Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Konfirmant 2023


#2

LilleRosin sa for siden:

Planlegger å komme med gode råd når mine tre første konfirmasjoner er unnagjort. Kan sikkert rett og slett lage en oppskrift.#4

LilleRosin sa for siden:

Au, jeg er seint ute!

: panikk:


#5

Myria sa for siden:

Hmm, er det her jeg skal være altså? teller


#6

Dali sa for siden:

Hvordan vet dere allerede nå at barna deres ønsker å konfirmere seg? :lol:


#7

Myria sa for siden:

Nei, vi vet selvsagt ikke, men greit å være forberedt. :jupp:

(Jeg blir ikke lei meg om min deltagelse i tråden blir særdeles lav siden jeg ikke ser poenget med konfirmasjon, men de får nå velge selv når den tid kommer. De er ikke døpt så en evt konfirmasjon blir i såfall humanistisk.)


#8

Syrinx sa for siden:

Har 2022-konfirmant. Foreløpig ligger det an til humanistisk konfirmasjon, tema for festbordet blir Marcus og Martinus, Harry Potter eller Minecraft. På menyen blir det sikkert kjøttkaker i brun saus. På ønskelista står rullesko.

Greit det er noen år til.


#9

Dali sa for siden:

Når jeg teller etter har jeg muligens konfirmant dette året selv også. :knegg: Men ettersom jeg måtte telle på fingrene for å finne det ut, er det nok et tegn på at jeg ikke hører hjemme her. Snakkes i mars 2023. :lol:


#10

Gaia sa for siden:

Her var det livatt. :knegg:

Yngste erklærte i helgen at hun har bestemt seg for å konfirmere seg i kirken, siden det er "mest høytidelig og praktisk" (og det er en veldig kul ungdomsprest i den lokale kirken, som eldste likte veldig godt. :knegg: ) Så da det det blir høsten 2023.


#11

Frøy sa for siden:

Bunaden er i boks. :lykkelig:

At konfirmanten ikke vet om hun skal konfirmeres en gang enda snakker vi mindre om. :knegg:


#12

Gaia sa for siden:

Yngste har arvet bunaden til mormor, så det har vært i boks i et år. :knegg: Jeg har også vært litt spent på om hun i det hele tatt ville konfirmere seg, men det vil hun.


#13

millact sa for siden:

Hører visst hjemme her jeg også. Som i fjor tar vi det nok hjemme, så fremt vi fremdeles bor i dette huset, da. Har spart på notater om mat, hva vi likte og hvor mye det gikk, så det blir lett å finne ut hva vi da trenger. Konfirmanten skal ha dress, så det blir lettvint. Gjestelisten blir lik forrige gang. Antar han velger kirkelig konfirmasjon han også, men om det blir mai eller august vet jeg ikke. Han sier selv han skal konfirmeres om våren, men jeg tror vennene velger august.


#14

Che sa for siden:

Her er også 08-gutten klar på at han skal konfirmeres - motivasjonen er ene og alene penger, minstenker jeg, men men - Vi blir forhåpentligvis litt flere enn i fjor (sånn pandemimessig sett) - Dessverre har restauranten vi hadde forrige konfirmasjon gått konkurs i pandemitid - så jeg krysser fingre og tær for at de starter opp igjen når verden ser annerledes ut - det var en veldig fin plass å ha konfirmasjon.

Jeg har ikke planlagt noe ennå da - og det kommer jeg helt sikkert ikke til å gjøre før januar 2023 tror jeg. (eller: jeg må jo melde han opp på konfirmasjon mai neste år da)


#15

millact sa for siden:

Min velger det nok også stort sett for pengene og derav vår, for han ser for seg å skulle bruke pengene til båt og den må han jo ha klar til sommeren:p Det er ikke sikkert han får lov til det, da, vi får se.

Skal heller ikke stresse med konfirmasjonen; vi har vel alt i hus fra forrige gang. Storesøsteren får ansvar for blomster, vi har hvite duker, bordkort kan hun fikse. Men jeg skal lage fotoboken noe tidligere.


#16

mkj sa for siden:

Her er jo jeg, men denne gangen er det en gutt, så tar planleggingen VEEEEELDIG med ro. Ingen bunad som skal bestilles. Vi hadde det hjemme sist, og det blir en færre gjest enn sist, mens mange av de små har jo blitt større, så vet ikke om jeg vil si at det har blitt bedre plass.


