Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Konfirmant 2023


#2

LilleRosin sa for siden:

Planlegger å komme med gode råd når mine tre første konfirmasjoner er unnagjort. Kan sikkert rett og slett lage en oppskrift.#4

LilleRosin sa for siden:

Au, jeg er seint ute!

: panikk:


#5

Myria sa for siden:

Hmm, er det her jeg skal være altså? teller


#6

Dali sa for siden:

Hvordan vet dere allerede nå at barna deres ønsker å konfirmere seg? :lol:


#7

Myria sa for siden:

Nei, vi vet selvsagt ikke, men greit å være forberedt. :jupp:

(Jeg blir ikke lei meg om min deltagelse i tråden blir særdeles lav siden jeg ikke ser poenget med konfirmasjon, men de får nå velge selv når den tid kommer. De er ikke døpt så en evt konfirmasjon blir i såfall humanistisk.)


#8

Syrinx sa for siden:

Har 2022-konfirmant. Foreløpig ligger det an til humanistisk konfirmasjon, tema for festbordet blir Marcus og Martinus, Harry Potter eller Minecraft. På menyen blir det sikkert kjøttkaker i brun saus. På ønskelista står rullesko.

Greit det er noen år til.


#9

Dali sa for siden:

Når jeg teller etter har jeg muligens konfirmant dette året selv også. :knegg: Men ettersom jeg måtte telle på fingrene for å finne det ut, er det nok et tegn på at jeg ikke hører hjemme her. Snakkes i mars 2023. :lol:


#10

Gaia sa for siden:

Her var det livatt. :knegg:

Yngste erklærte i helgen at hun har bestemt seg for å konfirmere seg i kirken, siden det er "mest høytidelig og praktisk" (og det er en veldig kul ungdomsprest i den lokale kirken, som eldste likte veldig godt. :knegg: ) Så da det det blir høsten 2023.


#11

Frøy sa for siden:

Bunaden er i boks. :lykkelig:

At konfirmanten ikke vet om hun skal konfirmeres en gang enda snakker vi mindre om. :knegg:


#12

Gaia sa for siden:

Yngste har arvet bunaden til mormor, så det har vært i boks i et år. :knegg: Jeg har også vært litt spent på om hun i det hele tatt ville konfirmere seg, men det vil hun.


#13

millact sa for siden:

Hører visst hjemme her jeg også. Som i fjor tar vi det nok hjemme, så fremt vi fremdeles bor i dette huset, da. Har spart på notater om mat, hva vi likte og hvor mye det gikk, så det blir lett å finne ut hva vi da trenger. Konfirmanten skal ha dress, så det blir lettvint. Gjestelisten blir lik forrige gang. Antar han velger kirkelig konfirmasjon han også, men om det blir mai eller august vet jeg ikke. Han sier selv han skal konfirmeres om våren, men jeg tror vennene velger august.


#14

Che sa for siden:

Her er også 08-gutten klar på at han skal konfirmeres - motivasjonen er ene og alene penger, minstenker jeg, men men - Vi blir forhåpentligvis litt flere enn i fjor (sånn pandemimessig sett) - Dessverre har restauranten vi hadde forrige konfirmasjon gått konkurs i pandemitid - så jeg krysser fingre og tær for at de starter opp igjen når verden ser annerledes ut - det var en veldig fin plass å ha konfirmasjon.

Jeg har ikke planlagt noe ennå da - og det kommer jeg helt sikkert ikke til å gjøre før januar 2023 tror jeg. (eller: jeg må jo melde han opp på konfirmasjon mai neste år da)


#15

millact sa for siden:

Min velger det nok også stort sett for pengene og derav vår, for han ser for seg å skulle bruke pengene til båt og den må han jo ha klar til sommeren:p Det er ikke sikkert han får lov til det, da, vi får se.

Skal heller ikke stresse med konfirmasjonen; vi har vel alt i hus fra forrige gang. Storesøsteren får ansvar for blomster, vi har hvite duker, bordkort kan hun fikse. Men jeg skal lage fotoboken noe tidligere.


#16

mkj sa for siden:

Her er jo jeg, men denne gangen er det en gutt, så tar planleggingen VEEEEELDIG med ro. Ingen bunad som skal bestilles. Vi hadde det hjemme sist, og det blir en færre gjest enn sist, mens mange av de små har jo blitt større, så vet ikke om jeg vil si at det har blitt bedre plass.


