Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spareribs av tynnribbe, helt fra bunnen

#1

GinaK sa for siden:

Hvordan forbreder jeg egentlig det? I ovnen altså.
Noen steder står det at den kun skal gnis med krydder og marinade og så stekes hardt men så kom jeg over at den må kokes i forkant. i 2 timer.
De jeg har lest om er kanskje ferdigbehandlet i butikken. Dessuten står det masse om grilling men jeg skal altså steke de i ovnen.

Litt usikker på om jeg får tak i tynnribbe nå for tiden, må kanskje se i frysedisken..?

Men om jeg kjøper en ubehandlet tynnribbe, skal jeg koke den først i 2 timer da og så gni den inn med en krydderblanding/marinade og la den ligge i noen timer/over natten. Og så steke i ovnen. Men hvor lenge?
Det står så mye forskjellig om at den skal langtidssteke, eller først steke på svak varme i 2 timer og så 20 minutter på 200C

Noen som har laget dette fra bunnen og som har lyst til å forklare? :)
Minsten min digger dette når vi griller på sommeren så tenkte at jeg skulle slå til og klare å tilbrede selv. :)
Han kommer hjem fra leirskole i kveld, han ville egentlig ikke dra så tenkte å være ekstra grei med han denne helgen. :cool:


#2

Juste sa for siden:

Lang tid, lav varme. Når lager BBQ-ribs så bruker jeg 4-5 timer på ca 120 grader. Jeg griller over kull, men prinsippet er det samme.

Gni dem inn med BBQ-rub og legg dem udekket i oven. Hver time sprayer du på eplejuice (da blir de utrolig saftige). Etter 3-4 timer kan du ha på litt BBQ-saus og pakke dem inn i aluminiumsfolie. La dem ligge i 1-2 timer til så er de ferdige. Kan med fordel hvile en god stund før de spises.

Jeg bruker lav varme hele tiden på grillen, men når du tar dem i ovnen ville jeg kanskje kjørt dem noen minutter på grillelementet med høy varme helt til slutt for å få litt skorpe.


#3

Nextlife sa for siden:

Jeg deler tynnribbene langsetter i 3 avlange deler, gnir inn med valgt krydder, pakker godt inn i alufolie og lar det ligge å kose seg i egen væske på lav temp i timesvis før jeg tar de ut, deler i små stykker, gnir inn med mer krydder og pensler med evt glace og fyrer de i stekeovnen på høyere temp.


#4

GinaK sa for siden:

Takk for tips.
Jeg fikk ikke tak i tynnribbe så ga det opp. Var i 3 forskjellige butikker som har ferskvaredisk. Fikk tips om frossen på Rema men gadd ikke å dra dit.
Lagde heller hjemmelagde tjukke hamburgere og søtpotetfries.
Prøver igjen til påske, da har vi litt bedre tid til forbredelser av dette for det tar visst litt tid, skjønner jeg. Kanskje vi får tak i på svenskehandel i påsken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.