#17

Myria sa for siden:

Vi har ikke snakket om konfirmasjon i det hele tatt her i huset, så jeg vet ikke hva han vil. Tror helt ærlig at han ikke egentlig bryr seg så veldig, men at det ikke er utenkelig at han (som så mange andre) velger det pga gaver og vennene. Ingen planlegging på gang overhodet med andre ord, men siden vi bare kommer til å bli ca 20 kan jeg si med ganske stor sikkerhet at vi kommer til å ha selskapet hjemme. Der fikk jeg visst krysset av en ting på lista likevel, det var ikke verst. :knegg:


#18

millact sa for siden:

Vi hadde hjemme i fjor; det var praktisk. Fikk jo ryddet huset skikkelig godt i forkant, vasket masse (inkl vinduer) og kunne dekke bordene et par dager før slik at kvelden før kvelden var det bare å slappe av. Venninnene som leide lokaler fikk dem kvelden før slik at de måtte vente til siste liten med å dekke bord.


#19

Malama sa for siden:

Dette er 08 ungene ja?

I så fall har jeg en. Han skal nok konformeres, i kirka, med mindre noe uventet skjer med hans barnetro de neste par årene. JEg bør seriøst fø opp farta og begynne å få dette i boks, aka LOKALE!

Har ikke lyst å ha det hjemme, nemlig. Det blir så innmari dårlig stemning i heimen de siste dagene før vi skal ha sånt. Også blir det gasnke mange, siden min mann har 4 søsken, to av dem har fått seg samboer og den ene har barn også. (Jeg har bare en bror, med kone og to unger, og mine foreldre som er gift med hverandre, mens mannen alså har en far som har ny samboer og nytt sett med unger og i det hele tatt)


#20

Bluen sa for siden:

Jeg er også her - men må først få unna høstens utsatte konfirmasjon for storesøstera. Tar det for gitt at også 08-sønnen velger humanistisk seremoni. Ellers må han døpes, og det skal skje mye de nærmeste åra hvis det blir aktuelt.


#21

Blondie sa for siden:

Yngste er i opprørsfasen av tenårene og skal absolutt ikke under noen omstendighet konfirmere seg, ha bunad (eller ha hår, for den del. Hun har raket bort alt). Jaja. Mindre stress for meg. For ikke å snakke om alle de pengene (og påfølgende krangler med barnefar) jeg sparer!


#22

Blondie sa for siden:

De to første konfirmasjonene hadde vi hjemme, det var veldig fint. Det kjenner jeg ikke er så aktuelt denne gangen, siden jeg ikke bor der lenger. Det føles bare veldig rart å være der, særlig med min familie.


#23

Gaia sa for siden:

Altså, lokaler driver jeg ikke med før til neste år, altså. Det får være grenser for å være tidlig ute. :knegg: : prokrastrineringsdronning: Jeg måtte bare dra opp tråden fordi yngste hadde bestemt seg både for å konfirmeres OG for hvilken type konfirmasjon, og det er jo litt kryss i taket mtp at eldste ikke bestemte seg før høsten før han skulle konfirmeres. :knegg:


#24

trøtt sa for siden:

Jeg har ikke tenkt veldig mye på konfirmasjonen enda. Minsten skal nok konfirmeres og foreløpig er han fast bestemt på humanistisk konfirmasjon. Han er også veldig tydelig på at han gjør det for gavene. :knegg:

Vi skal ha det hjemme så det er egentlig ikke så mye å tenke på før 2023.


#25

polarjenta sa for siden:

Ja, da kan jeg ve begynne å tenke på nestemanns konfirmasjon. Vi hadde konfirmasjonsselskap for eldstemann i helga som var utsatt fra mai 2020. Skal innom skolen og bestille lokale i løpet av uka.

Satser på ferdig koldtbord og ingen pandemi neste gang.


#26

Blondie sa for siden:

Jeg vet fremdeles ikke om barnet vil konfirmeres, så planlegging ligger litt langt frem. :knegg:


#27

Malama sa for siden:

Jeg antar fortsatt at min skal. Og ønsker fortsatt ikke å ha det hjemme.
Har fortsatt ikke gjort noe mer av den grunn


#28

polarjenta sa for siden:

Er litt usikker på om min skal, men jeg kommer uansett til å booke lokale, det er ikke lett å få lokale her.