#17

Myria sa for siden:

Vi har ikke snakket om konfirmasjon i det hele tatt her i huset, så jeg vet ikke hva han vil. Tror helt ærlig at han ikke egentlig bryr seg så veldig, men at det ikke er utenkelig at han (som så mange andre) velger det pga gaver og vennene. Ingen planlegging på gang overhodet med andre ord, men siden vi bare kommer til å bli ca 20 kan jeg si med ganske stor sikkerhet at vi kommer til å ha selskapet hjemme. Der fikk jeg visst krysset av en ting på lista likevel, det var ikke verst. :knegg:


#18

millact sa for siden:

Vi hadde hjemme i fjor; det var praktisk. Fikk jo ryddet huset skikkelig godt i forkant, vasket masse (inkl vinduer) og kunne dekke bordene et par dager før slik at kvelden før kvelden var det bare å slappe av. Venninnene som leide lokaler fikk dem kvelden før slik at de måtte vente til siste liten med å dekke bord.


#19

Malama sa for siden:

Dette er 08 ungene ja?

I så fall har jeg en. Han skal nok konformeres, i kirka, med mindre noe uventet skjer med hans barnetro de neste par årene. JEg bør seriøst fø opp farta og begynne å få dette i boks, aka LOKALE!

Har ikke lyst å ha det hjemme, nemlig. Det blir så innmari dårlig stemning i heimen de siste dagene før vi skal ha sånt. Også blir det gasnke mange, siden min mann har 4 søsken, to av dem har fått seg samboer og den ene har barn også. (Jeg har bare en bror, med kone og to unger, og mine foreldre som er gift med hverandre, mens mannen alså har en far som har ny samboer og nytt sett med unger og i det hele tatt)


#20

Bluen sa for siden:

Jeg er også her - men må først få unna høstens utsatte konfirmasjon for storesøstera. Tar det for gitt at også 08-sønnen velger humanistisk seremoni. Ellers må han døpes, og det skal skje mye de nærmeste åra hvis det blir aktuelt.


#21

Blondie sa for siden:

Yngste er i opprørsfasen av tenårene og skal absolutt ikke under noen omstendighet konfirmere seg, ha bunad (eller ha hår, for den del. Hun har raket bort alt). Jaja. Mindre stress for meg. For ikke å snakke om alle de pengene (og påfølgende krangler med barnefar) jeg sparer!


#22

Blondie sa for siden:

De to første konfirmasjonene hadde vi hjemme, det var veldig fint. Det kjenner jeg ikke er så aktuelt denne gangen, siden jeg ikke bor der lenger. Det føles bare veldig rart å være der, særlig med min familie.


#23

Gaia sa for siden:

Altså, lokaler driver jeg ikke med før til neste år, altså. Det får være grenser for å være tidlig ute. :knegg: : prokrastrineringsdronning: Jeg måtte bare dra opp tråden fordi yngste hadde bestemt seg både for å konfirmeres OG for hvilken type konfirmasjon, og det er jo litt kryss i taket mtp at eldste ikke bestemte seg før høsten før han skulle konfirmeres. :knegg:


#24

trøtt sa for siden:

Jeg har ikke tenkt veldig mye på konfirmasjonen enda. Minsten skal nok konfirmeres og foreløpig er han fast bestemt på humanistisk konfirmasjon. Han er også veldig tydelig på at han gjør det for gavene. :knegg:

Vi skal ha det hjemme så det er egentlig ikke så mye å tenke på før 2023.


#25

polarjenta sa for siden:

Ja, da kan jeg ve begynne å tenke på nestemanns konfirmasjon. Vi hadde konfirmasjonsselskap for eldstemann i helga som var utsatt fra mai 2020. Skal innom skolen og bestille lokale i løpet av uka.

Satser på ferdig koldtbord og ingen pandemi neste gang.


#26

Blondie sa for siden:

Jeg vet fremdeles ikke om barnet vil konfirmeres, så planlegging ligger litt langt frem. :knegg:


#27

Malama sa for siden:

Jeg antar fortsatt at min skal. Og ønsker fortsatt ikke å ha det hjemme.
Har fortsatt ikke gjort noe mer av den grunn


#28

polarjenta sa for siden:

Er litt usikker på om min skal, men jeg kommer uansett til å booke lokale, det er ikke lett å få lokale her.


#29

mkj sa for siden:

Han vil ha det på restauranten ved hytta og sa at selve seremonien kunne han kutte ut, men da blir det jo ikke konfirmasjon. Vi flytter nå, så usikker på om det blir plass, men tror det. Det blir koldtbord, kaker og litt enkel pynting. Jeg ofrer nok ikke mange tanker på dette før om tidligst ett år.


