeles. Minimalt med poser og ferdige greier og raust med spennende og smakfullt tilbehør. Taco trenger jo ikke bety santa Maria-festival og pizza er så uendelig mye mer enn kjøttdeig og pepperoni.
Jeg hadde syntes det var stusselig å reise halve landet rundt for å delta i konfirmasjon også få servert bare pizza. Det kan godt hende det gjør meg snobbete, men jeg syns pizza er mat som det er veldig lite "festmiddag" over.
Pizza som del av et koldtbord eller sammen med flere andre retter, hadde vært noe helt annet.
Jeg syns jo mange koldtbord er temmelig stusselige, men om andre syns tørre karbonader og boksereker er toppen av lykke (evt. et kompromiss)så skal da virkelig ikke jeg som gjest legge meg opp i om det er fint nok, fest nok eller for lørdag til å være bunaden verdig.
Hva skjedde med at det er konfirmantens store dag, en feiring der ungdommen står i sentrum? Her kritiserer man ungdom som konfirmerer seg bare for å få gaver, også er det voksne som knapt nok gidder å komme eller ha på seg finstasen hvis ikke maten er opp til deres standard. Merkelige prioriteringer. Jeg reiser gjerne halve landet rundt og tar på meg bunaden for å feire konfirmantene i min familie, på deres premisser, for det fortjener de på dagen sin, flotte ungdommene. :hjerter: Det er ikke maten jeg kommer for. Hva jeg hadde fått servert hadde faktisk vært underordnet.
Jeg blir rett og slett trist når jeg hører sånt fra voksne folk.
Men jeg hadde syns det var gøyalt om gjestene tok av bunaden i protest mot menyen.:knegg: Kanskje de kunne laget paroler også, og gått en runde i nabolaget i bare undertøyet - så var vi sikre på at naboene også fikk med seg hvor kjipe vi var.
Nei, da hadde jeg valgt joggebukse. Man spiser bare ikke pizza i bunad. :gal:
Hadde du vært i min omgangskrets eller familie, så hadde du søren meg ikke blitt invitert! Makan til selvsentrert piss!
Kanskje ikke snobbete, men svært egoistisk og selvsentrert. Kanskje like bra at du hadde blitt hjemme.
Jeg kunne godt servert pizza eller taco om det var hjemme, men ville ha jazzet det skikkelig opp slik at andre enn tenåringen var fornøyd også. Jeg ville nok hatt det som en del av et mer tapasaktig koldtbord.
Nei, det gjør jeg vel ikke. Jeg hadde selvsagt ikke sagt noe eller latt meg merke med det.
Selvsagt hadde jeg kommet i bunad, og selvsagt hadde jeg deltatt i festen uavhengig av hva som serveres.
Det er mulig dere misforstår meg her. Jeg hadde syns pizza som del av et lengre måltid hadde vært helt ok. Og jeg hadde syntes én tallerken med steik, og dett var dett, hadde vært ganske stusselig også. Jeg er vant til at konfirmasjonsmiddag er et festmåltid, og et festmåltid i mine øyne er mer enn bare en tallerken med mat og ferdig med det.
Men det er selvsagt mange måter å lage en god konfirmasjonsfest på, og det er nok først og fremst det at jeg visualiserer en tradisjonell sitt-ned-middag med taler som gjør at jeg syns det hørtes stusselig ut. Velger man en helt annen form på middagen, så kan man selvsagt velge helt andre serveringsformer også.
Men jeg hadde nok innerst inne savnet dessert og kake uansett.
Jeg er også vant til "fine" eller "store" konfirmasjonsmiddager, et skikkelig festmåltid. Jeg har aldri blitt servert kun pizza i en konfirmasjon, og hadde kanskje diskré sett meg om etter flere matretter. Men derfra til å kalle det stusselig å reise langt for kun pizza, bli advart på forhånd eller droppe bunad fordi maten ikke er fin nok eller god nok? Hjelpes!
Her skal vi ha koldtbord pluss et par varmretter.
Hadde konfirmanten ønsket seg pizza hadde vi bestilt pizza til koldtbordet.
Jeg spiser både pizza og pølse i brød når jeg er bunadskledd.
Jeg kunne gjerne servert sodd også, men skikkelig festsodd på tradisjonelt vis her i bygda er temmelig dyrt. Det består av to retter.