#29

mkj sa for siden:

Han vil ha det på restauranten ved hytta og sa at selve seremonien kunne han kutte ut, men da blir det jo ikke konfirmasjon. Vi flytter nå, så usikker på om det blir plass, men tror det. Det blir koldtbord, kaker og litt enkel pynting. Jeg ofrer nok ikke mange tanker på dette før om tidligst ett år.


#30

Minerva sa for siden:

Jeg hører også hjemme her :juhu: 08-datter vil ha humanistisk markering. Håper vi kan samle all familie fra ytlandet innen den tid. Hun er partyplanner på si, og har allerede laget seg diverse pins på Pinterest og en spiralperm med ideer. :knegg: Hun planla/bidro også til 05-brorens konfirmasjon med ca 100 ganger større iver enn han. :hehehe:


#31

Blondie sa for siden:

Nå vil ungdommen konfirmeres og det skal skje humanistisk. Det betyr at datoen er klar for oss allerede nå. Jeg vil at vi skal leie lokale, far vil nok ha det hjemme hos seg. Jeg spå ør at jeg da må ordne og betale for lokale.


#32

Minerva sa for siden:

Er datoene klare allerede? :what:


#33

Syrinx sa for siden:

Vårt HEF lokallag pleier å ha datoer for i alle fall tre år liggende klare. Tror der er vanlig i resten av landet også.


#34

millact sa for siden:

Her blir det nok i kirken. Han kan velge mai eller august. Påmelding om litt under et år. Da tenker jeg på lokale.


#35

vixen sa for siden:

Foreløpig vil ikke junior ha noe som helst så stresser ikke med planleggingen. "humre"


#36

polarjenta sa for siden:

Jeg har booket lokale. Ville ha det samme som storebroren hadde. Og da en mor på samme trinn begynte å snakke om at det vel var på tide å ordne med lokale og begynte å snakke om hvordan det var å ha det der vi hadde det, sendte jeg mail å ba om å bli satt opp i 2023.:knegg:


#37

millact sa for siden:

Smart.


#38

Blondie sa for siden:

Her har HEF alltid den første lørdagen i mai. Lett å finne ut. :knegg:


#39

Malama sa for siden:

Da har mannen reddet nattesøvnen og booket lokale det måtte dobbeltsjekkes om det er utleid den ene lørdagen, men den andre skulle det i alle dall være ledig. Jegte ker helst vi vil ha aldre helga i mai. For det er den kroka vi oftest bruker, men første helga er den andre kirka i soknet. De kan velge, og det pleier være to runder lørdag og en søndag i den ene kirka og helga etter er det tre på lørdag og en på søndag. Vi vil grunnet tilreisende gjester helst ha lørdag, som åpenbart de aller fleste vil.

Der var noen kilo av mine skuldre. Drømme - lokalet. 3 min å gå fra hjemme. Lyst og rent og pent og god plass, vi hadde dåpen til yngste der og 40 års dagene våre som vi feiret sammen sommeren 2019 da slikt var lov. (dåpen til de to eldste hadde vi i Bergen. For da bodde vi der)

Åhh, nå bare gleder jeg meg, kjenner jeg.

Mamma har begynt å tenke på den konfirmasjonen vi har tre år etter, i 2026, for da er det vår eldste datter, og mamma vil brodere bunad til barnebarna. Men eldste arver hennes, den skal renses og syes inn, men det blir bra. Så broderer hun til det andre barnebarnet dom konfirmeres samme år, samt til vår yngste datter. En til hver familie.

Men guttungen skal vel ikke ha bunad til konfirmasjonen den vil umulig være passelig når han er voksen.

Vi har en liten trettenåring pr nå. Smal og kort. Det skjer ikke så mye på 1,5 år.

Men hey, nå skal vi bare planlegge alt det gøye.

Mat og kaker og pynt (har hvite duker til ganske langt nord fordelt mellom meg, mamma og min svigerinne. Vi ajr like duker, i ulike lengder. Brukt i alle dåpene, så de bruker vi igjen tenker jeg.)

Ja. Halvannet år igjen. Men litt tidlig enda å spørre min bror og svigerinne om vi skal ha felles fest eller hver sin helg på jentene om 4,5 år....?


#40

Lavender sa for siden:

Vi noterer nå løsningen for 2021, den skal kopieres. 22 stk hjemme gikk fint, kan være et par til. Ryddehjelp skal bookes neste gang.