#30

Minerva sa for siden:

Jeg hører også hjemme her :juhu: 08-datter vil ha humanistisk markering. Håper vi kan samle all familie fra ytlandet innen den tid. Hun er partyplanner på si, og har allerede laget seg diverse pins på Pinterest og en spiralperm med ideer. :knegg: Hun planla/bidro også til 05-brorens konfirmasjon med ca 100 ganger større iver enn han. :hehehe:


#31

Blondie sa for siden:

Nå vil ungdommen konfirmeres og det skal skje humanistisk. Det betyr at datoen er klar for oss allerede nå. Jeg vil at vi skal leie lokale, far vil nok ha det hjemme hos seg. Jeg spå ør at jeg da må ordne og betale for lokale.


#32

Minerva sa for siden:

Er datoene klare allerede? :what:


#33

Syrinx sa for siden:

Vårt HEF lokallag pleier å ha datoer for i alle fall tre år liggende klare. Tror der er vanlig i resten av landet også.


#34

millact sa for siden:

Her blir det nok i kirken. Han kan velge mai eller august. Påmelding om litt under et år. Da tenker jeg på lokale.


#35

vixen sa for siden:

Foreløpig vil ikke junior ha noe som helst så stresser ikke med planleggingen. "humre"


#36

polarjenta sa for siden:

Jeg har booket lokale. Ville ha det samme som storebroren hadde. Og da en mor på samme trinn begynte å snakke om at det vel var på tide å ordne med lokale og begynte å snakke om hvordan det var å ha det der vi hadde det, sendte jeg mail å ba om å bli satt opp i 2023.:knegg:


#37

millact sa for siden:

Smart.


#38

Blondie sa for siden:

Her har HEF alltid den første lørdagen i mai. Lett å finne ut. :knegg:


#39

Malama sa for siden:

Da har mannen reddet nattesøvnen og booket lokale det måtte dobbeltsjekkes om det er utleid den ene lørdagen, men den andre skulle det i alle dall være ledig. Jegte ker helst vi vil ha aldre helga i mai. For det er den kroka vi oftest bruker, men første helga er den andre kirka i soknet. De kan velge, og det pleier være to runder lørdag og en søndag i den ene kirka og helga etter er det tre på lørdag og en på søndag. Vi vil grunnet tilreisende gjester helst ha lørdag, som åpenbart de aller fleste vil.

Der var noen kilo av mine skuldre. Drømme - lokalet. 3 min å gå fra hjemme. Lyst og rent og pent og god plass, vi hadde dåpen til yngste der og 40 års dagene våre som vi feiret sammen sommeren 2019 da slikt var lov. (dåpen til de to eldste hadde vi i Bergen. For da bodde vi der)

Åhh, nå bare gleder jeg meg, kjenner jeg.

Mamma har begynt å tenke på den konfirmasjonen vi har tre år etter, i 2026, for da er det vår eldste datter, og mamma vil brodere bunad til barnebarna. Men eldste arver hennes, den skal renses og syes inn, men det blir bra. Så broderer hun til det andre barnebarnet dom konfirmeres samme år, samt til vår yngste datter. En til hver familie.

Men guttungen skal vel ikke ha bunad til konfirmasjonen den vil umulig være passelig når han er voksen.

Vi har en liten trettenåring pr nå. Smal og kort. Det skjer ikke så mye på 1,5 år.

Men hey, nå skal vi bare planlegge alt det gøye.

Mat og kaker og pynt (har hvite duker til ganske langt nord fordelt mellom meg, mamma og min svigerinne. Vi ajr like duker, i ulike lengder. Brukt i alle dåpene, så de bruker vi igjen tenker jeg.)

Ja. Halvannet år igjen. Men litt tidlig enda å spørre min bror og svigerinne om vi skal ha felles fest eller hver sin helg på jentene om 4,5 år....?


#40

Lavender sa for siden:

Vi noterer nå løsningen for 2021, den skal kopieres. 22 stk hjemme gikk fint, kan være et par til. Ryddehjelp skal bookes neste gang.


#41

Che sa for siden:

Min plan er: mai 2022 - påmelding til konfirmasjon - januar 23 - begynne å tenke/ finne restaurant. - februar. Invitere, mars-mai: lage bordkort og få kjøpt dress. (Evt finne ut om storebrors dress passer) mai: gjennomføre.


#42

millact sa for siden:

Regner med min konfirmeres i kirken i slutten av august i -23, så vi har god tid til å tenke. Skrev ned mye fra søsteren sin, så mye kan kopieres derfra bare.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.