Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lesetips til (fotballgal) 8-åring

#1

Bluen sa for siden:

Etter at leselysten hans fikk et oppsving med Gutta i trehuset og Operasjon-bøkene til Jørn Lier Horst, har 8-åringen mistet piffen igjen. Han leser for så vidt gjerne, men det skal helst være fotball og bare fotball. Ungene er medlem i Kickers-klubben, og alt derfra slukes momentant. Ellers sitter gutten helst på senga og nærmest memorerer Fifa-guiden og sånne ting. (Han kan snart høyden på alle fotballspillerne i Europa, f.eks. :gal: )

Finnes det noen slags fotballitteratur som egner seg for barn? Hvilke blader og sånt er en 8-åring i stand til å lese? Jeg har kjøpt en barnebok om Messi og to andre av dagens stjerner, men den syntes gutten var utdatert. :gal: Nå har jeg skrevet ut et 15-siders intervju med Lillestrøms store fotballegende Tom Lund som jeg skal presse ham til å lese :humre:, men så er det slutt på ideene.

Tar gjerne imot tips til annen litteratur også - noe som kan passe for barn som har likt trehuset- og operasjon-bøkene.


#2

Toffskij sa for siden:

Haha, Tom Lund! :knegg:

Har (heldigvis) ingen tips.


#3

Bluen sa for siden:

Han kommer til å elske den artikkelen, altså! :knegg: Det nevnes jo gamle storspillere og -klubber i fleng, noe han er ytterst interessert i.



#5

Tussa sa for siden:

Kan han prøve på Zlatan? :love:


#6

Bluen sa for siden:

ja, den glemte jeg - den likte han også veldig godt, og den er dessverre utlest.

Og takk for det andre tipset - her skal Ronny Solvik Engebretsen få seg en ivrig leser! :knegg: To bøker er bestilt. Zlatan tror jeg kanskje blir litt ambisiøst. (Og selv klarer jeg ikke å like mannen, må jeg innrømme. Tror ikke ungene er blant hans største fans heller.)



#8

Java sa for siden:

Fotballfrue? :knegg:


#9

Bluen sa for siden:

:knegg: Se der, ja, Syrinx - der var det jo flere fine barnebøker om fotball. Jeg fant også den boka om klassisk engelsk fotball som jeg kom i skade for å gi broder'n i julegave to år på rad fordi jeg syntes den passet så perfekt. :hehehe: (Ja, det er i flere generasjoner en gal, gal familie.) Nå har jeg til og med kommet en oppfølger! Jeg klikker Bestill med det samme, og så kommer jeg sikkert til å glemme det og kjøpe den i butikken også når bror fyller år i juni.



#11

Bluen sa for siden:

Ja, jeg bestiller en av disse for å teste ut nå! Det ser ut til å være en kombinasjon av fotball og historiekunnskap, av alle ting. Det burde passe bra!

Elsker for øvrig tittelen på den boka broder'n stadig får av meg: "Alt var mye bedre under Keegan". :rofl:


#12

Maverick sa for siden:

Alt VAR mye bedre under Keegan. :nemlig:


#13

millact sa for siden:

Jeg har lånt masse fotballbøker på biblioteket. De har egen seksjon. Det fikk opp lesingen her.


#14

Bluen sa for siden:

Bare så synd at vi ikke har bibliotek i byen. :mumle: Det er helt utrolig at de kunne legge det ned. Nå ligger det en 4 kilometers sykkeltur unna - med oppoverbakke. :knegg:


#15

HSJ73 sa for siden:

Arild Stavrums Maradona-serie - skjønnlitteratur om fotball, for barn.


#16

Benzo sa for siden:

Skal spørre 10-åringen!


#17

mkj sa for siden:

Skulle inn for å anbefale disse.


#18

Bluen sa for siden:

Takk, alle sammen!

Mkj: det ser ut til at vi møter dere klubb i serien i år også! :)


#19

mkj sa for siden:

Det er det store målet, å en gang kunne slå dere. Vel, jeg tror ikke det blir i år. Er ikke sikkert det blir akkurat oss da. Tror vi er påmeldt med en haug med lag. Tror det er 60-70 gutter totalt.


#20

Bayone sa for siden:

13-åringen her anbefaler serien om Fotballaget Froskene av Bjørn Ingvaldsen. Han leste hele serien for noen år siden, ca. 12 bøker. Frankies magiske fotball bøkene skrevet av Frank Lampard og Maradona bøkene av Arild Stavrum anbefales også.


#21

Jenna sa for siden:

Mulig de er litt lette men bøkene om Fotballaget Froskene av Bjørn Ingvaldsen er fine. Det er 12-13 bøker i serien. Disse:

www.gyldendal.no/Barn-og-ungdom/6-9-aar/Fotballaget-Froskene

Begge mine har pløyd gjennom dem.

Det finnes vel et par Lesehest-bøker med fotballtema også? ....... (tenke og lete).....Dreamteam-bøkene: www.aschehoug.no/nettbutikk/dreamteam-7-venn-eller-fiende-ebok-aco.html Men det ser ut som om de hovedsaklig finnes som e-bok? Har ikke sjekket i bokhandlere og i Bokbasen, men biblioteker vil nok ha dem.

Og hadde jeg sett denne tråden litt tidligere så kunne du fått overta alle de 8 fotballbøkene jeg akkurat leverte til gjenbruksstasjonen her. Men de ble snappet opp av en glad ny leser med en gang.


#22

Vianne Rocher sa for siden:

Skulle også inn og anbefale disse! Sønnen min har fått signerte utgaver fra sin lokalpatriotiske bestemor (Stavrum er fra samme sted) og de har han likt veldig godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.