#41

Che sa for siden:

Min plan er: mai 2022 - påmelding til konfirmasjon - januar 23 - begynne å tenke/ finne restaurant. - februar. Invitere, mars-mai: lage bordkort og få kjøpt dress. (Evt finne ut om storebrors dress passer) mai: gjennomføre.


#42

millact sa for siden:

Regner med min konfirmeres i kirken i slutten av august i -23, så vi har god tid til å tenke. Skrev ned mye fra søsteren sin, så mye kan kopieres derfra bare.


#43

Blondie sa for siden:

Jeg har nå sendt e-post for å finne dato (eller egentlig for å få verifisert det jeg allerede vet) og sjekker ut lokaler. Når det er i boks, blir planleggingen roet ned. :knegg:


#44

veobra sa for siden:

Har så vidt snakket med ham og tror svaret var at konfirmasjon er aktuelt. Så får vi ta det derfra.


#45

millact sa for siden:

Vi skal ha det hjemme. Han må bare bestemme seg for mai eller august. Påmelding i juni tror jeg.


#46

Daisy sa for siden:

Huff på an igjen ja


#47

Blondie sa for siden:

Det er så lenge siden sist jeg hadde konfirmant at jeg har fortrengt litt. :knegg: Nytt nå er at faren og jeg må bli enige om feiring. Jeg håper vi slipper to ulike selskap.


#48

Odelia sa for siden:

Når er det vanlig å bestille søm av bunad, mon tro? :hmm:


#49

Blondie sa for siden:

Aner ikke? Vi har ikke drevet med sånt, men det er vel lurt å bestille snart?


#50

millact sa for siden:

Et år i forveien.


#51

millact sa for siden:

I dag kom det brev om informasjonsmøte i kirken neste uke. Han går nok på det. Da er det konfirmasjon i slutten av august.

Velger han humanetisk er det i begynnelsen av mai.


#52

Fjols sa for siden:

Bunaden til yngste er påbegynt, fostermoren min syr og monterer.:hjerter:

Og så er lokalet i boks.


#53

millact sa for siden:

Vi skal ha det hjemme. Det gikk så fint forrige gang. Mye blir nok likt som i søsteren sin.


#54

polarjenta sa for siden:

Her er datoene 6 og 13.mai. De melder seg på til høsten. Jeg håper enda han finner ut at han ikke vil konfirmeres.


#55

Che sa for siden:

Påmelding til humanetisk er på slutten av mai. Ja, om gutten vil konfirmeres da….ser at han ikke skal konfirmeres på storebrors 18-årsdag, men kan være at mormora må dele sin 79-årsdag med konfirmanten.


#56

polarjenta sa for siden:

Min sønn ble brått usikker på hele konfirmasjonen når jeg fortalte hva det innebar..:knegg:


#57

Myria sa for siden:

Her er det påmelding i slutten av mai/begynnelsen av juni (avhengig av om man er medlem av HEF eller ikke) med seremonidato 6. eller 7. mai. Storebror har sagt han vil konfirmeres i alle fall, men får vel dobbeltsjekke snart. Vi har tenkt å ha det hjemme. Vi er ingen stor familie, så det blir bare 20 til sammen. 10 kommer langveisfra og trenger overnatting så det kommer til å bli en travel helg.


#58

Vianne Rocher sa for siden:

Min skal helt sikkert konfirmeres og han velger garantert det samme som kompisene slik at det blir en sosial greie :knegg:. Ser for meg at de alle velger kirkelig da det er minst hassle for dem. Konfundervisning rett ved ungdomsskolen og kirka ligger rett oppi veien for huset vårt.
Vi har til sammen veldig stor familie og jeg absolutt H a t e r å arrangere noe som helst av sånne samlinger. Jeg vil helst ikke stresse med hvite duker, blomsterarrangement, kakebord og ikke minst; mat. Eller være vertinne. Ser på mulighetene til å outsource hele greia til en restaurant eller lignende…

Ellers lurer jeg på hva som er vanlig å gi til egen konfirmant? Jenter får jo ofte bunad og med den prislappen underer jeg på om det er vanlig å gi tilsvarende til gutter? Jeg er tante til to gutter som er konfirmert og de summene de to har endt opp med etter konfirmasjon har vært helt vanvittig. Ser egentlig ikke for meg at det er normen.


#59

polarjenta sa for siden:

Mine sønner får ca 20000 fra meg og faren. Ikke snakk om jeg gir noe mer.