Bare soddsuppa er også veldig godt, men er dyrere enn koldtbord det også.
Jeg har aldri smakt betasupper og kjøttsupper noe sted som slår skikkelig sodd på smak.
Vi skal faktisk ha meksikansk buffet, men jeg vil ikke kalle det at "vi skal ha taco". Det blir en innholdsrik buffet som ikke kommer til å være noe kjipere eller mindre festpreget enn et middels koldtbord/tapasbord ihvertfall. Det blir tre varianter av kjøtt, maisstuing, bønnestuing, guacamole, hjemmelagde salsaer og salater og masse greier. :) Stort kakebord etterpå.
Hva konfirmanten ønsker selv er viktig, men pris og et visst festpreg spiller også inn. Jeg hadde ikke servert ferdigpizza eller fiskegrateng, selv om konfirmanten ville ha det. Vi har prøvd litt forskjellig. Treretters middag i selskapslokale på hotell de to første gangene, stort hjemmelaget koldtbord den tredje gangen og nå blir det meksikansk buffet.
Hvordan i alle dager kan sodd være dyrere enn koldtbord, det lurer jeg også på! (Halvt trønder, så jeg er vant med sodd i begravelser og ellers). Men jeg kan virkelig ikke forstå at det er en dyr rett å lage.
Soddsuppe med håndlagede mel/muskatboller, mørt godt kjøtt, skikkelige boller, håndskårne grønnsaker og hjemmelaget flatbrød eller skjenning koster ganske mye og krever personale.
Festsodd hvor det er steik osv i tillegg er knalldyrt.
Det finnes sodd av enklere sort noen steder og det er nok billigere, men langt fra like godt.
Jeg sjekket nå cateringpriser på sodd, og det ligger på pluss-minus 150 kr. Jeg har ikke vært bort i et koldtbord/tapasbord som er rimeligere enn det, altså.
Snuppa fikk velge mellom noen alternativer ja. Og landet på en slags buffet.
Poden får også velge innen rimelighetens grenser.
Pizza, pølser og taco kan godt inngå som en del av en buffet, men ikke alene. Det blir for lite høytidspreg over det for min del.
Konfirmasjon er en høytidsdag, og pizza inngår ikke i vår tanke om høytidsmat.
Vi skal feire ute, så valget var jo det de hadde der. Det blir koldtbord. Konfirmanten har ikke så mye meninger, men hadde vi hatt det her hjemme så hadde han kunnet velge ganske fritt. Hvis han ønsket pizza så kunne man vri om det til italiensk tema. Masse god mat det.
Festsodd til konfirmasjon koster 390 pr kuvert på spisested her, men det består av mer enn bare suppa.
Å snakke om sodd som en rett er som å snakke om biff på fineste restaurant og
Biffsnaddertallerken fra burgersjappa som om det skulle være en og samme ting.
Jeg tror sodd egner seg best som selskapsmat for trøndere. Jeg er vokst opp med at det er Selskapsmat med stor S, men jeg skjønner jo hvorfor folk som ikke er det syns det er kjøttsuppe og ikke helt skjønner sjarmen.
Sodd er ikke sodd - vi opplevde det som sagt som et skikkelig festmåltid og aldri smakt noe lignende sodd senere.
På lik linje som pizza = Grandiosa. Jeg hadde nok blitt forundret om jeg hadde fått servert Grandiosa i konfirmasjon, riktignok finnes den i flere varianter, men lell. Italiensk festbord derimot!
Jeg hadde spist hva som helst bortsett fra østers, gravlaks og rakfisk, men kunne aldri servert pølser, pizza eller noe i den duren selv. Selskapet i vår familie er minst like mye en familiesamling som en fest kun for konfirmanten, og det er viktig for meg at menyen er noe alle setter pris på, ikke bare konfirmanten.
Jeg personlig hadde ikke servert det, men det er fordi jeg er obs på at mange ikke tåler melkeprodukter. Men jeg syns ikke det er noe dårligere festmat enn annet.
Oi, her hadde det tatt av litt. Jeg reiser i konfirmasjon for å glede konfirmant og foreldre, og hadde selvsagt reist- og tatt på meg bunad- helt uavhengig av hvilken mat som ble servert. Jeg synes det sosiale samværet er langt viktigere enn maten, men ville likevel ikke servert pizza i konfirmasjon selv.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.