Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Varmepumpe - erfaringer?

#1

Huldra sa for siden:

Ønsker meg varmepumpe, men kan ikke nok om det ennå. Hva bør jeg tenke på når jeg skal innstallere en slik? Hvor stor? Hvilke merker? Hva bør jeg skygge unna?

Kan du anbefale meg ei skikkelig god varmepumpe (luft til luft blir det vel?)?


#2

Frost sa for siden:

Vi har en Panasonic. Den fungerer fantastisk. I sommer har den vært brukt flittig som aircondition.


#3

Olvina sa for siden:

Vi har også Panasonic og er knallfornøgde. Grunnen til valget av merket var hovudsakleg pga at den elektrikaren vi er mest fornøgde med, forhandla dette merket. Vi prøvde å sjekke litt før vi bestilte varmepumpe (søkte på nettet med "varmepumpe + test" f.eks), og fekk vel eit inntrykk av den gong (2 år sidan) at Panasonic og Toshiba var nokså jamngode, medan Foma brukte gammal teknologi og ikkje hadde same effekten. Det er viktig at varmepumpa klarar å hente ut mest mogeleg varme per KWh og at den er stor nok for området den skal varme opp.

Tenk over plasseringa av varmepumpa og. Det er ikkje spesielt behageleg å bli sitjande midt i trekken frå pumpa, og plasseringa betyr mykje for kor god effekt de vil ha frå oppvarminga.


#4

Michayla sa for siden:

Vi har Panasonic som vi kjøpte i fjør høst (gubben importerte og solgte) men før det så hadde vi et annet merke jeg ikke husker i farten.

Den skal etterhvert monteres i andre etasje, hadde den nede først.
Aner ikke noe om montering for det var det gubben som gjorde, men det gikk unna greit det, hvis man vet hvordan det gjøres.

De er bare helt geniale, har hatt det på i over 4 år nå og kommer ikke til å slutte.
Kjølig og godt om sommeren varmt når man står opp om morgenen... deilig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.