#60

millact sa for siden:

Har datter som konfirmerte seg i 2020. Hun fikk bunad av faren og meg. Jeg betalte nok mest. Broren kommer nok til å få 10 000 kr av meg ser jeg for meg, evt noe mer, mulig de øremerkes pc, dersom det er noe han ønsker seg da, får se. Absolutt ikke likt, men begge får noe de ønsker seg.

Han velger nok kirken, med vennene. Rett oppi gata her og han kjenner lederne etter å ha gått på klubb der på fredagene. Da blir det lørdag 26.8, fin tid. Nå bor vi i (stor) leilighet, mindre plass enn i eneboligen, men vi tar det nok hjemme siden han ønsker det. Jeg kunne tenkt meg tapas ute på Scandic og kaffe hjemme.


#61

vixen sa for siden:

Dersom absolutt alle kommer blir vi 35. Det er familie pluss tre vennefamilier. Nesten halvparten under 18 år så vi må finne på litt leker og slikt. Jeg tror rett og slett vi satser på gammelt samfunnshus jeg altså. Ikke så pent,men billigere og mye større frihet enn restaurant. Hjemme har vi ikke plass til alle i samme rom til middag. Gutten ønsker seg pulled pork og det tror jeg blir ganske enkelt selv med litt dårlige kjøkkenfasiliteter. Jeg er fra en dugnadsfamilie så og si og det gikk veldig greit i år med tantebarnets konfirmasjon ifjor. Alle hjalp til med både matlaging, rydding og pynting.


#62

vixen sa for siden:

Er forresten glad den borgerlige konfirmasjonen er på lørdag. Lettere for de som reiser.


#63

Blondie sa for siden:

Det blir ikke bunad her, glad for å slippe. Det er utrolig flott å ha, men fy så dyrt. Jeg gir ikke i nærheten av de summene til noen, heller ikke egne barn.


#64

millact sa for siden:

Her er konfirmasjon i kirken også lørdag. Det er lenge siden de har hatt søndag her. Lørdag var praktisk forrige gang. Jeg skal ikke lage mat, men sikkert bake noe. Har liste fra forrige gang, så da trenger jeg bare finne den frem og se hvor mye vi trenger å handle. Bortsett fra å melde ham på skal jeg ikke tenke på det før neste år.


#65

vixen sa for siden:

Nei, bortsett fra lokale så trengs det ikke planlegging før det nærmer seg. Folk booker jo flere år i forveien. Galskap. Så må lande det.


#66

veobra sa for siden:

Jeg håper vi kan ha det hjemme. Jeg liker virkelig ikke å være vertinne. Jeg kan gjerne ordne med ting og jobbe, men liker ikke vertinnerollen i det hele tatt. Det er en grunn til at vi ikke har døpt eller feirer runde dager. :sparke:

Konfirmasjonen blir humanetisk. Tror han vil like det.


#67

Malama sa for siden:

Jeg tror vi rett og slett holder bunad utenfor konf-gave-opplegget og gir dem ellers noe likt.

Første konfirmant et jo gutt. Han skal få bunad. Når han er utvokst.
Mellomste konfirmant overtar min. Den må syes inn til henne men trolig får jeg kanskje mamma og min tante til å gjøre det så det kommer ikke til å koste meg sånn allverdens. (jeg overtok mamma sin nå i fjor. Eller lånte i fjor og overtok i år egentlig)

Så yngste må vi da kjøpe en ny til. Helt klart ulike prislappen her. Mamma planlegger å brodere den til henne så da er det noe billigere enn å kjøpe den hel.

Hva vi skal gi konfirmantene i gave utover at alle får en bunad en eller annen gang, vet jeg rett og slett ikke.

Jeg regner med han velger kirka, og satser på å få lørdag første helga i mai. Vi skal søke på den i alle fall, så får vi se.

Det begynner å nærme seg så han skal få se litt og tenkte litt når vi skal i konf til onkelen om to uker.

Vi skal slett ikke ha det hjemme. Jeg har ikke noe mot å arrangere og ordne og styre, men huset kommer ikke til å være så ryddig og rent og pent at jeg vil ha selskapet her, og vi blir nok for mange også. Svigermor skal sikkert bo her den helga og muligens må jeg ha etterpålag hjemme, håper å kanskje slippe unnslippe det, men vi får se.

Dersom det er etterpålag er det mine og mannen sine tanter og onkler. Det hadde vi etter dåpen til yngste og det var jo kjekt og alt sånn. Men mine har nok mer eller mindre egentlig forventning om å få komme i konfen de... Det er vanlig i min familie. Men, da kan vi jo ikke skjevdele sååååå. Så enten må de komme i etterpålag eller så blir det stor konf. (de har allerde begybt å planlegge hva de skal bake. For de er jo vant til det sånn)


#68

Odelia sa for siden:

Mine to konfirmanter har fått opptak på den undervisningen de ønsket, og konfirmasjonen står en lørdag i mai neste år. Lokalet er allerede i boks. Vi ønsket primært å ha det hjemme, men får en del overnattingsgjester, og vi blir sannsynligvis rundt 40+ gjester så da fant vi ut at det er greiere å ha det i et lokale i stedet for.

Bunadsølv er kjøpt inn, bordkort noenlunde bestemt og på lørdag bestiller vi bunaden. Bør vel kanskje bestille maten snart også, og den er noenlunde fastsatt.


#69

Malama sa for siden:

Bestille maten allerede?

Vi fikk sms fra svigerfar sånn forrige uke eller deromkring om vi hadde tenkt noe mer på om vibkommet (svarfristen på invitasjon gikk ut. Men vi trodde vi hadde bekreftet at vi kom da vi muntlig fikk vite datoen i fjor. Har jo booket overnatting hos svigermor samme tur som vi fikk den datoen)

For de måtte ordne matbestilling.

Men det var kanskje å bekrefte antallet det da, at selve bestillingen er gjort for lenge siden?

Aner ikke. Vi skal ikke bestille mat, så jeg forholder meg ikke til slikt. Vi skal ha koldtbord, men det skal jeg og mamma lage, med noe hjelp av svigermor. Trolig kjøpe inn en del ting altså, men da snakker vi "tur på meny dagen før" liksom. Ja, bestille kylling og brød da, men det er snakk om uka før.

Men. Ja. Begynner å glede meg til å få litt mer avklart. Pmelsing til undervisning er ikke åpnet enda så vi vet ikke noe om vi får den datoen vi vil engang.


#70

millact sa for siden:

Min var på infomøte i kirken i går og velger nok det. Bestiller tapas fra samme sted som vi bestilte fra til søsteren; det var så nydelig mat. Han er sjøspeider og skal ha bordkort og serviett formet som seilbåt. Noe mer enn det tenker vi ikke på før godt uti 2023.


#71

Malama sa for siden:

Min skal også i kirken, men det er 2 helger, 4 dager. Tidligere år har man fått den helgen man ønsker men ikke garanter den dagen. Vi får jo uke vite det før han har fått meldt seg på i alle fall.


#72

Malama sa for siden:

Konkret nærmer det seg, han har fått tilsendt informasjon fra kirka, en prat tilsier at han også mener at han nok tror det er der han vil konfirmeres, det er infomøte om to uker. Han vurderer å sette medhjelper-konformant på første pri, de hjelper til under lys våken og tidsreisen, opplegg med overnatting og greier for 6. klasse. Underveis kom vi på at mellomste er jo 6. klassing det skoleåret. Vi får se om det blir det, eller vanlig gruppe, det er jo grene for hvor mange som får være på medhjelper samt leir-gruppene (Leir ville han ikke prioritere, slik han sa det i går, vi får se etter møtet. Påmelding åponer dagen etter det møtet)


#73

veobra sa for siden:

Det er påmelidg tilkonfirmasjon snart. Jeg burde sikkert sjekke hvilke datoer det passer best å ha konfirmasjonen. Lørdag passer best når vi får en noen tilreisende. Ikke for sent heller, det er mange små barn i familien. Jeg tror ikke noen av vennene skal konfirmeres, så vi trenger ikke koordinere kurs med noen andre.


#74

Malama sa for siden:

Hos oss velger vi ønsket dag, men tidspunkt trekkes ifølge de jeg leste, og velger sånnsett ikke kurs eller koordinering med venner. Men så er det altså kirka da, ikke hef


#75

jolie sa for siden:

Slenger meg med her da det blir konfirmasjon i 2023. Har jo egentlig konfirmant i år, men av ulike årsaker ble det ikke. Da påmeldingen var i fjor visste han ikke hva det gikk i og greide ikke å ta standpunkt til det. Etter konfirmasjonen til søstra i september i fjor tenkte han at han gjerne ville ha en konfirmasjon, med seremoni og alt - men at han ikke ville greie å få det til. Så i år har vi endelig fått autismediagnose, og både han og jeg begynner å forstå ham bedre og kan kommunisere vansker og behov ut. Også føles det mer "legitimt" å kreve særbehandling. Han har jo alltid vært spesiell og jeg har alltid prøvd å ikke spille på det. Tenkt at det ordner seg når han blir større. Vel, nå vet vi i alle fall hvorfor det aldri kom på plass med "korrekt oppførsel".

Nå har han bestemt seg altså, og jeg har snakket med HumanEtiskForbund om tilrettelegging både på kurset og seremonien. Så da håper vi på seremoni den 13. mai og at vi får lokalet i nabolaget. Står som nr 3 på ventelista så da er det bra uflaks om de to før skal ha på samme dato.


#76

millact sa for siden:

Så bra, Jolie, tenker sjansen for at dere får lokale er stor.


#77

Blondie sa for siden:

Vi fikk svært god tilrettelegging til humanistisk konfirmasjon med sønnen her, de er gode på sånt er min erfaring. Godt at en beslutning er tatt, jolie!

Det nærmer seg påmelding her og ungen er klar. Jeg gruer meg til å arrangere et såpass stort selskap med eks, men det går vel helst bra. I det minste går det etterhvert over. :knegg:

Hun skal ikke ha bunad, så det er lite som må stresse med foreløpig.


#78

jolie sa for siden:

Jeg arrangerte med eks i fjor. Det var ... interessant. :knegg: Nå vet jeg hva jeg går til.


#79

Myria sa for siden:

Over 3000 foran meg i køen selv om jeg (akkurat som de andre antar jeg) satt klar da påmeldingen åpnet. :gal: Er det i det hele tatt nok plasser til alle lurer jeg på? Det er ikke så viktig med kursdag, men hvis vi ikke får seremoni på lørdag blir det straks vanskeligere siden 90% av gjestene kommer langveisfra. Ja ja, vi får se hva som blir igjen innen det er min tur.


#80

sindrome sa for siden:

Satt i samme kø for 3 år siden. Fikk det jeg ville. Sitter i køen nå også. Husk at køen er for hele landet, ikke bare der du er :)


#81

Trixie sa for siden:

Konfirmasjon borgerlig her også. Køen åpner vel ikke før neste uke for oss som ikke er medlem.
Mat og sted er i boks, stort mer er det heldigvis ikke å gjøre enda.


#82

My sa for siden:

Både vi, og flere i familien, har hatt selskap på lørdag og seremoni på søndag. Det fungerer også helt fint. Sist nå i starten av mai var vi i en konfirmasjon der vi var de langveisfarende. Selskapet var på lørdag, søndag var vi på seremoni, og kjørte hjem direkte derfra. Det var tredje konfirmanten i den familien, og de har gjort det på samme måte med alle tre.

Sånn i tilfelle du bare får plass på kurs med seremoni søndag.


#83

Malama sa for siden:

Vi har lokale en lørdag, og det blir fest lørdag uansett om han får seremoni lørdag eller søndag er planen min. Med tanke på tilreisende gjester.


#84

Blondie sa for siden:

Her er det bare lørdag, men fjerne fire seremonier. Får ikke meldt på for 7. juni, så stresser ikke. I verste fall blir det bare selskap, det er ikke plass til halvparten av nærmeste familie i salen engang.


#85

Myria sa for siden:

To og en halv time tok det, men vi fikk akkurat det kurset og seremonidato/-tid vi ønsket. :puh: Nå er jeg spent på hvor mange plasser vi får, men om noen må vente hjemme hos oss under seremonien er ikke det noen katastrofe.


#86

sindrome sa for siden:

Fikk også registrert begge. Lurte på om det kom til å bli en realitet underveis. Med tekniske problemer (såklart, hva annet skjer når du legger hele landet i en kø, en gang i året? Hvorfor ikke dele opp litt sånn at de fylkene de vet det er mest press på har egne dager? Da unngår du mest sannsynlig lange køer som tar timesvis, og tekniske problemer...)

Sto i kø både på telefon og pc. Kom inn på telefonen først og hadde registrert og trykket fullført antagelig akkurat da de tekniske problemene oppsto. Det hang lenge og så ble jeg satt bakerst i køen..... Køen ble da også pauset på begge steder..... Endelig ble det litt bevegelse i køen igjen og Human-etisk forbund svarte på facebooksiden sin at jeg kunne sjekke om registreringen hadde gått igjennom. Fikk først registrert barn nr 2 og så sjekket jeg og fant at den hadde faktisk gått igjennom og at vi hadde fått begge på ønsket kurs/seremonidato. Så, dett var dett. Skal ikke være i den køen igjen. Venninnen min, som skal ha sin datter inn på samme kurs og var litt etter meg i køen, sier at køen er pauset igjen.....


#87

jolie sa for siden:

Køen står, ja. Og dette har jeg egentlig ikke tid til. Om 45 min må jeg faktisk dra, og som nummer 2412 i køen er det ikke sjans. Jeg står i kø på telefonen og. Over 6000 før meg der. :knegg:

Begynte på over 6000 og har stått i over to timer. Kan ikke huske at det var sånn sist, men da var jeg kanskje tidligere ut med å sette meg i kø. :P


#88

Myria sa for siden:

Ja, den pausingen var ikke gøy. Det var bare 8 minutter igjen til min tur da køen plutselig ble pauset og det var den i en hel time. :gaah: Det er én ting å stå i laaaang kø når man tross alt ser at minuttene og antallet foran deg stadig tikker nedover, men å stå i kø og ikke ane noe som helst om det skal ta en time eller 5 minutter er ikke gøy.

Jeg stod klar før påmeldingen begynte og havnet likevel på nr 3100 eller noe sånt, og det går jo ikke an å være tidligere enn det. Det må jo ha stått mange mange og ventet kl 9 så kanskje flaks om man får nr 1 eller nr 3000?


#89

Blondie sa for siden:

Får satse på at alle medlemmene står i kø i dag, så blir det enkelt for oss andre til uka. :knegg:


#90

Myria sa for siden:

Vi meldte oss inn bare for å kunne melde oss på konfirmasjonskurs en uke før (at vi får over 50% i rabatt for konfirmasjonen var en hyggelig bonus da), og kommer til å melde oss ut det øyeblikket sistemann er konfirmert. Har ikke noe ønske om å være medlem der utover det.


#91

Blondie sa for siden:

Må man være utmeldt av statskirken for å være medlem?


#92

Myria sa for siden:

Ja, man kan ikke være medlem i noe annet trossamfunn. Jeg er ikke døpt så har aldri vært med i statskirken og mannen meldte seg ut for 7-8 år siden så da var det veldig enkelt å bare bli med her for fordelenes skyld.


#93

Blondie sa for siden:

Jeg er ikke medlem (har da vært rebell siden jeg var ganske ung :knegg: ), men jeg tenkte å foreslå at eks ble medlem. Da utgår nok det. :knegg:


#94

Syrinx sa for siden:

Før åpnet påmelding for landsdel etter landsdel. Jeg er temmelig sikker på at det fungerte bedre og håper det blir praksis igjen fra neste år.


#95

Blondie sa for siden:

Jeg har meldt på til to humanistiske konfirmasjoner tidligere og det hadde ikke dette systemet, nei. Påmeldingene var i 2013 og 2015.


#96

Che sa for siden:

Står og og venter - kom inn klokka 13, men fikk feilmelding. Så just ikke fått valgt dato - målet var 6. mai klokka 1230, men nå har jeg kanskje reservert 7.mai til samme tidspunkt. SOm sagt litt uavklart - så nå står jeg i kø på nytt.

Først ble jeg stresset, men innser nå at vi kan ta en My, og heller ha selskapet den 6. selv om vi har selve konfirmasjonen den 7.


#97

trøtt sa for siden:

Jeg hadde glemt påmelding til jeg så denne tråden. :dåne:

Står i kø nå da.


#98

Che sa for siden:

Ser ikke t som om jeg ksal få til dette med det første eller andre for å si det sånn - det stopper opp.....Ny kø.....


#99

Blondie sa for siden:

Ja, herregud. Det var visst ikke noe poeng i å melde seg inn for dette. :knegg: Jeg blir kastet ut hele tida og jeg ser at den eneste ledige seremonien er kl 10. Det blir nok godt mottatt fra familie langveisfra.


#100

trøtt sa for siden:

Kom til min tur og da kommer jeg ikke lenger enn til fylke. :gaah:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.